[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
Przesłuchałem po razie, bo więcej czasu nie mam. "TEDE TO FRAJER" bardzo mi się podoba pod względem bitu i melodyjności, aż mi szkoda, że to nie jest normalny kawałek, bo bym zapętlał pewnie. Drugi po pierwszym odsłuchu mniej siadł.
Oczywiście jeden raz to nie odsłuch, także potem jeszcze obczaję i się wsłucham.
Oczywiście jeden raz to nie odsłuch, także potem jeszcze obczaję i się wsłucham.
w tede to frajer bicik fajny, fajnie zmiksowane to, klimacik jest, tylko refren taki niepotrzebny, pierwsza zwrotka tak sobie - nie zła, ani też nie dobra, z drugiej zwrotki pierwsze 6 linijek to cały diss w sumie, i nawet mi się podoba, dobrze złożone, dobrze nawinięte, a dalej to już nic nie ma, po co on przyspiesza huj go wie
no a tego drugiego to mógł nie puszczać, się nakręcił na starcie, że będą jaja jak się w końcu przetną na mieście i mesik ze swoim kabanem alkoholowym, i damskimi rączkami wyłapie na miske, ciekawe co wtedy nawinie
no a tego drugiego to mógł nie puszczać, się nakręcił na starcie, że będą jaja jak się w końcu przetną na mieście i mesik ze swoim kabanem alkoholowym, i damskimi rączkami wyłapie na miske, ciekawe co wtedy nawinie
"nie każdy to rozumie, myślą że mi odjebało już
gdy rok po wyjściu ze szpitala rozjebałem bmw
żebra połamane, kręgosłup wyposażony w stal
dwa razy umarłem, żeby poczuć życia smak"
- marmolad_k2
2rzyna jaka projekcja, że niby aż 20% ślizgawki wybiera Mesa 
- gods bidness
Ta rozkmina z analizowaniem rymów to niezła gratka dla przyjebów.
bo się okaże zaraz że teksty pisali mi Stasiak z PjusemBane pisze: ↑23 sty 2026, 9:14Mes rymowo stoczył się strasznie w porównaniu do tego, co potrafił kiedyś.arystokrata91 pisze: ↑23 sty 2026, 9:09Na którymś livie Tede śmiał się z tych rymów, wyśmiał, że w "rundzie tres" Samicy Psa Mes użył tam rymów dokładnie takich, jakie wytknął mu TomB: buchy, ruchy, duchy.
"nie każdy to rozumie, myślą że mi odjebało już
Moze gluchych jest jeszcze wiecej, noc to nie zmienia. Widzicie sie na festynie skaczac do kurwy w new erze
Jeśli można ocenić jakość flow, panczy itd, to dlaczego nie można pisać o tym, że czyjeś rymy są dobre albo złe?
Równie dobrze można napisać: Ta rozkmina z analizowaniem rymów beefu to niezła gratka dla przyjebów.
Równie dobrze można napisać: Ta rozkmina z analizowaniem rymów beefu to niezła gratka dla przyjebów.
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
Najgorsze że jeszcze jeden donejt na tedenovelive mój jest do przeczytania, mam nadzieję że na kolejnym live zostanie odpalony 
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
- gods bidness
Każdy nawet najbardziej techniczny raper, walący konia do rymów ma pełno tzw. chujowych (choć się z tym nie zgadzam, jak dla mnie można i czasowniki co jakiś czas zarymować bez żadnej straty dla jakości rapu). Ważne są proporcje. I u Mesa są one dobre.
Zresztą Tede niech na ten temat lepiej zamknie mordę, bo sam rymuje jakieś gówna typu kjutki/fiutki, ciperrą/ciperro.
Niby tak, tyle że Mes miał te proporcje o wiele lepsze. Kiedyś. Dawno. No i chłop kreuje się na geniusza absolutnego, więc chyba trochę nie przystoi składać nosi/donosi.
Tede oczywiście też nie jest tu bez winy. Nadal uważam, że pod wieloma względami ten beef to mem z trzema pokazującymi na siebie Spider-Manami.
Tede oczywiście też nie jest tu bez winy. Nadal uważam, że pod wieloma względami ten beef to mem z trzema pokazującymi na siebie Spider-Manami.
https://www.youtube.com/@metodymc - głównie komiksowo/growo/filmowy podcast Metody Marnowania Czasu
Muzycznie poza mixem dla ukraińców nakurwuajacych to z chinskich podrob dzej bi elka w autobusie, a nie pierdolonych posiadaczy wiezy stereo TM lub audiofilskich kolumn pelnozakresowych, jest zajebiscie. Bity, rap, flow wsio sie zgadza. Jako diss tez spoko
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
I uważasz, że to co dostałeś teraz jest dobre?Bisclavret pisze: ↑23 sty 2026, 9:22 Ja w sumie wolę poczekać 3 miesiące na dobry numer niż dostać chujową odpowiedź na drugi dzień
@gods bidness dobrze napisal. Niech tede zamknie morde bo od lat kozaczy z tym kolego/lego (top raper z Polski to zrymowal, wiadomo kto) a sam ma wiecej chujowizny w swoich tekarach niz tych dobrych rzeczy.
Co my tu w ogole porownujemy? Jakies autotunowe , asluchalne wycie i wodolwjstwo na odpierdol vs Mes, jeden z najlepszych ktorzy wzieli sie za rap w tym kraju.
Co my tu w ogole porownujemy? Jakies autotunowe , asluchalne wycie i wodolwjstwo na odpierdol vs Mes, jeden z najlepszych ktorzy wzieli sie za rap w tym kraju.
Tede to frajer to jest absolutny benger
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
-
Bisclavret
Oczywiście że jest dobre, a już szczególnie przy tych wysrywach tedegoSionek pisze: ↑23 sty 2026, 9:55I uważasz, że to co dostałeś teraz jest dobre?Bisclavret pisze: ↑23 sty 2026, 9:22 Ja w sumie wolę poczekać 3 miesiące na dobry numer niż dostać chujową odpowiedź na drugi dzień
Ciekawe czy Mes strzeliłby samobója gdyby zaczął dissować się z jakimś ulicznikiem a nie podstarzałym bananem.
Ale on sam też jest ulicznikiem (aktualnie)
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
I pewnie sie z tym ulicznikiem w sobie dissuje regularnie
świadomość swojej ignorancji
- marmolad_k2
I przegrywa.
- gods bidness
On nie jest ulicznikiem, tylko człowiekiem z półświatka.