Kartky
- Cz4rny1337
- Moderator
- zemsta1kadluba
Re: Kartky
>cytowanie rapera koza jako autorytetu na początku felietonu
dzięki, dalej już nie musiałem czytać
dzięki, dalej już nie musiałem czytać
mołpy są kozackie
- sugarhill_notausgang
nawet jeśli ofiara również stosowała przemoc, w żaden sposób nie usprawiedliwia to zachowania oprawcy. Mamy aż nadto dowodów, by stwierdzić, że działania Kartky'ego znacznie wykraczały poza granice obrony własnej.
No supcio streściłeś, faktycznie to samo
no już nie chce mi się gadać znowu o tym samym, po prostu 'artykuł' jest tendencyjny w chuj i opiera się na hur dur
jak dwie osoby po prostu się napierdalają to jak stwierdzić kto jest oprawcą, a kto ofiarą?
czy kopanie typa z raną kłutą, który cię błaga o litość wykracza poza granice obrony własnej?
jak dwie osoby po prostu się napierdalają to jak stwierdzić kto jest oprawcą, a kto ofiarą?
czy kopanie typa z raną kłutą, który cię błaga o litość wykracza poza granice obrony własnej?
- Moltisanti
Chyba napiszę artykuł o tym jak żadna branża nie chroni przemocowców tak jak branża modelingu. Mamy aż nadto dowodów że zachowania Wiktorii wykraczały poza granice obrony własnej. No bo nawet jeśli kartky również stosował przemoc to nie usprawiedliwia zachowania oprawcy 
kurwa nie chce mi sie kminic ale byku co ty pierdolisz jak w kontekscie tego nagrania co laska udostepnila + to "ala ALA bije mnie daj spokoj prosze nie, dziekuje" przeciez to deklasuje ten filmik tego kutasiarza jako cokolwiek majacego wieksza wartosc dowodowaoyche pisze: czy kopanie typa z raną kłutą, który cię błaga o litość wykracza poza granice obrony własnej?
oboje to jakies wybryki i chuj ale no bez przesady
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
- ToMojaStaraKsywka
w ogóle to w jaki sposób on to mówi to jest jakaś beka xd
Co do całej sprawy, to podobno zakulisowo dzieją się jakieś ruchy, ten pozew zbiorowy ma dojść/doszedł do skutku, QQ też działa, niemniej nie sądzę, by akurat QQ cokolwiek oświadczało bez wyroków, bo to będzie tłukło w ich wizerunek i mogą tylko na tym stracić.
nie wiem czy ten filmik kartkyego nie ma wartości dowodowej (nie znam się), no ale nie sądzę że jest tak jak mówisz
przecież równie dobrze napisać, że w obliczu wideo, na którym wiktoria wypłaca mu kopy, to te jej teatralne 'co ty nie kochasz mnie już??' z drugiego filmiku brzmią nieszczerze/pod materiał wideo
uważam że widzieliśmy 2 w pewnym sensie zmanipulowane nagrania z ta różnicą, że na jednym widzimy przemoc fizyczną, na drugim nie; na jednym napastnik wie że jest nagrywany, na drugim nie, wobec tego wynurzenia jakiegoś antka, że wiktoria przedstawiła gruntownie udokumentowane dowody na przemocowość kartkiego, a kartki nie przedstawił nic, brzmią absurdalnie i nie wiem po co ktoś z więcej niż dwiema fałdami na mózgu miałby traktować ten felieton na serio, tyle
jak wjedzie pozew i kartki zostanie dojebany, to śmiało mo zna go śpuścić w kiblu, ale na tę chwilę nie wiadomo co tak naprawdę się u nich działo, a sprawa jest zbyt poważna, żeby podchodzic do niej na zasadzie 'gupi łak którego nie lubię vs niewinna modelka z instagrama, która nikogo by nie skrzywdziła i nie pierdzi nawed'
podejdź do tematu na zasadzie 'osoba A vs osoba B' to będziesz miał trzeźwiejszy osąd sytuacji [mention]Jaayu[/mention]
przecież równie dobrze napisać, że w obliczu wideo, na którym wiktoria wypłaca mu kopy, to te jej teatralne 'co ty nie kochasz mnie już??' z drugiego filmiku brzmią nieszczerze/pod materiał wideo
uważam że widzieliśmy 2 w pewnym sensie zmanipulowane nagrania z ta różnicą, że na jednym widzimy przemoc fizyczną, na drugim nie; na jednym napastnik wie że jest nagrywany, na drugim nie, wobec tego wynurzenia jakiegoś antka, że wiktoria przedstawiła gruntownie udokumentowane dowody na przemocowość kartkiego, a kartki nie przedstawił nic, brzmią absurdalnie i nie wiem po co ktoś z więcej niż dwiema fałdami na mózgu miałby traktować ten felieton na serio, tyle
jak wjedzie pozew i kartki zostanie dojebany, to śmiało mo zna go śpuścić w kiblu, ale na tę chwilę nie wiadomo co tak naprawdę się u nich działo, a sprawa jest zbyt poważna, żeby podchodzic do niej na zasadzie 'gupi łak którego nie lubię vs niewinna modelka z instagrama, która nikogo by nie skrzywdziła i nie pierdzi nawed'
podejdź do tematu na zasadzie 'osoba A vs osoba B' to będziesz miał trzeźwiejszy osąd sytuacji [mention]Jaayu[/mention]
- zemsta1kadluba
podbijam i followupuje mój post z początku tej afery
Kartky to dla mnie śmieć
Ale nawet śmieć ma prawo do obrony, tak jak to prawo ma morderca, gwałciciel, pedofil, fan Bedoesa. I sprawy rozstrzyga się neutralnie, tak jak oyche pisze osoba A vs osoba B, sięga to czasów rzymskich z zasadami praesumptio boni viri (domniemanie dobrej wiary, czyli niewinności) i in dubio pro reo (nie dające się usunąć wątpliwości rozstrzyga się na korzyść oskarżonego).
Kartky to dla mnie śmieć
Ale nawet śmieć ma prawo do obrony, tak jak to prawo ma morderca, gwałciciel, pedofil, fan Bedoesa. I sprawy rozstrzyga się neutralnie, tak jak oyche pisze osoba A vs osoba B, sięga to czasów rzymskich z zasadami praesumptio boni viri (domniemanie dobrej wiary, czyli niewinności) i in dubio pro reo (nie dające się usunąć wątpliwości rozstrzyga się na korzyść oskarżonego).
mołpy są kozackie
pisałem wyżej ze oboje to zjeby bo tak wlasnie podchodzę do tego problem jest taki, ze filmik kartkiego sprawia wrazenie nagranego wlasnie po to, żeby w razie w dojebac ze "ooo bijo" no kurwa rozumiesz o co chodzi jak było tu już poruszane babeczka co przegralaby z mini majkiem a tu gość kilka razy większy teatralne "ała jak mnie wszystko boli" no stary, po prostu ciężko się nie oprzec wrazeniu filmika nagrywanego na wszelki wypadek z uwydatnionym "patrzcie jak mnie napierdala!". laska nagrala dyktafonem slychac jak lataja przedmioty i jak ja szarpie i akurat tam slychac raczej ze to nie jest jakies udawane "oooo kartky sławny raperze przestan mnie bic" tylko gość drze pizde jak pokurwiony na leb, ona w szoku wiadomo jak to jest jak się dzieje grubo i osoba która kochasz odpierdala.
felietonu nie czytam nawet strata czasu, na jednym nagraniu gość udaje ze go boli i przedstawia babke ze go nakurwia, a na drugim gość nie udaje ze go boli i szarpie i rozpierdala pokoj a laske od kurew wyzywa no coz, nie dajmy się tez ponieść fantazji ze "ooo biedny kartky tak na nim psy wieszają", szczególnie ze to wlasnie po jej nagraniu nastala cisza. jebac hatfu i tak za dużo czasu poswiecam ale mam kolokwium jutro i musze jakos się usprawiedliwić dlaczego się nie ogarnalem jeszcze no hard feelings oyche i również się podpinam ze niech to znajdzie rozwiązanie w sadzie!
felietonu nie czytam nawet strata czasu, na jednym nagraniu gość udaje ze go boli i przedstawia babke ze go nakurwia, a na drugim gość nie udaje ze go boli i szarpie i rozpierdala pokoj a laske od kurew wyzywa no coz, nie dajmy się tez ponieść fantazji ze "ooo biedny kartky tak na nim psy wieszają", szczególnie ze to wlasnie po jej nagraniu nastala cisza. jebac hatfu i tak za dużo czasu poswiecam ale mam kolokwium jutro i musze jakos się usprawiedliwić dlaczego się nie ogarnalem jeszcze no hard feelings oyche i również się podpinam ze niech to znajdzie rozwiązanie w sadzie!
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
ja #teamJaayu bez kitu ciężko patrzeć na to w ten sposób, że startują z tej samej pozycji w tym beefie(xd) jak chłop jest 2 razy większy od niej i jakby tego nie odsuwać na bok to wg mnie to ma znaczenie w ocenie sytuacji, zwłaszcza w kontekście tych dowodów, gdzie na filmiku, gdzie dziewczyna sprzedaje mu lowkingi widać, że nad sobą nie panuje a na nagraniach głosowych Kartek nawet jak nie krzyczy to z wyrachowaniem i zdaje się pełną świadomością dojeżdża ją psychicznie z tego co pamiętam
MOB
jak dla mnie to oba filmiki sprawiają wrażenie nagranych w celu użycia w sądzie. nie wiem jak miał zachować się kartki żeby nie być na przegranej pozycji, przecież na forum po jego oświadczeniu nikt nie wierzył, że wiktoria podnosi na niego rękę, nawet po tym filmiku był viktimszejmowany. więc typ nagrywa jak jest ofiarą przemocy - na pewno udaje/jest frajerem/manipuluje - kartki przegrywa. gdyby się bronił, obezwładnił ją, cokolwiek - na drugi dzień wiktoria pucuje się z siniaków na ig, kartki jest sprawcą przemocy - też przegrywa.Jaayu pisze: ↑28 lis 2019, 18:41 filmik kartkiego sprawia wrazenie nagranego wlasnie po to, żeby w razie w dojebac ze "ooo bijo" no kurwa rozumiesz o co chodzi jak było tu już poruszane babeczka co przegralaby z mini majkiem a tu gość kilka razy większy teatralne "ała jak mnie wszystko boli" no stary, po prostu ciężko się nie oprzec wrazeniu filmika nagrywanego na wszelki wypadek z uwydatnionym "patrzcie jak mnie napierdala!". laska nagrala dyktafonem slychac jak lataja przedmioty i jak ja szarpie i akurat tam slychac raczej ze to nie jest jakies udawane "oooo kartky sławny raperze przestan mnie bic" tylko gość drze pizde jak pokurwiony na leb, ona w szoku wiadomo jak to jest jak się dzieje grubo i osoba która kochasz odpierdala.
wiktoria na ig mówiła, że zaczęła nagrywać tę dramę, bo bała się o swoje życie - na nagraniu kartki kilkadziesiąt razy każe jej wyjść z jego(?) mieszkania - wiktoria zostaje. dlaczego? nie wiem, powody mogą być różne, a jednym wyjaśnieniem może być to, że tak naprawdę nie bała się o swoje życie, chciała nagrać dobry materiał i może wiedziała, że nic poważnego ze strony kartkiego jej fizycznie nie grozi?
odniosłem zupełnie inne wrażenie majster, darcie pizdy kartkiego, schizofreniczna modulacja głosu i to co on pierdoli sugerują, że w tamtym momencie był raczej odklejony, a nie wyrachowany.
no a tekst że on jest duży a ona mała to coś w stylu hehe jak można zgwałcić prostytutkę
no wlasnie w tym problem ze jej nagranie jest bardziej wiarygodne od jego nagrania, bo jest roznica pomiędzy 15-sekundowym czy ile tam nagraniem jak babeczka go bije a on "ała ała ten filmik wrzuce wszędzie", a 10 minutowym nagraniem jak typ ma jakiś zjazd chyba albo wyrachowanie jeździ po lasce jak po szmacie i szarpie i rzuca przedmiotami no. a z tym ze "to czemu nie wyszla" to no to nie jest tak oczywiste zapytaj rodzin gdzie ojciec bije najebany dzieci i zone czy matka się zneca nad dzieciakami, to nie jest latwe tak se o odejść i "wyjść z mieszkania przeczekać", dalej takie osoby kochają tych ludzi. no i z tym gwałceniem prostytutki, ja nie wiem byku miales kiedyś ziaziu na pewno mocniejsze od tego na filmie wiele razy i chyba stać cie było na cos więcej niż "ała ałaa", nie uwierzę, ze osoba o takiej sile jest w stanie zrobić ci taka krzywdę ze zaczynasz grac w trudnych sprawach, nie chce mi się tez tlumaczyc pewnych rzeczy, bo wynikają z banalnych doswiadczen zyciowychoyche pisze: ↑28 lis 2019, 19:48 więc typ nagrywa jak jest ofiarą przemocy - na pewno udaje/jest frajerem/manipuluje - kartki przegrywa. gdyby się bronił, obezwładnił ją, cokolwiek - na drugi dzień wiktoria pucuje się z siniaków na ig, kartki jest sprawcą przemocy - też przegrywa.![]()
wiktoria na ig mówiła, że zaczęła nagrywać tę dramę, bo bała się o swoje życie - na nagraniu kartki kilkadziesiąt razy każe jej wyjść z jego(?) mieszkania - wiktoria zostaje. dlaczego? nie wiem, powody mogą być różne, a jednym wyjaśnieniem może być to, że tak naprawdę nie bała się o swoje życie, chciała nagrać dobry materiał i może wiedziała, że nic poważnego ze strony kartkiego jej fizycznie nie grozi?
no a tekst że on jest duży a ona mała to coś w stylu hehe jak można zgwałcić prostytutkę
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
z zasady nagranie, na którym jedna strona wie, że jest nagrywana, a druga nie, jest średnio wiarygodne. mnie zaskoczyło, że zamiast jej zajebać, jak by to damski bokser zrobił, to typ jej grozi obdukcjami i policją.Jaayu pisze: ↑28 lis 2019, 19:59 no wlasnie w tym problem ze jej nagranie jest bardziej wiarygodne od jego nagrania, bo jest roznica pomiędzy 15-sekundowym czy ile tam nagraniem jak babeczka go bije a on "ała ała ten filmik wrzuce wszędzie", a 10 minutowym nagraniem jak typ ma jakiś zjazd chyba albo wyrachowanie jeździ po lasce jak po szmacie i szarpie i rzuca przedmiotami no.
nie wiem jak kartki się zachowuje na codzień, ale rzeczywiście na tym filmiku sprawia wrażenie jakby przyaktorzył full - może z cynizmu, może z bezsilności, chuj wie, ale nie wiem co to zmienia? nadal na tym filmiku to on jest ofiarą, a przecież nie chodzi tylko o to kopnięcie, bo jest na wideo rana po nożu, którą rzekomo zadała wiktoria, później wstawiał zdjęcie ryja zalanego krwią i też sugerował że ona to zrobiła, a jego koleżcy potwierdzili. co z tego że kurwa on jest duży a ona mała? ktoś może wyglądać jak niedopałek z oświęcimia, a jak ci pierdolnie z zaskoczenia tłuczkiem w ryj to i tak siądziesz na piździe zalany krwią i kilogramy nie pomogą
no i nie wiem nadal co ten typ powinien zrobić - nagrał filmik - chujowo, manipuluje, przyaktorzył, taki duży chłop powinien się jej odwinąć w samoobronie, a nie zgrywać ofiarę, do pieca z nim
gdyby się jej odwinął w samoobronie - chujowo, damski bokser, mógł nagrać filmik to by chociaż dowody były, że go bije, do pieca z nim
i tak to jest
Ty, no, ziomek, ale to, że w środowisku od 4 lat mówiło się o tym, że Kartky napierdala kobiety, a raper Kamel (któremu do lewaka bardzo, bardzo daleko, więc o jakieś profeministyczne ciągoty bym go nie posądzał jak sugerujesz w poście mówiącym o tym, że Kartky jest mężczyzną i to dlatego on tutaj nie jest postrzegany jako ofiara) podkreślał to w każdej dyskusji na temat Kartkiego. A co jak co, on miał okazję Kartkiego poznać, chociażby z uwagi na Brudne Południe. Rozumiem, że Kartky trafia na same borderki?
aka anthony hotbeats / skwer represent
już mi się nie chce tam odnosić i wyklocac do oyche ale ona go nie jebie tam tłuczkiem po pizdzie tylko kopie no nie wiem ale jak ktoś jest malej postury to kurwa nie ma jakiejś ogromnej sily i jeszcze jakby to był jakiś kop w czule miejsce a nie jakis lowking ale co ja tu będę się produkowal. jakies potwierdzenia jego kolegow no dajmy spokoj to ci sami co się schowali w pizdzie jak wyplynelo nagranie z dyktafonu? czekam az się rozwinie jeszcze. kurwa jeszcze jakies "i tak zle i tak niedobrze" ja pierdole nikt tu nie mowi ze miał babe napierdalac na filmie tylko w kontekście tych wydarzen ten filmik chuja mowi i tyle a ty jakies filozofie uprawiasz ze ooo feminizm kurwa chuj mnie jakiś feminizm jebany po prostu w całej tej historii typ wyszedł na jakiegos pokurwienca agresora a ona na szajbuske ityle.
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
piłem do tego wysrywu felietonu z krytyki politycznej, tylko że muzycznej
no ale tak, w pewnym sensie tak jest, że jest postrzegany jako oprawca, bo jest mężczyzną i nie trzeba do tego feministycznych ciągot, zobacz ostatnie posty w tym temacie
co do reszty to nie wiem, jak widzisz wypowiadam się tylko na temat cwynar vs kartky, sam kartky mówił o tym że też ma jakichś byłych partnerów wiktorii, których rzekomo napierdalała, jakkolwiek absurdalnie to może nie brzmieć
[mention]Jaayu[/mention] z tego co pamiętam nic o feminizmie nie przewijałem w tym temacie
wiem że na filmie nie napierdala go tłuczkiem, ale napisałem to bo kurwa opowiadacie jakby ktoś mały nie mógł zrobić krzywdy komuś dużemu
https://streamable.com/p8sl5 chyba że te obrażenia i rana po nożu też od lowkingów powstały, a z tego co widzę to nie tylko koledzy się schowali w piździe, ale po prostu wszyscy którzy na początku tak ochoczo się wypowiadali na socialmediach, z jednej czy z drugiej strony
ten filmik z kopem mówi tyle, że sytuacja prawdopodobnie nie jest tak jednostronna, jak przedstawiła to wiktoria na początku
to że wyszedł na pokurwieńca to swoją drogą, ale za bycie pokurwionym nie idzie się do więzienia, a za napierdalanie ludzi tak i o to mi chodzi
no i okej rozumiemy sie dziekuje za temat
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels