[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
235
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 403

Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: SWN »

DjPendzel pisze: 02 lut 2026, 16:26 ale jaranie się wersami typu piter car liter linijek lucyfer to dla mnie grube prowo
Nie no, Mesa mam w dupie w tym kontekście, po prostu zawsze chętnie napisze +1 jak ktoś zarzuci Tedemu wodolejstwo.

EOT
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
VerminatorX

Post autor: VerminatorX »

SWN pisze: 02 lut 2026, 16:23 TO JEST TAK ZIOMUŚ, TEDUNIO, ŁOZO, AFROMENTAL
JE JE JE JE JEST IMPREZKA
JA NIE PRZESTAJE, JADE, ONI MÓWIĄ COŚ ŻE KOMERCJA
DZIEWCZYNO, TO WIELKIE JOŁ, NO PRZESTAŃ
(SIEAAAA)
Śmiechłem srogo, encyklopedyczny Tede :rotfl:

Dodano po 14 minutach 35 sekundach:
SWN pisze: 02 lut 2026, 16:04 Nawet się zgadzają wersy o tym że joł to TDF i (wklej nazwę drugiej osoby) jest teraz tutaj i że sobie jedzie xD Co prawda tym razem samochodem, a nie na flole, ale szczegół. Mało jest popularniejszych raperów od Tedego, którzy w całej zwrotce potrafią zawrzeć w sumie nic - ani panczlajnu, gry słownej, no chłop generuje 16 wersów o tym że jest teraz tutaj i że stoi przed mikrofonem.
I w sumie nic się nie zmienia, większość kawałków na Vox Veritatis sprowadza się do tego, że on rapuje, że dobrze rapuje, że lubi rapować, i że powraca, a kawałki z gośćmi są o tym, że nagrywa feat i to będzie kontrowersyjne.
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Przejebane ze gods bidness przealuchal cala dyskografie gdzie wiekszosc nunerow tak wyglada :bag:
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
buarzej

Post autor: buarzej »

marmolad_k2 pisze: 02 lut 2026, 16:49
(SIEAAAA)
Przeczytane głosem Tedego z 2009 :bowdown: :bowdown:
A to mi od razu w głowie poleciało skrzeczeniem z Notesu :D

A najgorsze że zaczęło to bujać! Zdecydowanie lepsze niż car liter
VerminatorX

Tournament winner to znów Pan Tede :cool:
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Nieistniejący kawałek Tede z Afromental>>>>>>>Powinnaś być ze mną
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Hellrazor

Post autor: Hellrazor »

VerminatorX pisze: 02 lut 2026, 18:08
(SIEAAAA)
Śmiechłem srogo, encyklopedyczny Tede :rotfl:

Dodano po 14 minutach 35 sekundach:
SWN pisze: 02 lut 2026, 16:04 Nawet się zgadzają wersy o tym że joł to TDF i (wklej nazwę drugiej osoby) jest teraz tutaj i że sobie jedzie xD Co prawda tym razem samochodem, a nie na flole, ale szczegół. Mało jest popularniejszych raperów od Tedego, którzy w całej zwrotce potrafią zawrzeć w sumie nic - ani panczlajnu, gry słownej, no chłop generuje 16 wersów o tym że jest teraz tutaj i że stoi przed mikrofonem.
I w sumie nic się nie zmienia, większość kawałków na Vox Veritatis sprowadza się do tego, że on rapuje, że dobrze rapuje, że lubi rapować, i że powraca, a kawałki z gośćmi są o tym, że nagrywa feat i to będzie kontrowersyjne.
Donald Trump polskiego rapu.

BTW. Ciekawe jakby wygladał polski rap bez rapowania o Warszawie. Taki np. Tetris czy inny Bisz mieli -10 handicapa do pisania przez to, że nie używali nazw: dzielnic, ulic, budynków, miejscówek z dzieciństwa, mostów, rzek, instytucji i czego tam nie ma w stolicy XD.
Ostatnio zmieniony 02 lut 2026, 19:58 przez Hellrazor, łącznie zmieniany 2 razy.
DjPendzel

Post autor: DjPendzel »

Nie no jeszcze jest pezet ktory w każdym tracku jedzie nocą po Warszawie, Warszawa nocą, Warszawa dniem, to miasto pożera, to miasto coś tam i włosy koniecznie w jakimś dziwnym kolorze i 20 nazw własnych
Jedzenie kebabów i słuchanie chujowego rapu
Tak wygląda życie wielu polaków
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

:lol: :lol:
VerminatorX

DjPendzel pisze: 02 lut 2026, 19:57 Nie no jeszcze jest pezet ktory w każdym tracku jedzie nocą po Warszawie, Warszawa nocą, Warszawa dniem, to miasto pożera, to miasto coś tam i włosy koniecznie w jakimś dziwnym kolorze i 20 nazw własnych
No i że rucha, ale nie w formie flexu jak Mes tylko tak, emocjonalnie, z moralniakiem i melancholią.
Hellrazor pisze: 02 lut 2026, 19:55 BTW. Ciekawe jakby wygladał polski rap bez rapowania o Warszawie. Taki np. Tetris czy inny Bisz mieli -10 handicapa do pisania przez to, że nie używali nazw: dzielnic, ulic, budynków, miejscówek z dzieciństwa, mostów, rzek, instytucji i czego tam nie ma w stolicy XD.
W worku z truizmami są jeszcze: rap o rapie, o hejterach, o ulicznych banalnych zasadach, o biedzie, o pieniądzach, o tym jak to kiedyś było na ławce/murku, no w chuj tego jest.
Bizon Twoja Strata

Post autor: Bizon Twoja Strata »

Ostatnio zmieniony 04 mar 2026, 3:29 przez Bizon Twoja Strata, łącznie zmieniany 1 raz.
DjPendzel

Tede to jest raper BAUNSOWY od 2003 a nie oxon czy inny idol dwarzyna który siedzi i napierdala sześciokrotne rymy bez sensu i gry słowne nawiązujące do dwunastej strony jego ulubionego komiksu o spidermanie z dzieciństwa (swoją droga beka z wczuty w świat superbohaterów). Tede nie raz nie dwa mówił, że na wyjebce pisze te swoje teksty i hurtowo napierdala, to coś jak sesje ulubionych zagranicznych raperów którzy nacpani wydaja 3 mikstejpy w tydzień i znajdzie się tam kilka perelek i to jest hip-hop z krwi i kosci a nie Eldo nadaje zza szyby :roll:
KoolSido

Post autor: KoolSido »

DjPendzel pisze: 02 lut 2026, 19:57 Nie no jeszcze jest pezet ktory w każdym tracku jedzie nocą po Warszawie, Warszawa nocą, Warszawa dniem, to miasto pożera, to miasto coś tam i włosy koniecznie w jakimś dziwnym kolorze i 20 nazw własnych
Kaz i jego warszawskie uniwersum

Ale apropo powyższego -

Dlatego moje ulubione wersy tedego to z vanilli bo tede sie faktycznie odkuł, o tym rapował, a ja sie nie spodziewałem że się odkuje.

Ale treściowo czy bedzie rapował o tym że stoi przed mikrofonem czy będzie miał zabawną grę liter z przyspieszeniami i opowie o zostawianiu sygnetu w starej, to mi chyba nie robi różnicy.

@edit - w sumie robi mi różnice i wole to pierwsze
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

JEST PRZEKAZ MICHU NIE

PRZEKAZ w chuuuuuuuuuuuuuuuuj

nigdy mi nie przeszkadzało lanie wody tedego w tekstach, ale faktem jest że po 2016 bardzo rzadko wracam do płyt Jacka G. odkąd poznałem rap Młodego G. i H&M, podobnie jak użytkownik DjPendzel
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Hellrazor

Post autor: Hellrazor »

Jeszcze nie możemy zapomnieć o warszawskich legendarnych klubach (to już są dzieje), kultowych knajpach i barach. Doliczcie stadiony, parki i nieistniejące ulice, klubokawiarnie, getto, zburzone kamienice i upadłe kluby sportowe.

Jak zacząłem sobie to wypisywać to dopiero zdałem sobie sprawe jaki to jest ułatwiacz ta Warszawa, w czasie pisania tekstu. Jak AI będzie kiedyś potężny to wypikam wszystkie takie miejscówki z piosenek taco czy pezeta i zobaczymy co zostanie XD.
Awatar użytkownika
TooMuchSmoke

Post autor: TooMuchSmoke »

Tedzik zawsze tak sprytnie tłumaczył swoje wodolejstwo w tekstach, na zasadzie: haha zjeby chcą przekazu :rotfl: mooordo mam cie uczyć jak żyć?!
A to tylko zasłona dymna. Można robić rap o niczym, ale kurwa wypada to obudować w jakikolwiek tekst :D niech będzie nawet pusta przewozka jak Malik czy Pezet AI generator 2126. A u Tedego po prostu nie ma warstwy tekstowej w żadnej formie.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Hellrazor pisze: 02 lut 2026, 21:18 Jeszcze nie możemy zapomnieć o warszawskich legendarnych klubach (to już są dzieje), kultowych knajpach i barach. Doliczcie stadiony, parki i nieistniejące ulice, klubokawiarnie, getto, zburzone kamienice i upadłe kluby sportowe.

Jak zacząłem sobie to wypisywać to dopiero zdałem sobie sprawe jaki to jest ułatwiacz ta Warszawa, w czasie pisania tekstu. Jak AI będzie kiedyś potężny to wypikam wszystkie takie miejscówki z piosenek taco czy pezeta i zobaczymy co zostanie XD.
Była kiedyś mapa polskich memów, to może mapa polskich rapów?
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
SieKurwaNieInteresuj

Post autor: SieKurwaNieInteresuj »

Mapa polskiego gfunku
DjPendzel

Obrazek
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Kaz to kolejny Jacek, ciekawe czy Mes i jego kiedyś zaczepi, zobaczyłbym taki beef gdzie każdy robi z siebie większego hustlera niż ten drugi :lol:
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
ODPOWIEDZ