Perfumy
Moderator: wrubel
Re: Perfumy
Panowie co sądzicie o Azzaro The Most Wanted i wersji Parfum. Na Fragnatice chyba najlepsza średnia ocen jaką widziałem, kumpela mi aż o nich pisała, że gdzieś tam u znajomego wyczuła. Rzeczywiście są takie dobre? Czy to coś w stylu Armani Stronger with You?
Wersji podstawowej nie wąchałem, ale Parfum zdecydowanie polecam, od pierwszego użycia odlewki wiedziałem że wjedzie flakon. Zapach wyrazisty, jakaś słodycz w tym jest, ale zdecydowanie nie tak chamska jak w Stronger With You Intensely, który widzę na Fragrantice w podobnych, a zwykłego Stronger With You wąchałem tylko raz i jak dla mnie półka niżej od The Most Wanted Parfum. Mogę Ci odlać 5ml za cenę wysyłki, jak się rok temu wkręcałem w temat perfum to nakupowałem tych flakoników na odlewki i leżą w szafce 
Dzięki mordeczko, ale chyba po prostu sobie kupię flakon. Na jesień/zimę to będzie siedziało?
Do mnie właśnie dotarł i chyba lekkie rozczarowanko, pachnie kumą kulką, karmelem i pudrowymi cukierkami, czasem wydaje się nawet bardzo unisexowy, no ale ja się nie znam 
Na jesień/zimę będzie akurat.
Guma kulka i pudrowe cukierki to ciekawe skojarzenia, ja ich w ogóle nie wyczuwam, ale też się nie znam
Guma kulka i pudrowe cukierki to ciekawe skojarzenia, ja ich w ogóle nie wyczuwam, ale też się nie znam
@ART z @Godhand muszą rozsądzić
@Godhand @ART proszę o rozwinięcie opinii. Chodzi o to, że to zwykły mainstream bez jakiegoś charakteru? Już miałem kupować jakiś mały flakon na zimę, ale może zamienię na coś innego
- marco_pantani
to jest bardzo słodki ulep, jak lubisz takie zapachy, to bierz, ale męczący zapach
zwracam honor
Ja mam ten Azzaro MW i lubię go. No jest słodki, ale na jesień/zimę odpowiedni.
Ja sobie teraz sprawiłem Iceberg Change the Flow, zapach tanioszka więc żadne ryzyko jeśli komuś nie podejdzie. Z zapachów zimowych dobrych, a tanich to polecam Al Haramain Amber Oud Tobacco Edition czy Insurrection II Wild Reyane Tradition.
Jest mnóstwo lepszych wyborów w tym zakresie cenowym. To jest tak słodkie, że aż mdłe i bez charakteru.
How nonbinary persons kill people?
They / them.
They / them.
Dobra to jaka jest forumowa topka zapachów na jesień takich do noszenia na co dzień, powiedzmy że cenowo 100-200 zł za 50 ml, dawajcie typy
Nie wiem jaka jest forumowa.
Masz np.
Lalique Encre Noire
Salvatore Ferragamo by Ferragamo
Ted Lapidus Pour Homme
Japiur Pour Homme
Bentley for Men Intense
Armaf Odyssey
Davidoff Zino (sprawdź najpierw)
They / them.
They / them.
Davidoff Zino
L'Instant de Guerlain Pour Homme (wciąż jedna miłość dla tego zapachu, choć wersja w prostokątnej butelce miała lepsze parametry jak sięgam wspomnieniami dekadę wstecz)
Rasasi La Yuqawam
2 i 3 oficjalnie nie dostaniesz 50ml, ale 100/75 poniżej trzech stów już tak
L'Instant de Guerlain Pour Homme (wciąż jedna miłość dla tego zapachu, choć wersja w prostokątnej butelce miała lepsze parametry jak sięgam wspomnieniami dekadę wstecz)
Rasasi La Yuqawam
2 i 3 oficjalnie nie dostaniesz 50ml, ale 100/75 poniżej trzech stów już tak
Sprawdziłem tego Zino i na notino stoi poniżej 9 dych z kodem za 125 ml to chyba żal nie brać na test 
Zino jest specyficzny, weź gdzieś odlewkę albo psiknij skądś.
La Yuqawam także polecam, nie podawałem, bo nie mieści się w podanym przedziale cenowym.
They / them.
They / them.