xD moj glowny bol dupy w tym temacie, to ze premiowanie inwestowania w beton hamuje rozwoj tenkraju, o mnie sie nie martw bo radze sobie dobrze i mam gdzie mieszkac, a dawanie przykladow przeruznych nie wiem czy tu ma sens, bo jest dużo rodzajów człowieka - i taki, dla ktorego gora hajsu nie jest najwyższą wartością, też istnieje
[beef] Eripe - Bedoes
Re: [beef] Eripe - Bedoes
Góra hajsu może nie, ale patrząc jak skończył Eripe (latał tutaj jego LinkedIn), czyli no skromnie mówiąc sukcesu zawodowego to on w życiu nie osiągnął, to mnie osobiście coś każe wierzyć, że jakiś ból dupy o to, że jego skillsy rap scena wyceniła na 3,50 występuje.
Oczywiście ktoś sobie może wierzyć, że Eripe nigdy nie pomyślał, że kurde myślałem jednak, że trochę lepiej mi się będzie powodzić gdy takie beztalencia kupują kolejne wille.
Prawdy i tak się nie dowiemy. Natomiast patrząc na Eripe z perspektywy 25 roku to zawsze zdawał się być małym, zakompleksionym człowieczkiem, który pod płaszczykiem wymuszonego uśmiechu pojeba buduje sobie obronną twierdzę ze swoich wyimaginowanych zasad.
Dodano po 2 minutach 44 sekundach:
Btw. chętnie poznam te argumenty Tomba, dlaczego lepiej niż na swoim talencie zarabiać naganiając na grupki tradingowe od kryptowalut.
Oczywiście ktoś sobie może wierzyć, że Eripe nigdy nie pomyślał, że kurde myślałem jednak, że trochę lepiej mi się będzie powodzić gdy takie beztalencia kupują kolejne wille.
Prawdy i tak się nie dowiemy. Natomiast patrząc na Eripe z perspektywy 25 roku to zawsze zdawał się być małym, zakompleksionym człowieczkiem, który pod płaszczykiem wymuszonego uśmiechu pojeba buduje sobie obronną twierdzę ze swoich wyimaginowanych zasad.
Dodano po 2 minutach 44 sekundach:
Btw. chętnie poznam te argumenty Tomba, dlaczego lepiej niż na swoim talencie zarabiać naganiając na grupki tradingowe od kryptowalut.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
moze cos skrobal w ghostwritingu, bo nie sadze, ze tyle lat byl nieaktywny muzycznie i zajmowal sie tylko piciem wodki i pisaniem postow na facebooku
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
- Cz4rny1337
- Moderator
W wywiadzie u Winiego padło to pytanie i Tomb jakoś się ustosunkował, była to chyba argumentacja na zasadzie co by było gdyby, że odszedł w danym momencie i nie można powiedzieć że on razem z Solarem i Białasem zostałby milionerem tak o, że po prostu nie było pewności że tak będzie.
Trochę pogmatwane było to tłumaczenie ale kumam o co mu chodzi, po fakcie każdy mądry ale na tamtą chwile zdecydował że odchodzi i odszedł.
Trochę pogmatwane było to tłumaczenie ale kumam o co mu chodzi, po fakcie każdy mądry ale na tamtą chwile zdecydował że odchodzi i odszedł.
przeciez Solar i Tomb to wacki na solowych albumach. W ogole odnosnie Tomba wyrosla jakas legenda jaki to jest zajebisty, a chlop zaslynal z dobrych tekstow i wypadania z bitu. A Solar jest milionerem tylko i wylacznie dzieki temu, ze jest wspolzalozycielem SB i ozenil w ciul hajsu z albumow swoich artystow. Bialas jest kilka lat swietlnych wyzej od niego, jesli chodzi o skillsy i przynajmniej sprzedaje plyty
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
No TomB liczył na to że jego Panteon równie świetnie zażre, a on będzie tam jedynym szefem a nie jednym z trzech. Poza tym eksplozja SB i np. zakontraktowanie Maty miało miejsce dopiero po odejściu TomBa.
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Oczywiście, że tak - tak patrząc faktycznie z perspektywy to nie jest ciężki wniosek
Patokalipsa - Chce żyć pisze:Kutas wbity w świat, choć tu paradoks jest grany
Bo to ja, co bym nie robił to czuję się wyruchany
Patokalipsa - Po co pisze:Dwadzieścia dwa lata, ciągle żyję tu bez celu
W głowie pełno pomysłów, ale pusto w portfelu
Pewnie jeden z wielu, którzy przegrywają z życiem
Którzy śmieją się otwarcie, ale płaczą zawsze skrycie
Kładę emocje na bicie i nie pytaj mnie dlaczego
Dobrze wiem, że moje słowa nie zmienią tutaj niczego
Z resztą, po co pytasz, skoro nie chcesz znać odpowiedzi
Szczerze, jak na spowiedzi, powiem ci, co we mnie siedzi
Wyprany z uczuć, ale do bólu prawdziwy
Nie wierzę w happy end, widzę same negatywy
Ciągle ranię innych, często nieświadomie, kurwa mać
Obdarty z empatii, aspołeczny pojeb, kurwa mać
Ale twardo stoję i nie dam się złamać, kurwa mać
Choć ten świat bez przerwy pluje mi w twarz, kurwa mać
W tym świecie płytkich oddechów i powiększonych źrenic
Jest chujowo, nie pytam dlaczego, ale jak to zmienić
"Twardy Orzech" pisze:Mogę pieprzyć, że jestem lepszy, to gówno prawda
Mam te teksty i pusto w kielni, trudno o farta
Rozterki z dupy słyszę ciągle wokół, kurwa mać
I choć blisko domu, nie wiem już czy mam dla kogo grać
Błędne koło pisze:Ogarnianie, sranie w banie, ja odpalę zaraz baty
Palę dalej, choć rzucałem już częściej niż Karabatić
Za mandaty mógłbym sobie kupić pewnie górę koksu
I tak przedawkuję w końcu, byt niepewny; Durex z kiosku
Nie sprawdziłem się na wyspach; Grzegorz Rasiak; zaraz wracam
Stała praca - pchanie sortu, czy hajsik na małolatach
Miałem zrobić studia, kurwa, mama chciała bym był kimś
Wątpię, czy teraz jest dumna, że potrafię nieźle pić
Od dawna nie miewam kaca, nadal mało gadam, bo
Towarzystwo mnie przytłacza, słabo jak na gracza, co?
Chuj ci w dupę, każdy mówi, muszę słuchać smutne fakty
Wodospady gówna kapią z uszu mi na brudne najki
Strumienie truizmów, każdy truje, że ma trudny los
Czasem wolałbym być trupem, trumna chociaż stłumi głos
Udawanie normalnego już mi zbrzydło, przykro mi
I jebać wszystko, patrzę w przyszłość i nadal nie widzę nic
Życie to nie film pisze:By być parodią człowieka, wkręcać sobie straszny film
Nie ma sensu, lepiej stawiać czoła światu
Z jutrem iść na wojnę i walczyć o swoje jak Spartakus,
Wygrać to życie, starać się w drodze nie zgubić
I zamiast martwicy mózgu, wybrać piękny umysł
Zero skrupułów, pierdolić wszystko i wszystkich wokół
Iść swoją drogą, wiedząc, że to droga bez powrotu
Życie to nie film, lecz spraw, by happy end nie był mitem
Więc wyłącz to, typie i zrób coś z tym syfem
Bez kitu kilka numerów z głowy jako fan w tych latach 2012-2014 Eripe, luźno to w wersach widać że go bolało to wszystko, ale przybrał taką postawę.Jestem rozczarowaniem pisze:Czasami od klepania po plecach lepszy kop w dupę
Teraz o hajsie będzie mi tu gadał byle cieć
Ja kiedyś by jakoś żyć musiałem stąd wylecieć
Sprzedałem ulubione płyty by na bilet mieć
Po roku nie przywiozłem prawie nic, kurwa mać
Wtedy pomyślałem, że raper to super praca
A z długopisem w ręku tu nie mam w ogóle kaca
A kiedy piszę wersy to czuję się królem świata
Od roku nie napisałem prawie nic, kurwa mać
Jeśli się wypalam sam nie wiem co dalej zrobię
Przecież nie gaśnie mi zapał i czuję że daję ogień
Skoro jestem kotem to czemu mnie to zabija?
Skurwysynu to moja 8 zielona mila
Ja osobiście jako gówniak z kompleksami mega ceniłem takiego Eripe, który słyszałem właśnie uważa że jest chujowo i nic od siebie nie daje, ale zakłada te maske i napierdala się ze światem. Teraz to wiadomo, że wydaje się to w chuj głupie, ale no tak - Eripe zawsze tymi swoimi napierdalankami przykrywał swoje problemy po prostu
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
- Cz4rny1337
- Moderator
- Cz4rny1337
- Moderator
prawda? jeszcze bym musial tego sluchac
za szczyla nie zwracalem uwagi
dziękuje Pan Piters
/edit
zresztą jakby to miało być coś obraźliwego, że chce hajs za skille i rap - to jest jasne chyba dla kazdego kto się rozwijał w jakiejś gałęzi którą można zmonetyzować
obraźliwe to jest to, że to go napędza do takich ataków, które wiecznie kończą się kompromitacją
za szczyla nie zwracalem uwagi
dziękuje Pan Piters
/edit
zresztą jakby to miało być coś obraźliwego, że chce hajs za skille i rap - to jest jasne chyba dla kazdego kto się rozwijał w jakiejś gałęzi którą można zmonetyzować
obraźliwe to jest to, że to go napędza do takich ataków, które wiecznie kończą się kompromitacją
Ostatnio zmieniony 13 sie 2025, 13:26 przez Cz4rny1337, łącznie zmieniany 1 raz.

- gods bidness
Kurwa jakie nędzne te barsy, już abstrahując od ich treści. 
Spoko, słuchałem tego sporo kiedyś więc wystarczyło z głowy odpalić rap geniusa i skopiować, ale no teraz to też ciężary by były tak posprawdzać 
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Mega ciężary, ale zarazem autentyczne te wersy aż w serduszko kłuje. Słuchanie Eripe to niestety jedna z gorszych rzeczy, które mogą spotkać na słuchawkach młodego faceta, ale głowa się bujała do "Apogeum wkurwienia".
nie no, jak na 2k12 to chyba spoko. Biorac pod uwage, ze koledzy w sql nazywali goatem Slonia, a wsrod radiowek byly Wilk Chodnikowy, Zeus nie zyje etc, to Eripe z Patokalipsa byly takim malym dodatkiem do tej muzy, ktora sie ze soba w pewnym momencie zlewala. Ale biorac pod uwage, ze za oceanem rok wczesniej pojawil sie Tha Carter IV, a rok pozniej Rich Gang, to rzeczywiscie Patokalipsa sie zatrzymala wowczas w miejscu
ale czy to wstyd bylo sluchac, raczej nie. Takie byly poniekad trendy, kwestia w tym, ze oni w tamtych czasach sie zatrzymali i nie rozumieja, ze w przemysle muzycznym trzeba byc muzykalnym, zeby wyplynac na glebokie wody
ale czy to wstyd bylo sluchac, raczej nie. Takie byly poniekad trendy, kwestia w tym, ze oni w tamtych czasach sie zatrzymali i nie rozumieja, ze w przemysle muzycznym trzeba byc muzykalnym, zeby wyplynac na glebokie wody
Oni chyba rozumieja ze trzeba byc muzykalnym zeby sie wybic na szerokie wody, ale nie podoba im sie (pewnie maja jakis zal do sluchaczy) fakt ze malo kto docenia taka muzyke jaka oni robia i daja temu upust w kawalkach po prostu
Zreszta mysle ze jak komus sie dobrze wiedzie i jest zadowolony z zycia to nie potrzebuje uwalniac negatywnych emocji ublizajac lub umniejszajac innym nawet jezeli robia muzyke ktora im sie nie podoba
Zreszta mysle ze jak komus sie dobrze wiedzie i jest zadowolony z zycia to nie potrzebuje uwalniac negatywnych emocji ublizajac lub umniejszajac innym nawet jezeli robia muzyke ktora im sie nie podoba
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Kurwa mało kto docenia muzykę jaka oni robią?
Przecież truskuloza w tym kraju żyje i ma się dobrze, kwadratową OG Kamke wypromowali truskule bo poleciała na bicie paktofoniki swoim kwadratowym flow.
Patokalipsa ma swoich odbiorców i to całkiem sporo, 150k subow na yt to serio nie jest mało. Nie ma co deprecjonowac na siłę że są jakimś totalnym underem na który każdy pluje.
Przecież truskuloza w tym kraju żyje i ma się dobrze, kwadratową OG Kamke wypromowali truskule bo poleciała na bicie paktofoniki swoim kwadratowym flow.
Patokalipsa ma swoich odbiorców i to całkiem sporo, 150k subow na yt to serio nie jest mało. Nie ma co deprecjonowac na siłę że są jakimś totalnym underem na który każdy pluje.
Ja to bym jeszcze napisał, że ma 150k subów na yt bo zapomniałeś
Mes dla kontrastu ma 12k