Now playing, czyli co jest grane?

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
bronek

Re: Now playing, czyli co jest grane?

Post autor: bronek »

Ja tez wlasnie wczoraj skonczylem czarnucha pajaka. Mi akurat troszke mniej siadla niz oryginalny jak to mowi uz. dwa posty wyzej, ale bardzo przyjemna gra na pewno. Z plusow na pewno dodanie tych lekkich zmian do core czlowieka pajaka takich jak animacje swingu milesa ( :bowdown: ), nowe moce milesa i lekka zmiana tych dodatkowych questow pobocznych. Sama fabula tez ok, ale ma pewne wady i jednak ona mnie lekko zawiodla: uwazam ze troche tak z dupy jestesmy rzuceni w gleboka wode, brakuje troche budowania historii (np troche dziwne bylo to ze ziomek wie ze miles jest spidermanem, wujas tez wchuj szybko kapuje ocb i tak samo szybko ujawnia ze jest jakims superzlodziejem, okolicznosci wyjazdu petera tez troche dziwne
Spoiler
No zaczyna sie cos dziac w miescie ale chuj ja lece do europy z panna, ty miles dasz sobie rade na bank mimo ze teraz troche zrabales i nie czujesz sie pewnie. Peter wylecial do Europy ale dzien pozniej juz dzwoni do Milesa ze moze wrocic najblizszym samolotem jezeli trzeba :huh:
no i w koncowkce tez zdziwilo mniei troche ze
Spoiler
byla mala dramaturgia zwiazana ze smiercia phin, najwiekszej kumpeli i prawie siostry Milesa ale nikt za bardzo po niej nie plakal, no i tez nikt za bardzo nie byl zdziwiony z jej heel turnu mimo ze tylko Miles chyba wiedzial co stalo sie z rickem
. Na pewno tez zmiana wizerunku Petera na minus, dziwnie mlodo wyglada zwlaszcza w scenach z milesem gdzie ma sie wrazenie ze sa rowiesnikami. Moze tez lekko zawiesc fakt ze gierka jest krotsza od 1, i nie chodzi mi o to ze miala byc pelna gra a nie jest czy cos w tym stylu tylko bardziej to ze brakowalo mi troche tych pobocznych questow jak w 1 z black cat, tombstonem, itd... tych dluzszych fazach sledztw, misji jako Peter, piratowania systemow, o dlc nie wspominajac (w 1 byly zajebiste imo).

Z plusow to imo podobalo mi sie ta nawigacja w odcieniach szarosci roznych postaci, ktore nie byly albo cale czarne albo cale biale tylko po trochu tego i tego przy zachowaniu jednak tej "epickiej" czesci gier o superbohaterach i "ikonicznych" momentow przelamania/ewolucji glownej postaci.
Tak ogolnie to mysle ze spoko spin off zapowiadajacy nastepna czesc
Spoiler
czyli nie tylko kraven i venom, ale tez harry osborne wkroczy do gry? Spoko rozwiniecie tego co bylo o Harrym w pierwszej czesci, ciekawe co z tego wyjdzie
, na pewno zacheca do kupna 2, ja juz nie moge sie doczekac :shock:
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Ogrywam sobie różne indie popierdółki narracyjne. Ostatnio padło na Stories Untold - cztery krótkie minigierki w thrillerowo-horrorowym klimacie Black Mirror, w których głównie obsługuje się jakiś retro-sprzęt. Jest zatem mroczna gra tekstowa na 8-bitowym kompie, procedura medyczna(?), odbieranie szyfrogramów i przeglądanie mikrofilmów na stacji arktycznej. Takie se
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
sydemon

Post autor: sydemon »

bronek pisze: 27 wrz 2023, 15:39 Ja tez wlasnie wczoraj skonczylem czarnucha pajaka. Mi akurat troszke mniej siadla niz oryginalny jak to mowi uz. dwa posty wyzej, ale bardzo przyjemna gra na pewno. Z plusow na pewno dodanie tych lekkich zmian do core czlowieka pajaka takich jak animacje swingu milesa ( :bowdown: ), nowe moce milesa i lekka zmiana tych dodatkowych questow pobocznych. Sama fabula tez ok, ale ma pewne wady i jednak ona mnie lekko zawiodla: uwazam ze troche tak z dupy jestesmy rzuceni w gleboka wode, brakuje troche budowania historii (np troche dziwne bylo to ze ziomek wie ze miles jest spidermanem, wujas tez wchuj szybko kapuje ocb i tak samo szybko ujawnia ze jest jakims superzlodziejem, okolicznosci wyjazdu petera tez troche dziwne
Spoiler
No zaczyna sie cos dziac w miescie ale chuj ja lece do europy z panna, ty miles dasz sobie rade na bank mimo ze teraz troche zrabales i nie czujesz sie pewnie. Peter wylecial do Europy ale dzien pozniej juz dzwoni do Milesa ze moze wrocic najblizszym samolotem jezeli trzeba :huh:
no i w koncowkce tez zdziwilo mniei troche ze
Spoiler
byla mala dramaturgia zwiazana ze smiercia phin, najwiekszej kumpeli i prawie siostry Milesa ale nikt za bardzo po niej nie plakal, no i tez nikt za bardzo nie byl zdziwiony z jej heel turnu mimo ze tylko Miles chyba wiedzial co stalo sie z rickem
. Na pewno tez zmiana wizerunku Petera na minus, dziwnie mlodo wyglada zwlaszcza w scenach z milesem gdzie ma sie wrazenie ze sa rowiesnikami. Moze tez lekko zawiesc fakt ze gierka jest krotsza od 1, i nie chodzi mi o to ze miala byc pelna gra a nie jest czy cos w tym stylu tylko bardziej to ze brakowalo mi troche tych pobocznych questow jak w 1 z black cat, tombstonem, itd... tych dluzszych fazach sledztw, misji jako Peter, piratowania systemow, o dlc nie wspominajac (w 1 byly zajebiste imo).

Z plusow to imo podobalo mi sie ta nawigacja w odcieniach szarosci roznych postaci, ktore nie byly albo cale czarne albo cale biale tylko po trochu tego i tego przy zachowaniu jednak tej "epickiej" czesci gier o superbohaterach i "ikonicznych" momentow przelamania/ewolucji glownej postaci.
Tak ogolnie to mysle ze spoko spin off zapowiadajacy nastepna czesc
Spoiler
czyli nie tylko kraven i venom, ale tez harry osborne wkroczy do gry? Spoko rozwiniecie tego co bylo o Harrym w pierwszej czesci, ciekawe co z tego wyjdzie
, na pewno zacheca do kupna 2, ja juz nie moge sie doczekac :shock:
Spoiler
Kojarzę że na jednym traileru nowego pająka harry osborne pomaga Peterowi na słuchawce
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

czy ten temat można traktować jako miejsce do wrzucenia screenów z gier? nie znalazłem dedykowanego topicu (mogę założyć jeśli ktoś byłby chętny do wrzucenia czegoś od siebie), a z nudów cykam sobie foty w cp2077 i chciałbym na przykład się nimi pochwalić :oops:

cc @con shonery @moderacja

dobra huj z tym
Ostatnio zmieniony 09 paź 2023, 12:59 przez cloud, łącznie zmieniany 2 razy.
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

odpaliłem sb This War of Mine pierwszy raz, nastawiłem się na szybki wpierdol, a za pierwszym podejściem spokojnie dotrwałem do końca, beka
Spoiler
w sumie troche nerwów było tylko przez chwilę jak mi odjebali snajperzy poszukiwacza Marko, ale duet Pavle nadupcacz akrobata x Bruno kucharzyna z niepotrzebnym zupełnie dodatkiem b*by Zlaty, która cały swój pobyt tj z 30 dni przespała, poza tym luzik - nie brakowało niczego, ani przez chwilę nie było nerwów związanych z brakiem zaopatrzenia, najgorsze co się komuś wydarzyło to dojście do punkty RANNY i szybkie wyleczenie, pod koniec wojny mogłem już zaopatrzyć pół miasta w wude i warzywa
bez kitu liczyłem na więcej, ale gra się ciekawie, więc będe leciał dalej
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

aktualnie cyberpunk 2077 na tapecie (jeszcze przed dodatkiem)
Spoiler
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

sydemon pisze: 30 wrz 2023, 18:30
Spoiler
Kojarzę że na jednym traileru nowego pająka harry osborne pomaga Peterowi na słuchawce
O to przeoczylem widocznie :shock:

A co do now playing to rozpoczalem przygode z wiedzmin 3 jakis tydzien/dwa temu, nigdy nie gralem w zadna z gier tej serii wiec odkrywam ten swiat, na poczatku byly mega nudy ale od 2 lokacji juz lepiej i sie powoli wkrecam.
Za to troche mialem mindfuck bo gra potrzebuje twoich wyborow z 2 czesci i w pewnym momencie bedac przesluchanym podczas golenia musialem symulowac swoje wybory z 2 czesci zeby gra mogla sie dostosowac, ale nie znalem w ogole postaci ani wydarzen o ktorych byla mowa wiec musialem byle co tam odpowiadac. Pierwszy raz sie chyba spotkalem z takim przenoszeniem wyborow na kolejna czesc serii, ciekawy bajer nie powiem.
Na razie w miare dobrze sie bawie, mimo ze ogrom informacji czasami przytlacza, no i lekko zawiedziony jestem systemem walki, ale jest ok ogolnie
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
legiakurwo

Post autor: legiakurwo »

w mass effect był chyba podobny motyw, na pewno w kotorze 2 był @bronek
Awatar użytkownika
insane

Post autor: insane »

nom, trylogie mass effect mozna przejsc jedna postacia i wybory sie przenosza do kolejnych czesci
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

W wiedzminie 3 najwiekszym problemem bylo to ze zawsze mialo sie w chuj lepszy miecz niz ten ktory dostawalo sie w nagrode robiac jakies zadanie ktore wymagalo wyzszego levelu. Zero poczucia ze cos sie wygralo. Zawsze miecz ladowal w kiblu
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Post autor: szpilman »

Giercze sobie w Atom RPG Trudograd, fajna giereczka, ale kilka niedociągnięć jest, ale dla fanów pierwszych Falloutów mus seria.
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."
pieseczek dla ślizgawkera
Obrazek
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

a obejrzalem Skill Up'a i zmotywował mnie do spróbowania Guild Wars 2, kiedyś przy premierze konto założyłem czy coś, ale wtedy mnie nie porwało, teraz wydaje się spoko

chociaz poki co porwalo mnie Super Mario Wonder, ale dopiero pare plansz

wrzucam filmik w sumie, bo spoko mowi jak jest:

w listopadzie pewnie wyprzedaz dodatkow, wiec dobry czas, zeby teraz zaczac
Obrazek
Awatar użytkownika
2rzyn

Ok przeszedłem Pokemon Leaf Green na emulatorze
zastanawiam się nad Chrono Trigger a Final Fantasy VI (w to pierwsze kiedyś grałem i jest zajebiste)
Awatar użytkownika
yungXpaproch

Post autor: yungXpaproch »

2rzyn pisze: 29 paź 2023, 18:02 Ok przeszedłem Pokemon Leaf Green na emulatorze
jebany klasyk :joint:
najlepsza czesc easy
pzdr z farcikiem
obczaj se muzyczke synku :joint:
https://www.youtube.com/@yung_paproch
Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

Post autor: Rupert »

Final Fantasy VI
top 3 FF
Awatar użytkownika
2rzyn

yungXpaproch pisze: 29 paź 2023, 19:09
2rzyn pisze: 29 paź 2023, 18:02 Ok przeszedłem Pokemon Leaf Green na emulatorze
jebany klasyk :joint:
najlepsza czesc easy
ja to Crystal najbardziej lubię
Awatar użytkownika
yungXpaproch

Post autor: yungXpaproch »

lo jezu, ja wychowalem sie na leaf greenach (konkretnie tych, a nie fire red). za dzieciaka siedzialem ogladalem gameplaye jak zahipnotyzowany
pzdr z farcikiem
obczaj se muzyczke synku :joint:
https://www.youtube.com/@yung_paproch
Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Post autor: szpilman »

mql pisze: 09 paź 2023, 12:47 odpaliłem sb This War of Mine pierwszy raz, nastawiłem się na szybki wpierdol, a za pierwszym podejściem spokojnie dotrwałem do końca, beka
Spoiler
w sumie troche nerwów było tylko przez chwilę jak mi odjebali snajperzy poszukiwacza Marko, ale duet Pavle nadupcacz akrobata x Bruno kucharzyna z niepotrzebnym zupełnie dodatkiem b*by Zlaty, która cały swój pobyt tj z 30 dni przespała, poza tym luzik - nie brakowało niczego, ani przez chwilę nie było nerwów związanych z brakiem zaopatrzenia, najgorsze co się komuś wydarzyło to dojście do punkty RANNY i szybkie wyleczenie, pod koniec wojny mogłem już zaopatrzyć pół miasta w wude i warzywa
bez kitu liczyłem na więcej, ale gra się ciekawie, więc będe leciał dalej

O props, właśnie niedawno wróciłem po raz trzeci do tej gry, żeby dokończyć pozostałe scenariusze. Kiedy ogarniemy schematy to faktycznie przetrwanie nie jest wielkim wyzwaniem, chyba, że zaczniemy historię gdzie od początku mamy zimę i terror. Szkoda, że nie ma modyfikacji zmieniających totalnie loot i spawn pointy wrogów w lokacjach. Jeśli masz TWOM z dodatkami to polecam odpalić dlc Gasnący Żar, jest tam normalnie fabuła + kilka nowych miejsc i wybory, które mają jako tako przełożenie na finał historii.
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."
pieseczek dla ślizgawkera
Obrazek
Awatar użytkownika
2rzyn

Jednak padlo na Earthbound beginnings (czy Mother 1 jak kto woli) z 1989r.
Awatar użytkownika
insane

Post autor: insane »

zaczalem wczoraj personę 5 royal i nawet nie wiem kiedy zleciały te 3h, chyba sie polubimy na dluzej. tylko mam pytanie czy te elementy dating sima to jest cos w stylu yakuzy lad gdzie polegało to na obejrzeniu cutscenki, po ktorej relacje z dana osoba sie poprawiały czy jednak stoją proponuje cos ciekawszego?
ODPOWIEDZ