Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania
Quaresma i Hateem Ben Arfa w serduszku ale no to piłkarze jak sztyc napisał, skrojeni, zeby błyszczeć ze słabszymi i znikać z porządnymi ekipami
z nowszych to Houssem Aouar i Yoann Gourcuff dwa olbrzymie talenty z prime w szkole Lyońskiej, które kompletnie rozmieniły się na drobne
z nowszych to Houssem Aouar i Yoann Gourcuff dwa olbrzymie talenty z prime w szkole Lyońskiej, które kompletnie rozmieniły się na drobne
mundialopsychoza
Re: Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania
Ale żeście przypomnieli zawodników. Za dzieciaka, gdy wszyscy jarali się Ronaldinho czy wchodzącym dopiero na szczyt Messim moim ulubionym graczem był Lampard. Nie wiem w sumie czy był niedoceniany, ale chyba nigdy nie widziałem go w jakichś zestawieniach najlepszych zawodników ostatnich 20 . Dla mnie był absolutnym topem, pokażcie mi drugiego środkowego pomocnika, który oprócz asyst ładował tyle bramek co sezon. Według mnie pomocnik kompletny, bramkostrzelny, inteligenty, równie dobrze mógł grać jako ŚPD, ach co to była Chelsea z nim i Drogbą w ataku. Oczywiste że Lampard > Gerrard
@eddy_wata Gourcuffa to chyba kontuzje skutecznie zatrzymały przed rozwinięciem kariery na miarę jego możliwości
@eddy_wata Gourcuffa to chyba kontuzje skutecznie zatrzymały przed rozwinięciem kariery na miarę jego możliwości
Gourcuff to z Bordeaux chyba oryginalnie był, a w Lyonie to grał już jak był dojrzałym graczem (ale piszę z pamięci, więc mogę coś pojebać).
No i on to nie rozwinął skrzydeł z dwóch powodów: 1. kontuzje - chyba się mówiło tam nawet w kuluarach, że chłop jest hipochondrykiem i każdy najdrobniejszy uraz leczył 5x dłużej niż powininen. Jest też gdzieś gif, jak chyba złapał kontuzję przy podaniu ręki/przybijaniu żółwia xD nie pamiętam dokładnie. 2. był biały, z dobrego domu, ojciec trener. Nie był przez to zbyt lubiany przez mocno imigranckie towarzystwo w kadrach młodzieżowych i pierwszej reprezentacji też, a nie miał na tyle silnego charakteru, żeby wziąć towarzycho za mordę i rządzić na boisku. Domenech pisał o tym w swojej książce. No ogólnie chłop miał sufit wysoko, ale nie dojechała głowa/zdrowie + właśnie okoliczności, o których wspomniałem. Mega szkoda, lubiłem go, staroszkolna dyszka jakich już nie robią.
No i on to nie rozwinął skrzydeł z dwóch powodów: 1. kontuzje - chyba się mówiło tam nawet w kuluarach, że chłop jest hipochondrykiem i każdy najdrobniejszy uraz leczył 5x dłużej niż powininen. Jest też gdzieś gif, jak chyba złapał kontuzję przy podaniu ręki/przybijaniu żółwia xD nie pamiętam dokładnie. 2. był biały, z dobrego domu, ojciec trener. Nie był przez to zbyt lubiany przez mocno imigranckie towarzystwo w kadrach młodzieżowych i pierwszej reprezentacji też, a nie miał na tyle silnego charakteru, żeby wziąć towarzycho za mordę i rządzić na boisku. Domenech pisał o tym w swojej książce. No ogólnie chłop miał sufit wysoko, ale nie dojechała głowa/zdrowie + właśnie okoliczności, o których wspomniałem. Mega szkoda, lubiłem go, staroszkolna dyszka jakich już nie robią.
tak tak, swoja drogą żyrondyści z bordo właśnie zbankrutowali, napisałem, że jego prime przypadał na lyon
mundialopsychoza
Igor Akinfiejew, mega solidny bramkarz, z niewykorzystanym potencjałem, na zrobienie większej kariery, całe życie w cska mimo że miał chyba sporo propozycji, od zawsze stał u ruskich na bramce
sprawdziłem nadal tam gra i jest 1-ka
sprawdziłem nadal tam gra i jest 1-ka
Bo Ruskie to leniwe chuje, wolą się kopac po czole u siebie za hajs oligarchów niż o cos zawalczyć w poważnej piłce za tyle samo lub niewiele więcej. Tylko Arszawin się tutaj wyłamuje, a i tak nie była to jakas wielka kariera.
- rozklad_gaussa
arszawin i te 4 brameczki liverpurzowi 
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
free fromage
free fromage
To i Livakovicia aktualnie warto wspomnieć, nawet taki Ochoa sobie pograł w Hiszpanii czy Francji
na mnie Stonka
na ziomalu kaf-tan
na ziomalu kaf-tan
@@TdW
Nie no, gdzie Lampard niedoceniany? Praktycznie w każdej jedenastce GOATów PL jest. I słusznie.
Nie no, gdzie Lampard niedoceniany? Praktycznie w każdej jedenastce GOATów PL jest. I słusznie.
A powinien być w GOATach ogólnie, a nie tylko PL. Według mnie oczywiście
Ale, że lepszy niż Xavi, Zidane czy Iniesta? Tyle to nie, ale wydaje mi się, że jest sklasyfikowany jakoś pod nimi, ale przed takim Davidem Silvą, czy Fabregasem i ja mam wrażenie, że ma statut zgodny z dokonaniami.
Van der vaart, w sumie talent niespełniony, w cieniu Sneijdera zawsze, mimo że w Ajaxie to on był raczej tym większym talentem, ale styl gry fajny dla oka i jakoś lubiłem typka z czasów hsv w tottkach też dobrze grał z tego co pamiętam, mimo wszystko mógł wycisnąć więcej z kariery, potem się gdzieś tam zaczął błąkac po Danii
Fajne czasy holenderskiego Realu, fajne dla mnie, bo jako dziecko mocno byłem zajarany tym składem, a chyba jakość tych piłkarzy nie przełożyła się na cały zespół: Sneijder, Van Der Vart, Robben, van Nistelroy, Drenthe
lampard fajny wyrobnik walczak, ale z profilu gry jednak typowy brytol (czyli w sumie to co napisałem) bez tego błysku wszelkich latynosów i brazoli, tacy zawsze mają przejebane żeby sie dostać na plakaty i być idolem z dzieciństwa (oprócz swoich krajan małych rudych brytoli)
Mialem na ścianie wielki plakat Lamparda z Bravo Sport
Ja zawsze bardziej docenialem właśnie waleczność i charakter piłkarzy. Taki Ronaldinho to przez większość kariery był dla mnie taki pajac co pokazuje te swoje sztuczki, ale bez większej korzyści dla drużyny
- ConeyIsland
Ale piękne nazwiska tu daliście. Łezka się kręci przy Villach czy innych Elberach.
Ode mnie leci Ledley King. Cudowny stoper. Za dzieciaka pamiętam jakieś mecze Tottków z nim na tyłach i co to była za skała. Niestety kontuzje zrobiły swoje, klasyka.
Ode mnie leci Ledley King. Cudowny stoper. Za dzieciaka pamiętam jakieś mecze Tottków z nim na tyłach i co to była za skała. Niestety kontuzje zrobiły swoje, klasyka.
- Korben Dallas
ty no nie wiem jak tam twoja szmaciura im wyszedł Mbappe wyżej od Xaviego i Iniesty, bo czy powinni być wyżej niż Zidane i Modric* to już ile głosów, tyle opinii
Suarez czy Kroos też za nisko
*tak
Anybody else want to negotiate?
top 25 soccer football platers of the 21st century
henry na 3cim bo jako pierwszy z wielkich poszedł do mlsu xD
henry na 3cim bo jako pierwszy z wielkich poszedł do mlsu xD
mundialopsychoza
Becks był tam jeszcze szybciej
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Z Holenderskiego Realu to też takim oczywistym przykładem jest Klass Jan Huntelaar, w Realu kompletny niewypał, ale w Ajaxie, Schalke i reprze Holandii snajper, dobry gracz ale wlasnie