[film] Co to ja ostatnio widziałem
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem
Wieczór Kawalerski w reżyserii Szymona Gonery to must watch na tzw. kino czacikowe. Przeokrutna chujnia, w której nie wiem, czego jest najwięcej - dziur fabularnych, cięć montażowych, przeskoków akcji, wkurwionej Opozdy czy przede wszystkim nawiązań do innych filmów. Oczywiście są też cyce, zresztą najlepiej gra tu pani która reklamuje bieliznę. Na dokładkę Rafał Zawierucha dostaje tutaj rolę z satysfakcjonującym zakończeniem. Oraz Karolina Pisarek, która jest tu chyba tylko po to, by wyciągnąć od męża milionera parę baniek więcej na wyprodukowanie tego gówna. Wisienką na torcie jest udział znanego influenceła.
2/10, czekam na drugą część.
2/10, czekam na drugą część.
perlińska chociaż zderzaki tam prezentuje?
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
Tak, ale na krótko - w kluczowym momencie gaśnie światło.
Zupełnie jednak zapomniałem o lepszej scenie, podczas której
Zawierucha strzela jej patelnię w jakimś, kurwa, wąwozie
Piękna filmowa chujnia, zapomniałem, że tam było tyle nawiązań do klasyków kina jakby twórca chciał wykrzyczeć: patrzcie jak znam się na kinie! 
Ostatnio odświeżylem sobie Cienką Czerwoną Linię i jest to wielkie filmowe dzieło według mnie. Jeden z tych starszych filmów, które chciałbym zobaczyć w kinie. Dużo psychologii i humanistycznych rozważań, ale również sceny batalistyczne doskonałe. A ile tam się przewija dobrych aktorów co chwila to głowa mała, Adrien Brody chyba nawet jednej kwestii nie wypowiedział przez cały film. Polecam jeśli ktoś nigdy nie widział.
Ostatnio odświeżylem sobie Cienką Czerwoną Linię i jest to wielkie filmowe dzieło według mnie. Jeden z tych starszych filmów, które chciałbym zobaczyć w kinie. Dużo psychologii i humanistycznych rozważań, ale również sceny batalistyczne doskonałe. A ile tam się przewija dobrych aktorów co chwila to głowa mała, Adrien Brody chyba nawet jednej kwestii nie wypowiedział przez cały film. Polecam jeśli ktoś nigdy nie widział.
Konklawe to solidnie i sprawnie zrealizowany film, w którym brakuje jednak tej iskry bożej, która odróżnia filmy solidnie i sprawnie zrealizowane od tych, które przechodzą do klasyki kina. Fiennes dźwiga ten film twarzą, a Rossellini kradnie go dygnięciem. Wizualnie też niczego sobie, blisko Sorrentino. Przyjemnie spędzone dwie godziny, natomiast nie ma potencjału, aby to powtórzyć.
Próbowałem też obejrzeć Czerwone maki i tak, jak gustuję w kinie niedobrym, tak tutaj - mając z tyłu głowy zwłaszcza budżet, jaki poszedł na tego gniota, czyli ponad trzydzieści milionów złotych - odpadłem po jakichś dwudziestu minutach, gdy na ekranie śnieżnobiałymi zębami zaczął lśnić Mateusz Banasiuk.
Próbowałem też obejrzeć Czerwone maki i tak, jak gustuję w kinie niedobrym, tak tutaj - mając z tyłu głowy zwłaszcza budżet, jaki poszedł na tego gniota, czyli ponad trzydzieści milionów złotych - odpadłem po jakichś dwudziestu minutach, gdy na ekranie śnieżnobiałymi zębami zaczął lśnić Mateusz Banasiuk.
https://www.filmweb.pl/film/Z%C5%82y+wp ... 5-10056504
Obejrzałem to przy niedzieli, co za gówno!
Obejrzałem to przy niedzieli, co za gówno!
- FruitOffTheWall
Thunderbolts 6/10. Mój pierwszy film marvela, kapitana ameryka, zmień ksywe na kapitan cipa. Zero zaskoczenia ze spierdolina okazuje sie największym pojebem. Pytanie do marvelowcow czy ten film to nawiązanie do poprzedników? W sensie czy jak nie oglądałem poprzednich, to nie skumam jakis powiązań, ktore sa ARCY WAŻNE
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Ostatnio zrobiłem rewatch Casa de Papel i o Jezu, stężenie absurdu przekracza tam najgorsze odcinki Dextera i Prison Break, dramaty międzyludzkie są na poziomie wenezuelskich oper mydlanych, a kiedy tylko przez chwilę tempo siada, reżyser od razu odpala scenę erotyczną albo chociaż Tokyo/Nairobi w bieliźnie
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Mission: Impossible - The Final Reckoning
Niestety rozczarowanie i spory regres w stosunku do poprzednich części które robił McQuarrie. Dalej są tu dwie świetne główne sekwencje, ale oprócz tego jest malutko akcji, a jak jest to przeciętna. Nabrali pełno znanych aktorów, a większość z nich nie ma tu nic do roboty. Do tego okropne dialogi i jakieś łopatyczne, literalne tłumaczenie/streszczanie poprzednich filmów i tego co się dzieje.
Dobrze że już Cruise kończy i będzie robił inne rzeczy bo tu się formuła wyczerpała. A Fallout i Rogue Nation na zawsze top w swoim gatunku
Niestety rozczarowanie i spory regres w stosunku do poprzednich części które robił McQuarrie. Dalej są tu dwie świetne główne sekwencje, ale oprócz tego jest malutko akcji, a jak jest to przeciętna. Nabrali pełno znanych aktorów, a większość z nich nie ma tu nic do roboty. Do tego okropne dialogi i jakieś łopatyczne, literalne tłumaczenie/streszczanie poprzednich filmów i tego co się dzieje.
Dobrze że już Cruise kończy i będzie robił inne rzeczy bo tu się formuła wyczerpała. A Fallout i Rogue Nation na zawsze top w swoim gatunku
@Mider Zgadzam się, poprzednia część dużo sprawniejsza i lepsza. A tutaj: pełno infodumpów, z dupy historie "MURZAJ NAPISAŁ WIRUSA KTÓRY OTRUJE AI ŻYWIĄCE SIĘ PRAWDĄ ALE TEŻ ZNISZCZY NAM CYBERPRZESTRZEŃ", "no to powtórzmy dokładnie krok po kroku co będziemy robić bo widzowie już sięgają po komórki". Za dużo wiszenia na małym palcu i ratowania się w ostatniej sekundzie, po ósmym razie człowiek już ziewa.
Z plusów - cudowna sekwencja w łodzi podwodnej
Z plusów - cudowna sekwencja w łodzi podwodnej
Brazilian rush hour commuters
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Hurry up tomorrow - nie, nie, nie, nie, dlaczego? Jezusku, jakie to było słabe i nudne. Nawet gdyby to było teledyskiem i trwało 15 minut to nadal byłoby nudne. Nie wiem, wystarczyło cały ten film pojechać na wątku psychofanki, zrobić z tego prawdziwy thriller i może być coś z tego było. Nie polecam, nawet jak jesteś fanem Abla.
czyzby jeszcze wiekszy gniot od idola? niech on sie juz na ekran nie pcha, bo krindzuwa mocna
Kariera Nikodema Dyzmy - wspaniały serial, aktorstwo i klimat przedwojennej Polski to klasa światowa i oczywiście aktualny do dzisiaj. Osobny
dla Wilhelmego
Właściciele czeski film, w którym przenosimy się na spotkanie członków spółdzielni mieszkaniowej, nakręcony w 8 dni, naśmiałem się i polecam. jest na knh.vod za 12,90 blikiem
- piernikowyskoczek
Mider pisze: ↑17 maja 2025, 23:35 Mission: Impossible - The Final Reckoning
potwierdzam, jestem głęboko rozczarowany, po ostatniej części liczyłem na rozpierdol w tej przy domykaniu wątku, a momentami było najgorzej w całej serii, dialogi okropne, ehh
villain karykaturalnie zdradzający cały swój evil plan przy każdej okazji - myślałem, że nie wytrzymam z cringe'u
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
obejrzałem polecane tu w kilku miejscach The Vanishing z 1988 i to jest zajebisty film, dawajcie więcej takich
yer a wizard, Harry
Zobacz duński film Goście z 2022. Oczywiście Amerykanie zdążyli już nakręcić remake
@gambler Labirynt (2013) , Rzeka Tajemnic (2003), Zagadka zbrodni 2003. Memento (2000) , Zodiak 2007 , Stare grzechy mają długie cienie (2014), Gra (1997), Zaginiona Dziewczyna 2014, Skóra, w której żyję (2011), Gdzie jesteś Amando? , Tożsamość (2003), Mechanik (2004), Oldboy (2003)