Ja tez wlasnie wczoraj skonczylem czarnucha pajaka. Mi akurat troszke mniej siadla niz oryginalny jak to mowi uz. dwa posty wyzej, ale bardzo przyjemna gra na pewno. Z plusow na pewno dodanie tych lekkich zmian do core czlowieka pajaka takich jak animacje swingu milesa (

), nowe moce milesa i lekka zmiana tych dodatkowych questow pobocznych. Sama fabula tez ok, ale ma pewne wady i jednak ona mnie lekko zawiodla: uwazam ze troche tak z dupy jestesmy rzuceni w gleboka wode, brakuje troche budowania historii (np troche dziwne bylo to ze ziomek wie ze miles jest spidermanem, wujas tez wchuj szybko kapuje ocb i tak samo szybko ujawnia ze jest jakims superzlodziejem, okolicznosci wyjazdu petera tez troche dziwne
No zaczyna sie cos dziac w miescie ale chuj ja lece do europy z panna, ty miles dasz sobie rade na bank mimo ze teraz troche zrabales i nie czujesz sie pewnie. Peter wylecial do Europy ale dzien pozniej juz dzwoni do Milesa ze moze wrocic najblizszym samolotem jezeli trzeba
no i w koncowkce tez zdziwilo mniei troche ze
byla mala dramaturgia zwiazana ze smiercia phin, najwiekszej kumpeli i prawie siostry Milesa ale nikt za bardzo po niej nie plakal, no i tez nikt za bardzo nie byl zdziwiony z jej heel turnu mimo ze tylko Miles chyba wiedzial co stalo sie z rickem
. Na pewno tez zmiana wizerunku Petera na minus, dziwnie mlodo wyglada zwlaszcza w scenach z milesem gdzie ma sie wrazenie ze sa rowiesnikami. Moze tez lekko zawiesc fakt ze gierka jest krotsza od 1, i nie chodzi mi o to ze miala byc pelna gra a nie jest czy cos w tym stylu tylko bardziej to ze brakowalo mi troche tych pobocznych questow jak w 1 z black cat, tombstonem, itd... tych dluzszych fazach sledztw, misji jako Peter, piratowania systemow, o dlc nie wspominajac (w 1 byly zajebiste imo).
Z plusow to imo podobalo mi sie ta nawigacja w odcieniach szarosci roznych postaci, ktore nie byly albo cale czarne albo cale biale tylko po trochu tego i tego przy zachowaniu jednak tej "epickiej" czesci gier o superbohaterach i "ikonicznych" momentow przelamania/ewolucji glownej postaci.
Tak ogolnie to mysle ze spoko spin off zapowiadajacy nastepna czesc
czyli nie tylko kraven i venom, ale tez harry osborne wkroczy do gry? Spoko rozwiniecie tego co bylo o Harrym w pierwszej czesci, ciekawe co z tego wyjdzie
, na pewno zacheca do kupna 2, ja juz nie moge sie doczekac