Malik Montana
Re: Malik Montana
"Ja więcej streamuje od Dawida Podsiadło" 
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
- Karko_Nape
Sb mafijje załatwia od buta na telefon że mają to usuwać z internetu, a z obsługą lotniska nie umie sobie poradzić.
Oficjalnie losowa Celniczka > białas
Oficjalnie losowa Celniczka > białas
Co to była za sytuacja ze śmietana kazał coś usuwać białasowi?
-
quebonifacy
- Zbanowany
dziecko, które mu zrobił
Jak donosi glamrap
I bardzo dobrze, krótko z McDonaldziarzami i grubasami. Ogłupione społeczeństwo śmieciożarciem z maka.
Ode mnie lecą propsy za ten wyczyn
Wejście na ladę w McDonald's przez Malika odbiło się w ubiegłym roku szerokim echem. Jak z perspektywy czasu raper ocenia to posunięcie?
Film z wyczynu rapera znów trafił do obiegu i pojawił się na instagramowym profilu @underway_pl. - Przesadził? - zapytano. Post polubił sam Malik, a nawet go skomentował.
- Z perspektywy czasu żałuję, że stolec nie postawiłem na tej ladzie - napisał raper.
Ode mnie lecą propsy za ten wyczyn
Światem kręcą pieniądze
Tylko skad malik się tam wzial? Bo normalni ludzie tam nawet nie chodzą. Wyobrażacie sobie sentino w jakimś kurwa maku? No nie bardzo, wykwintne restauracje ewentualnie klimatyczne tapas bary, a tymczasem malik na jakiś bułeczkach dla dzieci z amerykańskiej sieciówki z klaunem xd
-
bombastyczny
XD ogłupione społeczeństwo przez kurwa MAKA, przecież maliczek jak mało kto namieszał gówniarzom w głowach i przyczynił się do upadku intelektualnego i moralnego
Taa Malik jako pierwszy raper w historii obnosił się z hajsem, wczesniej tego nie było, każdy skromny, miły i dzień dobry mówił.
-
bombastyczny
W którym miejscu napisałem cokolwiek o hajsie?
W takim razie w jaki sposób zdegenerował naszą biedną młodzież?
-
bombastyczny
Nawet nie chce mi się rozpisywać , zamiast tego tylko zapytam jakbyś miał dziecko 12-16 lat czy chciałbyś żeby jego idolem był ww pan
@bombastyczny jak miałem 12-16 lat to moimi idolami byli gangsta raperzy, Liroj przeklinał, Nagły Atak Spawacza też i było śmiesznie.
Hip hop od lat robi sieczkę w głowach młodzieży więc nie ma co obwiniać samych "raperów", którzy chcą na tym zarabiać. Kiedyś nie chcieli, przekaz był bliższy ówczesnym realiom, ale przeważnie był negatywny (lamusy, społeczniaki, marichuana, melanże, terefere). Z perspektywy czasu kiedy obserwuję ludzi, którzy zamiast rapu słuchali Pearl Jam, Nirvany, Metallici i tym podobnych formacji to oni dzisiaj są lepiej ogarnięci.
Hip hop od lat robi sieczkę w głowach młodzieży więc nie ma co obwiniać samych "raperów", którzy chcą na tym zarabiać. Kiedyś nie chcieli, przekaz był bliższy ówczesnym realiom, ale przeważnie był negatywny (lamusy, społeczniaki, marichuana, melanże, terefere). Z perspektywy czasu kiedy obserwuję ludzi, którzy zamiast rapu słuchali Pearl Jam, Nirvany, Metallici i tym podobnych formacji to oni dzisiaj są lepiej ogarnięci.
-
bombastyczny
Zgadzam się, że ogólnie słuchanie rapu szkodzi(przekleństwa, nawijanie o ćpaniu/chlaniu hehe melanż non stop, pierdol szkołę rzucaj ziółkiem i tak dalej), ale jednak malik jest wyjątkowy szkodliwy i pokazuje totalną degrengoladę, a taki powiedzmy Sento często umiał coś mądrego nawinąć, a szczególnie powiedzieć na lajwach, podczas których często mówil ze chlanie( czarna chmura) i hazard rozjebały mu życie, albo jak gadał o polskiej zjebanej mentalności , albo Gogu który nawija, że lepiej porzucać cięzar niż marnować życie na ćpanie/chlanie/ pseudo-gangsterke).A co do starego rapu to Ogólnie ten dawny hip hop to było nawet bardziej odstraszanie/zniechęcanie od takiego trybu życia, w którym często przewijały sie bieda i alkoholizm, zamiast drogich fur i dupeczek
wzgórzaki na 1 płycie też mówili różne rzeczy. liroy, warszafski deszcz czy kaliber. były teksty o ruchaniu i ćpaniu ale też o ważnych rzeczach. w każdym razie mam wrażenie, że dzisiejszy malik czy ktokolwiek inny nawijając o różnych rzeczach dociera tak samo do młodych głów jak ci wyżej wymienieni przeze mnie. wydaje mi się, że różnica niestety leży w umiejętności samodzielnego myślenia i myślenia/zastanawiania się w ogóle. patrząc na siebie i patrząc na dzisiejsze dzieciaki widać dużą przepaść w przemyśleniach i zastanawianiu się nad wszystkim co otacza
-
bombastyczny
Myslę że duże znaczenie ma to, że kiedyś rap był dosyć "niszowy" i bardziej kojarzył się z muzyką dla "patologii" i ludziom łatwiej było podejść do niego z dystansem. Dzisiaj rap jest najpopularniejszym gatunkiem i takiego malika słucha KAŻDY w młodszym wieku i też jego szkodliwość jest nieporównywalnie większa
@bombastycznybombastyczny pisze: ↑06 lis 2024, 9:23 XD ogłupione społeczeństwo przez kurwa MAKA, przecież maliczek jak mało kto namieszał gówniarzom w głowach i przyczynił się do upadku intelektualnego i moralnego
Gdyby tak było, to Konopskyy już dawno nagrałby film na Malika i innych raperów, o tym jak ogłupia gówniarzy i przyczynia się do upadku intelektualnego, tymczasem Konopskyy jeździ z Malikiem do Berlina xd
Światem kręcą pieniądze
nie no jak Konopskyy nie nagral filmiku to mozna zamykac temat
TO SYBERIA
ZIMNO NA TYCH PERYFERIACH
ZIMNO NA TYCH PERYFERIACH
No ale ziomek ma rację
Malik JEST zboczeńcem mizoginem narcyzem nadmiernie romantyzującym przemoc, błyskotki i nie chciałbyś znaleźć go na playliście swojej córki ALE chcąc na poważnie cancelować te cechy w rapie musiałbyś wyjebać połowę katalogów wytwórni, a sam Malik ani tego nie zaczął, ani nie reprezentuje tego problemu jako jedyny
W sensie rację z tym wyżej że nie można brać Malika na celownik jako jedynego, nie wiem z kim Konop jeździ do Berlina
Wysłano z iPhone słuchając Onar ft. Borixon - Kręć mi dupą
Malik JEST zboczeńcem mizoginem narcyzem nadmiernie romantyzującym przemoc, błyskotki i nie chciałbyś znaleźć go na playliście swojej córki ALE chcąc na poważnie cancelować te cechy w rapie musiałbyś wyjebać połowę katalogów wytwórni, a sam Malik ani tego nie zaczął, ani nie reprezentuje tego problemu jako jedyny
W sensie rację z tym wyżej że nie można brać Malika na celownik jako jedynego, nie wiem z kim Konop jeździ do Berlina
Wysłano z iPhone słuchając Onar ft. Borixon - Kręć mi dupą
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
- FruitOffTheWall
kurwa rap jest seksitowski i nie kumam wgl fazy na to żeby sie o to pruć. Rap ma taki być kurwa DZIWKI WALENIE KRAKU NA MELINIE AU
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko