[beef] Eripe - Bedoes

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Re: [beef] Eripe - Bedoes

Post autor: chuj »

scam_sakawa pisze: 02 sie 2025, 11:25 Jak koleś fisiuje jak to wszystkich nie zjada, a potem składa się na strzała od liścia to jest pizdą, której najlepsze dissy nie pomogą zmazać wizerunku pizdy.
to to tam huj, bo wyłapać na ulicy to jeszcze do przebolenia, natomiast najgorsze jest to, że po latach tego fisiowania o zjadaniu wszystkich jak przychodzi co do czego nie potrafi w minimalnym chociaż stopniu zjeść czyli pokazać się od tej strony rzekomego zajebistego technicznie rapera. zero jakichś ciekawych zabiegów i patentów, maszynowa dukanina z ratami co 2 wersy i spięty do granic wokal, bo dykcja siada. nawet jakościowych wielokrotnych (co eripe akurat umie) jest w tym dissie mało. ten diss to jest takie nic, zero mięsa.
eripe i wszyscy z tej jego łak paki to są ludzie co nawijają o zjadaniu mcs, ale nie zjadają ich jeśli mamy na serio ich przyrównać pod kątem delivery do mainstreamu w stylu oki czy bedoes chociażby. to że dla większości polskich słuchaczy przeszło to niezauważone to oczywiście wielki sukces patokalipsy.
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

@chuj dokładnie, jak Twój nick. No offence, żarcik. Nie jestem obiektywny przecież, nie lubię Bedoesa, w beefie z Filipkiem punche pisał mu Tomb, w beefie z Tombem punche pisał Białas, najgorsze, że nikt tego teraz nie ukrywa, ja sobie nie wyobrażam, żeby Rychowi Głuchą Noc Wiśnix napisał, ale ja jestem rondlarzem w full capie, więc można powiedzieć, że na dzisiejszym rapie się nie znam i do tego się przyznaje
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Chłop co w kontekście beefow przywołuje delivery Okiego :damn:
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

jest jakieś potwierdzone info że mu białas pisał wersy na tomba?
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Sivestro pisze: 02 sie 2025, 13:16
Bryx Fenrir pisze: 02 sie 2025, 13:05 Wiedziałem, że Bedoes ta pizda pójdzie do Tomba, bo Białas ma go w chuju. I tu się zrobi beef, bo Tomb te punche ma konkretne co by o nim nie mówić i wcale nie jest oczywiste, że Eripe go tak dupą wciągnie i mówię to jako fan Eripe, ale na punchach się znam i Tomb niestety też. Tylko to potwarz dla samego Bedoesa, bo na tym beefie zyska ewentualnie Tomb, a nie Bedoes, bo i tak każdy wie kogo punche będą nawinięte
Przecież Tomb na insta wrzucił storke prześmiewczą że szuka piątego wielokrotnego rymu do "ale nie Eripe, gęg"

Więc on nie będzie tego pisał biorąc pod uwagę ich wcześniejszy beef plus to że Tomb dba o anonimowość ludzi którym pisze bo inaczej nie miałby roboty.
Możliwe, ziomek mi tylko wysłał info, że Tombik się przyznał do pisania dissu dla Bediego, faktycznie, niepotrzebnie poddymiłem temat
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Sivestro pisze: 02 sie 2025, 13:20 Chłop co w kontekście beefow przywołuje delivery Okiego :damn:
nie w kontekście dissów tylko już ogólnie rapu. oki zapodaje jakieś tam popisy i gimnastykę - eripe jednostajnie tak samo nawija o zjadaniu mcs jak nawijał w 2010.
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

@chuj Oficjalne info raczej byłoby kiepskie w tym wypadku, rzuciłem na zasadzie tego co Tomb w dissie na Bedoesa nawinął, mianowicie

'Dobrze wiem, kto Ci to pisze
Kiedyś nosem byli w moim zeszycie'

Co raczej wskazuje na Białasa, bo nie wiem czemu Solara nikt nie podejrzewał o takie rzeczy
Awatar użytkownika
Sivestro

Ja wyznaje zasadę że jednak nie każdy twórca musi na siłę dążyć do rozwoju, szukania nowych rozwiązań. Patokalipsa ma swoją fanbaze plus zyskuje nowych jebiacych niuskul więc im takie flow siada i będzie zawsze siadać.

Takich ludzi serio nie jest mało w Polsce. Eripe co prawda jest przez nich już więźniem swojej stylowy, ale dzięki temu że ludzie to uwielbiają dalej cokolwiek znaczy w rapie.
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Bo Solar zawsze był lepszym przedsiębiorcą niż raperem czy nawet tekściarzem
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Jako ciekawostkę dodam, że x lat temu Penxem napisał, że Bedoes jest kurwą do bicia, na co Patokalipsa zareagowała tak:
Spoiler
Obrazek
No ale to było akurat wtedy gdy z Penxem była kosa, bo poszedł do Step Records i zdradził ideały prawdziwego rapu.

https://cgm.pl/news/bedoes-mozecie-wyzywac-chcecie/
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
qualite_de_schizoide

Post autor: qualite_de_schizoide »

straszne jest to, że niektórzy propsują tego eripe czy jego diss
gość dostał w pizdę, wcale nie z partyzanta, jak próbuje przepchnąć tę narrację i jeszcze jakieś piosenki nagrywa po tygodniu od wydarzenia
pierwszy się sapał do bedoesa w trackach, później podczas tego wydarzenia to on też zaczął
dostał w pizdę i się spłakał w dissie i niektórzy jeszcze stoją za jego stroną
chuj mnie boli co se napiszesz na forze
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Sivestro pisze: 02 sie 2025, 13:25 Ja wyznaje zasadę że jednak nie każdy twórca musi na siłę dążyć do rozwoju, szukania nowych rozwiązań. Patokalipsa ma swoją fanbaze plus zyskuje nowych jebiacych niuskul więc im takie flow siada i będzie zawsze siadać.

Takich ludzi serio nie jest mało w Polsce. Eripe co prawda jest przez nich już więźniem swojej stylowy, ale dzięki temu że ludzie to uwielbiają dalej cokolwiek znaczy w rapie.
przecież nie mówię, że eripe musi nawijać jak oki. nawet w jego stylistyce byli zwyczajnie lepsi raperzy, którym ta zabawa formą przchodziła naturalnie. obczaj płytę roku i jak eripe wypada na tle queby. o tym mówię. nie usprawiedliwiaj proszę marności eripa jako rapera tym, że ludzie boją się rapu z flow bez zadyszki.
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Kalom pisze: 02 sie 2025, 11:52

gorące wersy eripe dotknęły borysa dosłownie..
Ja pierdole ale szoł.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 02 sie 2025, 14:33 przez gods bidness, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sivestro

qualite_de_schizoide pisze: 02 sie 2025, 14:15 straszne jest to, że niektórzy propsują tego eripe czy jego diss
gość dostał w pizdę, wcale nie z partyzanta, jak próbuje przepchnąć tę narrację i jeszcze jakieś piosenki nagrywa po tygodniu od wydarzenia
pierwszy się sapał do bedoesa w trackach, później podczas tego wydarzenia to on też zaczął
dostał w pizdę i się spłakał w dissie i niektórzy jeszcze stoją za jego stroną
Uwierzyłeś w oświadczenie rapera Blacha 2115?
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

chuj pisze: 02 sie 2025, 13:16 maszynowa dukanina z ratami co 2 wersy i spięty do granic wokal, bo dykcja siada.
Przecież to jest definicja rapu tej patokalipsy, te całe wymyślanie "panczy" sranczy piętrowych drapaczy chmur rymów :bag: to jest tak jak w tym kawałku Future Metro co jest Prodigy wklejony ''some people actually think that shit is hot, this shit not poppin nigga".

Zresztą ten diss jest tylko nieco mniej żałosny niż jakby belmondo nagrał diss na rafalale po tym, jak go wyruchała. Może i mnie wyruchałaś, ale byłaś z kolegami!!!!11 Teraz sprawdź jak cię jadę joł!
Kaczor35

Post autor: Kaczor35 »

Zajebisty diss i smieszny : D

Kiedys 10 lat temu, tu kazdy by sie podjaralal walac konia, a tera? Co sie z ga slizgawka stalo ze nie wierze co czytam i jakie smieci pierdolicie... Eminem tez zdissowal polowe sceny to tez w pizde powinien dostac? Beka
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Ale ten diss jest po prostu chujowy
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

Ty @gods bidness wciąż nie rozumiesz że to sa raperzy i w chuju mam kto ma większego bicka, liczy sie pobicie kogoś wersami. Śliwa mial legendarne foto jak stoi obsrany przed białasem po czym w beefie go zjadl jak leszcza - i to jest kluczowe, i to każdy pamietal, a nie ze bialas zrobił mu urka burka patrz jaki jestem duży i silny
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Kaczor35 pisze: 02 sie 2025, 14:41 Co sie z ga slizgawka stalo
umyła uszy
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
Sivestro

Tak jak napisał @Moltisanti .

Nawet przy tym co obecnie się dzieje że Śliwą, co robi z nim Grande, to ludzie i tak pamiętają Ready to Die i And... Die.

To raperzy po pierwsze, a nie walka na biografie i siłowanie się na rękę.
ODPOWIEDZ