GOAT - dyskusja
Re: GOAT - dyskusja
to + gdyby nie przegrał beefu z peją.
wtedy mógłby śmiało pretendować, ale sam fakt istnienia Belmonda powoduje, że tdf nigdy goatem by nie był.
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
nie kumam beki. sam nie zgadzam sie z tym, ale to nie jest jakis odklejony wybor
FUCK OFF MR LAHEY
to jest absurd na tak wielu poziomach, że nawet nie chce mi sie zaczynać tej dyskusji
Dodano po 6 minutach 52 sekundach:
ten mixtape był na kradzionych bitach hitach, dla mnie do skipniecia ten mixtape. oczywiście miano pierwszego polskiego rapera rapującego na trapach mu przypada, ale dopiero od płyty mefistotedes rok później. jeśli chodzi o te wypierdy pod kradzione bity to wcześniej to przcież robili miami hit music, a na pewno spons, opr tego jeszcze chłopaki z forum rapgry by sie jeszcze jacyś znaleźli. tede był większy od nich, ale eee tam.
Dodano po 32 minutach 40 sekundach:
dobra przypomniałem se że jeszcze na fuck tede przecież był kawałek na trapie, wiec 2010
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
Moze w 2015, gloryfikujac studencki rap dla bibliotekar po rozstaniach to my wielkiej polski nie zbudujemy
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Ja nadal tak uważam, ale dużo tu daje że poznałem ten album w technikum
To jaki album jest najlepszy według ciebie?
To jaki album jest najlepszy według ciebie?
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Oczywiście, że Tede to człowiek hip-hop. Dorzucę tylko małe sprostowanie jeśli chodzi o tę całą "infamię" po beefe z Peją. Historia o nie graniu koncertów jest trochę na wyrost. Bardzo dokładnie śledziłem ten temat i Tede w bodajże 2011 zagrał ok. 40 koncertów - życzę każdemu takiej infamii. W prawdzie większość to były jakieś dziury i koncerty w wakacje ale jednak. Jak ktoś nie wierzy, to mam gdzieś listę tych koncertów. Sam się zdziwiłem, bo Tede też mówił że mało grał ale widocznie sam miał odczucia albo zwykle grał 3 razy więcej.
Robił z siebie ofiarę bo przejebał beef, muzycznie się nie mógł obronić to chociaż tak zwali winę na oponenta
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
zdziwiłbym sie gdyby w ogóle nie grał bo to by znaczyło, że pejowskie macki obiegają całą Polskę a przecież chodziło tylko o to że wjeżdzał nie do poznania #tede
Najważniejszym elementem z perspektywy czasu jest PTSD jakiego się dorobił po tym beefie. Pewnie nie raz oglądał się za siebie, teraz żeby dywersyfikować dochody w staje do 5 do robo i jeszcze nagrywa takie dissy na Mesa jakby się bał że kiedyś jego stary będzie go operował i zaszyje mu nożyczki w brzuchu
Najważniejszym elementem z perspektywy czasu jest PTSD jakiego się dorobił po tym beefie. Pewnie nie raz oglądał się za siebie, teraz żeby dywersyfikować dochody w staje do 5 do robo i jeszcze nagrywa takie dissy na Mesa jakby się bał że kiedyś jego stary będzie go operował i zaszyje mu nożyczki w brzuchu
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Oni obydwoje mają PTSD na swój sposób po tym beefie, nie tylko Tede
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Tede goat, człowiek hip-hop, kojarzony przez większą część społeczeństwa, nawet przez znajomych gardzących rapem, miał tak samą dużą ilość fanów jak i hejterów, potrafił odnaleźć się na każdej stylówce, od surowych kawałków po baunsowanie i typowo melanżowe bengery. Spytacie kogoś z rocznika 1970 czy wie kto to jest Tede, to powie, że no coś tam kojarzy, spytacie o to samo kogoś z rocznika 2010 i również może nie słucha, ale świadomość o nim będzie. Słuchany był przez cały przekrój społeczeństwa - ziomki na ulicy zanim zaczął robić bauns znały kawałki Tedzika, ziomki z bananowych domów odkąd zaczął robić malenżowe bengiery i kawałki o Air Maxach również, przez całą swoją karierę jest obecny w świadomości słuchacza, jest obecny w tym środowisku, przejebał beef, odkuł się i osiągnął sukces. Co roku koncertował w Mielnie, gdzie specjalnie jeździli ludzie z całej Polski na te urodziny, miał swoją wytwórnie dla siebie i ziomków, role w serialu, swoje programy w TV, jakieś operacje tuning itp, rozjebał obrońców na freestylu, wydawał pełno mixtejpów jako DJ Buhh, które były rozdawane fanom, zawsze czuć było w nim zajawkę. Mimo, że nie wydał jak dla mnie najlepszego albumu w historii polskiego rapu to jednak jako postać jest to Goat i na pewno jest wyżej niż jakiś Smarki Smark ze swoim rapem dla licealistów, którzy odkryli smak zimnego Żywca, blanta i kosza od dupeczek z klasy.
MalinowyJogurt 2
Niewielu w Polsce jest raperów którzy żyją rapem, Tede jest na pewno jednym z nich i nie jest dla mnie dziwne jak ktoś uważa go za GOATa (chociaż dla mnie GOAT to Belmondo)
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Co jakis czas inny ale napewno moge wymienic kilka lepszych od powaznej:
mobbyn, scib, zl2.0, k44 63, samego noona morza poludniowe albo swiatla miasta chyba postawilbym wyzej, 3H, g’noja
świadomość swojej ignorancji
- marmolad_k2
Pod tym względem na pewno pasuje Skrzypek z Bałut.
I Peja też
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Paluch jeszcze jak
Mój styl życia to Piątkowo
Twój styl życia to chujowo
"Paluch nie żyje. Pierwszy raz pisze prasa
Nie znam, nie słuchałem. Hehe, haha!
Bardzo dobrze kurwa. Mniej jednego łaka
Sprzedał milion płyt? Hehe, haha!"
Twój styl życia to chujowo
"Paluch nie żyje. Pierwszy raz pisze prasa
Nie znam, nie słuchałem. Hehe, haha!
Bardzo dobrze kurwa. Mniej jednego łaka
Sprzedał milion płyt? Hehe, haha!"
Żeby określić goata to trzeba najpierw określić co kto punktuje najbardziej nadając taki tytuł
No i jak porównywac kogoś kto w hib hob bawił się intensywniej 2-3 lata i zrobił coś bardzo dobrego, do Belmondziaka, który przez wiele lat nie nagrał dużo materiału, ale jak już coś wypuszczał to zazwyczaj to był top?
W polskim hh nie ma clear cut goata i opinii będzie imo zawsze kilka, można najwyżej przyjąć top 5 czy top 10 jak w NBA. W takiej lidze legend GOAT jest oczywisty i nikt o zdrowych zmysłach go nie kwestionuje.
I można się bawić w tabelki i przyznawać punkty dla każdego punktu z powyższej lub podobnej listy i na koniec nam wyjdzie jakaś wartość, ale nie wydaje mi się, żeby dało się w pełni subiektywnie ocenić tak każdego grajka pretendującego do miana GOAT'a, jak przynajmniej zdaje sobię sprawę, że bym tak nie umiał
- fame
- ilość sprzedanych płyt
- techniczne skillsy
- barsy
- styl
- życie kulturą
- najlepszy album
- długowieczność
- brak chujowych / poniżej pewnego poziomu momentów
- najwyższy peak (może to być toższame z najlepszym albumem albo okresem 2-3 albumów)
- beefy
- promowanie nowych twarzy
- wpisywanie się / zaczynanie trendów
- własna wytwórnia
No i jak porównywac kogoś kto w hib hob bawił się intensywniej 2-3 lata i zrobił coś bardzo dobrego, do Belmondziaka, który przez wiele lat nie nagrał dużo materiału, ale jak już coś wypuszczał to zazwyczaj to był top?
W polskim hh nie ma clear cut goata i opinii będzie imo zawsze kilka, można najwyżej przyjąć top 5 czy top 10 jak w NBA. W takiej lidze legend GOAT jest oczywisty i nikt o zdrowych zmysłach go nie kwestionuje.
I można się bawić w tabelki i przyznawać punkty dla każdego punktu z powyższej lub podobnej listy i na koniec nam wyjdzie jakaś wartość, ale nie wydaje mi się, żeby dało się w pełni subiektywnie ocenić tak każdego grajka pretendującego do miana GOAT'a, jak przynajmniej zdaje sobię sprawę, że bym tak nie umiał
dobry post props
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
zgadzam się z kolegą
Dodano po 1 minucie 52 sekundach:
gdzie jest eis / z dedykacją dla ulicy
Dodano po 1 minucie 2 sekundach:
czyli zanim wydał sport na to wychodzi bueheh
ale masz racje. nastukafszy jest nawet raz na jakiś czas folołapowane na soft ulicznych materiałach.
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
Edi z waty nie zrozumial tej plyty jak widac po kolejnym poscie