Boxing
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
- ConeyIsland
Re: Boxing
Ooo jeszcze 78letni manny pacqiao dzisiaj walczy xD z boksu do polityki i z polityki do boksu niedługa droga
Usyk to wygra przez tko jednak
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Myślałem że urwie mu łeb gdzieś 7-8 runda
czyli wykluczamy jedyna slabosc usyka ze nie ma ciosu na wage ciezka. Zrobil troche wagi by nie dac szansy sedziom i cios ma. Piesciarz konpletny
- ConeyIsland
Przepraszam pana ukrainca że pomyślałem, tylko pomyślałem, że już jest za stary i za ciężki na czarnego ddd. Co za pięściarz. Top3 ever imo
Agit Kabayel brzmi troche jak losowy Kryptonite na Usyka, z Joe Parkerem mysle ze tez 12 rund, niech on juz przestanie terroryzować tych angoli
- ConeyIsland
Kabayel chyba półka niżej imo na tę chwilę, nikt ze ścisłego topu go nie weryfikował (dziadek zhang?) ale parker dobry trop, widziałbym taką walkę.
Poza Usykiem to Kabayel ma najlepsze resume w ciezkiej na ta chwile przeciez. 3x KO najpierw na zawodniku top30 potem top15 i potem top7 to mało?
- ConeyIsland
W top30 jest chociażby obecnie knur jarrel miller czy dziadek pulev więc nie wydaje mi się żeby to miało znaczenie większe niż fakt że nie walczył z nikim ze ścisłego topu. Kabayel to mocny gracz ale nie wydaje mi się że jeśli usyk miałby z kimś polec to właśnie z nim, nie teraz
Dodano po 1 minucie 25 sekundach:
A, uściślając ścisły top to dla mnie nie tylko ranking ale i doswiadczenie w walkach o tytuł.
Dodano po 1 minucie 25 sekundach:
A, uściślając ścisły top to dla mnie nie tylko ranking ale i doswiadczenie w walkach o tytuł.
usyk słabo broni doły (nawet w tej walce). zhang po zwyciestwie z wilderem to nie był ścisły top

- ConeyIsland
Zhang miał / ma 42 lata + wilder ostatnią dobrą walkę miał przed 2020 (nie, hellenius nie był wymagającym rywalem) + tenże zhang miał kurda na deskach jak dobrze kojarzę. Nie neguję pozycji kabayela ale uważam że jeszcze jedna mocna walka powinna mu się przydarzyć zanim dostałby usyka (i nie miałby zostać w niej przeorany).
no najlogiczniej by było Parker vs Kabayel i wygrany z Usykiem, alee...
No tak tbh to imo Parker już dość zrobił, żeby Usyk mu dał te walkę i chyba troszkę głupio wymagać, żeby się jeszcze z Kabayelem bił.
Więc może coś w stylu Usyk vs Parker i potem Kabayel o mistrzostwo albo z Parkerem albo z kimś innym jakby Usyk zwakował pasy.
No tak tbh to imo Parker już dość zrobił, żeby Usyk mu dał te walkę i chyba troszkę głupio wymagać, żeby się jeszcze z Kabayelem bił.
Więc może coś w stylu Usyk vs Parker i potem Kabayel o mistrzostwo albo z Parkerem albo z kimś innym jakby Usyk zwakował pasy.
Ostatnio zmieniony 20 lip 2025, 0:18 przez Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
kabayel nie rozśmieszajcie mnie, to już nie bakole, który odjebałby każdego, gdyby tylko miał lepszego promotora?
daj spokój eddy z tym zhangiem, walka z wilderem to na tym etapie bronze bombera wygrana adamka z andrew
usyk w rewanżach nie do rozjebania, wybitnie inteligentny pięściarz, po rozczytaniu swoich rywali nie daje im nawet pół szansy
daj spokój eddy z tym zhangiem, walka z wilderem to na tym etapie bronze bombera wygrana adamka z andrew
usyk w rewanżach nie do rozjebania, wybitnie inteligentny pięściarz, po rozczytaniu swoich rywali nie daje im nawet pół szansy
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
Podzieliłem se na ciężka - reszta świata bo ciężka się trochę innymi prawami rządzi.
1. jab Holmes/Crawford
2. defense Toney/Floyd
3. footwork Ali/Pacquiao
4. iq (taktyka, rozczytanie, adaptacja stylu) Usyk/Duran
5. szczeka Wach/Golovkin
6. serce do walki Holyfield/Marciano (Na dzisiejsze to nie heavyweight)
7. power punch George Foreman/Julian Jackson
8. finishing Mike Tyson/Leonard
9. uderzenia na korpus Tyson/Whitaker (Może nie bił ich najmocniej, ale z dużą łątwością je trafiał)
10.stamina Usyk/Marciano
11. kombinacje Ali/Leonard
12. psycha Usyk/Floyd
1. jab Holmes/Crawford
2. defense Toney/Floyd
3. footwork Ali/Pacquiao
4. iq (taktyka, rozczytanie, adaptacja stylu) Usyk/Duran
5. szczeka Wach/Golovkin
6. serce do walki Holyfield/Marciano (Na dzisiejsze to nie heavyweight)
7. power punch George Foreman/Julian Jackson
8. finishing Mike Tyson/Leonard
9. uderzenia na korpus Tyson/Whitaker (Może nie bił ich najmocniej, ale z dużą łątwością je trafiał)
10.stamina Usyk/Marciano
11. kombinacje Ali/Leonard
12. psycha Usyk/Floyd
- ConeyIsland
Od niedawna lubię na kiblu zwłaszcza (jeśli to ma jakieś znaczenie) oglądać shorty na YT typu "winner stays on" czy właśnie "bulid a perfect boxer". Spoko rozrywka, sympatyczna zabawa. Rzucam hasło, może nie tyle że winner stays on, tylko kto wygrałby pojednek?
prime Gołota (28-letni załóżmy) vs (niespełna 30-letni także) chisora z lat gdy dostał haye'a czy kliczkę
prime Gołota (28-letni załóżmy) vs (niespełna 30-letni także) chisora z lat gdy dostał haye'a czy kliczkę
Moim zdaniem prime Gołota. On nie był fizycznie słabszy od Chisory, lepszy lewy prosty, lepsza praca nóg, jak w gazie Bowa ładował to na Chisore też by starczyło.