ŚLIZGERY 2020 - WYNIKI

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
clockers

Re: ŚLIZGERY 2020 - WYNIKI

Post autor: clockers »

wymienić płytę Sentino na W/88, Kukona na Śpiewnik Domowy i całkiem porządne top10 płyt.

rapera roku poza przewidywalnym i zasłużonym 1 miejscem, to nawet nie skomentuję.

producent roku rzeczywiście spoko, uczciwe top3.
Ostatnio zmieniony 21 sty 2021, 9:24 przez clockers, łącznie zmieniany 1 raz.
moxxi

Post autor: moxxi »

szkoda że do teraz nie ma zasady co do uzasadniania swoich wyników na temat producenta roku, chciałbym zobaczyć ten wysyp turbo bitów morderców z płyty berson x atutowy i wrzuty typu jakieś kurwa kwa kwa czy inny gatuzo XD o miłym atz nie wspominam bo o tym gościu to już nikt nie pamięta, a reszta kawałków z udziałem tego producenta roku przechodzi bez echa i nikogo nie obchodzi

Nie wiem z czego beka, bit w Rundki jest rozpierdalatorem, a temu gościowi nawet się nie śni żeby poskładać taki podkład muzyczny
przedszkolanek pisze: 21 sty 2021, 0:18 grunt, że steez nie wygrał
Ostatnio zmieniony 21 sty 2021, 0:25 przez moxxi, łącznie zmieniany 1 raz.
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

dwutakt dobry numer, broni się nawet na tle ogólnego pejzażu uk/ny drillu rozlewającego sie po świecie
najbardziej zaskoczyło mnie pierwsze miejsce atutowe, chyba za wysoko, ale nie ma tragedii w sumie
grunt, że steez nie wygrał
oyche

Post autor: oyche »

fajnie ze tuzza w top3, ale beka ze zadnego traka w top10. chyba za duzo killerow bylo i kazdy zaglosowal na co innego.
fajnie ze papardelle w top3
z album roku z 2-3 płytki slyszalem xD postaram sie nadrobic, zwlaszcza erkinga i unde

sentino zawsze drugi jak jan pawel, ostatnia wioska galow nadal sie broni :cool:
Awatar użytkownika
przedszkolanek

oyche pisze: 21 sty 2021, 0:25 fajnie ze tuzza w top3, ale beka ze zadnego traka w top10. chyba za duzo killerow bylo i kazdy zaglosowal na co innego.
chyba wszystkie numery z płyty są na liście xDDD
e: jednak 4 brakuje
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Atutowy ma charakterystyczny styl i łatwo go zapamiętać, a przy tym robi zajebisty bity. Może nie najlepsze, ale zapadają w pamięć, a innych typów to nie potrafię spamiętać przy słuchaniu płyty

A no i ja np. na niego zagłosowałem jako nr.1 a Unda jest dla mnie chujowa, więc myśle że to nie do końca tak

Co do wyników to Queba trochę za wysoko, ale w sumie jego największym plusem w tym roku moim zdaniem jest elastyczność - jedne numery spodobają się jednym, drugie drugim, ale koniec końców oboje jakoś tam docenią
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Willxc

Post autor: Willxc »

Pikers zdecydowanie więcej punktów powinien zdobyć przecież tyle co on sztosow wypuścił w 2k20 to głowa mała
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

Szkoda strzępić ryja. Ten atutowy z generycznymi bitami :lol:
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Jak ktoś czyta forumek, to wyniki zupełnie oczywiste, niekontrowersyjne i oddające to, co się dzieje w PLHH. Także śmiech jak zwykle z tego, że "wyniki są złe, bo nie są po mojej myśli" albo że "powinno być bardziej hip-hopowo", albo "beka, że ktokolwiek jara się jeszcze hip-hopem". Do tego, to chyba jedyny taki ranking, gdzie Tuzza jest obok Erkinga, Sentino obok JWP, Mata ściga się z Laikiem, a "Rundki" znajdą się na playliście obok "W domach z betonu".

Z największych zaskoczeń to:
- wysoka pozycja "DiamondLife", mimo umiarkowanego jaranka w temacie, niskich jak na Laika wyświetleń i zdawało się, ze tych palm w Cali jest coraz mniej. z drugiej strony Laik dostał sporo głosów na 5 i 4 pkt.
- całkiem wysoko Erking, no i Kaz w TOP10 imo zaskoczenie, bo w temacie było sporo narzekania
- Mata na 5 miejscu w Raperze Roku -> myślałem, że tutaj beka z chłopaczka, a tu proszę
- hot16 Kubana w TOP3, ja totalnie nie pamiętam, aż odpaliłem dziś i serio fajne
- nie spodziewałem się "JETLAGTOMÓJNOWYDRAG" tak wysoko

Wielkie pozdro dla głosujących, nawet dla ziomka, co zagłosował na swoje hot16 xd

A dla wszystkich marudzących - więcej postów, szczególnie dłuższych w poszczególnych tematach. Trochę ideologicznie na to patrzę, ale forum może wytworzyć hajp na poszczególnych ziomków, tylko oprócz bowdownów (chociaż to też dobra forma ;) ) potrzeba jakiegoś mięsa i napędzania poszczególnych tematów.
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
kon rafal

Post autor: kon rafal »

Puściłem sobie w końcu tego Alberto, ja pierdole xDDDDD

Wielkie 5 dla Was

Wysłane z obojętnie jakiej przeglądarki

Awatar użytkownika
sebring

Post autor: sebring »

rundki w topce numerów roku :bowdown: :bowdown: ale się pozytywnie zaskoczyłem
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
Awatar użytkownika
sugarhill_notausgang

Post autor: sugarhill_notausgang »

Ech, nie zagłosowałem, bo mi się ujebało, że termin jest do 20. Ale i tak by to nic nie zmieniło, tylko JWP by było na 9 a Problem na 10 i Łona na 13 zamiast na 14, bo to płyta roku oczywiście.
Awatar użytkownika
Jaayu

Post autor: Jaayu »

Jose pisze: 21 sty 2021, 8:43 Jak ktoś czyta forumek, to wyniki zupełnie oczywiste, niekontrowersyjne i oddające to, co się dzieje w PLHH. Także śmiech jak zwykle z tego, że "wyniki są złe, bo nie są po mojej myśli" albo że "powinno być bardziej hip-hopowo", albo "beka, że ktokolwiek jara się jeszcze hip-hopem". Do tego, to chyba jedyny taki ranking, gdzie Tuzza jest obok Erkinga, Sentino obok JWP, Mata ściga się z Laikiem, a "Rundki" znajdą się na playliście obok "W domach z betonu".
bardzo ładnie napisane i 200% prawdy
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Jose pisze: 21 sty 2021, 8:43 Z największych zaskoczeń to:
guzior 16, po fali propsów się spodziewałem, że mogą być nawet okolice podium
Jose pisze: 21 sty 2021, 8:43 Mata na 5 miejscu w Raperze Roku -> myślałem, że tutaj beka z chłopaczka, a tu proszę
dużo osób propsowało, może się nie spodziewałem, głównie ze względu na styczeń, ale zdziwiony nie jestem
Jose pisze: 21 sty 2021, 8:43 Z największych zaskoczeń to:
- wysoka pozycja "DiamondLife",
Jose pisze: 21 sty 2021, 8:43Laika
nie żartuj sobie gościu
Jose pisze: 21 sty 2021, 8:43 A dla wszystkich marudzących - więcej postów, szczególnie dłuższych w poszczególnych tematach.
przecież wiesz, że to nic nie daje specjalnie, generalnie większość forumowiczów jest na etapie słuchania ksyw, które już znają
jeżeli się zdarzają jakieś wyjątki, to poprzez przebicie do mainstreamu
poza tym dłuższych postów nikt nie czyta
Jose pisze: 21 sty 2021, 8:43 Trochę ideologicznie na to patrzę, ale forum może wytworzyć hajp na poszczególnych ziomków
nie to już nie działa na dobrą sprawę od kilku lat, tylko mi nie wyskakuj z ćpajstajlem, bo zanim ich ablazir pierwszy raz zapostował na ślizgu, to mieli już pod latem w ghettcie kilkadziesiąt tysięcy wyświetleń
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

no a kto zrobił z trap starego p o t w o r a?

Dodano po 34 sekundach:
i z tym "kilkadziesiąt tysięcy wyświetleń" to chyba farmazon
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Jose pisze: 21 sty 2021, 15:58 no a kto zrobił z trap starego p o t w o r a?
jeden art na niuansie od forumowicza się nie liczy
Jose pisze: 21 sty 2021, 15:58 i z tym "kilkadziesiąt tysięcy wyświetleń" to chyba farmazon
było stosunkowo dużo już
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

ile to jest stosunkowo dużo? było max kilka k

zresztą nawet jak coś zaczyna raczkować i robić zasięgi, to osoby z przeróżnych banieczek wrzucają to tutaj, więc wszystkie gusta się mieszają i łatwo coś szybko wyłapać
tybdo_yntogliw

Post autor: tybdo_yntogliw »

OOO, tylko jedna osoba na "Swoosh gang" Białasa, a tam Lanek rozpierdolił system bitem, w ogóle świetny kawałek.
tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60
moxxi

Post autor: moxxi »

Chuj tam w Lanka, atutowy rozjebał xDDD
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
DwaRazy

Post autor: DwaRazy »

przedszkolanek pisze: 21 sty 2021, 0:18 dwutakt dobry numer, broni się nawet na tle ogólnego pejzażu uk/ny drillu rozlewającego sie po świecie
polecam się zaznajomić
befree pisze: Piszesz skrótami, bez polskich znaków czy argumentów, Twoja opinia jest dla mnie warta mniej więcej tyle co papierek po batonie znajdujący się na podjeździe mojego sąsiada. A CB to takie radio, używane raczej przez starszych słuchaczy.
ODPOWIEDZ