Kaz Bałagane

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
jAg
ZADYMIARZ

Re: Kaz Bałagane

Post autor: jAg »

HB2 to przede wszystkim Sportowa Noc, Tutej i Kiełbasiany Stwór.
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
Awatar użytkownika
sebring

Post autor: sebring »

hb2 najbardziej unikalny i muzycznie różnorodny album bałagane, mimo wszystko mega niedoceniona pozycja ze względu na ten limitowany nakład, tekstowo mimo że bdb nie tak dobrze jak na locie czy smiechowo jak na narkopopie, ale bity to po prostu kosmos

kocia morda to absolutna czołówka jego twórczości

za to pierwszy hugo bucc przez łaków dających gościnne wersy (oczywiście z wyłączeniem doniza i belmondœ) niemalże asluchalna, chociaż taki ciemnowłosy czort i w moich kręgach kultowe pyk do kielona to perełki z jego deep cutów

w ogóle hugo bucc to zajebista nazwa dla albumu, zawsze się uśmiecham pod nosem jak sobie o nim przypomnę
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
Awatar użytkownika
OmarStooleyman

Post autor: OmarStooleyman »

Hugo Bucc jedynka to chyba była nagrywana tym samym sprzętem co Wóda, Kurwy, Sianokosy. Wszechobecny clipping, szumy, trzaski, brak jakiegokolwiek mastera, rok 2011-12 a jakość jak z pierwszego Killaz Group.

Za to okładka bardzo fajna jak na debiut, widać napracowanko.
Awatar użytkownika
Jaayu

Post autor: Jaayu »

hugo bucc jedynka to moj prywatny klasyk i mi tbh nie przeszkadzaja w ogole goscie na tej plycie a nawet pare tam zwrotek lubie :oops:
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
MalinowyJogurt

Post autor: MalinowyJogurt »

Ta 2sty i nie jestem obibokiem, nie ide do Obi bokiem :lol:
elkacpero

Post autor: elkacpero »

moj huj kosi cipy jak jwp
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Willxc pisze: 19 sty 2022, 15:56 radio > lot=narkopop > źródło=hugo bucc 2 i na tym mógł zakończyć rapową karierę z najlepszą dyskografią w historii pl rapu i statusem legendy no, ale wyszło jak wyszło
Przy tej liczbie płyt, którą natłukł, to i tak może mieć najlepszą dyskografię w PL. 4 klasyki na koncie, kilka bardzo dobrych płyt i kilka słabszych, ale przecież też nie gorszych niż jakieś 5/10
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
moody

Post autor: moody »

imo on ma dobra dyskografie, ale jesli rzucamy tekstami o najlepszej w polsce, to jej minusem jest to, ze jest ona cala na jedno kopyto, brakuje tu sprawdzenia sie (i podolania) w czyms poza swoja strefa komfortu czyli retard rapem o dragach i ruchaniu naszych panien na tych samych bitach. po drugie, choc sam sie jaram, to tak szczerze mowiac mam wrazenie, ze jego plyty klasykami sa glownie pewnej waskiej niszy, m.in. dla grupki nastolatkow ze slizgu i newonce (no offence, bo ciebie akurat mam za osluchanego w gatunku) - gdyby zrobic ankiete o takim wiekszym przekroju, i wsrod 20-latkow, i 30-latkow, i 40-latkow wsrod osob, ktore umownie nazwijmy znajacymi sie na rapie, to nie sadze zeby bylo wsrod nich wiele, ktore uwzglednialoby plyty kaza w top 5 czy top 10 ever w pl
Ostatnio zmieniony 31 sty 2022, 0:08 przez moody, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

kurwa te plyty wszystkie sa takie same, sęk w tym ze do narko popu na luzie mógł na tym patencie jechać i było to dojebane, natomiast po albumie z nielegalem w nazwie zaczęło się jakieś kurwa wycie ( jak na prof miodku) a z lekko bucowatej charyzmy zostały jakies fity kurwa z taco hemingwayem którego się zaczepiało na tracku :D
I tak oto cała ta otoczka poszła się jebać, Kaz nie dośc że rapuje tak samo to dodaje jakieś chujowe wstawki + lirycznie i charyzmatycznie stracił kurwa w moich oczach srogo, pomijając fakt grania na jakimś newonce camp kiedy mowiło sie JA CHCE OGARNIETYCH FANÓW NIE KASZTANÓW KURŁA jest komiczne

posłuchajcei se tu kaza i sie kurwa zastanówcie gdzie to sie mogło tak spierdolić

rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
sebring

Post autor: sebring »

kurwa ze sto razy juz czytalem na tym forum ta rozkmine xd
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

kumaci ludzie wiedza ocebe, jak slysze ze kazdy album kaza mozna ocenic 5/10 to :rotfl:
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
yytr

Post autor: yytr »

Owocówa mówi jak jest
Awatar użytkownika
OmarStooleyman

Post autor: OmarStooleyman »

imo Kaz jest ofiarą swojej własnej sławy i Narkopopem przebił ścianę miedzy podziemiem a mainstreamem którą na dobrą sprawę nigdy nie powinien przebijać. Później już nie było odwrotu od klepania ugrzecznionych płyt o tym samym bo raperem został już w 100% zawodowo a dziecko latynosa i matka boska sami się nie wykarmią. Człowiek z ulicy który kojarzy bedogie od Narkopopu nie kupi już przewózki z podziemnych czasów, wiek też robi swoje i utemperował w nim ten gówniarski wydźwięk pana świata co ruchnie ci pannę. Zresztą przypał tak o tym rapować mając bachora, stałą pannę, brak prawka i poniżej 180 cm wzrostu :rotfl:
Awatar użytkownika
ogkush

Post autor: ogkush »

sebring pisze: 31 sty 2022, 0:11 kurwa ze sto razy juz czytalem na tym forum ta rozkmine xd
sprawdzalem czy wjedzie debata po raz kolejny xD ostateczna sonda by sie przydala

to moze najlepszy od chleb i miod? polska gotowkowa
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
Awatar użytkownika
ebismolarek

Post autor: ebismolarek »

Siema która płyta kaza najlepsza
Awatar użytkownika
d3nt

Post autor: d3nt »

OmarStooleyman pisze: 31 sty 2022, 7:48 Zresztą przypał tak o tym rapować mając bachora, stałą pannę, brak prawka i poniżej 180 cm wzrostu :rotfl:
Prawda

Co do najlepszej płyty (jeśli chodzi o legal) wg. Mnie „źródło”
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS

Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
Kadirbaj

Post autor: Kadirbaj »

Ja to ogólnie mam tak nie, że mam rapera jakiegoś co myślę że niezły jest nie, i on na ten przykład nagra krążek jakiś płytę, to słucham jej, w całości na raz zazwyczaj, i proszę ja was u takiego Bałagane zawsze znajdę proszę ja was ze 2-3 naprawdę fajne w moim mniemaniu kawałki a resztę takich których nigdy więcej nie przesłucham, i ja np wiem że jak taki Bałagane nagra płytę to ja powineniem przesłuchać bo pewnie tam znajdę te 2-3 kawałki które powine, a np są raperzy co 10 lat nagrywają płyty i nigdy tam nie znajdę takiej perełki co bym się jaral, i zazwyczaj właśnie po te 2-3 kawałki do rapera przychodzę, i u tych co znajdę wracam a u tych co wiem że wśród 20 numerów nie znajdę nie wracam, to takie coś
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

najlepszy hugo bucc 2 pozdro
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
benzoabuser
Zbanowany

Post autor: benzoabuser »

Narkopop najlepszy by far
znajdę wszystkie kurwy świata i rozjebie

!EXTRA ANNOTATION!

ALL OF MY POSTS ARE FICTION
Awatar użytkownika
yaml

Post autor: yaml »

dlaczego na spotify nie ma hb2 w całości? sytuacja analogiczna do scib czyli kradzione bity?
jesteś poszukiwany przez MOBBYN
ODPOWIEDZ