[beef] Eripe - Bedoes
Re: [beef] Eripe - Bedoes
Czy Pomidor Uliczny Dom Wariatów poprze Młodego Borka?
-
czyngis_chan
czy charlie p zablokuje piątkowy koncert bedoesa na bittersweet w Poznaniu?
- gods bidness
Tak samo te wszystkie krindżi filmiki typu Dad reacts to kendrick lamar, metal słucha hip hopu, murzyn słucha polskiego rapu ja pierdoleoldschool pisze: ↑14 sie 2025, 13:56W ogóle meta na wyjaśniaczy wersów na YouTube w stylu legendarnego filmu Kaza
to beka opór. Głupia gawiedź czeka aż im jakiś cwel powie co mają myśleć xD
Jedyny który ma jakąś moją sympatię to:
ale @ART powie, że to cwel
Ale że te wszystkie Lil Konony, Multi, Takefuny itd. co często chuja wiedzą o tej muzyce stały się głosem słuchaczy to tylko wskazuje, że przydałby się lekki reset.Spoiler
i nie sposób odmówić racji

niech bedoes zacznie odwoływac kocerty eripe—jesli je gra ofc.
Wieczna kłótnia gimbusów na forach nie zmieni tego w żaden ze znanych mi sposobów bo zwyczajnie opiera się na pierdoleniu niedojebanych dzieci wczutych w wikipedię i funkcję wybierania kolorów czcionki.
Nie wiem czy to chlopomania, być może w pewnym stopniu, ale nie zmieni to tego jak ich muzykę dalej będę odbierał, bo potrafię oddzielić artystę od muzyki, no ale prywatnie chociaż ich nie znam to dużo stracili w moich oczach taką postawą
Dodano po 54 sekundach:
z tej serii tylko murzyn reaguje do Makuby jest dojebane i śmieszy do dzisiaj
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
filmy jak chudzias i gruby murzyn bujali się do sentino malik zapytaj o mnie jebany klasyk i chuj mnie obchodzi co kto gada
Gdybym nie oddzielał ludzi od muzyki to już bym prawie nie miał czego słuchać, przecież takiego sentina czy hemp gru nie dałoby się słuchać myśląc o tym jakie to farmazony
Dodano po 3 minutach 35 sekundach:
Ogólnie to murzyn reaction to jedyna obiektywna możliwość zdecydowania kto wygrał ten beef, murzyni nie mają żadnego uprzedzenia do żadnego z zawodników na ringu rapowym, żadnych sentymentów, oceniają tylko kawałki od strony muzykalnej chyba, że tłumaczyliby tekst z geniusa ale to i tak nie to samo, bo np. Tej wiązanki z alkoholami od bedoesa nie da sie zbytnio przełożyć na murzyński.
Dodano po 3 minutach 35 sekundach:
Ogólnie to murzyn reaction to jedyna obiektywna możliwość zdecydowania kto wygrał ten beef, murzyni nie mają żadnego uprzedzenia do żadnego z zawodników na ringu rapowym, żadnych sentymentów, oceniają tylko kawałki od strony muzykalnej chyba, że tłumaczyliby tekst z geniusa ale to i tak nie to samo, bo np. Tej wiązanki z alkoholami od bedoesa nie da sie zbytnio przełożyć na murzyński.
jak probowalem na lajwach romka dopytac go o to skad u nich sie bral lot na brytyjskie (i nie tylko) brzmienia w tzw zamierzchlych czasach to dowiedzialem sie tylko ze niedlugo premiera plyty Uliczny Przekaz Dla Dobrych Ludzi 3 gdzie znajdziecie mega duza dawke motywacji i zyciowych tekstow
(no i ze w klubach w krk przed zamknieciem grali drum n bass ale nie wiadomo w jakich)
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
rozkmincie sobie w roku 2002 spotkac wystrzelnego Tadeusza na imprezie techno w czasie jak caly polski rap jeszcze miał kpić przez nastepne 15 lat z muzyki elektronicznej
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
- gods bidness
Jak już wrzucił ten diss pod bit crackhouse, to powinien chociaż nowe acapelle dać, gdzie by przewinął dokładnie to samo, ale na wyjebce totalnej w stylu latino-skolimo, jeszcze bekę by podbił, a tak z tym darciem ryja brzmi to fatalnie.
Ale to i tak tylko żart, bo Zdzichu w końcu smutny się podda, nie będzie całe życie re-uploadów ganiał, a może jednak.
Ale to i tak tylko żart, bo Zdzichu w końcu smutny się podda, nie będzie całe życie re-uploadów ganiał, a może jednak.
Taki kolega też jest:
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
- gods bidness
Żyjemy w czasach, kiedy nawet murzyni z Mozambiku muszą się wypowiedzieć o polskim rapie, a ja się dziwię, że ludzie oglądają jakiegoś łysego co rozkminia wers o oświadczeniach na kiblu i się zastanawia, czy faktycznie na kiblu, bo on nie widział, żeby na kiblu. dearlordfacepalm.gif
+1gods bidness pisze: ↑14 sie 2025, 17:16 Jak już wrzucił ten diss pod bit crackhouse, to powinien chociaż nowe acapelle dać, gdzie by przewinął dokładnie to samo, ale na wyjebce totalnej w stylu latino-skolimo, jeszcze bekę by podbił, a tak z tym darciem ryja brzmi to fatalnie.
a co do nazwania firmy chłopomanią no to śmiechowe, no ale nieadekwatne. jak tak spojrzeć z dystansem to oni jako jedyni ulicznicy w tamtych czasach podeszli do tematu wizjonersko, tworząc prawdziwe autorskie gówno, a nie jakieś 2 sampelki na krzyż stopa werbel. lirycznie też na próżno szukać w warszawskim rapie takich popisów jakie dawał popek np.
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
- przedszkolanek
najprostsze rozwiązania często prawdziwe, ja obstawiam, że po prostu ktoś z otoczenia przywiózł ksywki, może płyty jak wrócił z dorywczej roboty z londynu
i dalej już samo poszło
Ostatnio zmieniony 14 sie 2025, 17:31 przez przedszkolanek, łącznie zmieniany 1 raz.
- gods bidness
Teraz patrze, że ten eripe ma teledysk do tego ostatniego dissu i wygląda w nim jak pelson w dissie na peję. Takie same nerwowe zacieranie rączek, stresowa walka z kamerą na spojrzenia.
Szkoda, że Borek już nie odpowie bo mógłby Judasza odbić
A co do Judasza to Penxem jak tam płyta w Step Records?
A co do Judasza to Penxem jak tam płyta w Step Records?
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
Audio z video by się rozjechało podejrzewam a szkoda by na marniaka palić paliwa w helikopterze żeby drugi raz nagraćgods bidness pisze: ↑14 sie 2025, 17:16 Jak już wrzucił ten diss pod bit crackhouse, to powinien chociaż nowe acapelle dać, gdzie by przewinął dokładnie to samo, ale na wyjebce totalnej w stylu latino-skolimo, jeszcze bekę by podbił, a tak z tym darciem ryja brzmi to fatalnie.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111