Starcie legend cz. 1 - OSTR vs Pezet

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto lepszy?

Pezet
36
34%
O.S.T.R.
71
66%

Liczba głosów: 107

Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Re: Starcie legend cz. 1 - OSTR vs Pezet

Post autor: Malloy »

naprawdę coś takiego nawinął? :lol:
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Zwikk

Post autor: Zwikk »

Wiadomo że ostr i nie ma gadania
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

kapper1 pisze: 04 kwie 2026, 17:38 Wystarczy, że robi 3 mln słuchaczy miesięcznie na tych swoich wysrywach dla nastolatków.
myślicie, że to real liczby czy cos tam boostuje botami?
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Kalom

Post autor: Kalom »

wątpię żeby coś sobie kupował, bo niestety wśród tzw normalnych ludzi panuje głębokie przekonanie że pezio przeżywa drugą młodość
Sionek

Post autor: Sionek »

Jose pisze: 04 kwie 2026, 19:01
kapper1 pisze: 04 kwie 2026, 17:38 Wystarczy, że robi 3 mln słuchaczy miesięcznie na tych swoich wysrywach dla nastolatków.
Strzelam w ciemno, że z połowa z tego to same laski słuchające tylko Magenty, Domu nad Wodą i może kilku innych piosenek, a kolejne kilkaset tysięcy to młodzież od raperów młodego pokolenia, która zalicza się na jego konto przez featy. Do wydania Muzyki Współczesnej miał wg Web Archive 0,5 mln słuchaczy i wydaje mi się, że to pokrywa się z wielkością jego rondlarskiego fanbejsu Mariuszy 35+ z korporacji. Potem wrócił z muzyką, narodził się nowy Pezet, wyszła Magenta na Współczesnej i skoczyło mu do 0,8 mln. Od tamtej pory zaczęło się robienie muzyki dla normików, featy z młodymi, Dom nad Wodą i teraz feat z Miu i Bedoesem. Widzę, że featy zostały tak skonfigurowane (jest wpisany jako główny wykonawca, a nie gościnny) na Spoti żeby liczyło mu się do miesięcznych słuchaczy. Myślę, że z 2/3 tego to przypadkowi słuchacze i prędzej czy później to wyparuje jak przestaną się tak słuchać te single z ostatnich lat czy najnowsze gościnki.
starydobryhiphop

Post autor: starydobryhiphop »

Sytuacja Pezeta pokazuje jaka potęga jest producent. Nie przez przypadek rzeczy które najczęściej tu wspominamy powiązane są jednak z noonem (to samo grammatik zresztą). I nie chodzi nawet o samego noona zresztą
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Sionek pisze: 04 kwie 2026, 20:02
Strzelam w ciemno, że z połowa z tego to same laski słuchające tylko Magenty, Domu nad Wodą i może kilku innych piosenek, a kolejne kilkaset tysięcy to młodzież od raperów młodego pokolenia, która zalicza się na jego konto przez featy. Do wydania Muzyki Współczesnej miał wg Web Archive 0,5 mln słuchaczy i wydaje mi się, że to pokrywa się z wielkością jego rondlarskiego fanbejsu Mariuszy 35+ z korporacji. Potem wrócił z muzyką, narodził się nowy Pezet, wyszła Magenta na Współczesnej i skoczyło mu do 0,8 mln. Od tamtej pory zaczęło się robienie muzyki dla normików, featy z młodymi, Dom nad Wodą i teraz feat z Miu i Bedoesem. Widzę, że featy zostały tak skonfigurowane (jest wpisany jako główny wykonawca, a nie gościnny) na Spoti żeby liczyło mu się do miesięcznych słuchaczy. Myślę, że z 2/3 tego to przypadkowi słuchacze i prędzej czy później to wyparuje jak przestaną się tak słuchać te single z ostatnich lat czy najnowsze gościnki.
Akurat 500k słuchaczy w 2019 roku na Spotify to pewnie jak 1,2 mln teraz. 2019 to jeszcze był czas pojebanych liczb na YouTube.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
igorzastyy

Post autor: igorzastyy »

starydobryhiphop pisze: 04 kwie 2026, 21:31 Sytuacja Pezeta pokazuje jaka potęga jest producent. Nie przez przypadek rzeczy które najczęściej tu wspominamy powiązane są jednak z noonem (to samo grammatik zresztą). I nie chodzi nawet o samego noona zresztą
Sidney Polak
starydobryhiphop

może z Warszawa Australia
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

@Malloy nie, zabawiłem się w Pezeta ale jak widać skutecznie :lol:
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

Różnica między aktualny Ostrym a aktualnym Pezetem jest taka, że ten pierwszy nadal brzmi jakby miał zajawkę. Nie pamiętam, kiedy ostatnio spodobała mi się nowość od Adama, ale nawet jak w zeszłym roku sprawdzałem któryś z singli, to miałem wrażenie, że on to lubi robić. A Pezet? Chłop brzmi jakby go zamknęli w obozie koncentracyjnym, wyciągnęli za szmaty z baraków i z karabinem przyłożonym do głowy kazali rapować. Mi się robi autentycznie przykro jak go słucham :lol: Ale tak na sekundę, bo potem przypominam sobie, ile pieniędzy zarabia na tej kupie gnoju.
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
Awatar użytkownika
igorzastyy

Post autor: igorzastyy »

Bardzo mi się podobają te starcia legend, bo mogłem się dowiedzieć z nich, że Peja to współczesny Piłsudski, a Pezet rapuje jak więzień obozu koncentracyjnego.
Sionek

Post autor: Sionek »

1. połowa XX wieku, ale to polski rap xD
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

aleksy pisze: 05 kwie 2026, 15:04 Różnica między aktualny Ostrym a aktualnym Pezetem jest taka, że ten pierwszy nadal brzmi jakby miał zajawkę. Nie pamiętam, kiedy ostatnio spodobała mi się nowość od Adama, ale nawet jak w zeszłym roku sprawdzałem któryś z singli, to miałem wrażenie, że on to lubi robić. A Pezet? Chłop brzmi jakby go zamknęli w obozie koncentracyjnym, wyciągnęli za szmaty z baraków i z karabinem przyłożonym do głowy kazali rapować. Mi się robi autentycznie przykro jak go słucham :lol: Ale tak na sekundę, bo potem przypominam sobie, ile pieniędzy zarabia na tej kupie gnoju.
Mam takie same odczucia.
Poza tym odpaliłem sobie ostatnio Muzykę Współczesną i nie mogę słuchać większości kawałków przez styl rapowania oparty na ciągłych porównaniach, zapamiętałem tylko jeden utwór, gdzie pierwsze porównanie pojawiło się chyba dopiero w drugiej zwrotce. A tak to jest ciągłe "coś tam jak..." "jestem jak..." "byliśmy jak..." kurwa ile można. A na kolejnych płytach jest tego jeszcze więcej
WesolyJozek

Post autor: WesolyJozek »

Inna sprawa że wystarczy że komuś dwie minuty w jakiejś skladance polecial numer pezeta z jakims szmatczakiem i już wpada słuchacz.
dogbert pisze: 06 lut 2026, 20:48 Kultura żydowska, dagestańska, czeczeńska i polsko-prawilno-uliczna, jako ostoja klasycystycznego homo-erotyzmu - analiza dzieł wybranych.
starydobryhiphop

nie no a dla mnie Pezet to typ, który słychać że ma skilla, że jakby się wkurwił w rap grze to by było grubiutko, ale z wiadomego powodu tego nie robi
ODPOWIEDZ