Sportowy Offtopic

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
scam_sakawa

Re: Sportowy Offtopic

Post autor: scam_sakawa »

Pozwolę sobie odpowiedzieć na jeden post.
potter pisze: 08 wrz 2023, 19:40 Jedyny sport drużynowy (z tych mainstreamowych bo zaraz ktoś wyjedzie że w krykiecie na kangurach też tak jest) gdzie od początku jest ustalony wynik końcowy
Tenis w deblu? Czy to underground sport?
potter pisze: 08 wrz 2023, 19:40 jedyny sport drużynowy gdzie zespoły nie mają ze sobą kontaktu
j/w
potter pisze: 08 wrz 2023, 19:40 jedyny sport drużynowy w którym zawodnicy celebrują jak pojebani punkt na 10-7, komentator drze pizde zazwyczaj, a następnie i tak siatkarz wali daleko w aut z zagrywki i ten punkt oddaje.
Każdy punkt składa się na wygranie seta i czasem zdobycie jednego trwa 1.5 minuty, a czasem 3 sekundy. W tenisie również masz długie wymiany i dwa zepsute podania pod rząd.
Fajnie, że komentator drze pizdę, bo nie usypia jak piątkowy mecz Piasta Gliwice z Koroną Kielce.
Walenie w aut z zagrywki po dobrej akcji to jest esencja tego sportu - cierpliwość i chłodna głowa. Umiejętność ogarnięcia w głowie faktu, że każdy punkt to osobna historia i do każdej akcji trzeba podchodzić maksymalnie skoncentrowany.
W piłce walniesz farfocla na 1:0 i murujesz jak tuman, byleby Ci z piłką nie weszli do bramki (w meczach drużyn z mocną różnicą potencjałów). Nie mówiąc o sytuacjach typu wypierdalanie piłki na drugą połowę na uwolnienie 15 minut przed końcem meczu.
potter pisze: 08 wrz 2023, 19:40 większość krajów ma wyjebane w ten sport (nawet na okładce La Gazetty była mniejsza wstawka że Włosi zdobyli tytuł mistrza niż o nieuznaym golu Milika z Bologną bodajże) i stąd nasze sukcesy.
Zgadzam się, że większość krajów ma wyjebane, ale nasze sukcesy są konsekwencją pracy u podstaw, szkolenia młodzieży, boomu po sukcesach w 2005-2006, a nie wynikają z faktu, że w siatkówce na świecie liczy się nie więcej niż ~15 reprezentacji.
potter pisze: 08 wrz 2023, 19:40 A jeszcze mógłbym dodać ale to już subiektywnie, że siatkówka jest mega nudna. Zawsze akcje wygląda niemal identycznie, że muszą zagrać na trzy i zależy czy wystawi na bok czy na środek, niczym się nie różni granie w 2023 od tego co było w 2004 np, gdzie inne dyscypliny ewoluują.
Rozumiem, że to subiektywne zdanie i je szanuję. Ja uważam z kolei, że siatkówka jest mega ciekawa, bo w każdym (w miarę wyrównanym) secie masz około 45-50 akcji, a każda z nich jest osobną historią. Z jednej strony - zmiany faktycznie nie są wielkie, ale jednak coś się zmienia skoro żadna drużyna na topie (poza Brazylią swego czasu) nie jest w stanie utrzymać się kilka lat. Co więcej - dla mnie na tym polega piękno tego sportu - jeśli reguły są tak sztywne od lat to by dojść wysoko w turniejach trzeba być jeszcze lepszym perfekcjonistą niż Twój przeciwnik. Siatkówka to gra głównie popełnionej mniejszej ilości błędów od rywala (oczywiście z zachowaniem odpowiednich argumentów fizycznych i technicznych po własnej stronie).
Wygrywamy MŚ? Super, ale potem nie możemy przejść ćwierćfinału IO i od 4 kolejnych igrzysk kończymy na miejscach 5-8.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
SLAFF

Post autor: SLAFF »

Tenis w deblu sportem drużynowym :lol: Może jeszcze drużynowe skoki narciarskie? Sport drużynowy to taki gdzie zawodnicy jednej ekipy wymieniają piłkę czy tam krążek między sobą, a z tego co wiem w tenisie nie jest to dozwolone.
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

Co chłop zajebal rozprawkę żeby bronić januszowki :rotfl:
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

https://pl.wikipedia.org/wiki/Sport_zespo%C5%82owy
Sport zespołowy – każdy sport, w którym gracze współpracują dla osiągnięcia wspólnego celu. Niektóre sporty zespołowe są rozgrywane między przeciwnymi drużynami, w których gracze współdziałają bezpośrednio i jednocześnie dla osiągnięcia celu. Cel najczęściej dotyczy ułatwienia przemieszczenia piłki lub podobnego przedmiotu zgodnie z regułami, aby zyskać punkty.

Inne typy sportów zespołowych nie są związane z przemieszczaniem piłki, np. pływanie, wioślarstwo, żeglarstwo, wyścigi smoczych łodzi także są sportami zespołowymi.

W jeszcze innych rodzajach sportów zespołowych może nie być przeciwnej drużyny albo zdobywania punktów, np. alpinizm. Zamiast punktów, relatywna trudność wspinaczki lub dystans jest miarą osiągnięcia.
Oczywiście to tylko Wikipedia.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
Krew

Post autor: Krew »

Oczywiscie, baskecik najlepszy sport na swiecie nie dla 100 letnich slafiarzy z wlkp czy fanow patogowna.
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

RIVALDO111 pisze: 09 wrz 2023, 1:54 jełopy światowe do dziś nie umieją stworzyć zawodowej ligi w zbijaka/dodgeball/ które te nudne całe tenisy,golfy czy koszykówki zjada na luzie.
w sensie dwa ognie? xD to moze jeszcze niech ci zrobią zawodową ligę w ciuciubabkę i łapanego, albo kurwa czadne piwko naprzeciwko, to by dopiero zjadło na luzie te nudne piłki nożne
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
RIVALDO111
Zbanowany

Post autor: RIVALDO111 »

Dlaczego XD.

Chłopie w msinstreamie są jakie curlingi za które możesz mieć złoto na Olimpiadzie a ty mi wysmiewasz moja 2 ulubiona dyscyplinę sportu po piłce nożnej.

Z dobra, bogatą otoczka ten sport rozwaliłby 99 procent tego nudnego meja

Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

obecność symulatora mycia podłogi w mainstreamie* to jest powód do wyjebania go a nie zastąpienia zabawą z lekcji wf

*o ile można tak nazwać kilka bekowych komentarzy co cztery lata przy okazji zimowej olimpiady
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2023, 13:10 przez genocidegeneral, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

jajca pisze: 09 wrz 2023, 12:14 to moze jeszcze niech ci zrobią zawodową ligę w [...] łapanego
Istnieje międzynarodowa fedka, która organizuje całe profesjonalne mistrzostwa w coś co można nazwać łapanym. Pamiętam, że znaleźliśmy to jeszcze na starym forum i ja autentycznie śledziłem całą drabinkę, miałem ulubionych zawodników itp. IMO kozacka sprawa, oczywiście zupełnie inaczej mogłoby to wypaść długofalowo, bo jako jednorazowa ciekawostka do obejrzenia turnieju raz w roku to równie dobrze miałem podobne epizody ze snookerem czy jakimś curlingiem.
Spoiler
A Rivaldo serio trochę podbijam, w końcu czym innym były te piłki nożne przed założeniem profesjonalnych lig, jeśli nie uliczną gierką bez zunifikowanych zasad. W sumie im dłużej się zastanawiam, tym więcej jest sportów, które przenosząc się w czasie też były pewnie wyśmiewane przez niejednego starego wyganiającego do roboty, a potem ich syn czy tam wnuk zaczął zarabiać na nich fortunę i podpisał go sponsor w postaci cukrowanej wody.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
demon

Post autor: demon »

Nie jestem fanem siatkówki ale jest ciekawsza niż nudna koszykówka, zwłaszcza ta w wydaniu NBA.

Tak szczerze to piłka nożna jest serio nudnym sportem dla laika i będąc jakimś januszem to sto razy bardziej wolałbym obejrzeć siatkę/kosza/ręczną/tenisa, gdzie cały czas coś się dzieje, wymiany, punkty itd. niż 90 minut kopania świńskiego pęcherza z kurwa jednym golem.
RIVALDO111
Zbanowany

@SWN

To co dałeś wyżej to już bym to wolał niż mecz hokeja ,NFL,tenisa,F1 czy innego żużla :joint:

@demon
Tenis i NBA ciekawszy od piłki nożnej. Co za herezja. Panie ja 6 minut mam ciężko wytrzymać
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

jajca pisze: 09 wrz 2023, 12:14 to by dopiero zjadło na luzie te nudne piłki nożne
Przy obecnym spadku poziomu to nie dziwne
pardon

Post autor: pardon »

powtarzam od dawna ktos nam wyrzadzil porzadna krzywde zaszczepiajac za dzieciaka milosc do pilki noznej eh

kto sie tez czuje ofiara lapka w gure
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

Czym byłoby życie bez miłości.
RIVALDO111
Zbanowany

pardon pisze: 09 wrz 2023, 13:54 powtarzam od dawna ktos nam wyrzadzil porzadna krzywde zaszczepiajac za dzieciaka milosc do pilki noznej eh

kto sie tez czuje ofiara lapka w gure
Ja nie. Jedyny stabilny sport jaki śledzę od dekad obok sportów walki. Gdyby nie on pewnie siedziałbym tylko w sportach walki.
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Gdyby ktos sie zastanawial jakie sa ulubione sporty Rivaldo
RIVALDO111 pisze: 06 lip 2023, 21:50 Ja przez całe życie na stałe interesuje się tylko piłka nożna i Sportami Walki.
RIVALDO111 pisze: 07 wrz 2023, 19:02 Mnie niestety oprócz piłki i sportów walki żeby śledzić to stabilnie nic nie interesuje
RIVALDO111 pisze: 08 wrz 2023, 20:00 Ja stabilnie śledzę tylko sporty walki i piłkę nożną
RIVALDO111 pisze: 09 wrz 2023, 1:54 Z tego nudnego mainstreamu tylko to mnie interesuje stabilnie oprócz piłki noznej
RIVALDO111 pisze: 09 wrz 2023, 14:06 Jedyny stabilny sport jaki śledzę od dekad obok sportów walki. Gdyby nie on pewnie siedziałbym tylko w sportach walki.
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
Mietek

Jajca ma archiwum postów Rivalda w głowie.
Awatar użytkownika
zlewam

Post autor: zlewam »

mnie zawsze dziwila niska popularnosc recznej w europie, top sport do ogladania, ciagle sie cos dzieje na ekranie i nie trzeba miec praktycznie zadnej wiedzy bo w pare minut mozna skumac o co tam chodzi
Awatar użytkownika
Mietek

W piłce nożnej są wielkie, zielone stadiony. Możliwość wykonywania sztuczek technicznych. Strzały z 30 metrów, z przewrotki, z woleja, lobem, piętką. Nic nie mam do ręcznej, ale jak to ma rywalizować estetyką z piłką nożną? Z tymi małymi halami, akcjami, które wyglądają do siebie dość podobnie dla mało wprawionego oka.

Wiele sportów może być na konceptualnym poziomie złożonych i interesujących, ale żeby sport był dla ciebie konceptualnie ciekawy to musisz go zrozumieć. Mieć jakiś kontekst w głowie. Żeby nabyć ten kontekst, musisz poświęcić przeważnie trochę czasu na zainteresowanie danym sportem. Piłka nożna przyciąga estetyką bardziej niż inne sporty.
pardon

Post autor: pardon »

zlewam pisze: 09 wrz 2023, 14:42 mnie zawsze dziwila niska popularnosc recznej w europie
wut, reczna w swojej skali jest wlasnie bardzo popularna i tozsamosciowa, nawet w damskim wydaniu

szwecja, norwegia, dania(!), wegry niemcy, hiszpania, francja, gdsie nie spijrzysz w europie tam jakies szczypiorniakowe zaglebie
ODPOWIEDZ