Włodi - HHULTRAS (2023)
Re: Włodi - HHULTRAS (31.03.2023) [Zapowiedź]
To jest w klimatach oldskul czy niuskul bo jak oldskul to już nie słucham
wszystcoast
- Bryx Fenrir
Takie jak się spodziewałem. Jak ktoś zna tę trójkę to raczej wiedział czego się spodziewać, szkoda tylko, że Ńemy tym razem słabszy bit, bo poprzedni to był kosa okrutna
na gorąco trochę mini zawód, ale W Czarnym Fraku kapitalne i Napisy Końcowe druga zwrotka 
10 gości i 30 minut album?
po dwóch odsłuchach trochę zawód. Najlepsze kawałki to te solo no i może w Czarnym fraku
Taki sobie ten album. I żeby nie było, lubię styl Włodka i nie przeszkadza mi to, że nawija wszystko tak samo od lat, bo w dużej mierze za to go lubimy i zazwyczaj ucho do bitów wiele rekompensowało. No ale w tym przypadku jest nawet nie tyle źle, co nijako. Brzmi to jakby zobaczył w kalendarzu "dobra, dawno nie było albumu, pora coś wydać żeby ludzie nie zapomnieli". No i właśnie są kawałki bardzo dobre (HHULTRAS, Przystanek), przyzwoite (np. W Czarnym Fraku i ew. Napisy Końcowe), ale też sporo naprawdę średnich rzeczy (w tym featy, których sens jest dyskusyjny). Jako EPka to byłaby rewelacja, no ale trochę brzmi to tak jakby chciano za wszelką cenę zrobić z tego z pełniaka i na szybciocha dorobiono wypełniacze, by było te minimalne 30 minut. Generalnie też w sumie trochę mało spójny, jakiegoś takiego charakteru brakuje. Nie jest to jakiś paździerz, ale po prostu Włodek przyzwyczajał do lepszych rzeczy. To teraz pewnie wróci na W/88 II i bardzo dobrze, bo fajnie mieć przy sobie producenta, który nadzoruje to.
- CeHaTeHaCe
fajny album ale za mało Włodka
niestety zawód, krótki album, mało Włodka, numery z gośćmi wszystkie słabe. 3 kawałki po intro to najlepszy fragment płyty
HHULTRAS i Przystanek to najlepsze momenty. Później mamy jeszcze W czarnym fraku, ewentualnie Napisy końcowe, a reszta skip.
Mieli być znakomici goście, a żadnego wersu nie zapamiętałem.
Mieli być znakomici goście, a żadnego wersu nie zapamiętałem.
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
Po pierwszych dwóch odsłuchach wrażenia mam średnie - tam gdzie Wlodi jest bez gości, tam wypada bardzo dobrze. Problem w tym, ze połowa płyta jest zasrana goscinkami, które poza Fiszem niczego nie wnoszą i są zwykłymi zapychaczami (albo i gownem, jak zwrotka Kaliegi). Trzeba było zrobić z tego epkę, albo poczekać na wenę, a nie na siłę robić z tego lp za pomocą w większości jadących na autopilocie gości. Ewentualnie zmusić gości do przyłożenia się do zwrotek, ale to jest ogólnie od lat niewykonalne w pl rapie.
-
dziejaszek
W "Impulsie" nie ma nic o jaraniu 
Tak prezentuje się fizyczne wydanie albumu "HHULTRAS"
Re: Włodi - HHULTRAS (2023)
Bitowo piękna rzecz jak zwykle albumy Włodiego
Solowe kawałki bardzo dobre. Po Przystanku i HHUltras byłem mega podjarany i czekałem na cały album. Potem tracki z gośćmi zmniejszyły hajp i w sumie tak ta płyta wygląda tam gdzie solo bardzo dobrze a tam gdzie featy słabiutko. Brakuje trochę tego klimatu z solówek. Do dwóch wcześniej wspomnianych kawałków będę wracał bardzo często ale chyba tylko do tego.
druga zwrotka w Napisach Końcowych potężna. ale to jest charakterne pisanie.
wyjebać gości oprócz Fisza, Ero i Mielona, dołożyć w tych numerach po zwrotce i byłoby elegancko.
trochę mi szkoda, że jednak nie próbuje coś poeksperymentować i pokombinować może z formą. po takich numerach jak D/CD czy Na Serio myślałem też, że będzie częściej na jakichś innych tempach i podziałkach rozkminiał numery. nie mniej lirycznie cały czas świetna forma i topka tekściarzy.
wyjebać gości oprócz Fisza, Ero i Mielona, dołożyć w tych numerach po zwrotce i byłoby elegancko.
trochę mi szkoda, że jednak nie próbuje coś poeksperymentować i pokombinować może z formą. po takich numerach jak D/CD czy Na Serio myślałem też, że będzie częściej na jakichś innych tempach i podziałkach rozkminiał numery. nie mniej lirycznie cały czas świetna forma i topka tekściarzy.
Kafkaesk w sumie do wejścia piha, mocny numer bit tez, album jako calosc niespójny sie wydaje, ale ogólnie git, czesc gości do wyjebania
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
Trochę się zawiodłem. Tak jak mówicie za mało Włodka..Bity też takie sobie, mi subiektywnie nie podchodzą. Chętnie bym posłuchał takiej płyty w stylu LoFi chill. Może sam sobie takie blendtape zrobie