Ćpuńskie dramy

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
dwupak

Re: Tonciu

Post autor: dwupak »

BouncedDuck5106 pisze: 22 paź 2019, 18:38 Każdy ma swój rozum, jak komuś imponuje jakiś kurwa TNC na tyle że jest w stanie z powodu jego muzyki spierdolic sobie życie to jest to tylko i wyłącznie problem tej osoby. Cpuny tak jak napisał Ricky zawsze będą obecni w muzyce.
xddddxddddxdxdxdxdxdxd

dobra troche wyjasnienia

po pierwsze, tonciu to jest kurwa jebanym debilem i smieciem, nie wiem czy dalej wisi jego wpis na fp junkie sekta czy tam junkietosekta, ale ten smiec widzial sie z ziolem 2 razy w zyciu maksymalnie, a juz dzieki temu znalazl powod do wycpania wszystkiego co mial pod reka

po drugie, typ raperem jest chujowym, smutna pizda co sie wjebala w cpanie w wieku 15 lat i ciagnie to dalej, przy okazji wpierdalajac w to DZIECIAKOW. tak kurwa, wiekszosc jego fanbejsu to sa pizdy maloletnie co chodza na wixapole i dla nich cpanie jest fajne bo moga dzieki temu znalezc srodowisko, w ktorym zostana zaakceptowani (tak kurwa, bardzo duzo ludzi wpierdala sie w cpanie bo byli nielubiani i przez cpanie znalezli jakis temat wspolny z ludzmi, ktorzy sa dla nich mili bo maja kolejna osobe do cpania i obie strony moga sie dowartosciowac, win-win na krotsze mete, sam znam kilkadziesiat takich osob)

w dodatku typ jest po prostu pierdolonym debilem, no jest tak kurwa glupi, ze to niewyobrazalne. ten czlowiek stworzyl wlasna sekte gorsza od mobbynators

nie neguje promowania narkotykow, brania narkotykow, robcie co chcecie. natomiast jesli wasza wiedza na temat cpania ogranicza sie do filmow czy ziola i pigul raz na miesiac, czy historii o koledze, ktorzy mial ostra jazde przez cos, to nie zrozumiecie tego, ze dzieciaki 97-05 roczniki widza to troche inaczej

po piate (to sie odnosi do cytatu), NO DZIWNE KURWA ZE MALOLATOM IMPONUJE JAKIS DEBIL, TY TEZ PEWNIE BYLES KURWA TAKI INTELIGENT W ICH WIEKU JAK TERAZ, rzucasz prosta teze i chuj kokojambo i do przodu bo wyjasnione. jeszcze kurwa brakuje tekstu, ze od wychowania sa rodzice i jakiegos chcacemu nie dzieje sie krzywda

brak pl znakow bo mi sie nie chce pzdr wracam do pracy
FRIZOLISZEK FRIZA BOMBA TROMBY WARIATEC PATECA
to ja
Awatar użytkownika
rakieta_rakieta

Post autor: rakieta_rakieta »

a nie spadła z rowerka junkie to sekta?
Je suis Polonaise, so all i need is vodka, i może miłość
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Post autor: zemsta1kadluba »

faktycznie spadła najlepszy dzisiaj
mołpy są kozackie
Awatar użytkownika
chilipvlmer

Post autor: chilipvlmer »

nie wiem ja tam uwazam ze jak malolat chce dac se po kablach bo jakis tonciu w kawalku mu tak powiedzial to troche nastepuje tutaj selekcja naturalna tudzież brak rodzica w życiu (co jest przykre).

artysta nie ma zadnego zobowiązania do martwienia sie o swoich sluchaczy aczkolwiek milo by bylo jakby taka inicjatywe podejmowal zamiast namawiania do cpania. wydaje mi sie ze muzyka to raczej ma pomagac przejsc przez gowno w zyciu a nie w to gowno wdepnac NOALE co kto lubi.

przyznam szczerze ze typa nie kojarzylem przed przykrymi wiesciami o raperze zioło, ale sprawdziłem twórczość i szału nie robi technicznie pomijajac tematyke :dunno:
Lidwin

Post autor: Lidwin »

Przykre, w 2000 brauniarzy napierdalali wszyscy i mieli ich za śmieci których trzeba wytepic, dziś to imponuje. Świat stanął na chuju w 20 lat.
F1 to królowa. Zawsze była.
Awatar użytkownika
Pshemass1

Post autor: Pshemass1 »

Lidwin pisze: 22 paź 2019, 23:08 Przykre, w 2000 brauniarzy napierdalali wszyscy i mieli ich za śmieci których trzeba wytepic, dziś to imponuje. Świat stanął na chuju w 20 lat.
dokładnie, 5! ;)
Hyphap! |:rotfl: |
Aka M

Post autor: Aka M »

Dokładnie
Awatar użytkownika
Opieronie

Post autor: Opieronie »

Wiem, że do portfela się nie zagląda, ale zastanawia mnie skąd taki Tonciu i inne ćpuny 20~~ biorą na to wszystko kasę, bo widać, że ćpają oporowo. Do roboty to chyba w takich stanach nie chodzą (skoro nawija, że od 10 lat nie miał dnia bez lotu...)
Awatar użytkownika
przemko

Post autor: przemko »

Lidwin pisze: 22 paź 2019, 23:08 Przykre, w 2000 brauniarzy napierdalali wszyscy i mieli ich za śmieci których trzeba wytepic, dziś to imponuje. Świat stanął na chuju w 20 lat.
Najlepszy komentarz jaki przeczytałem dzisiaj. Kurła kiedyś to jednak było lepiej
oyche pisze: 23 paź 2019, 23:41 heroiniczne akcje co chcesz o nich wiedzieć
trzeba być z nami robić to żeby wiedzieć
Awatar użytkownika
obuwie

Post autor: obuwie »

zachęcam do wsparcia niezależnej twórczości tomcia
https://patronite.pl/tonciu
(⚆_⚆)
Awatar użytkownika
efzet

Post autor: efzet »

Nie wiem, ja jestem 93 a nigdy nie spotkałem się z tym, żeby kiedykolwiek dawanie po kablach komukolwiek imponowało. Wydaje mi się, że dwupak pisze jednak o czymś innym, bardziej uogólniając termin "ćpanie".
Wiadomo, że heroina to już jest ekstremum, ale ogólnie nie dziwi mnie wcale stwierdzenie faktu, że małolaci wpierdalają się w ćpanie ze względu na problemy z brakiem akceptacji. Sam tak zaczynałem z jaraniem. Dziś, gdy twarde dragi są na wyciągnięcie ręki, a świadomość społeczna jest znikoma, jest to realny problem.
W Waszych czasach twardych dragów było dużo dużo mniej. Amfetamina jeszcze nie była tak popularna, metaamfy jeszcze praktycznie nie było, na koks nie było nikogo stać, a lekomania była marginesem. Każdy widział jak wyglądają heroiniści i każdy widział jakie to jest złe, a moi rówieśnicy mogą mieć co najwyżej przykre wspomnienia jak to widzieli ćpuna na klatce schodowej. Dziś, gdy praktycznie zniknęli z przestrzeni publicznej, problem został zmarginalizowany, ludzie nie wiedzą z czym się wiąże wjebanie w opiaty, dlatego łatwiej im się w to wpierdolić. Trochę jak z antyszczepionkowcami.
Ostatnio zmieniony 22 paź 2019, 23:40 przez efzet, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Sotnikov

Post autor: Sotnikov »

Niech se ćpają, co wam to przeszkadza, to tylko kolejna moda, która przeminie, żeby kiedyś wrócić pzdr
japierdole

Post autor: japierdole »

Opieronie pisze: 22 paź 2019, 23:15 Wiem, że do portfela się nie zagląda, ale zastanawia mnie skąd taki Tonciu i inne ćpuny 20~~ biorą na to wszystko kasę, bo widać, że ćpają oporowo. Do roboty to chyba w takich stanach nie chodzą (skoro nawija, że od 10 lat nie miał dnia bez lotu...)
gdzieś czytałem niedawno o typie co łaził po aptekach i podpierdalał całe worki ze śmietników gdzie do nich zbierają zużyte/przeterminowane leki. Ale on chyba też jest rip :eek:
Awatar użytkownika
kaczuholek

Post autor: kaczuholek »

prawilnie przypominam by nie oceniać tego zjawiska przez pryzmat aktywności na jakichś ćpuńskich grupkach pełnych małolatów, większość ludzi (w szczególności typiar) tam tylko sie atencjonuje i udają ćpunów

oczywiście są też normalne ćpuny ale z obserwacji środowiska w mojej młodej grupie wiekowej to mniejszość
Awatar użytkownika
rakieta_rakieta

Post autor: rakieta_rakieta »

efzet pisze: 22 paź 2019, 23:37
W Waszych czasach twardych dragów było dużo dużo mniej. Amfetamina jeszcze nie była tak popularna, metaamfy jeszcze praktycznie nie było, na koks nie było nikogo stać, a lekomania była marginesem.
hahahahahhahahahaha, jako rocznik 81 śmiechłem srogo.
Je suis Polonaise, so all i need is vodka, i może miłość
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Post autor: zemsta1kadluba »

nieironicznie to, kiedyś autentycznie starsze patusy z osiedla przestrzegały małolatów żeby co by się nie działo nie tykać brauna.
mołpy są kozackie
Awatar użytkownika
efzet

Post autor: efzet »

rakieta_rakieta pisze: 22 paź 2019, 23:46
efzet pisze: 22 paź 2019, 23:37
W Waszych czasach twardych dragów było dużo dużo mniej. Amfetamina jeszcze nie była tak popularna, metaamfy jeszcze praktycznie nie było, na koks nie było nikogo stać, a lekomania była marginesem.
hahahahahhahahahaha, jako rocznik 81 śmiechłem srogo.
W porządku, ja piszę tylko na bazie tego co sam zasłyszałem, wszystko zależy od regionu etc. ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
formaszczytu

Post autor: formaszczytu »

chilipvlmer pisze:nie wiem ja tam uwazam ze jak malolat chce dac se po kablach bo jakis tonciu w kawalku mu tak powiedzial to troche nastepuje tutaj selekcja naturalna tudzież brak rodzica w życiu (co jest przykre).
Sam TNC jest z dobrego domu. Jego ojciec jest architektem...
A co do tego skąd ma hajs. Pracuje i ma swoją firmę nawet.
Bolo pisze: 08 maja 2020, 22:44 Forma przeora ci życie i pole.
https://www.last.fm/pl/user/parodyofzombie
https://www.instagram.com/deprawacja/
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

My, konsumenci z dobrych domów, ofiary wolności wyboru, i nienaturalnych ilości bodźców
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
dms

Post autor: dms »

kurwa ale wy słuchaliście płyty w ogóle? ja znam dość dobrze i nie zauważam tam gloryfikacji ćpania, a nawet wręcz przeciwnie, historie o rozjebanych relacjach z rodziną, znajomymi itd.

dla mnie to bardziej pamiętnik z życia typa co wali po kablach ale nie dlatego go słucham, głównie przez to jak świetnie potrafi grać klimatem i emocjami

jakby co to nigdy nie miałem myśli żeby walić heparynę bo tak raper tonciu śpiewa
Zablokowany