Na jutube, refren
PRO8L3M - EX UMBRA AD LIBERTATEM (2025)
Re: PRO8L3M - EX UMBRA AD LIBERTATEM (24.10.2025)
Na jutube, refren
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
- marmolad_k2
Słuchałem fragment, co się puścił na Spotify i se myślę, że spoko, ale teraz słucham całość i gówno obsrane okropne, bit zmarnowany.
No właśnie na duży plus bit, Steez pokombinował. Nie skreślam projektu bo nadal może być nieźle, ale na razie karta+ten refren
Strzelają sobie trochę w stopę chłopaki
No ale tak faktem preorder ten drogi poleciał cały xD
Strzelają sobie trochę w stopę chłopaki
No ale tak faktem preorder ten drogi poleciał cały xD
Meh nie podoba mi sie ten bit
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
to w sumie w tym wszystkim mnie zaskakuje najbardziej.Luxair pisze: ↑08 paź 2025, 11:46 Punki muszą odpowiadać za swoje słowa, a rapery już nie, haha
W ogóle beka że w Polsce bank nie widzi nic złego w promowaniu się gościami nawijającymi o narkotykach, ruchaniu dup i ciemnych interesach, i w ogóle unikającymi pokazywania twarzy, podczas gdy w USA jak znajdą twój tweet z 2012 roku w którym piszesz że przeczytałeś Harrego Pottera to zostaniesz wyjebany z firmy za transfobię
jako gość, co sluchal c30-c39 i jaral sie art brutem, jak slucham tego memento to nawet mi siada. chociaż mam wrażenie, że mocno chcieli nagrać coś takiego jak kiedyś i całkiem nieźle wyszło, ale jak to ma się do tego poprzedniego utworu czy akcji z bankiem xD. jebać ich jak caly polski rap.
Raz wódzina, raz na witaminach
powiedziałbym że zajebiste ale nagrała to twarz banku, która wczensiej nagrywała opowieść o tobie i false flag nie wspominając o nazwie albumu która ma się nijak do udziału w reklamie 
Dodano po 4 minutach 8 sekundach:
dla grosza stali się tym co wytykali mimo że biedni nie są
jescze jakby I'm się nie powodziło I musieli na chleb miec ale te kasztany mialy 1 miejsce Spotify na piosence która ma 7 lat 
Dodano po 4 minutach 8 sekundach:
dla grosza stali się tym co wytykali mimo że biedni nie są
Jak to mawiaja klasycy na forumku - gunwo obesrane.
To musi być jakiś eksperyment na słuchaczach - refren wyjaśnia się sam wchuuuuuuuj xD Bit Steeza, no faktycznie zajebisty przeskok u producenta który zawsze uchodził za mega kreatywnego gościa - z generycznego Problem type beat'u na jeszcze bardziej generyczne gówno z dołożonymi wkurwiającymi adlibami. Bałem się że w trakcie odsłuchu mi Mata z mumble rapem wyskoczy ale na szczęście numer okazał się solowy.
To musi być jakiś eksperyment na słuchaczach - refren wyjaśnia się sam wchuuuuuuuj xD Bit Steeza, no faktycznie zajebisty przeskok u producenta który zawsze uchodził za mega kreatywnego gościa - z generycznego Problem type beat'u na jeszcze bardziej generyczne gówno z dołożonymi wkurwiającymi adlibami. Bałem się że w trakcie odsłuchu mi Mata z mumble rapem wyskoczy ale na szczęście numer okazał się solowy.
https://soundcloud.com/redsunrisingpl TO NIE JEST HIPHOP
Bez przesady, ja np. mam wręcz odwrotny pogląd i uważam, że w USA romantyzowanie ulicy i głupoty było w pewnym momencie aż zbyt skrajne i powszechne.
Googlujemy na szybko nominowanych do nagrody Grammy, najbardziej prestiżowej muzycznej statuetki i znajdujesz tam:
2024 - Future rapujący o pchaniu dragów i robieniu twojej dupy w stanie nietrzeźwości
2022 - Future rapujący o pchaniu dragów i robieniu twojej dupy w stanie nietrzeźwości, Pusha T wręcz słynący z bragga o ilości pchniętych dragów
2021 - Freddie Gibbs rapujący o pchaniu dragów
2019 - Pusha T robiący wiadomo co, Nipsey Hussle ginący w porachunkach jakichś randomowych azbestowców i na dokładkę Cardi B rapująca głównie peany o swoim dupsku i umiejętnościach obchodzenia się z fiutem
Nie chce mi sie wypisywać dalej, bo wiadomo o co chodzi. I żeby nie było - nie przypierdalam się tu do murzynów robiących murzyńską muzykę, do której sam lubie sobie pobujać głową. Niech ten gatunek będzie jak najszerszy od mumble rapu do Eldo w podręcznikach do polskiego i niech każdy ma swoją niszę. Mówię o przezabawnym romantyzowaniu i nagradzaniu na uroczystych galach z fajerwerkami ludzi będących zajebiście daleko od stawiania za wzór, prowadzących late night shows zbijających pione z ludźmi z wyrokami na koncie, czekam jeszcze jak YoungBoy NBA zostanie zaproszony na Ted Talk, czy coś.
Dodano po 6 minutach 33 sekundach:
Zresztą no kurwa, ominąłem swój ulubiony przykład:
W USA na wiecu wyborczym Trump wywołuje na scenę Lil Pumpa myląc się przy tym i nazywając go "Little Pimp" (xD), tłum wiwatuje, transmituje to telewizja. Chuj w ten PRO8L3M w banku, pogadamy jak Nawrocki ubiegając się o reelekcje zaprosi na scenę Popka z Firmy, bo póki co nadal jesteśmy jeszcze bardzo daleko.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Jakie to są przypałowcy te problemiaki, nie słucham ich i nigdy nie słuchałem, ale mają przyklejoną przez polaczkuf taką łatkę jakieś specyficznej zajebistości, więc od czasu do czasu dla poprawienia humoru sobie posłucham ich gówna. To memento z tym refrenem to jest oszałamiający cios.
Przypominam ich jebany krindż sprzed lat:
Nawija kasztan jaki to on rocco siffredi albo inny łysy z brazzers a pewnie koleś się spuszcza po włożeniu kutangi dwa ruchy worek suchy. "Cipki pachną"... nc
Pamiętam oskarka jak jeszcze nawijał z dobrym towarem, też na kwadratowych beatach steeza. Tam jednak była bardziej wiarygodna pozerka, bo uliczna, ale też śmieszna w chuj.
Polski rap jest śmieszny.
Przypominam ich jebany krindż sprzed lat:
Nawija kasztan jaki to on rocco siffredi albo inny łysy z brazzers a pewnie koleś się spuszcza po włożeniu kutangi dwa ruchy worek suchy. "Cipki pachną"... nc
Pamiętam oskarka jak jeszcze nawijał z dobrym towarem, też na kwadratowych beatach steeza. Tam jednak była bardziej wiarygodna pozerka, bo uliczna, ale też śmieszna w chuj.
Polski rap jest śmieszny.
I'm enslaving women from Ukraine,
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
Tam chyba nie ma osoby która by im powiedziała, chlopaki nie tędy droga. Przecież refren i adliby autotunowe to jest kakofonix totalny. Muzyki się dla przyjemności słucha cnie, to powinna być przystępna a nie jakieś kurwa wycie
Popi.jaku
A może im się taka muzyka podoba i słuchają jej z przyjemnością?
W sumie jo, są ludzie którzy słuchają jakiegoś drabuszejki z pizdy i jeszcze to propsują 
Popi.jaku
- gods bidness
Jak dla mnie to Oskar głównie nie dowozi, bo jego rap jest zwyczajnie chujowy. Może nie że fest chujowy, ale ludzie oczekują jakiegoś level up co płytę albo czegoś nowego, a tu tekstowo i warsztatowo jest nic ciekawego, ale za to doszło chujowe podśpiewywanie i jakieś beczenie jak koza na autotunie. Straszny auto sabotaż. Można jeść własny ogon, ale żeby się nim jeszcze udławić?
Seks pokazała kobieta
Ale to była rakieta
Ktoś tam gasi jak peta
No zajebista poezja mordo propsy.
Seks pokazała kobieta
Ale to była rakieta
Ktoś tam gasi jak peta
No zajebista poezja mordo propsy.
To ostatnie to chyba nie jakiś nagły nomen omen problem, biorąc pod uwagę że na pierwszych albumach też gęsto leciały jakieś od dziewicy, ogień w piczy, słowa obietnicy i właśnie to do tych czasów wzdycha się na forum
Dodano po 1 minucie 14 sekundach:
Jakoś bardzo pod tym względem warsztatu ani tematyki Oskar nie zmienił, tylko te wspomniane nieudolne próby podśpiewywania
Dodano po 1 minucie 14 sekundach:
Jakoś bardzo pod tym względem warsztatu ani tematyki Oskar nie zmienił, tylko te wspomniane nieudolne próby podśpiewywania
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
- gods bidness
No dobra, ale ile można o tym samym i tak samo.
No dopóki limitowany preorder z gadżetami z aliexpress wyprzedaje się jednego dnia a co
Jak coś działa, to po chuj to zmieniać żeby marudy z jakiegoś niszowego forum przestały narzekać (żeby nie było sam się do nich zaliczam, po prostu piszę z perspektywy twórców)
Jak coś działa, to po chuj to zmieniać żeby marudy z jakiegoś niszowego forum przestały narzekać (żeby nie było sam się do nich zaliczam, po prostu piszę z perspektywy twórców)
Dobra dobra, ale powiedźcie mi chłopy ile taka współpraca mogła kosztować? Bo od jakiegoś pułapu jestem gotów rozgrzeszyć Pr9bl4m.
Jaki ten gods bidness to jest smutny człowiek, obraża w kółko zajebistych raperów, wymień typie swoje top 5 to powie to o tobie wszystko. Założę się że Belmondo, Sentino tam są.
Mój styl życia to Piątkowo
Twój styl życia to chujowo
"Paluch nie żyje. Pierwszy raz pisze prasa
Nie znam, nie słuchałem. Hehe, haha!
Bardzo dobrze kurwa. Mniej jednego łaka
Sprzedał milion płyt? Hehe, haha!"
Twój styl życia to chujowo
"Paluch nie żyje. Pierwszy raz pisze prasa
Nie znam, nie słuchałem. Hehe, haha!
Bardzo dobrze kurwa. Mniej jednego łaka
Sprzedał milion płyt? Hehe, haha!"
- marmolad_k2
Fajnie, ale Ty masz Szpaka i Sokoła.