Pikers
Re: Pikers
ciężkie pytanie, z ulubionych to napewno:
na twój widok, wolałbym, lebrony, songokan, papież, klatkaż, naleśniki, cyrkiel, zepsuci, powiedz, krusze topy, charon, duże dziecko, od zaraz, z nieba, coraz bliżej ep, regres ep no i oczywiście kawałki z młody igi, niektóre numery z koneserem
dużo dobrej muzyki nagrał łysy, nie umiem jednej rzeczy wybrać i coś napewno pominąłem
na twój widok, wolałbym, lebrony, songokan, papież, klatkaż, naleśniki, cyrkiel, zepsuci, powiedz, krusze topy, charon, duże dziecko, od zaraz, z nieba, coraz bliżej ep, regres ep no i oczywiście kawałki z młody igi, niektóre numery z koneserem
dużo dobrej muzyki nagrał łysy, nie umiem jednej rzeczy wybrać i coś napewno pominąłem
Z nowyszych to ten
A ogólnie to
A ogólnie to
no pojebane to jest ile sztosów nagrał łysy, nawet nie ma co sie spierać z większością numerów tutaj bo każdy kocik i sie nie dziwie ze ktoś uważa za najlepszy
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Mam tak samo, czytając jakie numery wrzucacie często sobie myślę "no tak, mogłem też o tym wspomnieć". Niektórych nie znam, albo nie znam tak dobrze, także na pewno się doedukuję. Pamiętam, że pierwsze co usłyszałem to chyba Nagini i potem Klatkaż, na początku mi się niezbyt podobały, dopiero zaczynałem z rapem i wolałem słuchać Zeusa, Kękę, Bisza itd. potem właśnie Gadki wleciały i wtedy w to wpadłem i nie wyszedłem.
- CeHaTeHaCe
jeszcze jestem na etapie odkrywania jego twórczości ale ciesze sie że pod względem łącznej liczby tracków z których cieknie repeat value jest w topce. względnie mało jest takich których zgrane numery liczę w setkach
„Tego nigdy dość” ulubiony kawałek w polskim rapie obok „Kolorów Sznurowadeł” Laikike1 (już to pewnie trzeci raz piszę)
A poza tym to stworzyłem sobie ze trzy lata temu playlistę top50 Pikersa na yt i miałem zawsze problem, co wyjebać kosztem nowego wałka, teraz nawet się nie podejmuję aktualizacji
Tak to z topowych sztosów: Rozmawiaj ze mną, Federer, Anakin, Halo ziemia, Charon, Latam (OG), Znamy to, Muzyka do życia, Daj spokój
A poza tym to stworzyłem sobie ze trzy lata temu playlistę top50 Pikersa na yt i miałem zawsze problem, co wyjebać kosztem nowego wałka, teraz nawet się nie podejmuję aktualizacji
Tak to z topowych sztosów: Rozmawiaj ze mną, Federer, Anakin, Halo ziemia, Charon, Latam (OG), Znamy to, Muzyka do życia, Daj spokój
- yungXpaproch
^ojtak byczq +1
Chcę kazać się modlić bogom dojebany wałek z niewymienionych, ale no kurwa fakt ciężko złożyć ulubioną playlistę od tego białasa bo zawsze przypomni się coś po latach/wpadniesz na coś czego jeszcze nie znałeś jakimś cudem i zmienia się to mocno na przestrzeni czasu
Ja nie ukrywam, że nostalgiczny/rozkminkowy/smutny Pikers to dla mnie najlepszy Pikers, w tej fazie jeden z niewielu raperów z którymi mój odklejony mózg jest w stanie się utożsamić jako tako
Regres EP wspaniały materiał był to, Rezerwat hymnem do dziś mimo upływu lat
Ja nie ukrywam, że nostalgiczny/rozkminkowy/smutny Pikers to dla mnie najlepszy Pikers, w tej fazie jeden z niewielu raperów z którymi mój odklejony mózg jest w stanie się utożsamić jako tako
Regres EP wspaniały materiał był to, Rezerwat hymnem do dziś mimo upływu lat
I rot in this dread, my only world's the one in my head
I hate psychotherapists, I walk amongst walking dead

I hate psychotherapists, I walk amongst walking dead
Spoiler

Ja kiedyś zrobiłem playlistę, na którą wrzucałem tylko najlepsze kawałki Pikiego — no i teraz ta playlista ma 150 utworów.
Ode mnie:
Charon
Będzie coś z tego gówna
Zakochałem się
Boomin
Pewnego dnia
Chcę kazać się modlić bogom
To my
Ode mnie:
Charon
Będzie coś z tego gówna
Zakochałem się
Boomin
Pewnego dnia
Chcę kazać się modlić bogom
To my
- marco_pantani
A są gdzieś zleakowane rozkminki? Rafi coś wrzucał?MillValley pisze: ↑17 lip 2025, 19:46 Powiedziałbym, że Charon i Rozkminki z jego dzieł najwyższej klasy.
zwracam honor
Nie, tylko to co na instastory dawał
Z tego co nie daliście to mam ostatnio fazę na Mistyfikacje, Pewnik, Oregon i MCM
Z tego co nie daliście to mam ostatnio fazę na Mistyfikacje, Pewnik, Oregon i MCM
cztery żubry i dwie kurwy
kurde MCM to był sztosik, pamiętam jak to katowałem przed pójściem na studia
z tamtych czasow jeszcze jest mega dobre a mało znane Wczoraj
z tamtych czasow jeszcze jest mega dobre a mało znane Wczoraj
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Z gościnek Pikiego to mi się przypomniało, a chyba nie widziałem żeby ktoś wspominał:
oj tak, plus z jaconem jeszcze to
- yungXpaproch
moje ulubione kawałki z duetu, których tu chyba nie widziałem teraz
niesamowicie melodyjny kawałek
mój stary wygląda jak liroy. flow bestia totalnie
staroć. zupełny klasyczek nieeleganckich chłopaków
tutaj co igi za refren dał
nie wiem czy było ale też warto wrzucić, za dobre
niesamowicie melodyjny kawałek
mój stary wygląda jak liroy. flow bestia totalnie
staroć. zupełny klasyczek nieeleganckich chłopaków
tutaj co igi za refren dał
nie wiem czy było ale też warto wrzucić, za dobre
Dojebana jest ta playlista wielkie pozdro dla ciebie.
- marco_pantani
Ja dziś wpadłem na to i wleciało na pętlę przez pół godziny
https://music.youtube.com/watch?v=L4yYk ... j4z9sCdfMv
https://music.youtube.com/watch?v=L4yYk ... j4z9sCdfMv
zwracam honor