Cyberpunk 2077 [10.12.2020]

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
Wtn

Re: Cyberpunk 2077 [10.12.2020]

Post autor: Wtn »

@ksiazenieporzadek
Spoiler
ja zajebałem speedruna,nie robiłem pobocznych oprócz Panam i skończyłem gierke w 20h,poszedłem na współpracę z Arasaką,tylko dlatego że się bałem że Panam zginie w ostatniej misji xD a na końcu i tak wybrałem powrót na Ziemie i się wkurwiłem troszkę że potem nie ma zakończenia jak z Nomadami tzn,nie mogę sobie pojechać do Panam i spierdolić z Night City
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

XD
Spoiler
Obrazek
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
ether

Post autor: ether »

Odpaliłem sobie na Stadii. Coś pięknego. Zero problemów, zapłacone tylko za gierke i nara.
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

Opieronie pisze: 19 gru 2020, 18:37 To zalicza sie do rupieci, sprzedajesz tak jak je. Najlepiej klikając 'j' - automatycznie wszystko.

e: zamuliłem, że nie wiem na czym grasz, no ale jest taka opcja że sprzedajesz je wszystkie jednym przyciskiem.
nie mam opcji z 'J', tak samo nie mam kategorii 'rupiecie' sprzedając chociażby itemy w skrzynce :dunno:

Dodano po 13 minutach 1 sekundzie:
dobra, jestem down jak chuj. zapomniałem o perku, który automatycznie rozbiera te itemy do craftingu :lol:
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
xou

Post autor: xou »

doszedłem do ostatniej misji i point of no return
ale to jest smutne, że najsilniejszą stroną tej gry miała być fabuła, a to jest takie kurwa krótkie i nieciekawe, że aż przykro xD
ta główna misja z dwoma gangami na pacyfiku to jest esencja cyberpunka. 5 minut wprowadzenia, 10 minut robienia misji, wybór, nara
Obrazek
ソロで帰る道すがら
挨拶さえもできないさ
待っても去っても変わらない
そうだ! これからだぜ?
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

crafting w tej grze jest straight up broken
Spoiler
Obrazek
składasz maxdoc mk 1 z 4 commonów i jednego uncommon componentu, a po rozłożeniu go na części masz 4 common i 7 uncommon :rotfl:

a jestem dopiero w 1/3 tego wideo
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
Awatar użytkownika
AlPaCiNo

Post autor: AlPaCiNo »

mbunt pisze: 19 gru 2020, 15:57
AlPaCiNo pisze: 19 gru 2020, 13:13 Gram Legendary Mantis Blade + hacki i jestem terminatorem, im dalej w las z rozwojem, perkami tym łatwiej
tez tak probowalem budowac ale te hacki jak dla mnie nie sa zbyt przydatne, ktorych uzywasz?
Tzn nie ma zbytnio jak tego połączyć, albo czyszczę hakami całą bazę, albo wybijam snajperów i tych co są na tyłach, a jak zostanie 4/5 to wlatuje ostrzami.
Głównie zwarcie i wypalenie synaps, ale teraz zbieram lv żeby mieć odpalenie granatu.
BTW. Testował ktoś wszczep wyrzutnia rakiet? Warto w to inwestować?
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

Spoiler
Obrazek
XDDD

jak coś to w spoilerze jest śmieszny obrazek niezwiązany z fabułą
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Nieee poczekajcie na pacze

B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

o zakończeniach
Spoiler
miałem 4 do wyboru, jako pierwsze robiłem z panam, a potem pozostałe żeby sobie sprawdzić. No i jak dla mnie ranking
1. z panam
2. z arasaka
3. z johnnym
4. samobój
tera przeczytałem w necie, że jeszcze jedno możliwe było, ale trzeba było mieć więcej % w stosunku johnnego do mnie, a ja kończyłem gierkę majac 60%
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

ksiazenieporzadek pisze: 20 gru 2020, 14:06
Spoiler
Obrazek
XDDD

jak coś to w spoilerze jest śmieszny obrazek niezwiązany z fabułą
Ale jaaaak toooo!!! Przecież to dogadana decyzja!!!

To taka wspólna decyzja jak decyzja SWN i Julii Wieniawy o zaprzestaniu relacji
Obrazek
Awatar użytkownika
kshaq

Post autor: kshaq »

Skończyłem grę po 85h, z zadań zostały mi tylko zakupy samochodu, pojedynki bokserskie i 2 jakieś inne, cała reszta ogarnięta.
Spoiler
Ostatecznie wybrałem zakończenie z nomadami i Panam, do wyboru miałem jeszcze układ z Arasaką, duet Johny i Rogue albo samobója.
Piękna to była przygoda, nie zapomnę jej nigdy, ale na 100% trzeba będzie zagrać jeszcze raz, bo mam wrażenie, że mnóstwo kontentu pominąłem (questline z Meredith, inne zakończenia questów pobocznych, pozostałe zakończenia samej gry, no i w inny build postaci chciałbym się pobawić).
Fabuła rzeczywiście jeżeli chodzi o dialogi nie daje wielu opcji, ale to pierdolenie jakieś, że 98% linii dialogowych nie ma żadnego wpływu na fabułę, to jest jakaś fikcja - mnóstwo jest miejsc, gdzie ten wpływ widać, jeżeli nie na główny questline, to na jakiś konkretny wycinek. Przecież sam quest kradzieży Flatheada z początku ma chyba z 5 możliwych dróg przejścia :dunno: Ciekawe ile w takim razie wyszłoby jakiejkolwiek innej grze, bo wątpię, że nawet w takim Disco Elysium, które uważam za grę wybitną, a która składa się w 70% z czytania dialogów, wyszedłby lepszy wynik.
Fabuła Cyberpunka jest filmowa i tak główny quest line jest poprowadzony - nie jest to jednak kolejny film o ratowaniu świata, czego chyba by niektórzy oczekiwali, nazywając go "nudnym" :) Momenty takie jak
Spoiler
morderstwo Saburo Arasaki, śmierć V i pierwsze zetknięcie z Johnym, czy spotkanie z Alt (i pierwsze, i ostatnie)
oglądałem z zapartym tchem. Scenarzyści redów po prostu wiedzieli jak sprawić, żeby traktować tę historię osobiście. No i kurwa, ta muzyka :bowdown: Jebać radia, OST jest real MVP w tym przypadku. Idealnie wiedzą, co kiedy ma grać, a Przybyłowicz po raz kolejny po Wiedźminie udowodnił, że wie, jak się to robi.

Tak, miałem bugi, Jackie wszedł przez drzwi windy, papieros wisiał w powietrzu, bla bla bla. Wszyscy wiemy, jak to wygląda. Miasto nie jest puste, ale jest mało interaktywne i to mój największy zarzut - ogranicza to nieco immersję. Pewnych rzeczy, które uznawane są w sumie za standard, w Night City nie ma. I to tyle.
O mechanice się nie wypowiadam, bo to kwestie subiektywne. Mi się gunplay podobał, model jazdy samochodem też (motocyklem mniej), ale opinie są podzielone, z tego co czytałem temat.

Oddzielny bowdown dla pobocznych linii fabularnych - mój faworyt to chyba ten z kandydatem na burmistrza.

Strasznie szkoda, że premiera została tak skopana masą problemów technicznych, bo gdyby nie to, posypałyby się GOTY.
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Post autor: con shonery »

kshaq pisze: 20 gru 2020, 23:39 mój faworyt to chyba ten z kandydatem na burmistrza.
Właśnie stoję przed wyborem czy powiedzieć czego się dowiedziałem, czy nie :< Oczywiście nie chce spoilerów, poniosę konsekwencje swojego wyboru, tak tylko głośno myślę. 51 godzin u mnie póki co, od paru dni robię zadania poboczne, dziś skończyłem wątek Rivera Warda
Spoiler
nie skusiłem się na ruchanko ;(
Awatar użytkownika
kshaq

Ja też nie, Panam jednak w serduszku <3
Spoiler
con shonery pisze: 21 gru 2020, 0:01 Właśnie stoję przed wyborem czy powiedzieć czego się dowiedziałem, czy nie :<
Ja stwierdziłem, że i tak nie uwierzy, skoro ma usmażony mózg i olałem temat.
Awatar użytkownika
xou

Post autor: xou »

kshaq pisze: 20 gru 2020, 23:39 sam quest kradzieży Flatheada z początku ma chyba z 5 możliwych dróg przejścia
przecież do końca głównej fabuły gry nie było questa z "taką" ilością dróg więc to chujowy przykład
Obrazek
ソロで帰る道すがら
挨拶さえもできないさ
待っても去っても変わらない
そうだ! これからだぜ?
Awatar użytkownika
kshaq

Pytanie, co uznawać tu za fabułę główną, bo imo w cyberpunku jest to dość płynne pojęcie. Questy z Meredith też są zupełnie opcjonalne, czy w takim razie to poboczna linia? Czy questline'y z Panam, Johnym i Rogue, Kerrym, Judy, to wątki poboczne, skoro mają wymierny wpływ na finisz gry? A one rozgałęzień i możliwych wyników akurat mają całkiem sporo :dunno: No i z wielu rzeczy pewnie człowiek nawet nie zdaje sobie sprawy przy pojedynczym przejściu. Ja piszę tylko o tym, o czym wiem.

Speedrunnowanie głównego questline'u, a potem narzekanie na długość i małą ilość możliwości to trochę jak w tym memie, co typ sam sobie kij w szprychy wkłada.
Gdyby redzi te wszystkie wątki wjebali jako obowiązkowe, to byście nawet tego nie zauważyli. Dali trochę wolności - też niedobrze :dunno:
Awatar użytkownika
runiek

Post autor: runiek »

FPN pisze:Teraz w bangerku będzie można follow upować 2cztery7, gdzie nawijali, że Pjus głuchy. My będziemy mogli nawinąć, że Runiek ślepy, a postuje ciągle
https://www.instagram.com/runiekslg/
Awatar użytkownika
kshaq

:rotfl:
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

jaką furkę najlepiej kupić? nazbierałem over 400k i w sumie bym sobie polatał jakąś szybką wyścigówką.
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
Ezio_Wroclaw

Post autor: Ezio_Wroclaw »

Jak masz misję dla Panam w kopalni to tam w kontenerze stoi coś a la lambo, 211 na liczniku
Obrazek

Nulla è reale, tutto è lecito.
https://musicxperienceblog.blogspot.com/ - maja pisaninka.
RateYourMusic
ODPOWIEDZ