21 Savage & Metro Boomin - SAVAGE MODE II (2020)
- przedszkolanek
Re: 21 Savage & Metro Boomin - SAVAGE MODE II (2020)
jedynka jest lepszym albumem, ale na dwójce mamy lepszego 21 i metro niż kiedykolwiek wcześniej
chyba pisałem coś takiego od początku, c'nie?
osobiście wolałbym dostać muzykę w typie money man, slidin, my dawg czy brand new draco, jak to chyba miało być pierwotnie, brand new drako i money man chyba oraz kilka innych kawałków w tym typie latało jeszcze w zeszłym roku w snippetach
a najbardziej to bym chciał dwa albumy, jeden w stylu początku i końca, drugi w stylu tego ambientowego środka
chyba pisałem coś takiego od początku, c'nie?
osobiście wolałbym dostać muzykę w typie money man, slidin, my dawg czy brand new draco, jak to chyba miało być pierwotnie, brand new drako i money man chyba oraz kilka innych kawałków w tym typie latało jeszcze w zeszłym roku w snippetach
a najbardziej to bym chciał dwa albumy, jeden w stylu początku i końca, drugi w stylu tego ambientowego środka
bardzo mi siadła ta płytka chciałem powiedzieć tylko
pierdolenie że to 7/10 czy 8/10 jest bez sensu
chłopaki zrobili wzór z sevres dzisiejszego trapowego brzmienia i to się liczy
pierdolenie że to 7/10 czy 8/10 jest bez sensu
chłopaki zrobili wzór z sevres dzisiejszego trapowego brzmienia i to się liczy
zapraszam do sprawdzenia
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
Spróbowałem posłuchać tej wersji, nie wiem jaki jest sens przerabiania tego albumu na chopped&screwed 
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
patrząc z perspektywy historycznego kontekstu, żaden album inny od lat tak bardzo nie zasłużył na screwed & chopped remix 
- przedszkolanek
co ty gawi, uroczo brzmią te remixy, a że ciężko się tego słucha jako całości, zwłaszcza nieprzyzwyczajonym to inna sprawa
W sumie chyba racja, nie osłuchany jestem z tym podgatunkiem, a nawet miałem ostatnio plan żeby DJa Screw posprawdzać, ale się jakoś zebrać nie mogę.
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)
- przedszkolanek
to cię pocieszę, że ja w połowie też miałem dość, bo to jest materiał za długi i za jednorodny mimo wszystko na takie remixy, ale w chuj elegencko brzmią te kawałki i sympatycznie, nie da się nie uśmiechnąć jak choćby drake wpada, szkoda tylko, że freemana nie zescrewowali, jego linijki ładnie by wypadły
remix rip luv kosa niesamowita
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
dobra, wróciłem bo stwierdziłem, że coś ze mną nie tak, bo każdy propsuje a ja się nudziłem. No i siadło lepiej za tym drugim, trzecim razem. Running, Glock i Many Men najlepsze na płycie, ale wciąż pod koniec zaczyna wiać nudą imo. Mimo wszystko zmieniam oficjalnie zdanie, że jest to fajny album, choć nie jakoś specjalnie odkrywczy.
pussy, pussy, 21, shkreighup
pussy, pussy, 21, shkreighup
ja byłem zadowolony od pierwszego odsłuchu, a mimo to z czasem jeszcze lepiej odbieram ten release
póki co top 5 z tego co słyszałem w tym roku, przy czym głównym faktorem takiego stanu rzeczy jest bardzo duże repeat value - moge słuchać tego cały dzień wcześniej wypierdalając z playki numery z Drakiem i zamykający
chociaż trzeba przyznać że po Snitches & Rats flow albumu troche się wykoleja i bardzo brakuje płynnych przejść między numerami jak przy Runnin > Glock i Slidin > Many Men, zawsze cenie taki zabieg i w moich oczach dodaje to zawsze bardzo dużo albumowi
póki co top 5 z tego co słyszałem w tym roku, przy czym głównym faktorem takiego stanu rzeczy jest bardzo duże repeat value - moge słuchać tego cały dzień wcześniej wypierdalając z playki numery z Drakiem i zamykający
chociaż trzeba przyznać że po Snitches & Rats flow albumu troche się wykoleja i bardzo brakuje płynnych przejść między numerami jak przy Runnin > Glock i Slidin > Many Men, zawsze cenie taki zabieg i w moich oczach dodaje to zawsze bardzo dużo albumowi
to że ten album kurewsko zasługiwał na edycje CnS to prawda przenajświętsza, ale to co tutaj odjebano to jest takie gówno że brzmi to dosłownie tak jakbym ja ten CnS robił w audacity w gimnazjum, żesz ja pierdole, materiał w ogóle nie został spożytkowany we właściwy sposób, zero wykorzystanego potencjału, a co więcej jak ktoś posłucha tej hujni to się może na zawsze odwrócić od cns i słusznie stwierdzić że jak to ma być takie gówno to on nie chce mieć z tym nic wspólnego
taśmy dj screw a wersja cns tego albumu to taki skok jakościowy jak mobbyn lp a młody kopek
taśmy dj screw a wersja cns tego albumu to taki skok jakościowy jak mobbyn lp a młody kopek
nigdy nie skumam tych chop'n'screwed, poleci ktoś takie które nie brzmi jak gówno?
możesz mi mówić daquan
najlepsza płyta w gatunku to imo bigtyme vol 2: all screwed up
tutaj próbka:
tutaj próbka:
3' N the Mornin' dwójeczka oczywiście.
- przedszkolanek
występ u fallona
21 Savage x Metro Boomin: Runnin' / Mr. Right Now
Dodano po 2 dniach 3 godzinach 32 minutach 37 sekundach:
ej, te sample smyków i chóralne z glock in my lap są skądś konkretnie czy jakieś randomy z paczki albo coś w tym stylu?
czy to w ogóle wtyczki są tylko?
21 Savage x Metro Boomin: Runnin' / Mr. Right Now
Spoiler
ej, te sample smyków i chóralne z glock in my lap są skądś konkretnie czy jakieś randomy z paczki albo coś w tym stylu?
czy to w ogóle wtyczki są tylko?
Od 15 stycznia do kupienia w empiku
Nie przepadam za 21 Savage, ale na tym krążku naprawdę zrobił postęp w porównaniu z poprzednimi materiałami. Pierwszą część "Savage Mode" ledwo jestem w stanie przesłuchać do końca, straszne nudy imo, ale na drugiej części zdecydowanie poprawił nawijkę - nie jedzie w kółko tym samym flow tylko trochę kombinuje. Metro Boomin też dał bardziej zróżnicowane podkłady, nie takie powolne jak na jedynce, chociaż np track z Drake'iem niezbyt mi siedzi, ale ja ogólnie nie lubię tych bardziej popowych tracków w trapie. Na plus też na pewno to, że płyta zyskuje z kolejnymi przesłuchaniami. Chyba najlepszy trap jaki póki co słyszałem z tego roku.
pussy
jednak to jeeeeeeeeeest konkretny materiał, z początku byłem sceptyczny
jednak to jeeeeeeeeeest konkretny materiał, z początku byłem sceptyczny