Modowy offtopic

Wszystko, co związane z dbaniem o siebie. Streetwear, lifestyle oraz marki odzieżowe.

Moderator: wrubel

Awatar użytkownika
Pvsio

Re: Modowy offtopic

Post autor: Pvsio »

ja zamawialem baga arcteryxa ostatnio od nich i wszystko git, jak ostatnie sztuki przedmiotu maja to czesto leci promka duza na to
lygrys pisze: 27 lis 2023, 12:52 Mogę się bić z każdym, teraz i w każdej innej chwili.
Mam wyjebane na konsekwencje, niech świat zapłonie.
Awatar użytkownika
insane

Post autor: insane »

git dzieki

wybieram sie na islandię za 3 tygodnie i kompletuje ubrania. mam juz hardshella (beta sl), potrzebuje jeszcze cala resztę czyli jakiś polar techniczny, spodnie, bieliznę i buty bo chyba af1 low to nienajlepszy pomysł tam

kompletnie nie orientuję się w ubraniach w góry, więc wszelkie rady którzy producenci są ok, a którzy nie są mile widziane
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Mamy na forum eksperta od ubrań taktycznych, @lygrys - potrzebny jesteś.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

ja bym wziął merino bluze/golf/longsleeve zamiast polaru, zapocisz się w becie i jakimś polartecu thermal pro imho w październiku, chyba, że zakładasz, że nie będzie padać i wtedy sam grubszy polar to właśnie coś od polarteca (byle nie eco) bez znaczenia jaki producent będzie ok, spodnie wziąłbym softshellowe, haglofs robi bardzo dobre, klattermusen. bielizna znowu merino z decathlona bedzie ok. Buty z dobrym bieżnikiem, bo jak jest ślisko to na wiele atrakcji po kamulcach po prostu będzie ciężko wejść, podejściówki scarpy albo la sportivy powinny być idealne, jakieś salomony xa pro gtx pewnie też dadzą radę.
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
chaya

Post autor: chaya »

że Wy macie hajs na takie wyposażenie
Awatar użytkownika
eddy_wata

wszystko można dorwać ofc na zalando lounge ale przed październikiem moze byc ciezko skompletować
Awatar użytkownika
insane

Post autor: insane »

z merino chciałem wziąć warstwę na ciało (longsleeve + kalesony), na to tech polar i na to hardshell/nuptse jak nie będzie padać (a raczej będzie w huj + wiatr). nie wiem czy to nie przesada na początek października ale według reddita będzie pizgac xd
chaya pisze: 11 wrz 2025, 10:31 że Wy macie hajs na takie wyposażenie
kurtka to zakup na lata, więc wolę wydać raz więcej na topowy model niż kupować byle co
Awatar użytkownika
eddy_wata

wg mnie tam aż tak nie pizga jeszcze w pazdzierniku jak sie ruszasz i robisz jakies trekkingi
Awatar użytkownika
yaml

Post autor: yaml »

chaya pisze: 11 wrz 2025, 10:31 że Wy macie hajs na takie wyposażenie
600 zl na bluzę z plastiku (patagonia r1) wydaję bez mrugnięcia okiem, za to mam 3 letni telefon i 18 letni samochód auuu ważne miec w życiu priorytety
jesteś poszukiwany przez MOBBYN
Awatar użytkownika
chaya

Post autor: chaya »

tak. priorytety....

ja w bluzie z plastiku za 600 zł nie mógłbym chodzić. nie kupuję bluz, które mają choć 10% poliestru.

a z drugiej strony, jakbym miał hajs to tez kupowałbym droższe ciuchy :)
Awatar użytkownika
Pvsio

nie polecam zamawiania za od grubego winicjusza (tj ze sklepu marki 100%) czegokolwiek, miesiąc oczekiwania na paczkę tylko po to żeby zastać braki w zamówieniu, sytuacja z dwoma niezależnymi (moim i ziomka) zamówieniami taka sama
lygrys pisze: 27 lis 2023, 12:52 Mogę się bić z każdym, teraz i w każdej innej chwili.
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

dlaczego w ogóle wpadłeś na pomysł, żeby zamówić coś ze stoprocent?
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
strobe

Post autor: strobe »

mam nadzieję że spodni z miarką do kutasa nie zabrakło w zamówieniu
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

lepiej byś wsparł niezależnych artystów i kupił coś bezpośrednio np. od soboty taką koszuleczkę:
Obrazek
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
Pvsio

scam_sakawa pisze: 19 wrz 2025, 15:47 dlaczego w ogóle wpadłeś na pomysł, żeby zamówić coś ze stoprocent?
może dziwna wkrętka, ale jestem od lat (mniej wiecej od filmiku klocucha) fanem Norbiego, sprawdzilem wszystkie płyty, znajomym forsuje niektóre single (Materazziego udało się przeforsować jako banger) no i jak zobaczyłem że robili koszulki z jego mordą to się skusiłem, a do tego promo na skarpetki mieli i gacie to też dorzuciłem do zamówienia. No pokarało mnie za ironiczne słuchanie pana Norberta po prostu
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

tak to jest jak się ironicznie słucha Norbiego, jakbyś go nieironicznie słuchał to pewnie jakieś gratisy gadżety jeszcze byś miał
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
Pvsio

to już tyle trwa, że chyba przestało być ironiczne ale najwidocznej Norbi przez lata doświadczenia scenicznego pozera pozna nawet po adresie IP z jakiego leci zamowienie
jak dla mnie kolejny powod do propsowania go
zuperhero

Post autor: zuperhero »

o co chodziło z tekstem 'to nie jest fit' kiedy ktoś wrzucał zdjęcie stylówki do oceny, pamiętam że ktoś to kiedyś tłumaczył coś w stylu że 'to tylko normalnie ubrane, normalne ubrania, a fit to coś więcej' o co tam chodziło?
rysunek poglądowy
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

piszą "to nie jest fit" żeby ich nie pojechali za bardzo w komentarzach za to jak się ubrali, że to niby tak heh ubrał się w pierwsze lepsze i wstawił zdjęcie, a nie jest to właściwy fit do oceny, a tak naprawdę modniś tęga głowa chwilę kminiła przed tym fitem niefitem i liczy na pochwały
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
zuperhero

Post autor: zuperhero »

nieczytelnie napisałem, chodziło mi o komentujących nie autora wrzutki
ODPOWIEDZ