Podcasty

Rozmowy na temat tego co oglądamy, czytamy i poznajemy, by umilić sobie czas.

Moderator: gogi

Awatar użytkownika
dr zjeb

Re: Podcasty

Post autor: dr zjeb »

Zgadzamy, także z tym że wajb jest jednak wyraźnie inny. Ale to chyba też gdzieś nawet Śledziu przyznaje, powrotu do tego co było kiedyś nie ma za bardzo jak zrobić, choćby dlatego że autorzy są już zupełnie gdzie indziej życiowo, niż wtedy, a i sam rynek wygląda inaczej.

Co do Kociołka - "Nie ma tego Złego", Sagą o Kociołku zwane.
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Awatar użytkownika
Bane

Post autor: Bane »

Trochę jest jak zrobić (patrz Produkt #24), a trochę rozumiem, że to raczej był jednorazowy strzał.

Haha, jasne, zapomniałem, że rozmawialiśmy o tych książkach (bo też nie ja o nich mówiłem), a teraz siedzę w robocie i zacząłem kombinować rozwiązanie zagadki:

Kociołek, no chyba podcast, bo podcast, pot = garnek, czyli można podciągnąć pod kociołek, mamy to!
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
Awatar użytkownika
dr zjeb

P#24 - tu zgoda, choć - ale to moim zdaniem jedynie - to też już nie było do końca to samo, choć nie wiem, w dużym stopniu było tak samo.
Chyba chodzi mi o to, że jest różnica w samym kontekście, "dawny" Produkt pojawiał się kiedy dopiero od niedawna wchodziły na dobre rzeczy, o których się czytało na stronach klubowych TM-Semica ("łooo, Sandman!"), Mandra pchała "Sto naboi", Taurus "Trupy", leci "Kaznodzieja", doktor Szyłak napierdalał rozprawy naukowe na Forum Gildii, wszędzie powiew świeżości, Sakai bujający się po komiksiarniach itd., i w tym wszystkim wyćpana ekipa Produktowa dająca zajebisty kontent bez trzymanki, było czuć że to jest robione o tak se, z pasją i bez kalkulacji, brany był jakiś koncept i po prostu był wdrażany, plus zabawy formalne.
Nie żeby teraz było to przekalkulowane, nic z tych rzeczy, raczej rzecz w tym że w obecnych warunkach jest mnóstwo rzeczy do wyboru, czytelnik jest otrzaskany, czasem chyba znudzony nawet, w tym sensie to spontaniczne pierdolnięcie jest nie do odtworzenia, choćby dlatego że sami twórcy są już pro i trudno wymagać, żeby ciągle dawali jeszcze więcej tego samego, w podobny sposób.
Ale z drugiej strony fajnie, gdyby wrócił produktowy styl pisania komiksowych recenzji, po Usagiego sięgnąłem dopiero po tym jak Śledziu napisał w recenzji "Pór roku", że jak komuś się nie podoba to dlatego, że jest bucem i chujem :bowdown:
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Awatar użytkownika
Bane

Generalnie mogę podpisać się pod wszystkim, co napisałeś, a tekst o bucu i chuju z recenzji Usagiego pamiętam bardzo dobrze, piękne czasy!
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
Awatar użytkownika
many-s

Post autor: many-s »

poziomki pisze: 17 wrz 2023, 14:44 Słucham:
Za Rubieżą
Fajne, przede wszystkim ciekawe, pomimo lekkiej wady wymowy hosta. Sprawdziłem „Jak myślą Holendrzy” i dwie części o RPA
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

fajne, fajne, lubię te jego podsumowania tygodnia, czasami się zapętla w pierdoleniu tego samego, ale sporo info wrzuca i w te 2h mam niezły skrót informacji
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
Bane

Spoiler
Co jest ważniejsze: dorosłość czy flippery i dlaczego czasem trzeba wybierać? Jak pozbyć się toksycznych przyjaciół? Czy w komiksie The Closet na pewno chodzi o klozet? Jak uciec przed potworem z szafy? Jak połączyć zabijanie hord potworów z wycieczką w góry? Czy da się pogodzić ze złym dziadkiem, który uwięził, a może nawet zabił prawie całą twoją rodzinę? Czy nowy film Frankenstein jest ładny, a sam potwór Frankensteina przypadkiem nie za ładny? Czy opowiedzenie historii swojego życia musi wymagać zabicia kilku marynarzy? O tym i o kilku innych rzeczach rozmawiamy w #27 odcinku naszego podcastu.

PRZECZYTANE📚📜
▶️Death Save [Rune Ryberg]
▶️The Closet [James Tynion IV & Gavin Fullerton]

POGRANE🎮🕹
▶️Hades II

POOGLĄDANE🎬📽️
▶️Frankenstein [Guillermo del Toro]
Awatar użytkownika
dr zjeb

Kurła, na śmierć zapomniałem że Death Save wyszło, będą znów wydatki
Awatar użytkownika
Bane

Czyli ktoś kupi egzemplarz, misja wykonana!
Awatar użytkownika
Bane

Spoiler
Czy komiks o typie, który sprzedaje lody, ale nie nazywa się Billy Kincaid, a ty nie czytasz go w 1997 roku, może być straszny? Czy komiks będący jednocześnie talią kart należy tasować przed lekturą? Jak nie stracić dostępu do konta, dzięki któremu zarabia się, występując na kamerkach? Który Cronenberg robi lepsze filmy? Dlaczego Nazwiska Toma Cruise'a i Penelope Cruz pisze się inaczej, a wymawia tak samo? Czy Ona to wciąż film science fiction? Gdzie poznali się Oscar Isaac i Domhnall Gleeson? O tym i o kilku innych rzeczach rozmawiamy w #28 odcinku naszego podcastu.

PRZECZYTANE📚📜
▶️Ice Cream Man, tom 1: Tęczowa posypka [W. Maxwell Prince & Martín Morazzo]
▶️Ice Cream Man: The Mortal Coil Shuffle [W. Maxwell Prince & Martín Morazzo]

POOGLĄDANE🎬📽️
▶️Cam [Daniel Goldhaber]
▶️Possessor [Brandon Cronenberg]
▶️Vanilla Sky [Cameron Crowe]
▶️Ona [Spike Jonze]
▶️Ex Machina [Alex Garland]
Awatar użytkownika
Klaic

Post autor: Klaic »

P(A|B) = [P(A)*P(B|A)]/P(B), all the rest is commentary.

R.I.P mordy
Awatar użytkownika
dr zjeb

Nie wiem w sumie gdzie to wrzucić, tutaj chyba najwięcej zainteresowanych zagląda.
No to wio:
Miły dom nad morzem wjeżdża w lutym, jupi! Właśnie przeczytałem anons. Z tego co podczytywałem tu i ówdzie, historia jest trochę inaczej prowadzona niż w Jeziorze, w sensie inaczej skonstruowana. Jaranko
Awatar użytkownika
Bane

Jest dobrze, jak to u Tyniona, chociaż mam taki problem z tą serią, że jest tam za dużo postaci jednocześnie, przez co nie umiem ich wszystkich ogarnąć i dalej nie w każdym przypadku ogarniam, kto zacz.
Awatar użytkownika
Klaic

R.I.P mordy
Awatar użytkownika
Bane

Spoiler
Czy Zaćmienie mogłoby być kolejnym odcinkiem serii Criminal? W towarzystwie czyich zwłok obudził się Charlie Parish? Czy Daniel, Warren i Johnson dalej robią dobre komiksy? Kim jest Mike Spencer? Którą część Red Dead Redemption można przejść szybciej i jak pozbywać się świadków swoich zabójstw? Czy budowanie łóżek w Falloucie 4 to świetna zabawa? O tym i o kilku innych rzeczach rozmawiamy w #29 odcinku naszego podcastu.

PRZECZYTANE📚📜
▶️Zaćmienie [Ed Brubaker & Sean Phillips]
▶️Księżyc za nami podąża [Daniel Warren Johnson & Riley Rossmo]

POGRANE🎮🕹
▶️Red Dead Redemption 1 & 2
▶️Fallout 4
Awatar użytkownika
dr zjeb

Za Księżyc props, mam to na radarze i miało lądować w najbliższym koszyku, póki co wjechały Śpioch i Parque Chas :)
Zaćmienie - początkowo się odbiłem, bo czytałem od razu po tym jak wyszło u nas Fatale i brakowało mi nadprzyrodzonych wątków, ale teraz lubię klimat bardzo i wracam.
Awatar użytkownika
Bane

Bierz Księżyc, Daniel Warren Johnson zawsze na propsie!
Awatar użytkownika
Klaic

Nie wiem gdzie to wrzucić, a chciałem się podzielić:

Niesamowita kolekcja :O

R.I.P mordy
Awatar użytkownika
dr zjeb

Czy znacie - ale po polsku - jakieś fajne podcasty w stylu "Lonely Broadcast", "Tales From The Gas Station" czy "Archive 81"?
Awatar użytkownika
dr zjeb

Bane pisze: 23 gru 2025, 20:30 Bierz Księżyc, Daniel Warren Johnson zawsze na propsie!
Kurde, okladkowa 110 peelen patrzę właśnie :what:
ODPOWIEDZ