Mata

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
samir

Re: Mata

Post autor: samir »

też płakałem
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

Polecam sekcje komentarzy na yt
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

Cały twitter zajebany tym Mata
Awatar użytkownika
chmurka

Post autor: chmurka »

MalinowyJogurt pisze: 30 mar 2021, 21:27 Jak ja nie lubię raperów produktów, gdzie nad wszystkim siedzi kilkadziesiąt osób, zwrotki piszą w pięciu a jeden chłop sobie po prostu rapuje. Przez to jakoś ciężej się tego słucha, flow nie w moim guście, tekst całkiem spoko, wkurwiony małolacik, ale widać że jest to robione pod wstawki na tiktoka i instagrama.
no ta lepiej jak chłop zajebie zwrotke w szafie starego i wtedy flow ma kozak, dopierdalanie sie do tego że stoi za tym cały proces produkcyjny to żart imo
Awatar użytkownika
kshaq

Post autor: kshaq »

Totalnie nie rozumiem tych przypierdolek o namedropping. Co wy chłopaki, przecie to jest chibchob, chyba chodzi o to, żeby było bezczelnie, bezkompromisowo jechane z kurwami. A że mamy czasy jakie mamy, to akurat tam się typom oberwało. No i bardzo dobrze, może chce chłopak być głosem pokolenia, to jakoś musi na to zapracować. Nie sądziłem, że kiedyś to powiem, ale Mata props i kibicuję dalej.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Zwłaszcza, że chłop w sumie odpowiada ludziom, którzy o nim gadali po Patointeligencji.

Gadki o sztabie też nie kumam, dopóki brzmi to dobrze i nie wymuszenie to spoko

Do tej pory traktowałem Mate jak taką ciekawostkę z fejmem, ale to serio jest ten moment jak z Gustawem u Bediego, gdzie doceniam jego potencjał, zwłaszcza że numer ma podobny vibe. Byle się aż tak nie spierdolił
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
rubinstein

Post autor: rubinstein »

polski hibhob 2k21 syn sedziego kontra tvpis JAZDA Z COORVAMIIIIII
encrenoire

Post autor: encrenoire »

rubinstein pisze: 30 mar 2021, 22:18sedziego
?
rubinstein

moj blad, niech bedzie, profesora prawa
encrenoire

to rzeczywiscie, ma sie czego wstydzic mata
Awatar użytkownika
Woozard

Post autor: Woozard »

Jolo pisze: 30 mar 2021, 19:27 Mimo że jest to zrobione na patencie, klip typowo by stał się viralem, diss na TVP i Kurskiego dla atencji, to nie można powiedzieć bo jest to naprawdę DOBRE! Zarówno kawałek i klip. Brakowało tam jeszcze tylko melanżu z Wiśniewskim.
+1

Do jego maniery i delivery chyba jeszcze się nie przekonam. No ale nie ma co pierdolić, klip zrobił wrażenie i przy wielu linijkach miałem zaciesz :razz:
rubinstein

no faktycznie, wyjątkowo pasujacy do tej subkultury rodowód. wydaje mi sie, ze nawet sam artysta odczuwał czasem dysonans wobec tego o czym nawija a kim jest. no ale wazne, ze publika tego nie odczuje, prawda?

ale na pewno tata dumny z synka nawijajacego "jacek kurski chuj ci w dziaslo". patointeligencja.
Awatar użytkownika
Megidox

Tu argument z d - serio sądzisz ze wyższe sfery nie używają słów powszechnie używanych za wulgarne ? Kazdy czlowiek klnie - polecam posluchac afer tasmowych i to bez wzgledu kogo nagrywali :)
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
encrenoire

Pojedz razem z Sobota i Kapota ich wszystkich pobic. Albo chociaz opluj w internecie. Wait...
Awatar użytkownika
Opieronie

Post autor: Opieronie »

Obejrzałem kiedyś kilka jego live'ów i zaburzyło strasznie obraz. Kawałek do odsłuchania jako ciekawostkę - nic więcej.
rubinstein

jesli cie to nie zenuje, to zazdroszcze dystansu
Awatar użytkownika
Megidox

Jeśli wulgaryzmy w rapie Cię zenuja to czego Ty sluchasz z krajowego podwórka ?
rubinstein

no ale serio ty nie czujesz dysonansu, kiedy takie teksty rzuca dzieciak, ktory aktywnie wykorzystuje w swojej """"anty-rzadowej""" tworczosci image swojego ojca, sedziego czy tam profesora prawa (jeden chuj tak naprawde), w porownaniu do jakiegos knura ABC o metnym spojrzeniu i bez dwoch jedynek z przodu?
moxxi

Post autor: moxxi »

Jedyny props za nawiązanie do zachowania podłego które śmierdzi gorzej niż gówno (KLASYK)
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
Awatar użytkownika
Megidox

Kiedyś by mnie bolały uszy mimo ze sam używam duzo łaciny podwórkowej tylko patrzac na przesunięcie granicy smaku prowadzenia debaty już nie tylko a społecznej (***** *** jako glowne haslo najwiekszego protestu od 89) czy poziom debaty w naszym parlamencie juz na mnie to nie dziala.
W rapie bardziej denerwuje mnie wygłaskany utwór robiony pod puszczanie go w radiu na pętli niz to ze gosciu z dobrego domu rzuci komuś konkretnemu pocisk.
ODPOWIEDZ