Rapowy offtopic

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Re: Rapowy offtopic

Post autor: Burak »

aes, mam obraz iso polskiego wydania Ziomka na DVD, jakby ktoś chciał zapraszam na pw
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Diho Raz na wykopie furorę zrobił dziś
Spoiler
Obrazek
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
manieq

Post autor: manieq »

@runiek
Hard head, tight fists, I stand tall,
Instinct unleashed when the tension calls.

Obrazek
Awatar użytkownika
LuckyLuke

Post autor: LuckyLuke »

cholera, gówno lgnie do gówna

piękne :lol:
moody

Post autor: moody »

jestem pod nieustajacym wrazeniem tego, jak gosc wylapuje te akcje, i jak to ppotem montuje. klasa :rotfl:
Awatar użytkownika
runiek

Post autor: runiek »

@manieq
dzięki za oznaczenie :bowdown:

chyba źle ze mną, jak niemalże każdy odcinek wymienię, a bez żadnej pomyłki co z którego sezonu jest :lol:

mega fajnie sklejone
FPN pisze:Teraz w bangerku będzie można follow upować 2cztery7, gdzie nawijali, że Pjus głuchy. My będziemy mogli nawinąć, że Runiek ślepy, a postuje ciągle
https://www.instagram.com/runiekslg/
frontkick

Post autor: frontkick »

https://newonce.net/artykul/lil-konon-o ... u-felieton

Czy ktos kojarzy rownie chujowy artykuł o polskim rapie bo imo to jest topka, brawo pan lil kolon

Szczególnie mnie urzekła ta przymiotnikowa inwencja przy wymienianiu płyt Def Jamu
Lil Konon pisze:Świetny Custom od Hodaka oraz 2K, bardzo mocny krążek Królu Złoty od Bonsona, przyjemny iDEAL. Rosalie czy chociażby głośny debiut Miłego ATZ, wspólny krążek Włodiego z 1988 czy też urzekająca Poczekalnia Vito Bambino
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

Fakt konon nie nadaje się do pisania długich felietonów
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
emcess

Post autor: emcess »

patointeligencja byla na 2 miejscu rapowego topu wszechczasow, na prawde wymagasz wartosciowego contentu od newonce?
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

ale mnie triggeruje, jak takie teksty wlatują bez jakiejkolwiek korekty
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

frontkick pisze: 03 sty 2021, 19:23 https://newonce.net/artykul/lil-konon-o ... u-felieton

Czy ktos kojarzy rownie chujowy artykuł o polskim rapie bo imo to jest topka, brawo pan lil kolon

Szczególnie mnie urzekła ta przymiotnikowa inwencja przy wymienianiu płyt Def Jamu
Lil Konon pisze:Świetny Custom od Hodaka oraz 2K, bardzo mocny krążek Królu Złoty od Bonsona, przyjemny iDEAL. Rosalie czy chociażby głośny debiut Miłego ATZ, wspólny krążek Włodiego z 1988 czy też urzekająca Poczekalnia Vito Bambino
Kiedyś mój ulubiony (acz niekoniecznie w kwestii pisania o rapie) red. Dejnarowicz postulował, żeby początkujący dziennikarze muzyczni próbowali sobie radzić bez przymiotników wartościujących, żeby nauczyć się analizy treści nagrań oraz zrozumieć, że subiektywne odczucia autora nie muszą być zrozumiałe ani nie stanowią żadnej wartości dla czytelnika. Myślę, że takie cwiczenie dobrze by zrobiło Panu Kononowi.
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

ale zajebisty odcinek absurdów hahaha
WÓDA KOKS KOBIETY
LEGIA SPORT BALETY

#FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

emcess pisze: 03 sty 2021, 19:32 patointeligencja byla na 2 miejscu rapowego topu wszechczasow, na prawde wymagasz wartosciowego contentu od newonce?
to nie topka redakcji tylko słuchaczy, którzy mogli głosować z puli ponad 500 numerów bodajże.
encrenoire

Post autor: encrenoire »

:cool: :cool: :cool: :cool:
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 16:06 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
marco_pantani

Post autor: marco_pantani »

Burak pisze: 22 gru 2020, 17:32 aes, mam obraz iso polskiego wydania Ziomka na DVD, jakby ktoś chciał zapraszam na pw
a ja kto było z ziomek 2? chyba był 1, 2 czy 3 odcinki, gdzie pojawili się polscy raperzy, ale reszta była po francusku, czy możę mnie coś ominęło?
zwracam honor
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Cały pierwszy sezon został zdubbingowany przez raperów (30 odcinków). Drugi sezon nie wyszedł oficjalnie w Polsce, są nieoficjalne napisy do kilku odcinków.
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
sugarhill_notausgang

Post autor: sugarhill_notausgang »

frontkick pisze: 03 sty 2021, 19:23 03 sty 2021, 19:23

https://newonce.net/artykul/lil-konon-o ... u-felieton

Haha przedarłem się przez to, ale łatwo nie było. Strumień świadomości zjaranego piętnastolatka, najeżony błędami jak dobra kasza skwarkami, o wszystkim i o niczym, bez wniosków. Niezła publikacja drodzy redaktorzy newonce. Gustaw - pies Bedoesa by to lepiej napisał.

Dodano po 23 minutach 30 sekundach:
Po prostu nie jestem targetem newonce :dunno: do targetu trafili bez pudła
https://www.facebook.com/50002582014817 ... 430750329/
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

@sugarhill_notausgang to niekoniecznie jest target niewonce, a ludzie z jego fanpage, którzy co by chłop nie napisał to by propsowali. Takie czasy :dunno:
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

frontkick pisze: 03 sty 2021, 19:23 Czy ktos kojarzy rownie chujowy artykuł o polskim rapie bo imo to jest topka, brawo pan lil kolon
na noizz był artykuł sponsorowany o typowym dniu żabsona, linkowałem kiedyś w temacie żaby, jak ci zależy to sobie poszukaj
nie mniej artykułu lil kokona nie czytałem, więc nie wiem na jakim poziomie jest poprzeczka
frontkick

Post autor: frontkick »

Nie no z tym Żabsonem to sb wymysliles ze artykul jest zly z jakichs wyrafinowanych powodów, wystarczy spojrzec na argumentacje uzytkownika sugarhill_notausgang zeby zobaczyc ze lil konon to jednak inna liga chujowizny bo ta rzecz na noizz jest chociaz poprawnie napisana

Z drugiej strony pewnie niewielki jest odsetek osob które mogą się pochwalic znajomoscia absolutnie wszystkich nowosci z polskiego rapu i jednoczesnie umiejetnoscia w miare logicznego wypowiadania sie po polsku wiec taki lil konon jest na wage zlota a niuans zeby byc mlodziezowym medium musi przymykac oko i pilnują pewnie juz tylko zeby nie bylo bledow ortograficznych
ODPOWIEDZ