Głupi raperzy
- stratemirat
Re: Głupi raperzy
Ktoś ma te screeny z jakichś komentarzy, w których koleś opowiadał, że spotkał Jana Rapowanie, który odpierdalał jakąś buceriade i mówił, że Kędzierski z newonce ma dobry koks?
-
rubinstein
dziwie sie, ze ludzie uznaja tedego za osobnika o niskim ilorazie inteligencji i to juz pomijajac to, ze jako jedyny poprawnie rozwinal ten arcytrudny skrotowiec (ziolo i deys chyba znali odpowiedz, ale nawineli cos dla beki, cos w stylu "rozwin WKS - wixa, koks i sex". aczkolwiek bonson i ten ostatni troglodyta to xD ci to nawet chyba nie wiedzieli, ze to o komune chodzi, wtf. jakby chociaz sprobowali i pojebali 'rzeczpospolita' z 'republika' albo 'polske' z 'partia', to bylby mniejszy obciach niz krecenie sie na dupie i stekanie "uuuu trudne pytanie"). imo tede to cos gorszego niz przyglup. tede to tzw. midwit, osobnik o nieznacznie ponadprzecietnej inteligencji... i nic wiecej. typ, ktory jest w stanie brylowac na parkietach polskiego hip-hopu swoim absolutnym chlodem, czyli permanentnym stanem duchowym miedzy ironicznoscia a cynizmem, ale gdyby sprobowal zbudowac podobnie wysoka pozycje na innym polu, wymagajacym wiekszego zaangazowania intelektualnego niz nawijanie szesnastek dla studentow, to zakonczyloby sie to najprawdopodbniej fiaskiem i ugrzeznieciem gdzies na plytkich wodach przecietnosci w korpo lub na jakiejs uczelni - i to raczej nie z tych technicznych. cecha charakterystyczna midwitow jest umiejetnosc wypowiadania sie dosyc logicznie i trafianie tymi wypowiedziami do mas. bardzo czesto sa to dosyc udani populisci. czemu? potrafia wytlumaczyc masom proste rzeczy w prosty sposob, czesto pomijajac umykajace im wszystkim niuanse. w pogladach bardzo rzadko wychodza poza sprawy materialne - jednoczesnie zbyt madrzy i zbyt glupi by uwierzyc w to cos poza. stad hip hop jest idealnym miejscem rozkwitu dla takiego midwita - slaba konkurencja, niezbyt lotny target i mocne przywolenie na WKS w przekazie, chociaz kiedys niby bylo inaczej. jak ma sie to IQ 115 (ALE NIE WIECEJ!!!) i juz troche narucha tego fejmu, to czasami mozna blysnac tez jakims dowcipiem u samego krola midwitow: Wojewodzkiego. a na jego dwor warto czasem zajrzec. bo sie wraca bogatszym o... po prostu o 3H.
@Burak ma na bank ten kawałek z 2013
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
dlatego wlasnie napisalem, ze mam mieszane uczucia co do niego. kompletnym debilem nie jest, ale mial pare wybitnie idiotycznych wypowiedzi/linijek na koncie, przez ktore po prostu stracil moj szacunekLWD pisze: ↑21 lip 2022, 23:11 przecież ostr ze starej gwardii najwięcej zarobił na rapie, jednocześnie prowadząć jakieś konsekwentne kreacje wybiedzonego łódzkiego patrioty zamieszując przy tym willę w powiecie kaliskim, wiadomo sporo tych ruchów wizerunków sprowadza się do wykonywania instrukcji podawanych przez Tytusa, ale i przy czymś takim kompletnym debilem być nie można
FUCK OFF MR LAHEY
ricky ty baranie bez szkoły, jak można oceniać to czy ktoś jest głupi na podstawie wypowiedzi albo linijek? to jest show biznes ciemnoto intelektualna, orle intelektu ty
- gods bidness
Nie wiem czy zamierzenie czy nie, ale strasznie midwitowy wpis Ci wyszedł.rubinstein pisze: ↑22 lip 2022, 1:53dziwie sie, ze ludzie uznaja tedego za osobnika o niskim ilorazie inteligencji i to juz pomijajac to, ze jako jedyny poprawnie rozwinal ten arcytrudny skrotowiec (ziolo i deys chyba znali odpowiedz, ale nawineli cos dla beki, cos w stylu "rozwin WKS - wixa, koks i sex". aczkolwiek bonson i ten ostatni troglodyta to xD ci to nawet chyba nie wiedzieli, ze to o komune chodzi, wtf. jakby chociaz sprobowali i pojebali 'rzeczpospolita' z 'republika' albo 'polske' z 'partia', to bylby mniejszy obciach niz krecenie sie na dupie i stekanie "uuuu trudne pytanie"). imo tede to cos gorszego niz przyglup. tede to tzw. midwit, osobnik o nieznacznie ponadprzecietnej inteligencji... i nic wiecej. typ, ktory jest w stanie brylowac na parkietach polskiego hip-hopu swoim absolutnym chlodem, czyli permanentnym stanem duchowym miedzy ironicznoscia a cynizmem, ale gdyby sprobowal zbudowac podobnie wysoka pozycje na innym polu, wymagajacym wiekszego zaangazowania intelektualnego niz nawijanie szesnastek dla studentow, to zakonczyloby sie to najprawdopodbniej fiaskiem i ugrzeznieciem gdzies na plytkich wodach przecietnosci w korpo lub na jakiejs uczelni - i to raczej nie z tych technicznych. cecha charakterystyczna midwitow jest umiejetnosc wypowiadania sie dosyc logicznie i trafianie tymi wypowiedziami do mas. bardzo czesto sa to dosyc udani populisci. czemu? potrafia wytlumaczyc masom proste rzeczy w prosty sposob, czesto pomijajac umykajace im wszystkim niuanse. w pogladach bardzo rzadko wychodza poza sprawy materialne - jednoczesnie zbyt madrzy i zbyt glupi by uwierzyc w to cos poza. stad hip hop jest idealnym miejscem rozkwitu dla takiego midwita - slaba konkurencja, niezbyt lotny target i mocne przywolenie na WKS w przekazie, chociaz kiedys niby bylo inaczej. jak ma sie to IQ 115 (ALE NIE WIECEJ!!!) i juz troche narucha tego fejmu, to czasami mozna blysnac tez jakims dowcipiem u samego krola midwitow: Wojewodzkiego. a na jego dwor warto czasem zajrzec. bo sie wraca bogatszym o... po prostu o 3H.
ricky tak samo jak oni uprawia show biznes, na forum, ty baranie ty
Dodano po 11 minutach 15 sekundach:
nie pisz do mnie na priv ty baranie ty
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
no racja, trzeba byc pojebanym cwelem zeby oceniac czyjas inteligencje na podstawie jego wypowiedzi, kto to widzial
Spoiler
matole
Kółeczko wzajemnej adoracji widze
No taka prawda, jak można oceniać czy ktoś jest głupi na podstawie wypowiedzi? Co najwyżej wypowiedź może być głupia
No taka prawda, jak można oceniać czy ktoś jest głupi na podstawie wypowiedzi? Co najwyżej wypowiedź może być głupia
jak ktoś jest głupi to jego wypowiedzi są głupie, przykładem jest twój posting
może jestem głupi a może ty jesteś za głupi na moje posty?? i ich nie rozumiesz wziołeś to pod uwage?
krecik, ja jak wychodzę po browca na stacje podczas burzy to też biorę pod uwagę że może mnie piorun piardolnąć, ale po przekalkulowaniu wychodzi mi potem z tego rachunku, że "nie, ni huja" i wyruszam
jasny wracaj na forum
-
rubinstein
czulem sie strasznie samotny i chodzilo mi o atencje, dzieki za odpowiedzgods bidness pisze: ↑22 lip 2022, 11:43Nie wiem czy zamierzenie czy nie, ale strasznie midwitowy wpis Ci wyszedł.rubinstein pisze: ↑22 lip 2022, 1:53Spoiler
dziwie sie, ze ludzie uznaja tedego za osobnika o niskim ilorazie inteligencji i to juz pomijajac to, ze jako jedyny poprawnie rozwinal ten arcytrudny skrotowiec (ziolo i deys chyba znali odpowiedz, ale nawineli cos dla beki, cos w stylu "rozwin WKS - wixa, koks i sex". aczkolwiek bonson i ten ostatni troglodyta to xD ci to nawet chyba nie wiedzieli, ze to o komune chodzi, wtf. jakby chociaz sprobowali i pojebali 'rzeczpospolita' z 'republika' albo 'polske' z 'partia', to bylby mniejszy obciach niz krecenie sie na dupie i stekanie "uuuu trudne pytanie"). imo tede to cos gorszego niz przyglup. tede to tzw. midwit, osobnik o nieznacznie ponadprzecietnej inteligencji... i nic wiecej. typ, ktory jest w stanie brylowac na parkietach polskiego hip-hopu swoim absolutnym chlodem, czyli permanentnym stanem duchowym miedzy ironicznoscia a cynizmem, ale gdyby sprobowal zbudowac podobnie wysoka pozycje na innym polu, wymagajacym wiekszego zaangazowania intelektualnego niz nawijanie szesnastek dla studentow, to zakonczyloby sie to najprawdopodbniej fiaskiem i ugrzeznieciem gdzies na plytkich wodach przecietnosci w korpo lub na jakiejs uczelni - i to raczej nie z tych technicznych. cecha charakterystyczna midwitow jest umiejetnosc wypowiadania sie dosyc logicznie i trafianie tymi wypowiedziami do mas. bardzo czesto sa to dosyc udani populisci. czemu? potrafia wytlumaczyc masom proste rzeczy w prosty sposob, czesto pomijajac umykajace im wszystkim niuanse. w pogladach bardzo rzadko wychodza poza sprawy materialne - jednoczesnie zbyt madrzy i zbyt glupi by uwierzyc w to cos poza. stad hip hop jest idealnym miejscem rozkwitu dla takiego midwita - slaba konkurencja, niezbyt lotny target i mocne przywolenie na WKS w przekazie, chociaz kiedys niby bylo inaczej. jak ma sie to IQ 115 (ALE NIE WIECEJ!!!) i juz troche narucha tego fejmu, to czasami mozna blysnac tez jakims dowcipiem u samego krola midwitow: Wojewodzkiego. a na jego dwor warto czasem zajrzec. bo sie wraca bogatszym o... po prostu o 3H.
Czemu raperzyny bujają się na klipach ze swoim squad i pokazują fucki w moją stronę? Czemu ten rap bywa taki debilny, że aż wstyd tego słuchać i puszczać przy ludziach? Zamiast pierdolić populizmy i swag, to przeczytaliby kurwa kilka książek. Wtedy może nie patrzyliby przez świat, jak niedorozwinięte ameby. Jak tak pójdzie, to wypierdolę wszystkie swoje płyty.
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde" 
Częsty błąd poznawczy to to że wydaje ci się że wszyscy są głupsi od ciebie. A raperzy to są mądre bestie wiedzą że większość ich słuchacze to debile i pod pozorem klipu pokazują w podrpogowym przekazie gdzie ich mają i beke mają że zarabiają na osłach
Tego nie zaprzeczam, przecież takie SB to zarabia na naiwnych dzieciakach. To jest biznes. Raperzy są cwani, ale to wciąż debile często. Popatrz na takiego Gurala - na stare lata sięgnął po kilka książek (nie zdziwię się, jak pierwszy raz w życiu) i zaczął nagrywać jakieś populizmy o Ikarze xD
Dodano po 5 minutach 30 sekundach:
Tego nie uważam.
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde" 
- OmarStooleyman
Miałbym problem bardziej z określeniem kto jest mądrym/inteligentym raperem. Gdy masz jakąś wrażliwość i głębszą refleksję to nie nagrywasz jakiegoś rapu z pizdy i nie próbujesz wypacać swojej wizji świata przed mikrofonem z zajebistym flow. To już samo w sobie jest nie do końca poważne, jest tyle innych lepszych form ekspresji w muzyce, bez konotacji ulicznych i hedonistycznych, na które nastawiony jest rap z definicji. Nawet jak zdarzy się taki Belmondo to nadal jest to poziom nieodbiegejący od studenciaka który coś w tam życiu poznał więcej i dostrzegł pewne zależności które dla osoby ogarniętej i oczytanej nie są niczym nowym.
kurwa wy tu z bortwickiem cymbałem krecikiem z dupy palucha jebanym dyskutujecie, przybyłem was nawrócić na właściwą drogę