@jajca w sumie w to też jestem w stanie uwierzyć
Ten Typ Mes
Re: Ten Typ Mes
@masz_szluge_ tak, to wszystko jasne i oczywiste jest dla mnie, szanuję tę postawę żeby nie było, myślałem po prostu, że coś konkretnego za tym stoi, dzięki
"nie polkę, nie lewaczkę..."

@efzet to chyba też followup do tego
https://genius.com/Mikromusic-takiego-chopaka-lyrics ale nie wiem czy cały kawałek był kontrą tak jak estrogen sławów
https://genius.com/Mikromusic-takiego-chopaka-lyrics ale nie wiem czy cały kawałek był kontrą tak jak estrogen sławów
tak, krindż w chuj, to jest ładnie zaśpiewane, nawet buja, ale kurwa, to jakiś adi nowak albo matcha raper mogłby sobie zaśpiewać, a bekulcowo to brzmi od naczelnego hustlera
Spoiler

Wiadomo że lepiej by się czuł jakby się obudził na Ukrainie albo w Burkina Faso
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Jebana polska i polaczki interesujące się nie tym co trzeba
Ten Typ Mes

lygrys
Ten Typ Mes
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
POlaczki*
na szczescie zmienil wiesniacki plaszczyk na barbour i plaszczyk typu normalny landlordzki pancerz lekki +3.
Chociaz barbour chujowizna jednak bo zamiast oryginalny pattern w krate to logówka wyjebana do kamery na klacie jak wieśniak z kabat na lotnisku modlin
na szczescie zmienil wiesniacki plaszczyk na barbour i plaszczyk typu normalny landlordzki pancerz lekki +3.
Chociaz barbour chujowizna jednak bo zamiast oryginalny pattern w krate to logówka wyjebana do kamery na klacie jak wieśniak z kabat na lotnisku modlin
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
jaki ten wywiad w onecie jest żenujący, ja pierdole, hardcore raper poszedł się pucować do plastikowego ludka gdzie dostaje pytania z dupy i pierdoli farmazony
"nie każdy to rozumie, myślą że mi odjebało już
gdy rok po wyjściu ze szpitala rozjebałem bmw
żebra połamane, kręgosłup wyposażony w stal
dwa razy umarłem, żeby poczuć życia smak"
oglądam sobie ten wywiad w tejże chwili, już wiem, że typ jest foremny i robi dobre dzieci 
"nie każdy to rozumie, myślą że mi odjebało już
- Oportunistycznyebaka
W wywiadzie najlepszy jest moment w którym mówi o Bukowskim, że trzeba sobie wziąć na warsztat idoli z lat młodości i ich zweryfikować. No i właśnie wielu, w tym ja, jakiś czas temu zweryfikowało Pana Szmita.
-
nobezprzesady
To jest zjebany model amerykański, w Polsce dość agresywnie promowany przez media lifestyle'owe, w którym terapia ma resocjalizować i ustawiać do pionu, żeby człowiek zapierdalał zgodnie z potrzebami systemu, przyjmując je jako swoje własne. Trochę się dziwię, że tak chętnie to ludzie łykają i uznają za pożądane, no ale po Mesie widać, że jednak nie daje się tresować jak pies. Choć pewnie z perspektywy przeciętnego forumowego NPC-a byłoby to godne podziwu i oznaczało życiowy sukces.
No dobra ale chyba rola terapii nie tylko w amerykanskim sensie jest uświadomienie sobie wypartego (obron, podświadomości czy jak to nazwiesz).
Oczywiście chuja wiem jak to u niego wygląda, ale w ramach forumkowej konwencji zgaduje, że u niego te wyparcie bardzo mocno się trzyma. A chodzenie na terapię tylko to wzmacnia ( chodzę na terapię, mam rokminione 3 dekady, wiec juz pora na csa), podczas gdy ciągle jest narcyzem, który problemy widzi wszędzie tylko nei w sobie
Oczywiście chuja wiem jak to u niego wygląda, ale w ramach forumkowej konwencji zgaduje, że u niego te wyparcie bardzo mocno się trzyma. A chodzenie na terapię tylko to wzmacnia ( chodzę na terapię, mam rokminione 3 dekady, wiec juz pora na csa), podczas gdy ciągle jest narcyzem, który problemy widzi wszędzie tylko nei w sobie
tak, plus rzucenie alko i wejście po pas w używkę zastępczą tylko dodatkowo wskazuje na to, że dalej ucieka, tylko teraz w co innego. no ale można odtrąbić sukces, że nie pije, więc jest zajebisty i pora na csa.

Streszczenie wywiadu z Ten Typ Mesem w Onet Rano (24.10.2025)
Cała rozmowa z Mesem (zaczyna się 01:09:04) kręciła się głównie wokół jego nowej płyty i... jego życia prywatnego.
1. Nowa płyta "Bukowski" i "Lil Rychu"
Mes przyszedł na wywiad prosto po odwiezieniu syna (aka "Lil Rychu") do przedszkola (wspomniał, że "Lil Rychu" jest w pierwszej klasie, bo "oddaje dzieciom dzieciństwo"). Przyniósł swoją nową płytę "Bukowski". Tłumaczył, że tytuł nawiązuje do pisarza, ale nie chodzi mu o jego imprezowy styl życia (picie, dziewczyny), tylko o "oszczędność słów", "brak lania wody" i "poczucie humoru". Stwierdził też, że to powrót do inspiracji z jego pierwszej płyty z 2005 roku.
2. "Kobieta mnie rzuciła" (czyli główny temat)
To Mes sam zaczął temat, mówiąc wprost: "kobieta mnie rzuciła" (01:13:38). Chwilę później potwierdził, że chodzi o mamę "Lil Rycha" (w wywiadzie pada sformułowanie "mama Rysia" - 01:14:04).
Nie zabrakło też kilku klasyków:
Cała rozmowa z Mesem (zaczyna się 01:09:04) kręciła się głównie wokół jego nowej płyty i... jego życia prywatnego.
1. Nowa płyta "Bukowski" i "Lil Rychu"
Mes przyszedł na wywiad prosto po odwiezieniu syna (aka "Lil Rychu") do przedszkola (wspomniał, że "Lil Rychu" jest w pierwszej klasie, bo "oddaje dzieciom dzieciństwo"). Przyniósł swoją nową płytę "Bukowski". Tłumaczył, że tytuł nawiązuje do pisarza, ale nie chodzi mu o jego imprezowy styl życia (picie, dziewczyny), tylko o "oszczędność słów", "brak lania wody" i "poczucie humoru". Stwierdził też, że to powrót do inspiracji z jego pierwszej płyty z 2005 roku.
2. "Kobieta mnie rzuciła" (czyli główny temat)
To Mes sam zaczął temat, mówiąc wprost: "kobieta mnie rzuciła" (01:13:38). Chwilę później potwierdził, że chodzi o mamę "Lil Rycha" (w wywiadzie pada sformułowanie "mama Rysia" - 01:14:04).
- Dziennikarka od razu zapytała: "a co zrobiłeś że cię rzuciła?" (01:13:48).
- Tutaj Piotruś się trochę oburzył, stwierdzając, że pytanie jest "seksistowskie" i "dlaczego ja?". Zasugerował, że była partnerka "być może zwariowała albo jest cynicznym złym człowiekiem" i podsumował:
Ten Typ Mes pisze:mnie zrobiono uczyniono mnie zło
- Opowiedział też o ciężkim okresie po rozstaniu, nazywając to depresją "głębszą niż (...) Wisła" (01:14:20) i stwierdził, że powiedziano mu, iż minimum na dojście do siebie to "półtora roku".
Nie zabrakło też kilku klasyków:
- Mes polecił dziennikarce piosenkę "Daj Kobietę" (której nie słyszała, bo słyszała tylko "Detroit"). Utwór ma być polemiką z hasłem "Daj chłopaka, nie Polaka" (u niego jest "Daj kobietę, nie Polkę").
- Oceniając swój wkład w muzykę:
Ten Typ Mes pisze:(...) znowu do rapu polskiego dzięki mojej jakże skromnej osobie osobie wraca pojęcie tematu piosenki o zapomniane w ogóle już zapomniane (link do 01:17:03)
- Na pytanie, czy teraz będzie "wyrywał" na nową płytę:
Ten Typ Mes pisze:dlaczego ja mam wyrywać ja leżę (...) ja leżę i mówię wydałem nową płytę ja nie muszę nic (link do 01:19:08)
Siły przyrody w służbie człowieka
- przedszkolanek
żenada ten wywiad w onecie, ale bardziej ze strony prowadzącej niż mesa
- przedszkolanek
wywiad zajebisty, mógł się jeszcze czegoś więcej nafurać przed, byłby lepszy, mógłby tylko takie wywiady dawać
w ogóle ja chcę szybko nowej płyty z landlord psycho rap przewózką, póki się emocjonalnie nie ustabilizuje/nie zaliczy totalnego meltdownu jak belmondo
w ogóle ja chcę szybko nowej płyty z landlord psycho rap przewózką, póki się emocjonalnie nie ustabilizuje/nie zaliczy totalnego meltdownu jak belmondo
moore pisze: ↑24 paź 2025, 14:08 No dobra ale chyba rola terapii nie tylko w amerykanskim sensie jest uświadomienie sobie wypartego (obron, podświadomości czy jak to nazwiesz).
skumajcie to w ten sposób, że Mes jest takim narcyzem że po prostu płaci komuś ŻEBY MÓC GADAĆ O SOBIE