Taco Hemingway - 1-800-OŚWIECENIE (2023)
Re: Taco Hemingway - 1-800-OŚWIECENIE (2023)
Przecież nawijanie o tym, że konsupcjonizm bad w jego przypadku to jest w chuj głupi ruch marketingowy xD
- the badman
- Artysta
Lubie Taco ale tu poki co to tak 2-3 tracki na playlist wlecą. Mocno bez szału, rzekłbym że największy plus tej płyty to to że Lil Konon nie będzie mi co rano spamował swoją mordą
eeeeeeeeee tam dobrze napierdala no kurwaprzedszkolanek pisze: ↑23 wrz 2023, 18:29bity miał akurat niemal zawsze chujoweMoltisanti pisze: ↑22 wrz 2023, 22:34 Juz jebac co tam taco se gada, ale te bity to jest kurwa jakiś zart a ucho to on akurat zawsze miał
Dodano po 3 minutach 3 sekundach:
no i proszę, nie mówcie, że on dobrze rapuje, no
jest lepiej niż na trójkącie, ale po 10 latach w branży ktokolwiek powinien mieć warsztat jak maszyna, a u szcześniaka to jednak zazwyczaj ciągle brzmi żenująco
wyslano z wifi lte pley apple macbook m1
Fajne bity, tekstowo to tak jak mówił że wszystko było ale podane w przystępnej formie także ciężko się tutaj do czegoś konkretnie przypierdolić, muzyka dla ogólnych ludzi jak było wspominane bez zachwytu ale też bez specjalnej chujni, no i wywaliłbym obowiązkowo Schafter, Oki i Otsochodzi wiadomo
Tekstowo momentami jak
- gods bidness
Chciałem przesłuchać. Kiedyś lubiłem. Ale teraz się złapałem na tym, że już nawet na sam jego głos reaguje alergicznie.
nadal się do niego nie przekonałem, przesłuchałem ile dałem radę ale skipów było sporo, bruh
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
Po co słuchać Taco jak można Enzo EBK?
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
prawda
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
- marmolad_k2
Dokładnie, te featy niepotrzebne (Zawiałow może zostać). Ogólnie to ta pierwsza połowa dużo lepsza od drugiej, bardziej śpiewanej, popowej.moxxi pisze: ↑24 wrz 2023, 15:58 Fajne bity, tekstowo to tak jak mówił że wszystko było ale podane w przystępnej formie także ciężko się tutaj do czegoś konkretnie przypierdolić, muzyka dla ogólnych ludzi jak było wspominane bez zachwytu ale też bez specjalnej chujni, no i wywaliłbym obowiązkowo Schafter, Oki i Otsochodzi wiadomo
w ogóle odniosłem wrażenie niekiedy podczas odsłuchu, że teksty se pisał na współę z ai, zresztą zastanawiałem się kiedy któryś grajek na to wpadnie, ej dopisz mi kilka wersów z generatora taco hemingwaya bo mi się już nie chce
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
- marmolad_k2
Aż mi przypomniałeś najlepsze numery Taco z tego roku, tak dobre, że nawet Taco tu nie ma.
- scam_sakawa
Ten drugi kawałek to lepszy Taco Hemingway niz prawdziwy Taco Hemingway.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
- marmolad_k2
Tak, autor tego tekstu powinien robić za ghostwritera.
A mi ta płyta ogólnie siadla, oprócz tych skipow, które praktycznie skipami nie są, bo są sklejone z utworami, co czyni je jeszcze bardziej wkurwiajacymi. Topka płyt które wyszły od Taco, zdecydowanie lepsza od 3ech ostatnich, i od marmuru. Co do mocnych i słabych momentów nic bym nie wyróżniał, może Gelato co do słabszych, ale też z racji tego że to pooroafu nie trafiony singiel, ale w całość już pasuje. Fajna płytka
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
jakby go jakiś zeamsone albo szpaku nauczyli refreny pisać to lepsza byłaby to plyta
Dla mnie to totalnie straciło klimat. Na etapie Szprycera to było jeszcze szukanie nowych stylistyk, w jakimś sensie to było ciekawe do obserwacji
A teraz - MeskieGranieWyborcza Core połączone z muzyką dla ogólnych ludzi
Zero twórczej odwagi
I nie jest to jakieś złe, ale ciekawe też nie
Muzyka do centrum handlowego albo dla małolat i Pań z korpo
Nuda nuda nuda
A featy do skupu
A teraz - MeskieGranieWyborcza Core połączone z muzyką dla ogólnych ludzi
Zero twórczej odwagi
I nie jest to jakieś złe, ale ciekawe też nie
Muzyka do centrum handlowego albo dla małolat i Pań z korpo
Nuda nuda nuda
A featy do skupu
moim zdaniem zrobienie numeru z Otso na bicie z samplem z Cichoszy Turnaua, to jednak jest pewna odwaga twórcza, z tym oparciem kawałka na słynnej frazie z Bartosiewicz podobnie. jak na lekarstwo było dotychczas w polskim rapie czerpania z polskiej muzyki popularnej lat '90.