Pokémon!

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Re: Pokémon!

Post autor: phobos »

https://www.pepper.pl/promocje/pokemon- ... ay-1099325

faktycznie kod siadł, w październiku zatem odpakuję switcha 2@Bolo
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

No i co gra ktoś w nowe Legends Z-A? Z tego co widziałem na streamach to strasznie biednie to wygląda.
Nie no ja rozumiem, że nie da się wykrzesać wiele ze Switcha. Ale przecież gra nie musi mieć super jakości graficznej, full realistycznej. Ważne, żeby miała ciekawy i ładny art style (udowodniło to wiele indyków). A tutaj to leży i kwiczy. Wszystkie te kolory takie płaskie, nic się nie wyróżnia. W dodatku jestem przekonany, że animacje pokemonów to jakiś zapalony hobbysta w blenderze zrobiłby lepsze. No słabo.

https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
miku

Post autor: miku »

jeszcze paczka do mnie nie dotarla...

no ale czego innego sie spodziewac po gamefreaku? graficznie wiadomo bylo od zawsze, ze to bedzie beznadzieja, a i tak przejde main story w 2 weekendy ;)

Po ostatnim releasie nawet Nintendo sie na nich wkurzylo (chyba pierwszy raz w historii, kiedy nintendo przyjmowalo refundy w eshopie), dlatego mam nadzieje, ze bedzie mialo to wplyw na jakosc przyszlych projektow Pokemon Company.
http://www.instagram.com/mikuberlin
Obrazek
Tommy Genesis really appreciates me
#BlackpinkIsTheRevolution
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

10gen bedzie podobno na nowym silniku jezeli ufac leakom
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
Parlae

Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Wczoraj z 1,5h się męczyłem z ustawieniem emulatora Switcha na Steam Decku, żeby działa kontroler i miałem grać w Pokemon Let's Go, bo tam jest 1 generacja.

Okazało się, że tyle męczenia po to, żeby się dowiedzieć, że z dzikimi Pokemonami nawet się nie walczy tylko łapie jak w Pokemon Go xD
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
miku

Pokemon let's GO, no kto by pomyslal xD
Obrazek
Awatar użytkownika
Parlae

Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

miku pisze: 18 paź 2025, 21:31 Pokemon let's GO, no kto by pomyslal xD
No ja bym nie pomyślał, że mając lepszą mechanikę zmienia ją na gorszą. Przecież mogli zostawić jak było plus dodać, że rzucanie pokeballami działa jak w Pokémon Go.

Jakoś walkę z trenerami zostawili normalnie, a nie zmienili na idiotyczne mechanikę mashowania przycisku jak na początku Go było.
Awatar użytkownika
miku

produkcja tej gry rozpoczela sie w czasie najwiekszego hype`u na pokemon go, wtedy mialo to sens. :)
Obrazek
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Nie wiedziałem o tym nawet, po prostu chciałem pograć w coś nowszego, ale z samą pierwszą generacją.

Niestety na tym emulatorze nie chce działać touch screen na Steam Decku, więc ta mechanika łapania się u mnie i tak ogranicza do wciskania przycisku i nie wiem czy jak będą trudniejsze do złapania poksy to czy w ogóle będzie to grywalne czy np się okaże, że teraz działa, a potem w 99% będą spierdalac. A kombinować z innymi emu mi się już nie chce.

Pewnie spróbuję starych, normalnych Fire Redów z wyzwaniem w postaci osiągnięć z RetroAchievements.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Pykam se w ZA, jestem na 10 misji głównej, zrobione też wszystkie możliwe poboczne poza chyba dwoma. Jak na razie to dla mnie takie lepszy Arceus. Rozumiem (i też popieram) oburzenia na grafikę i część techniczną w pewnych etapach, natomiast mi to nie przeszkadza. Styl jest dla mnie okej, movment jest wykonany przyzwoicie, nigdzie się raczej nie kotłuje. A to że postacie podaja sobie niewidzialne przedmioty czy coś - osobiście jest to dla mnie do przełknięcia jako co najwyżej mały minus

W porównaniu do Arceusa świat jest tu dużo bardziej skondensowany bo to tylko jedno miasto, ale jest to tylko plus. Duży otwarty świat jest bez sensu, gdy nie jest wypełniony zawartością, a taki był w Arceusie.
Położono też dużo większy nacisk na walkę, którą lubię w pokemonach, a było tego niewiele w Arceusie tak naprawdę. Dodatkowo nowy system walki choć na początku wydaje się głupi to jest całkiem przyjemny - w przeciwieństwie do Arceusa gdzie Agility i Strong wydawały sie mega spoko, ale przez wykręty ze speedem potrafiły byc sytuacje, gdzie przeciwnik miał 4 ataki na twój jeden. Jak nie masz parowania jak w Clair Obscur to jednak podziękuje.

Walki z bossami też wydają się lepsze chyba, ale tu miałem dopiero jednego więc nie wiem jak będzie dalej. W Arceusie trzeba było rzucać jakimis workami, tutaj normalna walka z Mega Ewolucją. Całkiem fajny system też jest z jej zużywaniem i napełnianiem, ale to dopiero liznąłem

Na plus też dużo większa niz w Arceusie mozliwość customizacji postaci, o wiele większy wybór strojów i fryzur. Ja to lubię w grach, moje ulubione side-questy w Arceusie to były te rozwijające sklep i fryzjera.

Sama główna linia fabularna na razie nie jest jakoś rozbudowana, więc ciężko mi coś powiedzieć, mam wrażenie że dopiero się zacznie o co tam chodzi. Natomiast ten system awansów w rankingu wydaje się mega spoko na razie.

Na pewno mam mieszane odczucia co do stref z pokemonami. Zabija to lekko frajdę z szukania samemu, natomiast w Arceusie mi się nie chciało łazić po tych rozbudowanych mapach i szukać konkretnych pokemonow chuj wie gdzie. Więc może to dobre rozwiązanie. Plus jak rozumiem to często na dachach, które całkiem przyjemnie się eksploruje btw., są poksy których chyba nie ma w strefach, więc i tak trzeba pogrzebać.

Nie czytałem i nie oglądałem recenzji, widziałem jedynie po tytułach na youtubie że raczej są negatywne. Poziom trudności nie jest jakiś wysoki na razie (ale walki rankingowe z raz czy dwa dały mi trochę wyzwanie, gdy człowiek dalej uczy się tego systemu walki), fabuła nie wydaje się zbyt szeroka, misje poboczne są dosyć proste, a grafika średnia, więc niby się nie dziwie, ale wszystko to razem wzięte tworzy na ten moment całkiem spoko doświadczenie jak dla mnie. Od czwartku kiedy odpaliłem to codziennie jak coś robię innego w domu to kminie kiedy będe mógł pograć

Zobaczymy jak będzie potem, nie zdziwie się też jak wrocę po skończeniu że jednak nudne gówno dalej, ale w porównaniu do takiego Scarlet które zdropiłem po kilku godzinach czy Sword, które w sumie troche pograłem, ale bardziej tak żeby zobaczyć grę (i wracam co kilka tygodni żeby dobic z 2h i powoli dociągnąć) to na razie jest dużo lepiej
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

na switchu 2 dobrze to wydajnościowo działa, chociaż wkurwia mnie, że czasami jak jest quest, to nie można iść gdzie indziej niż wskazana lokacja, bo dzwoni rotom phone i trzeba posłusznie wracać do liderki teamu, która tam czeka

walka i dynamika łapania pokemonów jest spoko, tak samo świat, chuj w jakieś otwarte lokacje, nic to w pokemonach nie wnosi
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
Awatar użytkownika
miku

do mnie ma w koncu dzis przyjsc... glupi amazon :/

a nie jest to nuzace? ja ogladajac prevew mialem wrazenie, ze ta gra caly czas wyglada tak samo i dzieje sie w jednym miejscu w bardzo nijakim miescie przypominajacym Paryz.
Obrazek
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

nie, bo walka jest w czasie rzeczywistym i zamiast tur są cooldowny, więc fajnie sobie ponapierdalać różnymi pokemonami z różnych skilli
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Ciekawe czy ten pokemonowy paryz jest bezpiecznym miejscem do zycia, niech ktos kto kupil gre zapyta npcetow prosze
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
miku

masz lawki antypenerskie

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

problematycznych migrantów zamyka się w wild zone otoczonym polem siłowym, więc w mieście jest bezpiecznie, oswojeni wracają do pokeballa na komendę@Bolo
Awatar użytkownika
miku

Czy mnie pojebalo na starosc, czy ta gra nie wyglada tak zle na Switchu 2 na handheld mode z porownaniem do poprzednikow? Co prawda mialem bardzo niskie wymagania, ale bylem pozytywnie zaskoczony.

I to, ze gra dzieje sie w Paryzu I pierwsze po wysiadce z pociagu to zapierdalaja Ci plecak. Realizm I prawdziwosc.
Obrazek
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

działa dobrze w handheldzie, oprócz płynności poprawili rozmiar modeli pokemonów, bo w takim scarlet nic nie było widać xD były po prostu za małe@Bolo
ODPOWIEDZ