Lil Uzi Vert - Eternal Atake / LUV vs. the World 2 (2020)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
exyou
Zbanowany

Re: Lil Uzi Vert - Eternal Atake / LUV vs. the World 2 (2020)

Post autor: exyou »

Nie wiem, chyba ostatnimi czasy się wypaliłem z zajawki na trapy i nowoczesne brzmienia, strasznie to wszystko brzmi tak samo, numer drugi kopią pierwszego, a piąty kopią trzeciego, wszystko robione na jedną modłe, bity wszystkie w podobnych tempach z uwydatnionymi hatami i 808...strasznie mi brakuje świeżości na tej scenie. Brzmi to całkiem nieźle ale jest to cholernie nużące wszystko, jeszcze ładują po 20 utworów, kto to ogarnie? Brakuje jakiś faktycznie zapadających w pamięć momentów. Mam jakąś depresje czy ktoś tak samo myśli jak ja? :dunno:
Awatar użytkownika
k4ve

Post autor: k4ve »

mowisz tylko o podkladach, a to uzi tutaj w sumie wg mnie daje najlepsze momenty, generalnie chlop sie postaral zeby sluchacz sie nie nudzil. na przyklad:
- balenci balenci balenci balenci z POP
- refreny z Celebration Station, Venetia i Secure The Bag
- three hundred for a two door benz z Bust Me
to wszystko to sa takie momenty ze mi weszły w glowe i sobie je szczęśliwy spiewam jak slucham tego albumu.

ogolnie dla Secure The Bag oddzielny props jest bo caly performance uziego mi tam siada jak sam skurwysyn, bujam sie jak popierdolony i dre morde do każdego YAH no i te wersy uwielbiam jak sa zaspiewane

He say he better than me, that's all lies
Says she never did these drugs all night
:oops:

po wielokrotnym przesluchaniu tej plytki oczywiscie hype mi troche opadl, dalbym decent 7 lamane przez light 8 bo jednak nie jest to zaden gamechanger, bangery z poczatku albumu rozumiem ze nie każdemu moga siadac i wyjebalbym I'm Sorry i Urgency. generalnie jakby ten ciag napierdalaczy z początku albumu jakos rozłożyć podczas albumu i wyjebac dwa wspomniane tracki to byloby imo lepiej, aczkolwiek zburzyloby to ten koncept roznych postaci uziego na albumie
TO SYBERIA
ZIMNO NA TYCH PERYFERIACH
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

exyou pisze: 20 mar 2020, 16:05 Nie wiem, chyba ostatnimi czasy się wypaliłem z zajawki na trapy i nowoczesne brzmienia, strasznie to wszystko brzmi tak samo, numer drugi kopią pierwszego, a piąty kopią trzeciego, wszystko robione na jedną modłe, bity wszystkie w podobnych tempach z uwydatnionymi hatami i 808...strasznie mi brakuje świeżości na tej scenie. Brzmi to całkiem nieźle ale jest to cholernie nużące wszystko, jeszcze ładują po 20 utworów, kto to ogarnie? Brakuje jakiś faktycznie zapadających w pamięć momentów. Mam jakąś depresje czy ktoś tak samo myśli jak ja? :dunno:
Podbijam bardzo. Jeden wielki kawałek. Nie rozumiem propsów i tych wszystkich spustow bo ten kawałek jest nudny jak ramówka polsatu. Goscinki zalewają się w generyczne pierdololo a muzyka po 15 minutach po prostu wkurwia.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Awatar użytkownika
Finesta

Post autor: Finesta »

jogi pisze: 20 mar 2020, 21:03
exyou pisze: 20 mar 2020, 16:05 Nie wiem, chyba ostatnimi czasy się wypaliłem z zajawki na trapy i nowoczesne brzmienia, strasznie to wszystko brzmi tak samo, numer drugi kopią pierwszego, a piąty kopią trzeciego, wszystko robione na jedną modłe, bity wszystkie w podobnych tempach z uwydatnionymi hatami i 808...strasznie mi brakuje świeżości na tej scenie. Brzmi to całkiem nieźle ale jest to cholernie nużące wszystko, jeszcze ładują po 20 utworów, kto to ogarnie? Brakuje jakiś faktycznie zapadających w pamięć momentów. Mam jakąś depresje czy ktoś tak samo myśli jak ja? :dunno:
Podbijam bardzo. Jeden wielki kawałek. Nie rozumiem propsów i tych wszystkich spustow bo ten kawałek jest nudny jak ramówka polsatu. Goscinki zalewają się w generyczne pierdololo a muzyka po 15 minutach po prostu wkurwia.
Szczerze mówiąc,to jest największy problem tego albumu.
Jak na początku przychylałem się do oceny fantango,tak z czasem zacząłem skręcać w stronę pitchforka.
Trzeba naprawdę kilku,kilkunastu odsłuchów żeby zacząć odróżniać te kawałki,zwłaszcza od strony produkcyjnej.
Mi też na kilku sprawdzeniach mnie znudziła, z czasem zacząłem rozróżniać kawałki w drugiej połowie albumu,a na samym końcu już mi prawie wszystko siadło.
Podobny vibe miałem z Blonde Franka.
DwaRazy

Post autor: DwaRazy »

TheD pisze: 20 mar 2020, 13:19 Hmm, jednym z producentów Lotus jest Don Cannon, jeden z właścicieli poprzedniej wytwórni Uziego z którą miał konflikt, czyżby konflikt był zażegnany czy ocb?
co więcej byku, ta płytka jest wydana przez poprzednią wytwórnię, ciekawe czy to było dobicie targu i już elo generation now

Co do tego co mówicie, że się zlewa itp., poza paroma wyjątkami na tych kawałkach nawet refren się zlewa ze zwrotą bo często to są ósemki, z których wchodzi prosto w zwrote, ale ja to kupuje, tak miało byc, ten album wbrew temu co mówią białasy to spójna estetycznie podróż, dla ludzi wymagających dobrze wybrzmiałych refrenów i różnych stylistycznie kawałków Uzi dorzucił trapowy mixtape
k4ve pisze: 20 mar 2020, 17:10 wyjebalbym I'm Sorry i Urgency
za chuja bym nie wyrzucił im sorry, to jest oddech po baby pluto i świetne wejście w renjiego
befree pisze: Piszesz skrótami, bez polskich znaków czy argumentów, Twoja opinia jest dla mnie warta mniej więcej tyle co papierek po batonie znajdujący się na podjeździe mojego sąsiada. A CB to takie radio, używane raczej przez starszych słuchaczy.
daveyo

Post autor: daveyo »

Lil Uzi Vert - That Way [Official Lyric Video]
Spoiler
Awatar użytkownika
NEGRO

Post autor: NEGRO »

:bowdown: bity są kosmiczne.

Takie pytanie Lil Uzi Vert nie miał już w planach tej płyty w pod koniec 2017?
If the streets were a coin won't be head or tails
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
Awatar użytkownika
vampmoney

Post autor: vampmoney »

z tego co pamiętam to miał
daveyo

Post autor: daveyo »

A zajebe sobie liryczne widełko do kawałka "Yessirskii"
Spoiler
Awatar użytkownika
msh

Post autor: msh »

Dziwne, że dopiero teraz odkryłem ten album, no jednak juz 3 na karku i rzadziej siedzę w rapsach. Baby Pluto cały czas na pętli, chociaż nawijka o samochodach, ruchaniu i wyrzucaniu cipek z domu- bo o tym jest ten kawałek, już do mnie tak nie trafia jak kiedyś. Bit to mój prywatny klasyk w dniu premiery. " I bought me a patek " to chodzi o ten zegarek Patek Philippe? Jak "zmęcze" ten track to pewnie jeszcze nie jeden się taki znajdzie. Mam duże oczekiwania wobec całego albumu. Widzę ogólnie, że dużo materiału przygotował LIL Uzi patrząc na wersje deluxe. Najpierw sprawdzam cały album, później kupuję (lubię na półce mieć ładną kolekcję). Po przesłuchaniu całego materiału kilka razy, zamawiam.
ROMANTIC KAMI
FACEBOOK: https://www.facebook.com/kamil.undzej/
Kamil Rudz
Kamil Aleksander Rudziński
TheD

Post autor: TheD »

Usunięto
Ostatnio zmieniony 23 lut 2023, 23:04 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP Earl "DMX" Simmons - 1970-2021 [*]

#freeardrian

https://youtu.be/eFTlFPRCytU
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
DwaRazy

Post autor: DwaRazy »

wróciłem do odsłuchu i to, że uzi nie zrobił klipu do POP to tak jakby lil pump nie zrobił klipu do gucci gang
nadal top3 roku
befree pisze: Piszesz skrótami, bez polskich znaków czy argumentów, Twoja opinia jest dla mnie warta mniej więcej tyle co papierek po batonie znajdujący się na podjeździe mojego sąsiada. A CB to takie radio, używane raczej przez starszych słuchaczy.
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

:lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
sebring

Post autor: sebring »

oba albumy zajebiste wyszly i huj, chrome heart tags zdecydowanie najlepszy bit jaki keef w karierze zrobil i chyba moj ulubiony track uziego tez
AND NOW I'M IN A SHARK TANK
RAP GAME TOM HANKS
TheD

Post autor: TheD »

Usunięto
Ostatnio zmieniony 27 lut 2023, 0:43 przez TheD, łącznie zmieniany 2 razy.
RIP Earl "DMX" Simmons - 1970-2021 [*]

#freeardrian

https://youtu.be/eFTlFPRCytU
Awatar użytkownika
vampmoney

Post autor: vampmoney »

To jest konto uziego?
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

ea zajebista plytka przeciez
GELATO, OG KUSH, MAM SILVER HAZE I SOUR DIESEL

rym| last.fm
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

vampmoney pisze: 11 lis 2021, 18:58 To jest konto uziego?
tak legit konto
Awatar użytkownika
sebring

Post autor: sebring »

collab z futurem był dość hujowy, to na pewno
ea miało tak absurdalny hype że niemożliwe było żeby poziom dorównał kompletnie nierealnym oczekiwaniom
AND NOW I'M IN A SHARK TANK
RAP GAME TOM HANKS
ODPOWIEDZ