o chuj, tego nie wiedziałem XDD mogli im jeszcze w rowerach jakieś dynama pomontować i krypto kopać
Sportowy Offtopic
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
-
Bisclavret
Re: Sportowy Offtopic
Pyton85 donosi że finał LKE w ciągu 2 lat zostanie rozegrany we Wrocławiu. Jeżeli to się potwierdzi to trzymam kciuki za Sevillę

Nie ma tematu osobnego do Igrzysk Europejskich więc napiszę tu:
Na pewno słyszeliście o tej kulomiotce co biegła przez płotki...
Dla mnie sytuacja dziwna....to nie mieli nikogo w rezerwie by dać kogoś na ten bieg ???
Na pewno słyszeliście o tej kulomiotce co biegła przez płotki...
Dla mnie sytuacja dziwna....to nie mieli nikogo w rezerwie by dać kogoś na ten bieg ???
to w koncu można mowic publicznie o eskortkach czy jednak temat tabu i nie wypada bo sie gubie
Życiorys Rzeźniczaka brzmi jak wyjęty wprost z tego tematu.
pani Ewela już zareagowała
Ostatnio zmieniony 25 cze 2023, 15:24 przez potter, łącznie zmieniany 1 raz.
- zemsta1camzata
eskortke zapieklo, ze powiedzial o jej zawodzie 
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
za nogawką ukryta jest maczeta
kurwa dac taki wywiad, jeszcze żurnaliście i jeszcze do tego po autoryzacji? zero instynktu samozachowawczego, ojcowski liść od starucha był chyba z lekka za lekki
Polecacie Panowie jakiś niedrogi zestaw do badmintona, co by sobie z kobietą ponakurwiać rekreacyjnie?
styl zakręcony jak czas akkusativ
widziałem ostatnio w aldim zestaw z siatką za bodajże 110zł ale nie jestem w stanie ci powiedzieć jak to jakościowo wygląda, na rekreacyjną gierkę z kobitą pewnie wystarczy
-
Bisclavret
Mam taką rozkminę - ponieważ z niewiadomych względów przyjęło się określenie "ligi top 5" (zamiast realnie istniejącego top 4) to zastanawiam się czy teraz kiedy liga holenderska wyprzedziła w rankingu francuską:
1. W obiegu zafunkcjonuje określenie "ligi top6" xd
2. Zwrot ligi top 5 będzie używany w kontekście ligi holenderskiej
3. Będziemy udawać że 6 liga w rankingu jest "ligą top5"
4. Przestaniemy udawać że liga francuska jest równa poziomowi włoskiej, hiszpańskiej czy niemieckiej
Jak obstawiacie? Ja osobiście obstawiam opcje nr 3
1. W obiegu zafunkcjonuje określenie "ligi top6" xd
2. Zwrot ligi top 5 będzie używany w kontekście ligi holenderskiej
3. Będziemy udawać że 6 liga w rankingu jest "ligą top5"
4. Przestaniemy udawać że liga francuska jest równa poziomowi włoskiej, hiszpańskiej czy niemieckiej
Jak obstawiacie? Ja osobiście obstawiam opcje nr 3
Myślę, że określenie "Top 5" nie brało się nigdy dosłownie z rankingu.
zależy jak się to dalej potoczy, w tej chwili ta holenderska w top5 to efemeryda coś jak portugalska jakiś czas temu - jeśli się utrzymają to gituwa i można się martwić nomenklaturą
warto, a propos rankingów uefowskich, docenić miejsce serbskiej ligi, oni mają już mistrza w grupie i wicemistrza w eliminacjach, dzięki czemu w tym roku o LM powalczy TSC Backa Topola aka orbanowski klub mniejszości węgierskiej
warto, a propos rankingów uefowskich, docenić miejsce serbskiej ligi, oni mają już mistrza w grupie i wicemistrza w eliminacjach, dzięki czemu w tym roku o LM powalczy TSC Backa Topola aka orbanowski klub mniejszości węgierskiej
-
Bisclavret
Oj czy taka efemeryda to się okaże, zwróć uwagę że po pierwsze Francuzom którzy już są niżej odpada przewaga dwóch punktów od przyszłego sezonu więc żeby zrównać się z Holendrami muszą w tym sezonie odrobić dwa punkty, po drugie mają 6 drużyn w pucharach (Holandia 5) więc wynik głównej lokomotywy z Paryża będzie dzielony na więcej. No ale zobaczymy. Moim zdaniem w tym sezonie Holandia jeszcze powiększy przewagę.
Rankingowo ta nomenklatura nie miała sensu nigdy, od zawsze francuska liga bujała się bliżej portugalskiej i holenderskiej niż włoskiej.
Na Serbów też zwróciłem uwagę i wielki props dla nich, w sumie nie kojarzę jakiegoś większego wyniku w ostatnich latach więc ich kluby musiały po prostu regularnie solidnie punktować, marzy mi się coś takiego z naszą liga na przestrzeni najbliższych 3 lat...
No właśnie, to z czego? Historycznie więcej trofeów europejskich od całej francuskiej ligi ma samo FC Porto. W rankingu z kolei nie mają podjazdu do top4 i stracili miejsce w piątce.