[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
235
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 403

Awatar użytkownika
myron

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: myron »

Ile ta stara Mesa będzie go przewijać tam drogi Piotrze Ej, Piotrek lud domaga się krwi. Chleba i igrzysk. Dawaj ten diss. God Dammit!
Spoiler
Mam nadzieje, że wypuści jakieś gówno i napiszę, że Flokkk lepszy xD
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Youtube
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

SLAFF pisze: 06 sie 2025, 12:57 Piotrek wyjebał cały hajs na 20 letnie Maserati to na studio i realizatora już nie stykło i musi nagrywać w domu na pececie jak ja zwrotki na forumowy banger w 2008.
Ciekawe czy je nabył ze względu na ukraiński trójząb w logo
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
pokleszek

Post autor: pokleszek »

chłop zaczepia TDFA w kawałku, potem po 4 miesiącach dalej go smyra u winiego. Tede 2 tyg po wywiadzie odpowiada dissem, a Mesiwo nadal cisza xD. Po wrzutkach w God Bless pownien już mieć jakiś kształt dissu, w razie odpowiedzi TDFa. I jeszcze te bezbeckie storki na Insta. KOMPROMITEJSZYN narazie
edit: jeszcze w miedzyczasie Wini z Tede sie powymieniali dissami xD beka z Typa
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

Spoiler
Bunnymen77 pisze: 08 sie 2025, 19:51
horrypaz pisze: 08 sie 2025, 12:05
Bunnymen77 pisze: 08 sie 2025, 0:12 ten brak rymów to chyba celowy zabieg
w ktorym miejscu tam nie ma rymow?
Rymekk pisze: 08 sie 2025, 12:07 Też miałem pytać, przecież są tylko na krzyż.
Nie pamiętam, mogło być tak z Sokołem
Jeżeli - to trudno, to już piętnaście lat
Pamiętam za to, jak mówiłeś o Peji
Że to zjebany człowiek i totalny łak
Na pierwszy ogień weźmy sobie ćpanie
Tak, ćpałem baranie, nawet mam o tym rap
Paradoksalnie nawet z Mesem mam o tym, lecz
Opuściłem ćpanie wstecz parę lat
I nie musiałem iść z tym na terapię
Ja nie słyszę rymu w: sokołem - Peji - ćpanie - lecz - terapię

Słyszę tutaj (co do jakości się nie wypowiadam)
Lat - łak - rap - lat

Ogólnie to czytając teraz tekst biorąc pod uwagę rymy na krzyż to niemal całość wygląda fatalnie. Natomiast puściłem sobie jeszcze raz ten kawałek i te rymy nie są na krzyż, często wręcz w jednej linii.
Dlatego w sumie cofam hejta, bo ciekawy zabieg, nie wiem czy mi się podoba, pewnie musiałbym się osłuchać z kawałkiem, w nocy, ale wręcz props za nie pisanie od linijki.

Edit: przez rymy na krzyż myślałem że rozumiesz a b a b, a w sumie są tu właśnie takie na krzyż, że zwrotka kończy słowem, do którego rym jest w połowie następnej linijki i pewnie o to Ci chodziło. Ja tego w nocy nie złapałem jakoś i wydawało mi się to mocno koślawe (zresztą teraz też nie wiem czy jestem fanem, ale na pewno nie hejtuje)
Potwierdza się, że przesluchales raz, to nie słuchałeś wcale

no ogólnie wydaje mi się że w ostatnich latach to nowe patenty na schematy rymów, łamanie akcentów i sylab i te wszsytkie zabiegi z TECHNIKĄ to najmocniejsza strona w większości takich sobie kawałków tedego.
Awatar użytkownika
LWD

Post autor: LWD »

czy raperzy nie są najlepszym celem do naliczania? pójść do takiego mesa albo winiego, wpierdolić mu, powiedzieć by szybko sprzedał swoje nieruchomości i całą forsę za nie tobie dał, plus żeby dodatkowo jeszcze został słupem w sprawie kredytowej, on nie ma jak się bronić, więc spełnia wszytskie twoje życzenia i ty się dorabiasz szybko dobrych pieniędzy bez przypału na psach, bo oni przecież nie są konfidentami.
co może pójść nie tak?
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

horrypaz pisze: 09 sie 2025, 20:22 no ogólnie wydaje mi się że w ostatnich latach to nowe patenty na schematy rymów, łamanie akcentów i sylab i te wszsytkie zabiegi z TECHNIKĄ to najmocniejsza strona w większości takich sobie kawałków tedego.
+100

Dodano po 13 minutach 39 sekundach:
wydaje mi się że ten cieć malinowy mesiu to specjalnie chce jak najbardziej opoznic drop dissa żeby data jego wydania była bliższa premiery tej jego płyty i wiekszy szum był wokoł niej z tego faktu. tyle że nie wziął pod uwagi jednego chłystek - ja już zapomniałem co tam wogle tede na niego nawijal a co dopiero jak on to wyda za tydzien / dwa kiedy ludzie poza ślizgawka beda kompletnie mieli to w żopie
Ostatnio zmieniony 10 sie 2025, 0:41 przez chuj, łącznie zmieniany 1 raz.
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

co ty mówisz mes nie kalkuluje w ogóle!! @Bolo
YP_

Post autor: YP_ »

mes nie wzial tez pod uwage, ze wkurwia fanow tym zwlekaniem. wynagrodzic to moglby mocny diss i, nie wiem, peja na feacie. wtedy daloby sie jeszcze jakos wytlumaczyc, ze tyle to trwalo. jakkolwiek zyczeniowo to brzmi. mes sam sprawil, ze oczekiwania sa wysokie po takim czasie
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Mam nadzieje ze juz znalazl rymowane polaczenie tedego ze slowem kinkiet
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Chujowo straszliwie to wygląda. W sumie se pomyślałem, że jakby jakimś cudem oprócz Winiego jeszcze z jeden-dwóch raperów się dołączyło do beefu z Teddym, to w ogóle byłaby śmieszna burza, w której Mes rozpętał beef, a sam w nim udziału nie wziął, ale nie. Chujnia straszna. Z tym opóźnieniem w celu promocji płyty, to można by uwierzyć, gdyby nie fakt, że z tydzień temu na storkach zapowiedział, że spokojnie spokojnie, bez pośpiechu, ale jednak nagra odpowiedź w miarę szybko. Nie wydarzyło się to, co każe sądzić, że z nim jest gorzej niż myślałem.

Z drugiej strony prawda taka, że nawet jak wszyscy zapomną, że w ogóle taki beef był i wyda diss za pół roku, to i tak temat odżyje wszyscy sobie przypomną i się na nowo podniecą, i jak kawałek będzie dobry, to fakt czekania na niego tyle miesięcy będzie tylko małym niesmacznym dodatkiem gdzieś na marginesie i wszyscy będą propsować.

Sęk w tym, że Tede znowu odpowie w dzień czy dwa, czy max tydzień i wtedy powtórzenie sytuacji z czekaniem tygodniami na odpowiedź Mesa będzie nie do odrobienia.

Serio lepiej żeby miał jakiś dobry patent na odpowiedź, nie wiem, z kilkoma kawałkami, albo z jednym ale nie 88, a 888 wersów na 3 bitach i jakimiś psychologicznymi jazdami typu Kendrick na Drake'a, bo inaczej będzie to słabe do obronienia, mimo ogólnej bylejakości i przezroczystości dissów Tedego.
Awatar użytkownika
DoubleB

Re: [beef] Tede - T̶e̶n̶ ̶T̶y̶p̶ ̶M̶e̶s̶ / Wini

Post autor: DoubleB »

imo drugi diss tedego lepszy niż ten pierwszy, szkoda że mes to pała i nie odpowie w porę, dokładnie tak będzie jak chuj napisał, jak go w końcu puści (tyle o ile) to ludzie będą mieli na to wyjebane, wskutek czego beef przepadnie
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Spokojnie jak Mes obiecał że nagra to nagra, nie trzeba mu co miesiąc przypominać. Teraz akat nie może bo family 1st, damn nolify co żyją tylko w internacie bez żadnych obowiązków życiowych czy pracy kiedyś zrozumiecie :damn:
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
VerminatorX

Post autor: VerminatorX »

Żeby odrobić tę obsuwę to Mez musiałby nagrać DTKJ 2 feat. Charlie P.
jerzy_klemens_werner

Post autor: jerzy_klemens_werner »

chuj pisze: 09 sie 2025, 3:26
Hubson99 pisze: 08 sie 2025, 20:39 nie litery się rymują, ale wypowiedziane słowa
sylaby jak już
Głoski jak już
CeHaTeHaCe pisze: 09 sie 2025, 15:22 w zalezności jak pokolorujesz będą inne, np. w tym wszystkim nie mam jak oznaczyć na pierw, ranie, ćpanie, naście, pare, siałem, rapię, salnie / miętam zjeba łem ćpa
Niestety, jeśli to miały być rymy, to bardzo słabe np. rapie i naście? Rymują się tu tylko samogłoski, zalew tych kolorowanek troszkę zakrzywia rzeczywistość. Tede tutaj świetnie rymuje, ale nie przesadzał bym z tym geniuszem.
Awatar użytkownika
RATATATA

Post autor: RATATATA »

Kozacki ten nowy diss Tedego, dla mnie lepszy niz ten na Mesa. Fajnie poodbijał, poodnosił sie i jak zaarapowal, nie wiedzialem ze Tede to jeszcze ma. Wytracil rowniez pare argumentow Mesowi, ktory nie spieszy sie z nagrywaniem niczym pzpn z wyborem selekcjonera. Na te chwile najwiekszy przegrany beefu. Niestety jak ktos pisal wyzej, kiedy by go nie wydal, to i tak bedziemy komentowac i tym zyc.
gdzie jest rap ktory kiedys gral tak mocno ze trzymales kumpla zeby nie chcial wpasc w policje
Kalom

Post autor: Kalom »

powie ktoś mesowi, że wyszło z 10 dissów odkąd czekamy na jego odpowiedź
adoes

Post autor: adoes »

Ktoś jeszcze czeka na naszego hustlera? :rotfl:

@Bolo
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

@Bolo
jerzy_klemens_werner pisze: 10 sie 2025, 8:25 Rymują się tu tylko samogłoski
no właśnie na tym polegają niesłabe rymy, bo rymy tzw dokładne to robi juz tylko wujek samo zło i jan kochanowski gdyż zostały przeruchane na wszystkie strony przez całą historię języka polskiego
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Czak pisze: 10 sie 2025, 0:41 co ty mówisz mes nie kalkuluje kontaktuje w ogóle!! @Bolo
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
ODPOWIEDZ