[beef] Eripe - Bedoes

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Re: [beef] Eripe - Bedoes

Post autor: Malloy »

Niektórzy ludzie są tak biedni, że jedyne co mają to pieniądze
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
lambiczi

Post autor: lambiczi »

Nie wiem po co i co miałby odpowiedzieć Bedoes. Eripe zdaje się wykorzystuje moment, żeby o sobie przypomnieć i tyle, co chyba nawet było w którejś relacji z ich spotkania.

Już nie mówiąc o tym, że Bedoes go na dzień dobry znokautował, co było eskalacją jakiejś tam zaczepki.
Ostatnio zmieniony 01 sie 2025, 23:26 przez lambiczi, łącznie zmieniany 1 raz.
nescafeklasyg

Post autor: nescafeklasyg »

Dobra ale tu chodzi o kontrast między bedoesem a eripe i tylko o ten konkretny przypadek, ja też uważam że bedoes w tym kowbojskim wdzianku wygląda tak jakby masoni z loży mu to kazali nosić za karę ale kim w takim razie jest eripe zeby tu wykładać prawdy objawione na podwójnych rymach no i chuj w te jego przekminione pancze tak naprawdę, ślizgawka ktoś mu za nie pomnik wystawi?bo zaraz dojdziemy do wniosku że najlepszy raper to ten z przegranym życiem bo to realtalk jak rogal ddl ale jednak rip a rogal to nie ta kurwa galatyka a bedoes nie dość że rodzinę wyżywi to jeszcze z gonga tak zajebie że eripe tydzień się nie wyświetla i pisze dissa w stylu darth vader chociaż i tak w głebi duszy dobrze wie że nic tym nie ugra poza jakąś minimalną poprawą wizerunku menela zapijaczonego
Awatar użytkownika
wupees

Post autor: wupees »

W ogóle to potwierdzone z jakiś źródeł, że Eripe to jest totalny przegryw życiowy mieszkający u starych na garnuszku i pracujący za minimalną? Może chłop sobie wiedzie dobre życie a ta cała wudeczkowa otoczka jest prowadzona na potrzeby budowania społeczności tej całej patokalipsy zrzeszającej nieudaczników w rondlach. Jakby nagle zaczął wstawiać zdjęcia z dupeczką z wakacji na Malcie to by stracił wizerunek prawdziwego gracza i jedyny ich fanbase poszedłby postować do jakiegoś ERO JWP
nescafeklasyg

Post autor: nescafeklasyg »

^no to w takim razie jeśli ta cała pato jazda eripe to kreacja to tymbardziej powinien dupe trzymać krótko zarzucając kreacje grubemu.
Z której strony by tego beefu nie ugryźć to gruby wygrywa no kurwa nie handlujcie z tym
Ostatnio zmieniony 01 sie 2025, 23:34 przez nescafeklasyg, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Kurwa mać ale wy w dziwnych kategoriach czasem myślicie.

To że Eripe lubi wypić nie jest jakąś powszechna wiedza, nikt nie nazywa go menelem poza dosłownie pojedynczymi osobami. W komentarzach na fb widziałem z dwa komentarze wypominajace mu to.

Poza tym kurwa, tu chodzi o hip hop czy nie? O bardziej błache rzeczy niż wpierdol w niewyjaśnionych okolicznościach (bo są niewyjaśnione, mamy dużo sprzecznych wersji i NIE WIEMY jak dokładnie bylo) raperzy robili dissy, przypomnijcie sobie beef Szpaka z Bezczelem choćby. Tutaj doszło do prywatnej, poważnej spiny, jak widać Eripe nie jest aż tak malym pionkiem żeby nie wkurwic wielkiego Bedoesa przechodzącego obok na tyle że grubas się przysapie i zajebie mu ryzykując całą swoją karierę i życie bo żul Eripe mógł wyjebać się, zajebac głową w krawężnik i umrzeć. A jednak nasz kowboj zaatakował, po kilku spokojnych latach z jego strony gdzie miał mało krzywych akcji a wręcz ocieplił swój wizerunek aż do porzygu - teraz znowu pokazał swoją prawdziwą naturę małego skrzywdzonego dzieciaka z Bydgoszczy po gimnazjum i żadne show netflixa i kampanie reklamowe tego nie zmienią.

Przecież tu musiał być diss i Eripe go dostarczył. Nie wiem jak można dyskutować i analizować że Bedoes ma lepsze życie BĘDĄC RAPEREM i dlatego ma nie odpowiadać.
lambiczi

Post autor: lambiczi »

Jesteś jednym z najbardziej rozpoznawalnych raperów w Polsce - zarobiony po pachy - jakiś typ się gdzieś, kiedyś do Ciebie pruje, więc przy okazji spotkania na żywo walisz go na pizdę i go odcina. No nie da się tego przegrać, nawet jak się nie odpowie 😅 Ja nie jestem fanem agresji i raperzy się powinni dissowac, ale jakby to miał być muzyczny beef to by mu Bedoes wcześniej wrzucał linijki czy coś. Nie kumam co miałby mu tutaj odpowiadać, bo co nie powie to i tak się obroni: zrobi z siebie znowu ofiarę i pacyfiste, którego poniosło lub kozaka co leje przeciwnika na strzała.

E: no ale oczywiście lepiej żeby nagrał, niech coś się dzieje :p
Ostatnio zmieniony 01 sie 2025, 23:55 przez lambiczi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Poza tym nie mówcie że Grubego nie zaboli samo to że Rychu Peja wrzucił ten diss na swój profil (800k obserwujących) z podpisem "byłeś gnębiony, będziesz gnębiony"
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

Przecież Eripe normalne życie wiedzie dekle :rotfl: jako szczęśliwy mąż nawet nie wiem czy to jego żona nie była przy tej akcji
Menel to chyba otoczka z 2015
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

nescafeklasyg pisze: 01 sie 2025, 23:24 Dobra ale tu chodzi o kontrast między bedoesem a eripe i tylko o ten konkretny przypadek, ja też uważam że bedoes w tym kowbojskim wdzianku wygląda tak jakby masoni z loży mu to kazali nosić za karę ale kim w takim razie jest eripe zeby tu wykładać prawdy objawione na podwójnych rymach no i chuj w te jego przekminione pancze tak naprawdę, ślizgawka ktoś mu za nie pomnik wystawi?bo zaraz dojdziemy do wniosku że najlepszy raper to ten z przegranym życiem bo to realtalk jak rogal ddl ale jednak rip a rogal to nie ta kurwa galatyka a bedoes nie dość że rodzinę wyżywi to jeszcze z gonga tak zajebie że eripe tydzień się nie wyświetla i pisze dissa w stylu darth vader chociaż i tak w głebi duszy dobrze wie że nic tym nie ugra poza jakąś minimalną poprawą wizerunku menela zapijaczonego
ale serio twój argument brzmi, że bedoes jest lepszym raperem / wygrał beef bo ma lepszą sytuację finansową? xD
złap książkę, złap reset

free smly
ether

Post autor: ether »

lambiczi pisze: 01 sie 2025, 23:46 Jesteś jednym z najbardziej rozpoznawalnych raperów w Polsce - zarobiony po pachy - jakiś typ się gdzieś, kiedyś do Ciebie pruje, więc przy okazji spotkania na żywo walisz go na pizdę i go odcina. No nie da się tego przegrać, nawet jak się nie odpowie 😅
To jest ogólnie w chuj śmieszne, bo to idealnie pokazuje czym jest hip hop w Polsce. :rotfl: Jeden z najbadziej rozpoznawalnych raperów? Śmiesznie w chuj to brzmi, mimo, ze teoretycznie masz racje, ale według kogo on jest uważany za kozackiego rapera? Nie znam żadnego ogarniętego gościa który by to powiedział. Co on w ogóle nagrał? Przeciez rap w Polsce to jak casting na turbozjeba. Bycie najpopularniejszym raperem z reguły nie znaczy nic dobrego w tym kraju
Rookie

Post autor: Rookie »

On i tak nie odpowie to nie 2018. Nic do zyskania nie ma, tylko pozwoli się wyszumieć ripowi, tam na pewno jest kalkulacja, eripe jest na niego zwyczajnie za mały popularnościowo, przy czym muzycznie stanowi zagrożenie wieksze niż młody filipek czy schyłkowy tomb
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

ja tam myśle że młody borek by go rozjebał spokojnie.
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
wupees

Post autor: wupees »

Odpowie jeśli mu podpowiedzą, że z punchy na bumbapie może zgarnąć trochę fanbejsu staruchów przed wypuszczeniem krążka i zrobi mu to ruch na profilach. To jest dobry moment. Będzie coś w stylu no nie lubię bedoesa ale ten diss obiektywnie dobry, nie obsrał się. Problem jest taki, że nie ma mu kto tego napisać po odejściu od Białasa więc może dojść do tragedii.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

ether pisze: 02 sie 2025, 0:02 według kogo on jest uważany za kozackiego rapera? Nie znam żadnego ogarniętego gościa który by to powiedział.
Według mnie np. Jeśli ktoś nie słyszy, że Bedoes jest bardzo dobrym raperem, który co prawda odkąd stał się moralizatorem to nagrywa coraz słabsze rzeczy to jest głuchy.

Przecież on jako małolat nagrywał takie tracki jak:

a do takiego Gustawa to nie wiem czy Eripe się kiedykolwiek zbliżył w swojej karierze
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

oldschool pisze: 02 sie 2025, 0:28 a do takiego Gustawa to nie wiem czy Eripe się kiedykolwiek zbliżył w swojej karierze
dla mnie bez porównania wogle. młody głodny bedi robił to na czym polega rap - czysty brudny real talk, a eripe cała kariere jakieś wymysły o zjadaniu łaków i sraniu w szalet.
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
Vixm

Post autor: Vixm »

jak jest juz mowa o robocie eripe to skad sie wziela plota ze on ma jakas piekarnie czy cos. pare razy widzialem to na komentarzach na yt i fb.
Wieczna kłótnia gimbusów na forach nie zmieni tego w żaden ze znanych mi sposobów bo zwyczajnie opiera się na pierdoleniu niedojebanych dzieci wczutych w wikipedię i funkcję wybierania kolorów czcionki.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Taki piekarz z niego, a bułe od Bedoesa dostał.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
99mayday

Post autor: 99mayday »

:lol:
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

licze, ze bedoes jako fan Tedego nie odpusci i odpowie, ale cos czuje, ze bedzie "dostajesz ten jeden track..."

z drugiej strony co oni na siebie maja kurwa wyciagac jak sie nie znaja, chuja o sobie wiedza, dwa rozne pokolenia
Obrazek
ODPOWIEDZ