[beef] Eripe - Bedoes

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Re: [beef] Eripe - Bedoes

Post autor: Cz4rny1337 »

Burak pisze: 14 sie 2025, 11:01 Swoją drogą Eripe musi być ślepy albo głupi jak nie widzi że Peja w oryginale rapuje o ludziach tacy jak on co za bardzo żyją życiem innych ludzi zamiast swoim się zainteresować

hahahaha własnie, o to to, dlatego ten followup w refrenie nie ma sensu i w tym stylu ten bit tez nie - jakby to zrobil agresywnie i sie nabijal ze co Cię Boli, że Cie Ryszard pierdoli??? to to mialby sens, a nie
Obrazek
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

kafar zrownany z internetowym rozkminiaczem przez jakiegos zdzicha xDDDDD
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
Hubson99

Post autor: Hubson99 »

Idiotyzm tego producenta potęguje jeszcze fakt, że kawałek jest na prywatnym więc kolejne zesrańsko o nic XD
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Swoją drogą ciekawe pod jaki bit diskopolo oni chcą to przerobić xd jednak ten bit Zdzicha w tym dissie robił robote
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Przecież to jest i tak już efekt Barbry Streisand, więc słuchacze będą mieli dwie wersja do wyboru, oryginalną i disco polo remix, i tyle.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Peja go perfidnie na muke, świadomie lub nie, tym bitem wpierdolił, a jak to świadoma akcja ze strony Eripe i sam Rycha poprosił o ten bit, to teraz powinien być jeszcze większym pośmiewiskiem niż do tej pory, ten track to jest chyba największy autodiss w historii polskiego rapu, no tak się dać zezłomować perfidnie to też trzeba potrafić :bowdown:
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

Niezły cope
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
ffeee

Post autor: ffeee »

Ten beef to jest to czego hibhob potrzebował, noc oczyszczenia ze wszystkich petów wycierających sobie mordy kulturą :bowdown:
Lee

Post autor: Lee »

Z dissów Bedoesa za bardzo nic nie zapamiętam po czasie, mimo że melodyjnie, realizacyjnie lepiej. Postać samego Bedoesa od początku kariery jest nieszczera, ciężko traktować te moralizatorskie gadki poważnie.
Eripe mocno wizerunkowo mocno stracił na wstępie na akcji spod hotelu, gdyby nie ta akcja, myślę że beef byłby z przewagą na jego stronę.

Czas zweryfikuje kto na tym lepiej wyszedł, fajnie, że coś się dzieje, bo długo było nudno na scenie.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Bedoes będzie uważany za falszywca, który zajebał zajebisty diss na klipie z helikopterem, czyli tak samo jak wcześniej z lekkim plusem, że to w sumie miejscami dobry raper.

Eripe będzie uważany za jednostrzałowca co się pruje jak stare prześcieradło, do tego miał zjeść grubaska z Bydgoszczy a nie dał rady

Kto na tym beefie wyszedł lepiej jest jednoznaczne i nie da się tutaj kłócić. Jedyne co to możemy się spierać na ile beef pomógł Eripe pod względem promocji, tzn. nie ważne co mówią, ważne aby mówili

A ten Zdzichu z koziej dupy to pewnie sam na zajebanych z neta wtyczkach w pirackim FLu to robił.

To jest w ogóle grany podkład czy samplowany? Jakby to był sampel z czegoś i znaleziono twórcę oryginału, który by ganiał Zdzicha po sądach to byłoby niesamowicie bekowe.

I props dla @Sivestro, robisz dokładnie odwrotna robotę, przez twoje próby pokazania Eripe w dobrym świetle myślę o nim jeszcze gorzej, a Bedoesa bardziej lubię, np. fajnie przypomniałeś jego hustler erę
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

To jest piękne, "nic nie mam do nikogo" a tak naprawdę chyba tylko czekał, kiedy wreszcie będzie pretekst żeby na legalu pocisnąć od grubasów :lol:
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Awatar użytkownika
d3luge1

Post autor: d3luge1 »

biorąc pod uwagę, po czym wystrzeliła kariera Aviego i Sariusa nie bądźcie zdziwieni jak się okaże, że Eripe tylko zyska na popularności :cool:
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Ździch KRK mógł zacząć oświadczenie od "Bardziej siedzi mi chyba diss Bedoesa ale..." i wtedy byłby kryty
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Już pisałem że jedyne co robiłem to klarowalem fakty, albo podrzucalem linijki w których wyjaśnione są rzeczy których wy nie ogarnialiscie

Mówienie że bronie eripe to spore nadużycie, wrzucałem/klarowalem fakty a co z nimi zrobicie jakie wnioski wyciągnięcie to wasza sprawa. Może zbanujcie mnie od razu bo w paru kwestiach miałem inne zdanie albo kierowałem się faktami/linijkami a nie uproszczeniami i projekcjami jak większość

Dla mnie spoko ten ostatni diss Eripe ale bardziej się cieszę że cały beef wzbudził tyle emocji i zwrotów akcji, będę to dobrze wspominał
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

gods bidness pisze: 14 sie 2025, 11:13 Elitarny head movement.

Film już usunięty czyżby ktoś spocony regularnie monitorował ten temat w poszukiwaniu nowych złamań praw autorskich i je zgłaszał? Nie wiem choć się domyślam
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

@Bolo przestań zgłaszać
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Awatar użytkownika
ffeee

Post autor: ffeee »

Sivestro pisze: 14 sie 2025, 12:15 Mówienie że bronie eripe to spore nadużycie
nie no byku :bowdown: :bowdown:
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Sivestro pisze: 14 sie 2025, 12:15 Już pisałem że jedyne co robiłem to klarowalem fakty, albo podrzucalem linijki w których wyjaśnione są rzeczy których wy nie ogarnialiscie

Mówienie że bronie eripe to spore nadużycie, wrzucałem/klarowalem fakty a co z nimi zrobicie jakie wnioski wyciągnięcie to wasza sprawa. Może zbanujcie mnie od razu bo w paru kwestiach miałem inne zdanie albo kierowałem się faktami/linijkami a nie uproszczeniami i projekcjami jak większość

Dla mnie spoko ten ostatni diss Eripe ale bardziej się cieszę że cały beef wzbudził tyle emocji i zwrotów akcji, będę to dobrze wspominał
Props bardzo dobrze dajesz, ja daje okejke i soga, a na hejterów miej wyjebane i pluj na nich totalnie
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
CCORD

Post autor: CCORD »

Nawet jeśli Sivestro byłby psychofanem Eripe albo samym Eripe i bronił go w temacie, to czy to takie straszne, że na forum jest ktoś o odmiennym zdaniu? Nie rozumiem przysrania, zwłaszcza, że wrzucił parę rzeczy, których inaczej bym nie zobaczył, bo nie używam innych mediów społecznościowych.
starygawor

Post autor: starygawor »

oldschool pisze: 14 sie 2025, 11:50 Kto na tym beefie wyszedł lepiej jest jednoznaczne i nie da się tutaj kłócić. Jedyne co to możemy się spierać na ile beef pomógł Eripe pod względem promocji, tzn. nie ważne co mówią, ważne aby mówili
rip teraz ma gotową droge do narracji o mesjaszu rapu, który wyjaśnia łaków i zbiera od nich wpierdol w imie prawdziwego hibopu

założę się że na nowej płytce bedzie przynajmniej 50 wersów typu "mam słabe pięści ale mocne pancze"
to im bokiem wychodzi, jak endomorfikowi
ODPOWIEDZ