Ogólna dyskusja o grach i konsolach

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika

Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach

Post autor: #1 »

Kilka godzin mam za sobą. Gra się bardzo przyjemnie, fabuła mnie póki co nie rozczarowala, trochę zaskoczyła, trochę zasmuciła, trochę bawi momentami.
Jutro kolejny ciężki kilkugodzinny bój w Seattle :v
^ kogo to chuj obchodzi?
Awatar użytkownika
banger

Post autor: banger »

O kurwens, na metacritic ocena 3.3 i głównie narzekanie na skopaną fabułę, więc na razie się wstrzymam z kupnem
Rev

Post autor: Rev »

IMO oceny użytkowników to chuj w to, w ostatnich latach kilka gierek chyba tak pocisneli tam przecież dla zasady, hurr durr homo hahahah jebaaać 0/10 !
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

Jestem po 3h i bawię się świetnie
Spoiler
ale szybko się rozprawili z Joelem, tego się nie spodziewałem
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
Bolo

Post autor: Bolo »

Ale fabuła tej gry jest osrana
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

banger pisze: 19 cze 2020, 22:55 O kurwens, na metacritic ocena 3.3 i głównie narzekanie na skopaną fabułę, więc na razie się wstrzymam z kupnem
No ale mowie robią to kuce i jacyś frustraci narzekający na związki homo
Obrazek
Awatar użytkownika
Peyton

Post autor: Peyton »

Nie ma co patrzeć na zjebanych alt-right'owców jebiących po grze dla zasady bo elgiebete złe.
Taka sama sytuacja na metacriticu (choć z innego powodu) była z Death stranding a to przecież cudowna gra. Jebać serdecznie tego raka jakim jest community gejmerskie. Obrazek

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Post autor: zemsta1kadluba »

gra jest po prostu chujowa a nie że jakiś zły alt-right wam robi kurwa bombardowanie recenzji :lol: chujowa fabuła w story driven game to raczej spory minus ale no łatwiej napisać że kuce obrażajom mojom ulubioną gierkę :lol: niezły cope panowie
mołpy są kozackie
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Kolejny co już przeszedł. Dziwnym trafem o ugruntowanych poglądach Hmmmmmmmmmm

Pierdole te dyskusje czy chujowa czy nie chujowa na podstawie odczytanego z wycieku skryptu czy obejrzenia gry na jutubku jak w 1 części duża role odgrywała imersja ze światem i sposób przedstawienia historii - takie uncharted 2 nie ma nadzwyczajnej historii ale wydarzenia były kozackie

Dlatego pytam slizgerow
Obrazek
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Post autor: con shonery »

Ech, miałem kupić TLOU2 jak przejdę Nier Automata (którego jeszcze nie kupiłem i nie planowałem na razie) ale ostatnio siłą rzeczy trafiałem na więcej fragmentów gry i wczoraj rozważałem nawet pójście do sklepu. Dziś po tym user score na metacriticu mam jeszcze większą ochotę by pograć i sprawdzić co aż tak zabolało Graczy™. Mój zmysł growy mówi, że no nie jest gra na 3/10, a ja się rzadko mylę w tych kwestiach :exclaim:
DeDoK

Post autor: DeDoK »

a to nie tak ze graczy bola same recenzje 10/10 bo gra jest overhypowana i trzeba ja na ziemie sprowadzic?
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Post autor: zemsta1kadluba »

Cz4rny1337 pisze: 20 cze 2020, 8:45 Kolejny co już przeszedł. Dziwnym trafem o ugruntowanych poglądach Hmmmmmmmmmm
zachowujesz się jak jakiś bortwick jak mu ktoś obrazi jego ulubionego Palucha :lol: rozumiem że trzeba mieć określone poglądy do wyrażania opinii o tej gierce hmmmmmmmmmm
Cz4rny1337 pisze: 20 cze 2020, 8:45 Pierdole te dyskusje czy chujowa czy nie chujowa na podstawie odczytanego z wycieku skryptu czy obejrzenia gry na jutubku jak w 1 części duża role odgrywała imersja ze światem i sposób przedstawienia historii
przecież ta gra składa się w większości z cutscenek więc obejrzenie gameplaya na youtube spokojnie wystarcza żeby stwierdzić że fabuła jest bez sensu, postacie zachowują się idiotycznie, nie trzyma się to kupy z zachowaniami z pierwszej części, a sama rozgrywka jest pisana bez pomysłu i po prostu wjebano dużo shock value żeby to zamaskować. Powiedziałbym że to trochę ekwiwalent filmu Vegi w grach, ale cutscenek jest tyle najebane że ciężko mówić o grze.
A to że to ja będę trzymał kontroler podczas oglądania tych cutscenek nie naprawi nagle magicznie wszystkiego i sprawi że gra jest dobra

I pragnę zauważyć że to ty z góry jebiesz po złych recenzjach mimo że sam przyznajesz że jeszcze w to nie grałeś to skąd możesz wiedzieć że krytyka jest bezzasadna i wszystkie te opinie to jakieś kuce lub groźni faszyści :lol: dla mnie to wygląda na cope fanboja raczej bo jego ulubioną serię obrażają

ale przynajmniej śmieszne memixy są dzięki tej gierce więc 2/10 finalna ocena
Spoiler
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
mołpy są kozackie
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

działa wam GTA na epicu?
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
Sialala

Post autor: Sialala »

Nie ma co się sugerowac metacritic przy tlou2. No kurwa nawet jakby na chuju stanąć to to nie jest gra na 0/10 czy 1/10 :lol: a takich ocen tam jest masa, stąd ta średnia. Nie pierwszy i nie ostatni raz kontrowersyjne tytuly mają zalew ocen 0/10, metacritic to potem usuwa. Tlou2 to ~25h grania a od razu po premierze wpadaly negatywne recenzje.
Gracze są wkurwieni i nie ma sie co im dziwic ale oceniac gre bazujac na wyciekach to glupota jak chuj.

Polecam poczytać neogaf czy polskie psxextreme. Wiekszosc ludzi po wyciekach byla wkurwiona i sceptyczna a teraz po premierze dyskusja wygląda już całkiem inaczej. Ja sie nadal wstrzymuje bo mnie te leaki wkurwily niesamowicie.

Trza czekać aż więcej ludzi skończy gre i wtedy zdecydować czy warto to brać za taką cenę.
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Japierdole zemsta znów ściana tekstu. No ale jak lubisz. To tak:

* daruje sobie odpowiedzi na wszelkie ad personam - wyjaśnię Ci tylko, ze nie uważam, ze TRZEBA MIEĆ jakiekolwiek poglądy, stwierdzam fakt ze pierwsza do jebania, a następnie pisania ściany tekstu na forum slizg.eu na temat gry w która nie zagra jest osoba która ma pewien światopogląd i mocno go manifestuje. To nie atak. To stwierdzenie faktu. Chyba, ze się wstydzisz poglądów.
Gro Twoich postów porusza tematy światopoglądowe i ten za taki w Twoim przypadku uwazam.
Zreszta o ile pamietam rozpisujesz się, ze gra chujowa od czasów wycieku fabuły.

* no tu tak naprawdę nie ma co odpisywać, bo to tak trochę jakbym opisał Ci ze lubię czytać książki i tworzyć sobie w glowie świat, zmieniać intonację dialogow pod moja wizje, nadawać pewne tempo wydarzenia i wole ten sposób odbioru treści na co Twoja odpowiedzią by było TY ZIOMEK KSIĄŻKI TO TYLKO LITERKI A LITERKI TO SŁOWA MOŻNA JE M O W I C ODPAL AUDIOBOOKA BO JA LUBIĘ
No fajnie - lubisz oglądać gry - ok.

Kurwa Zemsta miałem Cie za dość inteligentnego ziomka, ale chyba w dzisiejszych czasach pewne rzeczy zasłaniają mgła umysły nawet te najsprawniejsze. Bo ja:
- nie JEBE złych recenzji
- sam dałem krytyczna, acz uzasadniona poprawnie recenzje na 40 minut z której jasno można się dowiedzieć co zrobiono złe, co dobrze i jak się sprawy maja, następnie można przełożyć dotychczasowa twórczość tego recezenta i jego gust na swoje upodobania, posłuchać co ma do powiedzenia na temat pierwszej części i tak mieć jakaś sugestie czy będzie to dla nas czy nie;
* nigdzie nie pisałem o faszystach, jedynie o frustratach;
* nie jestem fanem serii, pisałem pare stron temu ze podobała mi się historia, gameplay średnio;
* WIEM ze recenzje są bezzasadne (i wstyd mi, ze muszę to tłumaczyć bo doszedłeś do wniosku ze w tej sprawie będziesz grał głupka), bo po prostu gra jako finalny produkt to wiele składowych, a skala ocen jest szeroka. I tak jak nie uważam, ze gra jest 10/10 idąc za oficjalnymi recenzjami (które w dużej mierze po macoszemu traktowały elementy mnie interesujące), tak samo kurwa nie uważam, ze oceny 0/10, 1/10 czy tez moja ulubiona 3/10 z opisem „ej chłopaki ale nie wystawiajcie 0 i 1 bo zdejmą recenzje G R A C Z Y” w jakikolwiek sposób oddają faktyczny stan tej gry. I wkurwia mnie ze te 2 spierdolone kółka wzajemnego lizania sobie penisów - recenzenci i internauci musza w taki sposób pierdolic możliwość wyciagnięcia wniosków

Dlatego zapytałem na światłym forum ślizgawka.eu

I dostałem odpowiedz jak z jednego z tych kółek.

Rozumiesz już?
Spoiler
Najzabawniejsze jest, ze w zasadzie ja światopoglądowo jestem dość zbliżony do tych oburzonych, ale nie gotuje mnie gdy na ekranie LGBT i Żyd bo mam większe problemy
Obrazek
Awatar użytkownika
Bolo

No ale o chuj się spinasz czarny? ze nie grałeś w grę i osoby które grały/czytały recenzje/sprawdziły przecieki są zdania, że gra gameplejowo nie różni się nic od pierwszej części a momentami czuć, że jest bardzo mocno niedopracowana oraz fabularnie jest robione bardzo dużo dziwnych ruchów i postacie w grze robiły rzeczy których logicznie by nie zrobiły bo użyłyby mózgu co jest spowodowane tym, że były mocne zawirowania kadrowe w studiu robiącym grę? battlefront 2 i battlefielda najnowszego też wszyscy jebali z góry na dół i o tyle w battlefroncie to pomogło i ta gra już kompletnie nie przypomina tej, która wyszłą na premiere uwazasz ze iksde jebać kucy co minusujo? przecież każdy wie, że ta gra nie jest 0/10 ale nie jest też 10/10 (jak twierdzą, prawdopodobnie, podkupione recenzje magazynów) oceny na metakrytyku to wydźwięk niezadowolenia fanów i takie "pokojowe" zamieszki bo nikt nikomu nie pali sklepu i JA nie widzie nic złego w bombieniu tych recenzji na 1.0 bo rozumiem czemu w tym wypadku ludzie tak robią.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

PRZECIEZ NIE MA ZADNEGO BOMBINGU!!!1111
Obrazek
Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

Post autor: Rupert »

dla mn kozak szpil gralem w pracy mimo ze nie bylem fanem 1
Awatar użytkownika
Bolo

Oczywiście że jest bombing, czarnuchu proszę ale rozumiem skąd on się bierze i z reguły nie bierze się z dupy a jest po prostu jednym z środków aby wyrazić niezadowolenie z bardzo dziwnych ruchów.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Post autor: con shonery »

po takim ciosie wątki homoseksualne na pewno zniknął z gier a fabuły będą przemyślane jak nigdy
ODPOWIEDZ