[film] Co to ja ostatnio widziałem

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
sztyc

Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem

Post autor: sztyc »

a gdzie tę strefę interesów udało się obejrzeć e-kolego? też się zasadzam, ale widzę jakieś przedpremiery dopiero od 20 lutego albo źle szukam
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Podbijam, bo to jeden z najbardziej oczekiwanych przez mnie filmów
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

Kos, fajne. Miło zaskoczył. Brudny w chuj. Braciak spoko, Więckiewicz :bowdown: Temat bardzo ciekawy i podany bardzo strawnie.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Awatar użytkownika
badi
BIZNESMENEL

Post autor: badi »

a czy w dobrych wypożyczalniach internetowych ktoś namierzył już poor things? jak tak to proszę o link w wiadomości prywatnej
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

Musisz mieć z wypożyczalni?
Awatar użytkownika
KamilNO

Post autor: KamilNO »

@sztyc @TdW byłem na przedpremierze w Krakowie, zależne od kina, kto kiedy sobie wynegocjuje te pierwsze seanse, więc po prostu trzeba czekać, a warto
@SiNi raczej chodzi Wam o tą samą wypożyczalnie :lol:
Awatar użytkownika
badi
BIZNESMENEL

Post autor: badi »

@SiNi abojętnie
Bakan

Post autor: Bakan »

Tożsamość (2003)

Zrobiłem rewatch po 15 latach, a to film, który nazywałem swoim quilty pleasure. No i tak jak wczoraj oglądałem to wcale guilty się nie czułem, bo to po prostu dobry film jest i nie wiem skąd krytyczne recenzje. Zabawa konwencją jest, napięcie jak cholera, zwroty akcji.

I ok,
Spoiler
może ten cały eksperyment z punktu widzenia naukowego jest o kant dupy rozbić, ale wtedy jakaś Wyspa Tajemnic, czy sporo innych, też na śmietnik.

Druga sprawa, że fakt, że to wszystko dzieje się w głowie oskarżonego, działa mocno na korzyść wszystkich wydarzeń z motelu. Postacie są płaskie, bo takie być powinny. Dzieją się tam rzeczy często nielogiczne i to też jest ok, tak samo jak wszelakie przerysowania. Przecież sam wygląd tego Motelu jest grubą krechą zrobiony i bardzo dobrze. O to chodziło.

No, a jak już ktoś pyta, jakim cudem dzieciak mógłby to zrobić, to już w ogóle beka. No mógł, bo to wszystko wytwór wyobraźni.

W ogóle to momentami bardzo lynchowski obraz, tyle że tutaj na koniec mamy wszystko podane na tacy, a u Lyncha nie. Dla jednych dobrze, dla innych nie, ale to nie wiada. W „Jacket” zostawili do interpretacji i film jest nie do rozkminienia. Zresztą Lost Highway też ciężko.

Ja tam wciąż propsuję Tożsamość. 8/10
Awatar użytkownika
myron

Post autor: myron »

https://www.filmweb.pl/film/Pszczelarz-2024-10042333
Ten nowy film ze Stathamem bez szału. 5/10 Lepiej bawiłem się czytając opis na filmwebie niż podczas filmu.
Spoiler
Clay wiedzie spokojne życie na prowincji doglądając pszczół i nie rzucając się w oczy. Jednak, gdy na skutek internetowego oszustwa jego przyjaciółka odbiera sobie życie, Clay nie ma wyboru. Rzuca wyzwanie potężnej organizacji przestępczej, której macki sięgają szczytów władzy. Clay w przeszłości posiadł zestaw unikalnych umiejętności, a litość nie leży w jego naturze, więc nie zatrzyma się póki nie dotrze na sam szczyt gangsterskiej piramidy. Niestety jego powrót do gry zaniepokoi bardzo poważnych ludzi, którzy dobrze znają jego przeszłość i gotowi są zrobić wszystko, by raz na zawsze się go pozbyć.
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Youtube
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

@Bakan też zawsze lubiłem ten film. Cała ta konwencja sprawia, że po prostu zostaje w pamięci.
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Poor Things - no super kino, co za wizualia (obrazy z pościeli!!!), chwilami Barbie chwilami Cronenberg chwilami Delicatessen, Oskar dla panny Kamień proszę
I jeszcze te eksperymenty z fisheyem, wow
Izrael wciąż okupuje Palestynę
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
Bakan

Post autor: Bakan »

Rewatch: Labirynt

2 godziny niesamowitego napięcia i emocji, ale w ostatnim akcie to lekko siada. Trochę przekombinowany scenariusz finalnie, bo ta surowość i realizm wydarzeń, to duży atut filmu, potem jest już zbyt „filmowo”. No ale to nadal emocjonalna bomba ze świetnym aktorstwem. Jackman tutaj przeszedł samego siebie, Gylenhall też super. 8/10
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Post autor: Bunnymen77 »

Rzadko odpalam filmy, w tym roku widziałem tylko Oppenheimera. Z polecenia Bakana teraz obejrzałem Labirynt, świetny film, bardziej mi się podobał od Oppenheimera, jest trochę luk, ale i tak warto.
Awatar użytkownika
tomek5lg

Post autor: tomek5lg »

Piszecie o tym Labiryncie z 2013? rzeczywiscie zajebisty thriller chociaz ogladalem juz chyba 10 lat temu, caly klimat tego miasteczka, jesień i wkurwiony ojciec który wychodzi z siebie zeby znaleść córke. Topka moich filmów w tym gatunku

Ostatnio obejrzalem tez Zaginiona dziewczyna z Affleckiem i spodziewalem sie podobnego filmu do Labiryntu ale troche rozczarowal, niezle kino tylko ze nie ma juz tego czegoś w sobie zeby jeszcze kiedyś wracać do niego
Awatar użytkownika
Luxair

Piszcie po ludzku "Prisoners", bo myślałem że mówicie o dziecięcym filmie fantasy z Davidem Bowie z '80 :)
Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

Jak pojawia się film Prisoners to od razu przychodzi mi do głowy europejski odpowiednik Remedium. Również propsowany na slizgawce.
Awatar użytkownika
Luxair

@trez Remedium to jest już taki poziom zwyrolstwa że naprawdę ciężko mi było to oglądać
Awatar użytkownika
tomek5lg

Post autor: tomek5lg »

a ja sobie obejrze bo widze ze calkiem dobre oceny zbiera ten film, poziom zwyrolstwa po obejrzeniu kiedyś w internecie 3 guys 1 hammer raczej nie zostanie przebity (nie ogladajcie jak coś)
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

Post autor: 8na10 »

oglądał tu ktoś „chleb i sól”?
jasny wracaj na forum
emdeer

Post autor: emdeer »

oglądałem,
uważam za jeden z lepszych PL obrazów ostatnich lat