Now playing, czyli co jest grane?
Moderator: con shonery
-
rubinstein
Re: Now playing, czyli co jest grane?
max payne obowiazkowo, jesli nie byl ogrywany, a pewnie byl
pierwsza część overcooked w co-op z moją TŻ, został nam ostatni etap (final boss?) i trochę brakuje psychiki, aby się zabrać za niego. dotychczas wszystkie poziomy zrobione na 3 gwiazdki, no i nie wiem czy jesteśmy w to tacy słabi, ale naprawdę niektóre etapy powtarzaliśmy milion razy, wkurwiające, frustrające i jednocześnie niesamowicie satysfakcjonujące doświadczenie
te późniejsze etapy sa nastawione na większa liczbę graczy, wiec i tak szacun ze tam po 3 gwiazdki zrobiliście.
z podobnych gierek super jest moving out gdzie jestesmy ekipa przeprowadzkową i trzeba sprawnie to ogarnac, oraz supermarket shriek gdzie sterujemy wózkiem zakupowym po wymyślnych trasach w marketach i jedna osoba skręca w prawo, a druga w lewo, co generuje wiele emocji
z podobnych gierek super jest moving out gdzie jestesmy ekipa przeprowadzkową i trzeba sprawnie to ogarnac, oraz supermarket shriek gdzie sterujemy wózkiem zakupowym po wymyślnych trasach w marketach i jedna osoba skręca w prawo, a druga w lewo, co generuje wiele emocji
-
FÜRDIEGANG
Wrociłem sobie do PUBG na potężnym Xboxie, nadal fajna giereczka
ex-AlmostDivine
Twój chłopak kaloryfer kurwa, a ja se noszę bojler
No bo jem co chcę, a ten głupek liczy kalorie tak jak drobne
By cię wziąć na randkę i zamówić sałatkę
No naprawdę trochę scam, nie?
Twój chłopak kaloryfer kurwa, a ja se noszę bojler
No bo jem co chcę, a ten głupek liczy kalorie tak jak drobne
By cię wziąć na randkę i zamówić sałatkę
No naprawdę trochę scam, nie?
- con shonery
- Moderator
Baldurs gate 3, charyzmatyczna elfica łotrzykowa z chujem szerzy dobro we wrogim świecie
Machnąłem sobie Firewatch - dość znany symulator chodzenia indie. Nie ma NPC-ów, nie ma walk, nie ma odtwarzania scen zbrodni, za to jest fajne poczucie izolacji w sercu Yellowstone (siedzimy na wieży strażniczej i wypatrujemy pożarów i innych kłopotów) oraz super budowana relacja z nigdy nie poznaną w realu koleżanką - przez krótkofalówkę. Są śladowe elementy thrillera i dramatu psychologicznego, ale głównie chodzi o klimat.
Na Switchu ledwo to chodzi... ale, z tego co przeczytałem, na innych konsolach też
Na Switchu ledwo to chodzi... ale, z tego co przeczytałem, na innych konsolach też
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
grałem w Firewatch w 2021 roku i bardzo mi się podobało, niżej zostawiam swój stary post i chętnie wysłucham twojego zdania
Spoiler
cloud pisze: ↑12 wrz 2021, 18:52 firewatch spoiler
Spoiler
Ned, który nie chciał, aby prawda o jego synie wyszła na jaw jednocześnie odpierdalał jakąś konspirę w kierunku Henryego i Delilah? Zwracanie na siebie uwagi, zniszczenie wieży, zaatakowanie Henryego? Sam niby wybudował tą placówkę nasłuchową, rejestrował rozmowy, posiadał dużą bazę za ogrodzeniem, aby ostatecznie sprowadzić to do próby ukrycia ciała? Na początku gry była opcja dialogowa, gdzie mogliśmy podsłuchać D, która rozmawiała z kimś o protagoniście, o co wtedy chodziło? Abstrahując od rzeczy w/w to bawiłem się super, muzyka jest rewelacyjna, momenty ciszy i samotności przyprawiały mnie o lekką paranoję, a włamanie się na teren tej "bazy" czy eksploracja jaskinii znacznie podwyższyła mi tętno. Polecam, gierka do łyknięcia na raz.
@cloud
Ogólnie gierka bardzo fajna, pewnie jeszcze jakiś symulator chodzenia sobie machnę (Edith Finch? Ethan Carter? Gone Home? Dear Esther?), ale teraz Oxenfree II.
Spoiler
Ned po latach w bunkrze zdziwaczał i chciał wykurzyć nowego strażnika ze "swojego" terenu - traktował Henry'ego jako intruza. Tak samo chciał wykurzyć nastolatki, rozjebawszy im namiot. Z jednej strony oczywiście lepiej byłoby gdyby siedział cicho, z drugiej - musiał kraść resource'y żeby przeżyć.
Na Wikii twierdzą że placówka nasłuchowa była full legit rządowa, a Ned się tam włamywał żeby zajebać trochę sprzętu i pustych formularzy (które wcale nie służyły do śledzenia ludzi). Twierdzą też że Delilah wiedziała o co chodzi z Nedem (stąd jej alkoholizm) i próbowała go kryć przed Henrym, i być może to z nim gadała jak dała się podsłuchać na początku.
Nie kumam tylko czemu Ned nie pogrzebał ciała syna tylko zostawił je rozjebane w jaskinii, bez sensu to było.
Na Wikii twierdzą że placówka nasłuchowa była full legit rządowa, a Ned się tam włamywał żeby zajebać trochę sprzętu i pustych formularzy (które wcale nie służyły do śledzenia ludzi). Twierdzą też że Delilah wiedziała o co chodzi z Nedem (stąd jej alkoholizm) i próbowała go kryć przed Henrym, i być może to z nim gadała jak dała się podsłuchać na początku.
Nie kumam tylko czemu Ned nie pogrzebał ciała syna tylko zostawił je rozjebane w jaskinii, bez sensu to było.
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
- con shonery
- Moderator
Edith Finch koniecznie, ultimate symulator chodzenia. Kurde pamiętam, że Oxenfree było spoko ale nic z niego nie pamiętam 
WE DID ITcloud pisze: ↑25 sie 2023, 12:39 pierwsza część overcooked w co-op z moją TŻ, został nam ostatni etap (final boss?) i trochę brakuje psychiki, aby się zabrać za niego. dotychczas wszystkie poziomy zrobione na 3 gwiazdki, no i nie wiem czy jesteśmy w to tacy słabi, ale naprawdę niektóre etapy powtarzaliśmy milion razy, wkurwiające, frustrające i jednocześnie niesamowicie satysfakcjonujące doświadczenie
zmotywowaliśmy się, włączyliśmy konsole i rozjebaliśmy tego bossa, finalnie cała kampania zrobiona na full gwiazdek
moglibyście polecić coś mniej frustrującego? moving out wygląda spoko, ale na ten moment chyba nie jesteśmy gotowi na kolejny tytuł tego typu
- bloodyhell
it takes two, unravel two
- Rozpierdalator
Dawajcie Cupheada
Ja ze swoją go zmęczyliśmy całego, ale był dramat
Ja ze swoją go zmęczyliśmy całego, ale był dramat
supermarket shriek, ale to tylko jak jestes pewien ze wasz związek to wytrzyma
dobre sa tez beatemupy jak mother russia bleeds, streets of rage 4 czy żółwie ninja
stardew valley ma split screena, wspolne zbieranie rzodkiewki brzmi czilowo, ale nasycilem sie ta gierka przed dodaniem coopa i nigdy nie sprawdzalem jak sie gra w 2 graczy
stardew valley ma split screena, wspolne zbieranie rzodkiewki brzmi czilowo, ale nasycilem sie ta gierka przed dodaniem coopa i nigdy nie sprawdzalem jak sie gra w 2 graczy
- Rozpierdalator
Z beat em upów to jeszcze fajnie nam się w Battletoads (oczywiście te nowe) grało, bo miało też dodatkowe levele zręcznościowe i jakieś tam zagadki logiczne
Dwójki nie warto. Słabszy klimat, wtórność, straszny beciak jako partner, zero interakcji z otoczeniem, powolne łażenie, mały wpływ decyzji na wydarzenia itp. itd.con shonery pisze: ↑12 wrz 2023, 19:20 Kurde pamiętam, że Oxenfree było spoko ale nic z niego nie pamiętam![]()
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Przeszedłem Mafię Edycję Ostateczną. To był mój pierwszy kontakt z tą grą i przyznam szczerze, że pod względem klimatu i fabuły podobała mi się bardziej niż GTA V. Ta skondensowana forma grania misji jedna po drugiej i półotwarty świat też była przyjemnie odświeżająca w zalewie open-worldów. Jak ktoś lubi gangsterskie klimaty to polecam, historia myślę, że godna dobrego filmu.
Wczoraj wyszło Lies of P. Po kilku godz grania moge powiedziec ze najlepszy souls like od nie from software i napewno najładniejszy graficznie souls like.
Ostatnio przeszedłem 2 pająki najnowsze. I jak miles morales był w sumie fajniejszy od oryginalnego, tak już mnie formuła zmęczyła, może dlatego, że przechodziłem je jedno po drugim. Same gierki nic odkrywczego, ale nawet przyjemnie się kołysało na pajęczynie.
I przeszedłem disco elysium. Super gierka, ale ściany tekstu (szczególnie, że poszedłem w wewnętrzne imperium) mnie męczyły. Na plus cudowny soundtrack, projekt mapy, cały styl graficzny i śledztwo też fajnie się rozwiązywało. Na malutki minus jedynie zakończenie gry, czułem jakby twórcy zrobili je w pośpiechu
i
I przeszedłem disco elysium. Super gierka, ale ściany tekstu (szczególnie, że poszedłem w wewnętrzne imperium) mnie męczyły. Na plus cudowny soundtrack, projekt mapy, cały styl graficzny i śledztwo też fajnie się rozwiązywało. Na malutki minus jedynie zakończenie gry, czułem jakby twórcy zrobili je w pośpiechu
Spoiler
motyw prawdziwego mordercy były dla mnie nie dokońca zrozumiały albo zbyt wymuszony? Jak zabił jego dezerter, to po co ruby to wszystko ustawiła i się zabiła? Dla Klasje? Jakoś mi się to kupy nie trzyma do końca
WE DID IT

Spoiler