Rapowy offtopic
- Bryx Fenrir
Re: Rapowy offtopic
@aos dzięki ziomek za starania, ale nie o to chodziło, może się źle wyraziłem, tutaj nie ma w ogóle tej wypowiedzi WdoWy i odpowiedzi Araba, a bardziej o to mi chodziło niż o ten kawałek 
- ebismolarek
Ciekawe jak by się potoczyły losy polskiego rapu gdyby Seba jednak zastrzelił Palucha
polski rap wskoczylby o poziom wyzej, ale tuny by i tak powiedzial ze to gazowka
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
z fartem wariat oczy dookola glowy
psiarni wiadomka huj w dupsko do polowy
free furiacik, moje uliczne guilty pleasure
psiarni wiadomka huj w dupsko do polowy
free furiacik, moje uliczne guilty pleasure
-
laxoncreed
Miuosh dostał 2 melony od rządu i kasuje komenty na fb, ja pierdole fajny ten nasz rząd, podobnie bednarek i ktoś tam jeszcze
- przedszkolanek
więcej info w szamce
- stratemirat
Ktoś ze świata erape dostał covidowy kwit poza Miuoshem i Revolume?
Full lista tutaj https://www.gov.pl/attachment/953bf467- ... 51551e51d0
Full lista tutaj https://www.gov.pl/attachment/953bf467- ... 51551e51d0
Na liście rządu znajdziemy m.in. agencję muzyczną Steeza, Revolume (1 347 000 zł), Agencję Bashesh, która wspiera koncertowo m.in. Palucha, KęKę czy Słonia z kwotą 458 852 złotych, MegaClub Events z rekompensatą 664 tysięcy, Zbuku z 20 tys. oraz Menager Taco Hemingwaya – 236 tys. zł
Po wsparcie zgłosili się także inni raperzy. Ile otrzymali? Mezo (109 tys. zł), Doniu (63 tys. zł) i L.U.C. (50 tys. zł). Dofinansowanie otrzymał także DJ Decks (25 tys. zł).Rekordzistą, jeżeli chodzi o polski rap jest Miuosh, który został dofinansowany kwotą 2 milionów złotych.
- marco_pantani
a ten co telewizor z hotelu zajebał nagrął coś ciekawego w ostatnich 2 latach? on od paru lat to praktycznie martwy muzycznie, chyba że robi jakiś andergrandowy szit
zwracam honor
Polecam się najpierw dowiedzieć trochę. Miusoh grał rok temu koncert na Stadionie Śląskim na 40k osób. Ja nie wiem kto tego słucha, ale kurwa ktoś musi. Typ wyciąga od kilku lat z tego gruby hajs, to nie jest jakiś niszowy artysta.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
-
FÜRDIEGANG
dziwne ze nie ma SBM i tej firmy zonki Solara
ex-AlmostDivine
Twój chłopak kaloryfer kurwa, a ja se noszę bojler
No bo jem co chcę, a ten głupek liczy kalorie tak jak drobne
By cię wziąć na randkę i zamówić sałatkę
No naprawdę trochę scam, nie?
Twój chłopak kaloryfer kurwa, a ja se noszę bojler
No bo jem co chcę, a ten głupek liczy kalorie tak jak drobne
By cię wziąć na randkę i zamówić sałatkę
No naprawdę trochę scam, nie?
- marco_pantani
nie wiem, dla mnie ten gościu po prostu zniknął parę lat temu ze sceny. nie wiem kto tego słucha, przecież on na tamte czasy robił chujowiznę
zwracam honor
No i dalej ją robi, ale bardzo zwinnie wkręcil się w fajnopolackie środowisko 30 letnich fanów DOBREJ, podkreślam DOBREJ muzyki z gatunku męskie granie. Krótko mówiąc, muzyka dla ludzi co to lubią fajny, ambitny rap a nie tylko przekleństwa i ulice hehe. No i właśnie to pozwala mu kręcić jakieś projekty z Jimkiem dzięki którym za gruby kwit może grać koncerty w wielkich salach. Jeszcze parę lat i w podobną mańkę wskoczy Ras, tylko jak znudzi mu się nagrywanie dla studentek ASP które w tamtym roku przyjechały do Wawy z Biłgoraja.
tak, jak mowi @Whtn , miuosh zdobył uznanie ludzi, ktorzy generalnie rapu nie trawią, ale Taco lubią posłuchać. Z tego co kojarzę, to wybił się na collabo z Nosowską, czyli tak jakby dostał od niej pieczątkę "approved, można słuchać".
Ras nie wskoczy, bo nie umie, próbuje od lat i nici z tego. Chyba musiałby nagrać protest-album "Hotel ośmiogwiazdkowy"
Ras nie wskoczy, bo nie umie, próbuje od lat i nici z tego. Chyba musiałby nagrać protest-album "Hotel ośmiogwiazdkowy"
- marco_pantani
czy jest jakieś drugie dno tego, że Słowik pojawił się w klipie Montany?
zwracam honor
- scam_sakawa
Raczej nie, czytałem książkę Słowika i była jedynie wzmianka o samym fakcie wystąpienia w klipie, ale nic ponad. Podejrzewam, że tylko i wyłącznie malikowe siano było powodem tego występu.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.