Starcie legend cz. 1 - OSTR vs Pezet
Re: Starcie legend cz. 1 - OSTR vs Pezet
naprawdę coś takiego nawinął? 
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Wiadomo że ostr i nie ma gadania
myślicie, że to real liczby czy cos tam boostuje botami?
wątpię żeby coś sobie kupował, bo niestety wśród tzw normalnych ludzi panuje głębokie przekonanie że pezio przeżywa drugą młodość
Strzelam w ciemno, że z połowa z tego to same laski słuchające tylko Magenty, Domu nad Wodą i może kilku innych piosenek, a kolejne kilkaset tysięcy to młodzież od raperów młodego pokolenia, która zalicza się na jego konto przez featy. Do wydania Muzyki Współczesnej miał wg Web Archive 0,5 mln słuchaczy i wydaje mi się, że to pokrywa się z wielkością jego rondlarskiego fanbejsu Mariuszy 35+ z korporacji. Potem wrócił z muzyką, narodził się nowy Pezet, wyszła Magenta na Współczesnej i skoczyło mu do 0,8 mln. Od tamtej pory zaczęło się robienie muzyki dla normików, featy z młodymi, Dom nad Wodą i teraz feat z Miu i Bedoesem. Widzę, że featy zostały tak skonfigurowane (jest wpisany jako główny wykonawca, a nie gościnny) na Spoti żeby liczyło mu się do miesięcznych słuchaczy. Myślę, że z 2/3 tego to przypadkowi słuchacze i prędzej czy później to wyparuje jak przestaną się tak słuchać te single z ostatnich lat czy najnowsze gościnki.
-
starydobryhiphop
Sytuacja Pezeta pokazuje jaka potęga jest producent. Nie przez przypadek rzeczy które najczęściej tu wspominamy powiązane są jednak z noonem (to samo grammatik zresztą). I nie chodzi nawet o samego noona zresztą
Akurat 500k słuchaczy w 2019 roku na Spotify to pewnie jak 1,2 mln teraz. 2019 to jeszcze był czas pojebanych liczb na YouTube.Sionek pisze: ↑04 kwie 2026, 20:02Strzelam w ciemno, że z połowa z tego to same laski słuchające tylko Magenty, Domu nad Wodą i może kilku innych piosenek, a kolejne kilkaset tysięcy to młodzież od raperów młodego pokolenia, która zalicza się na jego konto przez featy. Do wydania Muzyki Współczesnej miał wg Web Archive 0,5 mln słuchaczy i wydaje mi się, że to pokrywa się z wielkością jego rondlarskiego fanbejsu Mariuszy 35+ z korporacji. Potem wrócił z muzyką, narodził się nowy Pezet, wyszła Magenta na Współczesnej i skoczyło mu do 0,8 mln. Od tamtej pory zaczęło się robienie muzyki dla normików, featy z młodymi, Dom nad Wodą i teraz feat z Miu i Bedoesem. Widzę, że featy zostały tak skonfigurowane (jest wpisany jako główny wykonawca, a nie gościnny) na Spoti żeby liczyło mu się do miesięcznych słuchaczy. Myślę, że z 2/3 tego to przypadkowi słuchacze i prędzej czy później to wyparuje jak przestaną się tak słuchać te single z ostatnich lat czy najnowsze gościnki.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
- igorzastyy
Sidney Polakstarydobryhiphop pisze: ↑04 kwie 2026, 21:31 Sytuacja Pezeta pokazuje jaka potęga jest producent. Nie przez przypadek rzeczy które najczęściej tu wspominamy powiązane są jednak z noonem (to samo grammatik zresztą). I nie chodzi nawet o samego noona zresztą
-
starydobryhiphop
może z Warszawa Australia
@Malloy nie, zabawiłem się w Pezeta ale jak widać skutecznie 
Różnica między aktualny Ostrym a aktualnym Pezetem jest taka, że ten pierwszy nadal brzmi jakby miał zajawkę. Nie pamiętam, kiedy ostatnio spodobała mi się nowość od Adama, ale nawet jak w zeszłym roku sprawdzałem któryś z singli, to miałem wrażenie, że on to lubi robić. A Pezet? Chłop brzmi jakby go zamknęli w obozie koncentracyjnym, wyciągnęli za szmaty z baraków i z karabinem przyłożonym do głowy kazali rapować. Mi się robi autentycznie przykro jak go słucham
Ale tak na sekundę, bo potem przypominam sobie, ile pieniędzy zarabia na tej kupie gnoju.
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
- igorzastyy
Bardzo mi się podobają te starcia legend, bo mogłem się dowiedzieć z nich, że Peja to współczesny Piłsudski, a Pezet rapuje jak więzień obozu koncentracyjnego.
1. połowa XX wieku, ale to polski rap xD
Mam takie same odczucia.aleksy pisze: ↑05 kwie 2026, 15:04 Różnica między aktualny Ostrym a aktualnym Pezetem jest taka, że ten pierwszy nadal brzmi jakby miał zajawkę. Nie pamiętam, kiedy ostatnio spodobała mi się nowość od Adama, ale nawet jak w zeszłym roku sprawdzałem któryś z singli, to miałem wrażenie, że on to lubi robić. A Pezet? Chłop brzmi jakby go zamknęli w obozie koncentracyjnym, wyciągnęli za szmaty z baraków i z karabinem przyłożonym do głowy kazali rapować. Mi się robi autentycznie przykro jak go słuchamAle tak na sekundę, bo potem przypominam sobie, ile pieniędzy zarabia na tej kupie gnoju.
Poza tym odpaliłem sobie ostatnio Muzykę Współczesną i nie mogę słuchać większości kawałków przez styl rapowania oparty na ciągłych porównaniach, zapamiętałem tylko jeden utwór, gdzie pierwsze porównanie pojawiło się chyba dopiero w drugiej zwrotce. A tak to jest ciągłe "coś tam jak..." "jestem jak..." "byliśmy jak..." kurwa ile można. A na kolejnych płytach jest tego jeszcze więcej
-
WesolyJozek
Inna sprawa że wystarczy że komuś dwie minuty w jakiejś skladance polecial numer pezeta z jakims szmatczakiem i już wpada słuchacz.
-
starydobryhiphop
nie no a dla mnie Pezet to typ, który słychać że ma skilla, że jakby się wkurwił w rap grze to by było grubiutko, ale z wiadomego powodu tego nie robi