[Beef] Białas vs White 2115

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
jajca

Re: [Beef] Białas vs White 2115

Post autor: jajca »

saturn wygrywa wszystkie beefy jak leci, niestety oprocz tego z samym sobą
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

fajna akcja promocyjna
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

bawi mnie, że saturn uskutecznia taką przewózkę w tych postach
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
ffeee

Post autor: ffeee »

moody pisze: 13 maja 2024, 12:29
ffeee pisze: 13 maja 2024, 11:45 Wy chyba z chuja spadliście, jeżeli uważacie, że Białas to wygrał :rotfl: White odbił wszystkie linijki i dodatkowo pocisnął boomera a ten się spłakał na balladowym bicie

Teraz Oki powinien się wpierdolić na bit i poskładać tych bitewnych łaków
Obrazek

White "odbil wszystkie linijki" najpierw pultajac sie o slabe rozliczenia z wytwornia (pewnie zdziwiony ze jakis procent trzeba bylo oddawac, jak to) ktore sam dobrowolnie podpisal i na ktorych jak widac po domu za 4 banki zle nie wyszedl, po czym w pierwszym dissie dostal gonga z konkretem, ze sam w chuja tnie i nie zaplacil ziomowi obiecanej kwoty (po czym zaraz pokornie poszedl robic przelew). I jeszcze przy okazji wyswietlil sie jako gosc korzystajacy z ghistwritingu bialasa

White wygral xd
A nie odbił? Ty w przesłuchałeś tego kawałka czy jeszcze na kolanach u białasa siedzisz? Chłop odbił wszystkie argumenty i jeszcze przybił im łatkę chłopaków co się dupą na swoich wypinają co już było wiadome od czasów afery z Deysem xD

To nie przypadek, że zarówno mata jak i white zerwali współpracę z samozwańczym goatem
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

Ale bym wyjebał z beki, gdyby ktoś nazwał przy mnie zakatarzonego goatem :lol:
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

Zakatarzony to goat.
Awatar użytkownika
d3nt

Post autor: d3nt »

kapper1 pisze: 13 maja 2024, 16:00 Ale bym wyjebał z beki, gdyby ktoś nazwał przy mnie zakatarzonego goatem :lol:
Ja słuchaczem nie jestem, nigdy nie byłem i nigdy nie bede ale ktoś mógłby podać sensowne argumenty

Ja tylko przypomnę że kanał sbm wcześniej się nazywał understream i tam solarbalas mieli kawałek o tym samym tytule gdzie płakali że żaden label ich nie chce
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS

Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Proste, że Młody Łajcior lat 28 rozjebał rolnika.

Rzucił sobie kilka linijek w tracku, które jak widać były prawdziwe, a Białas się tak spiął, że chciał beefu. White odpowiedział bardzo dobrze, odbił praktycznie wszystko co mu przeciwnik zarzucił i wyjebane. Idealna sytuacja dla Białasa, żeby wjechać na grubo i zakończyć to ten płacze, że mu White córki nie odwiedza xD

Przypominam, że z SBM spierdolił praktycznie każdy kto coś znaczy.

Do tego rolnik wypomina Łajciorowi logówki i flex, a sam zapierdala z nim na klipie w obrzydliwej bluzie D&G i kajdanie xD
Spoiler
No i na tym kawału widać kogo ludzie słuchali, bo najwięcej odtworzeń przypada na start zwrotki White xD

Jeszcze ten zarzut o pisanie wersów, gdzie na mixtape 2115 White nawija na tym poziomie co zawsze. Może mu Bedoes pisał? Jeśli tak, to czemu nie napisał lepszych wersów dla Blachy albo Flexxiego? :lol:

Nie wiem jak można tutaj pisać o dojrzałości BIałasa, skoro to on rozpoczął otwarty konflikt. White zarapował co miał do powiedzenia i jako, że on rzucił tylko kilka wersów w swoim kawałku na ich temat, to bardziej naturalne mi się wydaje, rozwinął temat i sprawę zakończył. Jak gruby był gotowy na beef to mógł jechać do spodu.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

d3nt pisze: 13 maja 2024, 16:31 ktoś mógłby podać sensowne argumenty
chyba tylko daveyo jako projekt @przedszkolanek

żadnej dobrej płyty (nie wspominając o klasyku) na koncie, barwa głosu do dupy, sepleni, charyzmy więcej miał zaczepiany przez niego huczupucz, przekurwione prawie wszystkie beefy, rozkminy na temat rzeczywistości jak Tomek z 6b. Dalej mi się nie chce

Props/hejt za wypromowanie tyle łaków, bo do tego jednak miał talent (ale to też pewnie bardziej mastermind solar)
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Ja pierdole, zdążyłem pochwalić Drekego, to na kolejny numer zmienił podejście o 180 stopni, zdążyłem pochwalić Białasa, to nagle wstąpił w niego duch Młodego Borka i chłop nagrał niemal przeprosiny, nie odzywam się już więcej dopóki wymiany się definitywnie nie skończą. To nawet obok dissu nie stało, setny raz powtarzam że 2/3 obecnych beefów raperzy mogliby kończyć dzwoniąc do siebie w przerwie na szluga i wyjaśniliby sobie takie gówno w 20 minut.

EHHH TAK NAM BYŁO DOBRZE KURDE PAMIĘTASZ JAK KONCERTOWALIŚMY WTEDY RAZEM?? NIEZŁE JAJA W HOTELU JA PIERNICZE TO BYŁY FAJNE CZASY HEH JAK COŚ TO TYLKO TAK MÓWIĘ NIC DO CB NIE MIAŁEM NIGDY!!!
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

to co tam oldskul podesłał, to z ich wspólnej płyty? Japierdole, oni chcieli oio przebić ( oio tez guwno ale no kurwa gdzie oio a gdzie te patałachy)
rip zioloziolo

moody

Post autor: moody »

jAg pisze: 13 maja 2024, 13:01
Bunnymen77 pisze: 13 maja 2024, 12:36 Najbardziej w tym wszystkim szokuje mnie, ze w 2024 roku Bialas ma takich slepych wyznawcow.
+1, sprawdziłem działalność użytkownika moody i regularnie propsuje każdy wydany materiał zakatarzonego :lol:
saturn pisze: 13 maja 2024, 13:43
moody pisze: 13 maja 2024, 12:36 Z tego co mnie sluchy doszly, spolecznie nie wszystko z toba jak trzeba, wiec drugiej czesci tlumaczyc nie bede, ale to tez jest oczywistosc. Jezeli mozna wygrac beef, a jednoczesnie zrobic to na tyle delikatnie, zeby nie zrobic sobie z dawnego kumpla kompletnego wroga, tylko dac sobie jeszcze furtke do tego, zeby w przyszlosci bylo miedzy nimi ok, to dla mnie jako czlowieka bylaby sytuacja idealna. Ale zeby zrozumiec takie podejscie trzeba miec troche rozumu i empatii
no tak, jak się kończą argumenty to trzeba jechać prywatnie :bag:

z tego co mnie słuchy doszły, jarasz się spoconym typem z permanentnym nieżytem nosa - spłakanym, bo 20paroletni ochlejus nie odwiedził jego córki
biegającym za artystą kombinatorem niczym ratlerek, żeby finalnie nie dostać nawet featu na najnowszym albumie
rozkminiasz jakieś koneksje, gdzie zostawił furtkę, a prawda jest taka, że jedyne co zostawia, to regularną dwójkę na swoich słuchaczach od paru lat
gość jest chodzącym kalkulatorem, parokrotnie jebnął się w obliczeniach, np. biorąc do wytwórni nypley hussey
dla zysku kazał mu grać upośledzonego 13nastolatka - przecież to jest case gypsy rose blanchard, tylko nikt nie zginął
jak cyferki przestały się zgadzać, to wypierdolił małolata na śmietnik i chłopak z bałaganem na strychu siedzi teraz w psychuszce
szkoda kurwa, że wtedy nie miał tej empatii
uła, ale mi się bitewni interlokutorzy trafili, takie forumowe łajciory można by rzecz. moody w strachu łaaa

nie no żartuję, bardziej forumowe przygłupy. ale na to jeszcze przymknąłbym oko, natomiast skoro jeden cymbał wymyślił teorię o moim rzekomym psychofaństwie w stosunku do białasa, a drugi to powtarza, to do tego się odniesiemy

moje najswiezsze psychofanskie komentarze dotyczace tworczosci bialasa sa...sprzed roku, jeden to informacja o tym, ze puscilem se nowa plyte w tle do szorowania kibla i bialas jest w slabej formie, a drugi to odradzanie odsluchu uzytkownikow, ktory pytal o wrazenia:
Spoiler
Obrazek

Obrazek
ponizej moje psychofanskie posty w tematach jego kilku poprzednich solowek (h8m5, hyper2000, polon)
Spoiler
zero
cofajac sie w poszukiwanianiach dowodow mojej bialasowej dickriderki doszedlem juz do 2021 i tematu 'diamentowego lasu'. nie no tu przyznaje, przegialem juz z tymi propsami
Spoiler
Obrazek
no i dopiero w roku 2021 natknalem sie na post, ktory rzeczywiscie ma wajbik nieco fanowski, czyli wrzucilem na forumka nowy track idola, zeby zlapal troche atencji
Spoiler
Obrazek

aa dobra, nie bylo tematu, cos mi sie pojebalo :bag:
krotko mowiac, niektorzy slysza glosy, jAg widzi posty. mimo wszystko mam dobre serce jak bialas, wiec urazy nie chowam. jAg klamczuszek przeprosi, saturn powacha sobie jakies figi na uspokojenie i nie bedzie juz odpierdalal i zapominam o sprawie. opinie o tym, ze trzeba byc ulomem, zeby twierdzic, ze ten mini-beef wygral white, podtrzymuje. i nie ma zadnego znaczenia, czy jestes fanem ktoregokolwiek z nich, czy zadnego nie slyszales wczesniej nigdy w zyciu. natomiast od tego jest forumek, zeby kazdy mial swoje zdanie i nawracal nikogo nie bede
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

2024 a ludzie sie kłócą o byciu sajko białasa japierdole, dajcie spokój. Wszędzie szukacie afery i jakiś spinek, warto jest zluzować ale rozumiem ze moody sie broni
rip zioloziolo

Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

No zaraz tu nie będzie żadnego rapera poza sentino kazem i belmondo którego można propsować. Akurat bialas zapracowal sobie na to ze ileś tam osób uważa go za goata i swego czasu byl ulubionym raperem raperów, na pewno po latach będzie to ikoniczna postać na scenie, a o sentino to będą pamiętać żelki od nitrozyniaka
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Sentence i Bałagane dostają przecież obecnie solidne i zasłużone wciry (w zasadzie ten drugi zniknął po prostu z radaru, ale jak wychodziły ostatnie płyty zajebiście daleko było im do traktowania bożka). To, ile dostali procent w ankiecie na GOATa wynika z prowokacji przewagi, jaką narobili pierwszą połową kariery. Ta druga w przypadku obu to jedynie coraz większe skreślanie się z kandydatur w temacie na najlepszą dyskografię w PLHH.

Pokusiłbym się wręcz o stwierdzenie, że dawno nie było takiego bezkrólewia do tytułu bożka PLHH na forum jak teraz :razz:
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
scarz

Post autor: scarz »

Ładnie się zapowiadało, White zaczepił Białasa, ten puścił porządnego dissa, White odpowiedział odbijając piłeczki i nawet wbijając parę szpilek, no nawet jest hiphop, po czym odpalam drugi diss licząc na porządną odpowiedź, a zamiast niej dostaje Białasa w zasadzie przepraszającego White’a i wspominającego jak to fajnie było kiedy się lubili i narzekającego, że jego córki nie odwiedził (wtf).

To jest kurwa definicja wyrwania porażki z paszczy zwycięstwa.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Obecnie najbliżej bycia bożkiem jest Bambi
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

tak apropos młodego borek to moglby przestać na golasa jezdzic motocyklem (a raczej stojąc na nim jako pasażer) po autostradzie
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Może się wyjebie i ten głupi ryj sobie rozwali, nie skreślałbym go.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
moody

Post autor: moody »

@@oldschool juz to zrobil :lol:

ODPOWIEDZ