niepopularne/kontrowersyjne zdanie o amerykańskim rapie
Re: niepopularne/kontrowersyjne zdanie o amerykańskim rapie
w usa nie ma nikogo świeżego od czasu lil yachtego
change my mind
change my mind
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
- przedszkolanek
czasami przewinie jakiś patent co spoko brzmi, ale co w tym typie świeżego?
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
- przedszkolanek
można by zapytać [mention]luk0as[/mention], ale pewnie nie będzie chciało mu się dyskutować
może jest jakimś nowym odcieniem pokłosia po lil uzi vercie i tego typu jazdach rodem z 2016 roku, ale dla mnie nikt tam w mainstreamie nie ma nic świeżego do pokazania, Yachty się wyróżniał i miał mocarne songi, najlepsze featy roku 16 i 17 itd, a jego autotune to wgl dla mnie jest najlepszy, pięknie się tym chłopak umie bawić, w przeciwieństwie do 98% murzynków używających tego bo tak się przyjęło i huj no to se już pojęcze człowiek
Przecież Carti z produkcjami Pierra jest czymś totalnie świeżym, patterny hi hatów z Magnolii były kopiowane przez dziesiątki producentów, podobnie użycie sampelków ze starych gier. Rocky nagrał swój najlepszy track od czasów mixtejpu na patentach Cartiego, chłopaczki pokroju Bansa, Nudiego(zresztą te chłopaki też z Pierrem pracują) to w sporym stopniu jego klony robiące rap skupiony na ad libach wywodzący się jeszcze od Sosy u Comethazine w mniejszym stopniu ale też słychać wpływ Cartiego, dalej mógłbym wymieniać też mniej znanych typków typu Warhol.ss czy wifisfunreal. Nawet sam Kanye zaangażował Pierra do pracy nad ostatnią płytą, GUMMO to kolejny przykład geniuszu Pierra. Die Lit to już jest totalny odlot i nie ma w haihope żadnego albumu, który ma bit podobny do tego z RIP chociażby nie wspominając tego jak pięknie Carti się na nim odnajduje.
A co do Łódki to się na Lil Boat niestety skończył.
Z powiewów świeżości to na pewno warto też odnotować trylogię BROCKHAMPTON oraz to co robi Kenny Beats no i Cardi B bo imo to ona stoi w sporym stopniu za tym ile świetnych kobiecych MC w ostatnich latach zyskało popularność
A co do Łódki to się na Lil Boat niestety skończył.
Z powiewów świeżości to na pewno warto też odnotować trylogię BROCKHAMPTON oraz to co robi Kenny Beats no i Cardi B bo imo to ona stoi w sporym stopniu za tym ile świetnych kobiecych MC w ostatnich latach zyskało popularność
Ale on o raperach a ty o producencie.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
ani nie widzę żeby on tam pisał że mowa tylko o raperach ani żebym ja pisał tylko o producencie
Podbijam bardzo posty z poprzedniej strony o logicu i bone thugs, od siebie dorzucę SpaceGhostPurrpa jako typa który wprowadził tak dużo patentów do rapu nie tylko w sferze muzycznej ze głowa mała, jedna z trzech może tak influensyjnych postaci
[Verse 1: Tay-K]
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
Nigdy w życiu, Teenage Emotions, Lil Boat 2 i Nuthin to Prove to są jedne z najciekawszych rzeczy ostatnich lat, po prostu przeszły bez echa, po części dlatego, że scenę wtedy zdominował Uzi, a po części dlatego, że te rzeczy są cięższe i mniej radiowe, ale na tych materiałach masa jest świetnych patentów i flow, których nie słyszałem nigdzie indziej, w ogóle "lady in the yellow" to dla mnie taki numer że nikt tam podjazdu nie ma do melodyjności Jachcika, jeśli chodzi o posługiwanie się Autotunem to Yachty jest GOAT
Twój post jest o Pierrze a nie o Plajboju, rap oparty na adlibach to był świeży, ale w 2016 i 17, a w Magnolii carti ciśnie 1:1 jak Chief Keef i ja w tym nie widzę ani nic świeżego, ani specjalnie ciekawego bo Sosa robi to lepiej i bez wkurwiającej barwy głosu
pierwsze kilery co mi do głowy przyszly:
Spoiler
- przedszkolanek
a ty jeszcze niedawno nie pisałeś, że digital thaiboy czy jak mu tam, to największa rewolucja od czasów chief keefa? tak teraz mi się przypomniało
widzisz, dobrze że przypomniałeś, taka to byłą rewolucja, że aż o nim zapomniałem, ale dla mnie na pewno ten jego materiał najnowszy to topka ścisła tego roku, bede musiał se znów odświeżyć bo ostatnio katowałem na premierze
Nie wiem czy rewolucja, ale na pewno wyeksplatowanie do maximum tego xanaxowego usypiającego rapu, co mi się podoba, z racji swojego przerysowania
Nie wiem czy rewolucja, ale na pewno wyeksplatowanie do maximum tego xanaxowego usypiającego rapu, co mi się podoba, z racji swojego przerysowania
Wiecie kto jest świeży? Kanye jest świeży z każdym albumem, tyle w temacie 
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
- KillerCroc
Też bardzo lubię JIK i się w tym albumie zakochałem ale co takiego odkrywczego było w Ye i KSG?
Świeży? Nie sądzę, ale na pewno w nurtach w których działa odnajduje się bardzo dobrze
Też do dziś u mnie nie schodzi Jezus z playlisty jak coś
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
bedebanowałprzedszkolanek pisze: ↑10 gru 2019, 19:06 słucham sobie właśnie daytony i naszła mnie kontrowersyjna refleksja, że jest to najbardziej przehajpowany album dekady (obok TPAB i 2014 FHD)
ale z pozostałymi dwoma tytułami się zgadzam
lepiej mi się słucha płyty big daddy kane z lat 80tych niż większość obecnych raperów typu dababy, lil baby czy inny young baby.
oczywiście, słucham dużo nowości i nie wszystko jest złe, ale punkt, do którego dotarł mainstream okrutnie odpycha.
oczywiście, słucham dużo nowości i nie wszystko jest złe, ale punkt, do którego dotarł mainstream okrutnie odpycha.
Ja pierdole, jak ten świat tak mógł:instinct pisze: ↑13 gru 2019, 22:24bedebanowałprzedszkolanek pisze: ↑10 gru 2019, 19:06 słucham sobie właśnie daytony i naszła mnie kontrowersyjna refleksja, że jest to najbardziej przehajpowany album dekady (obok TPAB i 2014 FHD)
ale z pozostałymi dwoma tytułami się zgadzam
https://www.metacritic.com/feature/best ... cade-2010s
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
uważam że pierwsza płyta była lepiej wyprodukowana, czuć na niej chemię pomiędzy raperem i producentami. Kilka podkładów z tej płyty bez problemu przetrwały próbę czasu. Za to na pośmiertnym LP o tej chemii mogę powiedzieć tylko w przypadku numerów wyprodukowanych przez Rona Brownza.Hyperborea pisze: ↑21 sie 2019, 21:03arę razy się uśmiechnąłem czytając temat, chociażby w temacie chujowości bitów Big L'a - to jest normalnie słoń stojący w kącie pokoju, wszyscy się tylko (słusznie) rozpływają, jakim dobrym był raperem, ale kurwa bity na "Lifestylez" to daj pan spokój. Chociaż producenci sami w sobie nie byli słabi. Druga płyta już była dużo lepiej wyprodukowana i wszystko lepiej wchodziło, pewnie też z racji uznania, które zyskał po śmierci.
- przedszkolanek
przecież bity na livestylez są w większości lepsze niż większość na illmaticu