Kękę - Mr. KęKę (2019)
Re: Kękę - Mr. KęKę (13.09.2019) [Zapowiedź]
co mnie podkusiło żeby to sprawdzić? 
It's got a hold on me the streets won't let me go I'm in love
Ezio_Wroclaw pisze: ↑05 wrz 2019, 10:10 Jeszcze mi kot o 4.40 wskoczył na mordę, jedyne pussy co tam ostatnio siada.
przecież to brzmi jak popuś w najgorszym wydaniu xD
Wy tak serio?
Zanim sprawdziłem kawałek to przeczytałem opinie i spodziewałem się naprawdę jakiegoś mega turbo gówna, a dostałem spoko numer, na luzie, bez spiny. nie to, że będę wracał do niego jakoś maniakalnie, ale uważam, że przesadzacie.
Zanim sprawdziłem kawałek to przeczytałem opinie i spodziewałem się naprawdę jakiegoś mega turbo gówna, a dostałem spoko numer, na luzie, bez spiny. nie to, że będę wracał do niego jakoś maniakalnie, ale uważam, że przesadzacie.
PISZĘ TO POD WEWNĘTRZNYM PRZYMUSEM
ŻE MYŚLĘ ŻE MÓGŁBYM BYĆ PLATYPUSEM
BYŁBYM W TEJ ROLI NIEZAWODNY
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
Nie będziesz do niego wracał. W tym właśnie problem. Nie jest to numer wybitnie chujowy, ale nie nadaje się do słuchania w żadnym aspekcie. Ot taka ciekawostka. Na luzie i bez spiny to jest nie wiem Unda czy WCK, a Kiki od jakiegoś czasu jest pretensjonalnym mesjaszem nawet jeśli nawija właśnie o tym, że niby jest inaczej. Kiki próbuje pokazać ten dystans do tego co robi i chce tego nauczyć też swojego słuchacza spoko. Ale on nie umi. Brzmi to płytko i sztucznie. To kolejny numer Kikiego gdzie miał niezły pomysł na przekaz, ale coś poszło nie tak.
Chodzi mi o skalę krytyki. Ktoś to do Popka porównał, a dla mnie to normalny numer KęKę, takie letniaki są praktycznie na każdym jego albumie. O wiele gorszy był ten kawałek z chudym typem w refrenie.
Zupełnie nie poruszam tematu możliwości/charyzmy Kękę, które są totalnie niewykorzystywane od jakiegoś czasu. Albo inaczej, KęKę poszedł w inną stronę niż oczekiwali słuchacze znający go z podziemia. No i trudno, jego wybór, który jak widać się opłaca.
Zupełnie nie poruszam tematu możliwości/charyzmy Kękę, które są totalnie niewykorzystywane od jakiegoś czasu. Albo inaczej, KęKę poszedł w inną stronę niż oczekiwali słuchacze znający go z podziemia. No i trudno, jego wybór, który jak widać się opłaca.
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
Jeszcze chwilę i każdą krytykę będziemy sprowadzać do "KęKę poszedł w inną stronę niż oczekiwali słuchacze znający go z podziemia". Co za bzdura. To nie sprowadza się do tego, że Kę zmienił stylistykę, tylko że ta nowa stylistyka jest po prostu nijaka, nudna, to cień dawnych umiejętności Radomianina. Tu nie ma charyzmy, są płytkie teksty, nudne flow, komiczny wręcz bit i byłoby jeszcze spoko gdyby można było wyczuć ten luz o który chodzi w tych kawałach, wtedy ten odbiór jest całkiem inny i jakoś się lepiej słucha Popka w Dirty Diana gdzie po prostu słychać w każdym możliwym momencie groteskowość całości.
It's got a hold on me the streets won't let me go I'm in love
Ezio_Wroclaw pisze: ↑05 wrz 2019, 10:10 Jeszcze mi kot o 4.40 wskoczył na mordę, jedyne pussy co tam ostatnio siada.
No przecież o tym mówię.
Co więcej, o tym mówi Kękę. Muzyka to dla niego praca. Praca, którą lubi, ale nadal praca. Koncert to samo - zagrać i fajrant, do domu.
I tak samo patrzę na to czy stylistyka jest nijaka, płytka itd Z punktu widzenia Kękę jest pewnie ok, a do tego daje mu siano. To nie jest już gościu, który robił taki rap, że chciałeś z kumplem wpaść w policję. Nie pierwszy i nie ostatni, który z młodego gniewnego przeistoczył się w zaradnego ojca rodziny. Punkowcy i hipisi też podzielili się na tych, którzy wyrośli na klasę średnią i na tych, którzy skończyli jako menele, ale wierni swoim ideałom.
Ot, pragmatyzm.
Muzycznie też oczywiście miliard razy wolę Kękę z nielegali, do dziś słucham. Ekonomicznie natomiast jest dokładnie odwrotnie. Gość był pijakiem-listonoszem, teraz płaci milion w podatkach. A muzyka? "To tylko rap". I żeby nie było niejasności - nie popieram. Ale rozumiem. Albo jeszcze inaczej - nie "nie popieram" co wolałbym, żeby nie musiało tak być.
Co więcej, o tym mówi Kękę. Muzyka to dla niego praca. Praca, którą lubi, ale nadal praca. Koncert to samo - zagrać i fajrant, do domu.
I tak samo patrzę na to czy stylistyka jest nijaka, płytka itd Z punktu widzenia Kękę jest pewnie ok, a do tego daje mu siano. To nie jest już gościu, który robił taki rap, że chciałeś z kumplem wpaść w policję. Nie pierwszy i nie ostatni, który z młodego gniewnego przeistoczył się w zaradnego ojca rodziny. Punkowcy i hipisi też podzielili się na tych, którzy wyrośli na klasę średnią i na tych, którzy skończyli jako menele, ale wierni swoim ideałom.
Ot, pragmatyzm.
Muzycznie też oczywiście miliard razy wolę Kękę z nielegali, do dziś słucham. Ekonomicznie natomiast jest dokładnie odwrotnie. Gość był pijakiem-listonoszem, teraz płaci milion w podatkach. A muzyka? "To tylko rap". I żeby nie było niejasności - nie popieram. Ale rozumiem. Albo jeszcze inaczej - nie "nie popieram" co wolałbym, żeby nie musiało tak być.
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
Ale co mnie obchodzi czym jest dla Kękiego muzyka albo jak zarabia na życie. Słucham właśnie muzyki, a nie patrze na otoczkę
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
jeszcze jakiś czas temu by mnie wkurwiało że takie gówno jest propsowane przez kurwa durnych ludzi, teraz na szczęście zmądrzałem i mam na to wyjebane (jak i na inne rzeczy na które nie mam wpływu)
natomiast nadal myśle że takie coś psuje scene, bo potem dochodzi do tego że wszyscy ci goście mają wyjebane ego przez lizanie po jajach, dodatkowo przestają się spinać bo po chuj mają się wysilać skoro i tak wszystko będzie łykane
to co się stało z Kubanem w zeszłym roku to był miły ewenement
natomiast nadal myśle że takie coś psuje scene, bo potem dochodzi do tego że wszyscy ci goście mają wyjebane ego przez lizanie po jajach, dodatkowo przestają się spinać bo po chuj mają się wysilać skoro i tak wszystko będzie łykane
to co się stało z Kubanem w zeszłym roku to był miły ewenement
właśnie co z kuban
Jak to co. W zeszłym roku puścił kilka numerów tak gównianych, ze po paru internetowych lirycznych lepach na dziąsło od zawiedzionych fanów usunął to gówno z sieci i schował majka do szafy. A jeszcze dwa lata temu zamykał lineup na PLHHF 
No właśnie widziałem że zniknął ale myślałem że są jakieś głębsze powody 
nie wiem jaka jest u niego teraz sytuacja, może (robi tom magisterke?) ktoś z forumka mógłby zapodać jakieś insider info
natomiast samo podejście ludzi do tych jego chujowych singli, jak i jego reakcja w moich oczach była prawidłowa (ale...) - szkoda że zdarza się to tak rzadko; one były słabe - ale czy dużo słabsze niż 200 innych które wyszły od tamtej pory? nie sądze
bo przecież mógł to wydać i sprzedałoby się tak czy inaczej, bo to nie był hejt kompletny - z tego co pamiętam to głosy na jutubku +/- się rozkładały jakoś w proporcji 4:1
(...ale) jeżeli go to nie zmotywowało, siadła mu psycha i nie wróci z czymś nowym na poziomie (albo wcale, w co wątpie) to słabo
COZAMIXTAPE klasyk
natomiast samo podejście ludzi do tych jego chujowych singli, jak i jego reakcja w moich oczach była prawidłowa (ale...) - szkoda że zdarza się to tak rzadko; one były słabe - ale czy dużo słabsze niż 200 innych które wyszły od tamtej pory? nie sądze
bo przecież mógł to wydać i sprzedałoby się tak czy inaczej, bo to nie był hejt kompletny - z tego co pamiętam to głosy na jutubku +/- się rozkładały jakoś w proporcji 4:1
(...ale) jeżeli go to nie zmotywowało, siadła mu psycha i nie wróci z czymś nowym na poziomie (albo wcale, w co wątpie) to słabo
COZAMIXTAPE klasyk
ciekawe to co o Kubanie piszecie, przegapiłem to jakoś
- TruthTeller
nie ma to jak zjadać scene gdy się rapuje "ale nie chce mnie się", a jak już można to się dokłada gówno 
"Kozacki track, lecz wyłącznie dla kumatych
Ty się nie spinaj, to tylko rap"
"Lecę szczerze, ty to przecież cenisz
Do widzenia, wszyscy oburzeni
Pozdrowienia tym co zrozumieli"
Tak, rozumiemy. Album ma premierę we wrześniu, także potrzebny był letniaczek, który będzie hulał przez całe wakacje.
TIP: 15.08 jest Święto Matki Boskiej Zielnej. To otwiera wiele możliwości promocyjnych.
Ty się nie spinaj, to tylko rap"
"Lecę szczerze, ty to przecież cenisz
Do widzenia, wszyscy oburzeni
Pozdrowienia tym co zrozumieli"
Tak, rozumiemy. Album ma premierę we wrześniu, także potrzebny był letniaczek, który będzie hulał przez całe wakacje.
TIP: 15.08 jest Święto Matki Boskiej Zielnej. To otwiera wiele możliwości promocyjnych.
Siemano, stolica WWA, a nie Waszyngton,
Jeśli chodzi o hajs jestem je**ną maszynką
Jeśli chodzi o hajs jestem je**ną maszynką
- Korben Dallas
Paweł Domagała kolejnym gościem. xD Szykuje się potężny hit dla radia Eska.
Anybody else want to negotiate?
- Moltisanti
Czekam na wersy o tym, że robi hity do radia bo musi zapewnić sobie emeryture z tantiemów bo ma dwóch synów i coś tam dalej
No Kuban raczej magisterki nie zrobił bo jak jego kawałki poszły w świat to jebnol ekonomię chyba na 2 roku licencjatu albo nawet 1
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Ten album będzie otwierać listy popowe, w sumie coraz częstsze zjawisko. Nie ma chyba się co wiele spinać, bo przyjebać bym się musiał do większości dzisiejszej sceny.
Buntownik to najdoskonalsza forma człowieka. Odrzuca konformizm na rzecz indywidualizmu nie będąc atencyjnym hipsterem, ale rewolucjonistą.
>>> wbita https://www.youtube.com/user/ComeoutTV <<<
>>> wbita https://www.youtube.com/user/ComeoutTV <<<