[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
Re: [beef] Tede - T̶e̶n̶ ̶T̶y̶p̶ ̶M̶e̶s̶ / Wini
I co jest w tym złego? Był pionierem łamania rondelskich zakazów i nadal nim jest, a jak komuś się nie podoba to może włączyć jakieś rondelskie sztywne WSP czy ZIP, a nie się spinać niepotrzebnie i tracić na niego energię
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Niech ten beef dalej trwa, bo Mesa stać na więcej
- Oportunistycznyebaka
Był pionierem podpierdalania tego co w stanach jest modne akurat
Jestem zawiedziony, że nie ma choćby wzmianki o flaku.
Ostatnio zmieniony 15 sie 2025, 8:50 przez Oportunistycznyebaka, łącznie zmieniany 1 raz.
Tede chyba juz na samym poczatku cos mowil, ze nie bedzie odpowiadal. A diss Mesa to, moim zdaniem, fajny kawałek, refren szybko się wkręca, no muzycznie jest spoko, ale diss sredni 
Najpierw tede wymyślił bauns w Polsce, potem wymyślił z matheo Polska odpowiedz na 50 centa w postaci bomby jaka był snd mylffon, a na końcu wymyślił trap po polsku począwszy od Mefistotedes az po kurta
Co se robi teraz to się bawi ta muzyczka na stare lata, branie skolima na featy to coś jak ostatnie poczynania milesa z hip hopem, zachcianka muzyczna
Co se robi teraz to się bawi ta muzyczka na stare lata, branie skolima na featy to coś jak ostatnie poczynania milesa z hip hopem, zachcianka muzyczna
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
średni jest ten kawałek, a tekst czasem żenujący
tede 3:0 przynajmniej, bo jego pierwszy numer był po prostu lepszy
wgl ten diss mesa brzmi jakby to tede go pierwszy zaatakował a on na wyjebce odpowiada
w sensie że cieżko zrozumieć na chuj zaczynał ten beef
wygląda jakby miał kurwa jakiś problem, ale nie wiem skąd, nigdy nie będzie ziomkiem, ja wiem to...
tede 3:0 przynajmniej, bo jego pierwszy numer był po prostu lepszy
wgl ten diss mesa brzmi jakby to tede go pierwszy zaatakował a on na wyjebce odpowiada
w sensie że cieżko zrozumieć na chuj zaczynał ten beef
wygląda jakby miał kurwa jakiś problem, ale nie wiem skąd, nigdy nie będzie ziomkiem, ja wiem to...
- gods bidness
Słabe to to. Liczyłem, że Mes ukąsi konkretnie i wyśmieje Jacka, bo Tedemu można naprawdę multum żenująco-komicznych rzeczy wyciągnąć z kariery, a ten kurwa zamiast tego grozi odlaniem się na pościel. Pół drugiej zwrotki o terapii to już kompletny odjazd - Mes chyba nie widzi, że jest chodzącą antyreklamą psychoterapeutów. A flexowanie się napisaniem “powieści” to już w ogóle komedia, brakuje tylko, żeby woził się swoimi “felietonami”.
I oczywiście musiał wjechać mesowy artyzm, który od lat już sprawia, że chłop jest parodią samego siebie. Na plus, że chociaż jest to fajnie zarapowane (minus przyspieszenia).
I oczywiście musiał wjechać mesowy artyzm, który od lat już sprawia, że chłop jest parodią samego siebie. Na plus, że chociaż jest to fajnie zarapowane (minus przyspieszenia).
Tede, bierz bit od Tabba, jakiegoś diskopolowca na feat i dawaj jakiś luźny diss, bo chyba tylko tyle zostało. Mes ma ten sam snobistyczny ból dupy co 20 lat temu, tylko wtedy to jeszcze miał jakieś podstawy, żeby się tak wozić. Niektóre linijki z dissu Meza można przepisać 1:1 i dalej będą aktualne
Paluch groził sraniem na pościel, ten będzie lał. Chyba jakiś trend powstaje.
-
jerzy_klemens_werner
Żeby napisać przyzwoity diss taki wiecie w stylu "nic ciekawego ale podjął rękawice" wystarczy chyba tylko wpisać tede+afera w google i zrymować nagłówki xD serio.
Numer ma potencjał, ale może trzeba było dać mu jeszcze 3 tygodnie xD
- W nagraniu jest chyba pogłos pomieszczenia, słabo
- Ta zmiana tonacji moim zdaniem nie wprowadza klimatu tylko chaos, ostatni refren jest chyba w ogóle poza skalą
- Rymy... (@Rymekk dedykuję ten punktor tobie) są tak dokładne i gramatyczne, że nawet Bosski Roman by się zastanowił czy wypada xD)
- No i to co na początku, co on tam w ogóle nawija? To nie jest rozkodowywanie dobrze sklejonego tekstu tylko bełkotu.
Mógł nie odpowiadać, ludzie pośmialiby się z rok i zapomnieliby. Szkoda, kiedyś to był świetny raper.
Numer ma potencjał, ale może trzeba było dać mu jeszcze 3 tygodnie xD
- W nagraniu jest chyba pogłos pomieszczenia, słabo
- Ta zmiana tonacji moim zdaniem nie wprowadza klimatu tylko chaos, ostatni refren jest chyba w ogóle poza skalą
- Rymy... (@Rymekk dedykuję ten punktor tobie) są tak dokładne i gramatyczne, że nawet Bosski Roman by się zastanowił czy wypada xD)
- No i to co na początku, co on tam w ogóle nawija? To nie jest rozkodowywanie dobrze sklejonego tekstu tylko bełkotu.
Mógł nie odpowiadać, ludzie pośmialiby się z rok i zapomnieliby. Szkoda, kiedyś to był świetny raper.
Mes forma mutant
te wersy o odklejeniu jądra i wjeździe na kabaty, albo że on napisał powieść albo że tede powinien poczytać ksiazke
Mnie z kolei ta konwencja "na odpierdol" tu pasuje, sam Tede przecież jedzie na pozie wyjebkowicza, diss na Winiego drugi to była przecież esencja tego wypracowanego luzu Tedasa. No to mu Mes zrobił track na totalnym luzie, tylko tu ten luz - imho - brzmi wiarygodnie, ta dziwna gadka pasuje i jest przede wszystkim zabawnie. Sam kawałek muzycznie i rapowo bardzo dobry jest,
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Bardzo wiarygodny luz przy którym rozrysowywal flow co do jednego jekniecia przez 3 tygodnie
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
A to pewnie, tu masz rację. Miałem na myśli, że na samym tracku mi to po prostu brzmi. Gdybym nie wiedział ile na to zeszło, to na luzie mógłby twierdzić, że jebneli to w dwa dni na spontanie
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Zawód w chuj. Liczę na drugą rundę
okej, czyli tu się już nic więcej nie wydarzy. jeden nie zna drugiego i nie będzie nic więcej niż ogólnikowe pierdolenie, że ty nie jesteś nikim w branży, a tobie wjadę na chatę i naszczam na kołdrę. tak jakby sokolnik miał teraz beef z nie wiem, strzelam - tetrisem i cisnęli sobie, że jeden ma ksywę od klocków to mu zrobi klocka do ryja, a drugi w wyniku wyjątkowych okoliczności teraz oglada sobie w tvp wiadomości.
Tak czy inaczej fajnie, że coś się dzieje, ale chyba były za duże oczekiwania i zamiast konkretnych bomb drodzy państwo mamy do czynienia z pojedynkiem na mokre kapiszony
Tak czy inaczej fajnie, że coś się dzieje, ale chyba były za duże oczekiwania i zamiast konkretnych bomb drodzy państwo mamy do czynienia z pojedynkiem na mokre kapiszony
- gods bidness
Teraz już czekam tylko aż Olivka odpowie OSTRemu i go zwyzywa do starych stulejarzy.
Breaking News - Tede nagra odpowiedź w niedzielę i premiera klasycznie w czwartek. Rapowe, dissowe czwartki to byłaby całkiem fajna, nowa, świecka tradycja.
Info prosto z ust Tedasa z jego ig story
Info prosto z ust Tedasa z jego ig story