[serial][Netflix] Stranger Things (2016 - 2025)
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [serial] Stranger Things
Myślałem że 4 sezon będzie ostatnim. Musiała mi umknąć mi ta informacja. Ogólnie to mam 2 rozkminy.
Wydaje mi się że ostatnia scena oznacza, że Max umarła bo proces przechodzenia w upside down zaczął przyspieszać. Odniosłem takie wrażenie, że potrzymanie Max przy życiu w śpiączce zahamowało proces, a to co dzieje się na końcu oznacza, że Max umiera
Zastanawiam się też trochę czy aby przypadkiem 2 światy się jakoś nie zatarły i bohaterowie nie ogarniają co się dzieje. Mam na myśli to, że część ekipy została w upside down nie mając tego świadomości a część się wydostała i dołączyła do realnego świata. Trochę tak jakby powstały 2 linie czasowe, które będą się na siebie nachodzić i ostatecznie wszystko przejdzie w świat upsidedown. To już raczej trochę teoria na wyrost bo weszła mi do głowy oglądając końcówkę pod wpływem kilku substancji.
-
RIVALDO111
- Zbanowany
@wueste
5 sezon będzie już ostatecznym. To już potwierdzone.
5 sezon będzie już ostatecznym. To już potwierdzone.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
wueste pisze:Ogólnie to mam 2 rozkminy.
Spoiler
Wydaje mi się że ostatnia scena oznacza, że Max umarła bo proces przechodzenia w upside down zaczął przyspieszać. Odniosłem takie wrażenie, że potrzymanie Max przy życiu w śpiączce zahamowało proces, a to co dzieje się na końcu oznacza, że Max umiera
Spoiler
Podbijam w 100%, miały być 4 zgony do tego co się stało w ostatniej scenie, więc NA LOGIKĘ Max powinna nie żyć
Spore rozczarowanie te dwa ostatnie odcinki, chociaż
Spoiler
jak 11 znalazła Max i doszło do konfrontacji z Vecną na tej sali gimnastycznej, bo miałem - ale to będzie dobra końcówka!
A potem się zjebało, niestety.
Zastanawia mnie tylko, że ten moment, gdy 11 mówi, że Max nie umrze, to tak naprawdę nie pokazali, co dokładnie jej zrobiła. Może przyjebka na siłę w sumie, ale zastanawia mnie to.
Upside Down przenika, bo jakby nie patrzeć, serce Max nie biło jakąś minutę.
A potem się zjebało, niestety.
Zastanawia mnie tylko, że ten moment, gdy 11 mówi, że Max nie umrze, to tak naprawdę nie pokazali, co dokładnie jej zrobiła. Może przyjebka na siłę w sumie, ale zastanawia mnie to.
Upside Down przenika, bo jakby nie patrzeć, serce Max nie biło jakąś minutę.
Młody Ian Curtis
no, to najważniejsza tajemnica serialu już wyjaśnionaW nowym wywiadzie z “Variety” Noah Schnapp potwierdził to, co podejrzewali fani Stranger Things i co mocno zostało zasugerowane zwłaszcza w ostatnim sezonie – Will Byers jest osobą homoseksualną i żywi uczucia do swojego przyjaciela, Mike’a Wheelera (Finn Wolfhard).
WAŻNE
gogi pisze: ↑15 lip 2022, 9:47no, to najważniejsza tajemnica serialu już wyjaśnionaW nowym wywiadzie z “Variety” Noah Schnapp potwierdził to, co podejrzewali fani Stranger Things i co mocno zostało zasugerowane zwłaszcza w ostatnim sezonie – Will Byers jest osobą homoseksualną i żywi uczucia do swojego przyjaciela, Mike’a Wheelera (Finn Wolfhard).
To się nazywa aktorstwo metodyczne.Latem zeszłego roku w wywiadzie z “Variety” Noah Schnapp potwierdził to, co podejrzewali fani Stranger Things i co mocno zostało zasugerowane zwłaszcza w czwartum sezonie – Will Byers jest osobą homoseksualną i żywi uczucia do swojego przyjaciela, Mike’a Wheelera (Finn Wolfhard). Po kilku miesiącach coming outu dokonał sam aktor.
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Czyli serial napisał życie, bo tam też jest gejem.
Vecna ty tam lepiej uważaj w co się pakujesz gdy chłopaki Cię złapią w tym 5 sezonie.
Vecna ty tam lepiej uważaj w co się pakujesz gdy chłopaki Cię złapią w tym 5 sezonie.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Spoiler
Jak podaje portal Variety akcja finałowego sezonu przeniesie się do jesieni 1987 roku. Twórcy - czyli bracia Dufferowie, obiecują, że tym razem wszystko zmierza ku nieuchronnemu końcowi. Netflix zapowiedział, że „Stranger Things 5” zadebiutuje w trzech częściach – pierwsza już 27 listopada 2025 roku, kolejna 26 grudnia, a wielki finał zaplanowano na Nowy Rok.
Do mediów dotarła informacja, że Millie Bobby Brown jeszcze przed rozpoczęciem nagrań nadchodzącego sezonu miała wnieść formalną skargę przeciwko swojemu serialowemu ojcu. Aktorka ma oskarżać 50-latka o "nękanie i zastraszanie", choć jak podkreślają informatorzy, jej zarzuty nie dotyczą czynności seksualnych.
To były strony i strony oskarżeń. Dochodzenie trwało miesiącami - przekazało źródło "Daily Mail".
Jak donoszą zagraniczne media, serialowy Jim Hopper podczas wewnętrznego procesu "wspierany przez cały ten czas" przez swoją ówczesną partnerkę. Obie strony sporu milczą, a Neflix odmówił mediom komentarza odnośnie najnowszych rewelacji.
Pierwsze pięć minut już widzieli?
No muszę przyznać że mam obawy, pal już licho to chujowe CGI ale zanosi się, że ostatni sezon elegancko wszystko powyjaśnia, aż do granicy retconowania, czyli w 100% wyjaśniona mechanika świata itd.
Fajnie to ktoś rozkminił w jakimś wątku redditowym bodajże, pierwszy sezon żarł bo to nie tylko sentymenty, ale świat działał prawie jak lovecraftowski cosmic horror. Tyle, że sukces i hype mógł spowodować, że braciaszkowie zostali niejako zmuszeni pójść w stronę bardziej strawną dla masowego widza, który łatwiej wciągnie gdy dobrzy wygrywają na końcu, jest z grubsza happy end, a świat wraca do normy, ba, wszystko da się wyjaśnić że to w sumie takie wydarzenia w psychice z okresu dorastania, metafora znaczy.
A w prawilnym cosmic horrorze czy jakimś new weird w stylu Ligottiego ludzie są zazwyczaj w sytuacji bez wyjścia, ten Upside Down i kosmos jako taki jest zamieszkany przez potworności które nie mają sensu i nie dają się ogarnąć rozumem, nad człowiekiem wisi fatum które nie daje jebania o jego dobre samopoczucie i walka jest skazana na piękną, ale porażkę raczej, a na pewno tajemnica zostaje Tajemnicą. Propsuję taki tejk. Rust Cohle zresztą też.
Spoiler
Fajnie to ktoś rozkminił w jakimś wątku redditowym bodajże, pierwszy sezon żarł bo to nie tylko sentymenty, ale świat działał prawie jak lovecraftowski cosmic horror. Tyle, że sukces i hype mógł spowodować, że braciaszkowie zostali niejako zmuszeni pójść w stronę bardziej strawną dla masowego widza, który łatwiej wciągnie gdy dobrzy wygrywają na końcu, jest z grubsza happy end, a świat wraca do normy, ba, wszystko da się wyjaśnić że to w sumie takie wydarzenia w psychice z okresu dorastania, metafora znaczy.
A w prawilnym cosmic horrorze czy jakimś new weird w stylu Ligottiego ludzie są zazwyczaj w sytuacji bez wyjścia, ten Upside Down i kosmos jako taki jest zamieszkany przez potworności które nie mają sensu i nie dają się ogarnąć rozumem, nad człowiekiem wisi fatum które nie daje jebania o jego dobre samopoczucie i walka jest skazana na piękną, ale porażkę raczej, a na pewno tajemnica zostaje Tajemnicą. Propsuję taki tejk. Rust Cohle zresztą też.
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Widziałem jakis trailer. Ciary
-
peterkurten
Bardzo przyjemne te pierwsze cztery odcinki
Przyłączam się do ciućmoków którzy mieli na tacy podane, o co chodzi z tytułem pierwszego odcinka, ale aż do premiery się nie połapali.
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Re: [serial][Netflix] Stranger Things (2016 - 2025)
jak juz leci nowy sezon? ja jeszcze 4 nie mialem kiedy skonczyc
Finałowy już leci, pierwsza część za nami.
Komentarz typa 3 killed 1 pregnat rozjebał mnie xD
Najdłużej oczekiwany coming out odhaczony.