Ale buja w furze
niemiecki rap
Re: niemiecki rap
Ale buja w furze
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
jak zwykle SSIO najlepsze teledyski i tytul kawalka 
SSIO - Tut den Song in eure Playlist und macht viele TikToks (Official Video)
SSIO - Tut den Song in eure Playlist und macht viele TikToks (Official Video)
If the streets were a coin won't be head or tails
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
- qualite_de_schizoide
ani jednego wpisu że nowy album camory wyszedł? sprawdzajcie, bo dobrze dał, jest kilka kozaków
chuj mnie boli co se napiszesz na forze
If the streets were a coin won't be head or tails
Trochę nowości i zaległości z ostatnich tygodni.
LACAZETTE x BUSHIDO - CCN
BIBIZA x Ikkimel - "Galopp!" (official video)
AZET, DARDAN & DHURATA DORA - SYT (OFFICIAL VIDEO)
CHAPO102 - SCHÖNE DINGE (OFFICIAL VIDEO)
Kontra K x Gzuz - Dreckig & Gemein (Official Video)
VEGA x Shindy - Was ich mach (Short Visual)
SSIO - Dein Leben ist gef***t (Official Video)
Marteria - Babylonia (Offizielles Musikvideo)
CHAKUZA & FLIP - JO JO JO
JAMAL x RAF CAMORA - BABYLON
LACAZETTE x BUSHIDO - CCN
BIBIZA x Ikkimel - "Galopp!" (official video)
AZET, DARDAN & DHURATA DORA - SYT (OFFICIAL VIDEO)
CHAPO102 - SCHÖNE DINGE (OFFICIAL VIDEO)
Kontra K x Gzuz - Dreckig & Gemein (Official Video)
VEGA x Shindy - Was ich mach (Short Visual)
SSIO - Dein Leben ist gef***t (Official Video)
Marteria - Babylonia (Offizielles Musikvideo)
CHAKUZA & FLIP - JO JO JO
JAMAL x RAF CAMORA - BABYLON

Nie łapiemy się pod publiczne dofinansowania, bo nie spełniamy unijnych norm minimalnej ilości kobiet i murzynów w moderacji.
To jeden z lepszych kawałków jakie w tym roku słyszałem, benger jak skurwesyn
Nie łapiemy się pod publiczne dofinansowania, bo nie spełniamy unijnych norm minimalnej ilości kobiet i murzynów w moderacji.
Nie ogladalem jeszcze, ale ponoc bardzo dobry jest dokument o Haftbefehl na Netflixie. Sa tez polskie napisy.
Jako zacheta - wywiad z Haftbefehl przed uzywkami i po uzywkach:
Jako zacheta - wywiad z Haftbefehl przed uzywkami i po uzywkach:
Spoiler

B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Temat robi ten film - widzimy tutaj upadek Haftbefehla i jego walkę o życie. A raczej walkę Capo i spółki o to, żeby Haft nie poszedł drogą ich ojca. Wszystko zarejestrowane przez kamery Netfliksa, które pokazują, jak dragi go zniszczyły. I to dosłownie, wystarczy zobaczyć, co kokaina zrobiła z jego nosem.
To robi wrażenie. Tym bardziej, że Haft podobno nic nie cenzurował, aczkolwiek nie pojawia się tutaj wątek postrzelenia się w nogę czy wjebania się autem w kawiarnię. Dla mnie największą słabością jest warstwa fabularyzowana - mając pod dostatkiem tylu materiałów archiwalnych, te sekwencje, w których aktorzy wcielają się w ojca Haftbefehla etc., są najbardziej kiczowate. Psują mi trochę odbiór, ale generalnie ogląda się to dobrze.
Fajnie, że przez ekran przewinęło się też kilka innych osób, jak śp. Xatar, Kool Savas, Marteria, Jan Delay, itd., ale zabrakło mi tutaj też pochylenia się nad początkiem kariery Haftiego. Nie wiem, czy Jonesmanna nie zaproszono, czy nie chciał gadać, ale miło byłoby posłuchać co o Hafcie ma do powiedzenia gość, który poniekąd go odkrył i był pierwszym wydawcą, obserwując później, jak Haftbefehl go przerasta i idzie na swoje.
To robi wrażenie. Tym bardziej, że Haft podobno nic nie cenzurował, aczkolwiek nie pojawia się tutaj wątek postrzelenia się w nogę czy wjebania się autem w kawiarnię. Dla mnie największą słabością jest warstwa fabularyzowana - mając pod dostatkiem tylu materiałów archiwalnych, te sekwencje, w których aktorzy wcielają się w ojca Haftbefehla etc., są najbardziej kiczowate. Psują mi trochę odbiór, ale generalnie ogląda się to dobrze.
Fajnie, że przez ekran przewinęło się też kilka innych osób, jak śp. Xatar, Kool Savas, Marteria, Jan Delay, itd., ale zabrakło mi tutaj też pochylenia się nad początkiem kariery Haftiego. Nie wiem, czy Jonesmanna nie zaproszono, czy nie chciał gadać, ale miło byłoby posłuchać co o Hafcie ma do powiedzenia gość, który poniekąd go odkrył i był pierwszym wydawcą, obserwując później, jak Haftbefehl go przerasta i idzie na swoje.

Mucco wyszedł z paki i nowy numer wypuścił
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
W końcu coś dobrego od Ufo
UFo361 - SCHAUFENSTER/KEIN SKATER/DAMN CUP
UFo361 - SCHAUFENSTER/KEIN SKATER/DAMN CUP
Nie wiem, ile będzie wisiało na YT, ale póki jest, warto zobaczyć. Świąteczny koncert Sido, kawał świetnego widowiska. Morda mi się cieszyła w wielu momentach; znowu Siggi i B-Tight na jednej scenie (brakowało go rok temu), potężne wykonanie Steh Wieder Auf z Harrisem, ciary przy bengerze Mama hat gesagt z Beatzarrem i Esther Graf, zresztą tak samo, jak przy Au Revoir z Markiem Forsterem. Do tego pełen energii Kool Savas, fajny powrót Kitty Kat, PA Sports, Kontra K, a na koniec Frauenarzt i Manny Marc zawładnęli sceną. No i oczywiście wybrzmiał kultowy Arschificksong xD Całość świetna sprawa.

KC Rebell x AK Ausserkontrolle x SIDO - Ausgesorgt (prod. by CLAY)
NOAH, Eno, Caney030, Samra - Strassenjunge (prod. by NMD & HEKU)
KALIM - WOODS
NOAH, Eno, Caney030, Samra - Strassenjunge (prod. by NMD & HEKU)
KALIM - WOODS

LACAZETTE x AVIE x KOLJA GOLDSTEIN - XXX
SIL3A - PARADOX
SIL3A - PARADOX
Ufo361 - I KNOW