JWP/BC - Koledzy (2020)
Re: JWP/BC - Koledzy (29.05. 2020) [Zapowiedź]
O kurwa ziomal od cięcia marechewki i ziemniaka elo
#freefromage
GVMBLER
GVMBLER
Ten refren piękny
siema siemano
, krojenie kartofli to moja specjalnosc
Ołowiem cię i cześć
- Rozpierdalator
Z milion razy już to przesłuchałem, świetna jest ta nuta. P O T Ę Ż N I E pozytywny vibe od niej bije.
- Bryx Fenrir
Świetny kawałek. Właściwie cała trójka dała tutaj piękne zwrotki, ciekawy bit pod który oczywiście klimatycznie pofrunęli, czekam jeszcze na ich solówki, ale ta płyta będzie piękna.
W wersji preorder jest ukryty jeden track na którym jest Bastek, Foster i Ero.
- Dolarydolary
Ale ten numer "Wlasnie Taki" siedziii , ja pierdole. Nie jaralem sie specialnie nigdy jwp ale tą płyte powine
no przyznaję, że refren wkręcił się mocno jednak, bo za pierwszym razem siadło umiarkowanie. zanosi się na najlepszy projekt od tej wspaniałej ekipy.
Podbijam
Osłuchałem porządnie i mega się wkręciło, ten bit ma moc w opór
Osłuchałem porządnie i mega się wkręciło, ten bit ma moc w opór
Ktoś już dostał?
Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Tak to wygląda, okładka zajebista, ale opakowanie oraz książeczka w środku to bieda straszna, mogli dać chociaż to nowoczesne plastikowe pudełko co do materiału napisze wieczorem jak odsłucham i wrócę z roboty. Aaaaa i w preorderze nie było wlepek ( chociaż i tak one pewnie nikogo nie interesują xD)
- sugarhill_notausgang
o Ty chuju szczęściarzu, a do mnie nawet jeszcze nie wysłane :/ Mam nadzieję, że przed weekendem dojdzie, bo się zirytuję.
doszło również, potwierdzam biedne wydanie ale jeszcze nie przesłuchałem
- Rozpierdalator
Oj tak byczq, ja zamówiłem z Empiku i też niewysłanesugarhill_notausgang pisze: ↑18 cze 2020, 11:55 o Ty chuju szczęściarzu, a do mnie nawet jeszcze nie wysłane :/ Mam nadzieję, że przed weekendem dojdzie, bo się zirytuję.
Do mnie też dotarła płyta i oczywiście połamane ząbki. Biorę się za odsłuch
Re: JWP/BC - Koledzy (2020)
Co tu dużo pisać chłopaki nie zawiedli. Jest to dobra płyta na dobrych bitach i tyle. Ale mam wrwzejie, że chłopaki robią się wtórni
Refren w krasnoludkach
Najgrubszy follow up w polskim rapie ever
Pomijając nędzne wydanie preorderowej płyty broni się ona całościowym materiałem. Wszystko jest fajnie wyważone i pomixowane, brak przerw pomiędzy trackami, sprawia jeszcze większą frajdę z odsłuchu. Byłem przekonany ,że "A nie mówiłem" jak i ostatni singiel, który wyszedł będą odstawać od całości, a konspekt będzie bardzo sinusoidalny, wręcz przeciwnie wszystko zlewa się w jeden ciekawy schemat. Zabieg użycia różnych nurtów nie męczy i nie nudzi, można wyczuć sznyt nowoczesnych zajawek poprzeplatanych z oldschoolowym klimatem, fajnie, że chłopaki trochę poeksperymentowali. Ciężko mi się wypowiedzieć na temat flow poszczególnych raperów z tego względu, iż to indywidualna kwestia słuchacza,ale razem brzmią świetnie i przede wszystkim wzajemnie się uzupełniają. Album poprawny, nie jest to pozycja na podium, ani nic rewolucyjnego, lecz każdy na pewno znajdzie coś ciekawego dla siebie. Osobiście chciałbym usłyszeć cały krążek od JWP w klimacie jaki użyli w utworze "Zez". Na płycie mamy 21 tracków plus przerwa, a po niej ukryty track, ale nie mam pojęcia jaką nosi nazwę.
Ktoś wyżej wspominał o uszkodzonym opakowaniu, nie ma co się dziwić jak to tylko jest wrzucone do koperty i zero jakiegokolwiek zabezpieczenie, trochę słabizna ze strony wysyłających, jedynie asphalt z tego co pamiętam pakuje płyty w kartony.
Ktoś wyżej wspominał o uszkodzonym opakowaniu, nie ma co się dziwić jak to tylko jest wrzucone do koperty i zero jakiegokolwiek zabezpieczenie, trochę słabizna ze strony wysyłających, jedynie asphalt z tego co pamiętam pakuje płyty w kartony.
Ostatnio zmieniony 19 cze 2020, 7:07 przez SiNi, łącznie zmieniany 2 razy.
Serio na tej płycie gościnnie udziela się Amen Pacierzu?