Quebonafide
-
frontkick
Re: Quebonafide
Przyłączam się do linczu, Quebo miał szczęście że w 2013 nie liczyła się muzyka za bardzo w rapie tylko no ta jebana ekwilibrystyka rapowa z przyśpieszeniami w huj i rymami dziesieciokrotnymi, Eklektyka to jest wystrugany z takich gównianych trendów symbol najgorszego okresu w polskim hiphopie
No ale to co sie wydarzylo pozniej to ja nie wiem jak to wytlumaczyc, od Euforii sobie śmiga glownie na wizerunku ładnego przebojowego chłopa z tatuażami i no samo to sie kreci bo chyba brakowalo takiej efekciarskiej postaci na scenie pełnej ten typ mesów i innych biszów, odpuscil jakies krawedziowe rzeczy ze bedzie każdego z platformy usypiał jak psa, unikał konfliktów z kimkolwiek, waflowal sie z uosobieniem normictwa krzy krzyszofem etc
Paradoksalnie im bardziej teraz świadomie probuje sie wbic w trendy tymi wywiadami z gonciarzem tym mniej juz rusza ludzi
i też wszystkie albumy od Egzotyki byly promowane bardziej samym swoim konceptem niz muzyka, Egzotyka to ten rap geograficzny z klipami z roznych miejsc swiata wychodzacymi co tydzien, Taconafide wielki projekt dwoch czolowych postaci na scenie, Romantic Psycho ta szopka z przebieraniem sie za starego siebie, nie uważam żeby on kiedykolwiek dał samą muzyką powod do tego zeby sie nim jarac z jakimis tam wyjatkami nielicznymi
No ale to co sie wydarzylo pozniej to ja nie wiem jak to wytlumaczyc, od Euforii sobie śmiga glownie na wizerunku ładnego przebojowego chłopa z tatuażami i no samo to sie kreci bo chyba brakowalo takiej efekciarskiej postaci na scenie pełnej ten typ mesów i innych biszów, odpuscil jakies krawedziowe rzeczy ze bedzie każdego z platformy usypiał jak psa, unikał konfliktów z kimkolwiek, waflowal sie z uosobieniem normictwa krzy krzyszofem etc
Paradoksalnie im bardziej teraz świadomie probuje sie wbic w trendy tymi wywiadami z gonciarzem tym mniej juz rusza ludzi
i też wszystkie albumy od Egzotyki byly promowane bardziej samym swoim konceptem niz muzyka, Egzotyka to ten rap geograficzny z klipami z roznych miejsc swiata wychodzacymi co tydzien, Taconafide wielki projekt dwoch czolowych postaci na scenie, Romantic Psycho ta szopka z przebieraniem sie za starego siebie, nie uważam żeby on kiedykolwiek dał samą muzyką powod do tego zeby sie nim jarac z jakimis tam wyjatkami nielicznymi
quebo jedyny props za pojechanie z nosaczem tej pizdy piha
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
Pihszou>gowno>quebonifade
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS
Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
-
MalinowyJogurt
No idealnie wbił się w moment z tym swoim wizerunkiem, normalny chłopaczek co to sobie w piłkę kopał i jeździł na jakieś bitwy freestylowe pięknie wpasował się z premierą na ten 2013. Przecież chwilę przed tym wychodziły takie płyty jak Donatan - Równonoc czy Małach/Rufuz, Hemp GRU, Zeus, Czarny Hi-Fi. Przy nich Quebo był świeży i ludzie się jarali, bo rzucił follow-upy na eklektyce do popularnych alkoholi lub drużyn piłkarskich oraz filmów a nie nawijka o tym jak to jest chujowo i rap o rapie. Kiedyś mogło imponować teraz śmieszy. Obecnie robi chujnie, ale no nie można mu odmówić spopularyzowania gatunku.
- nihil Novi
Przecież Romantic Psycho to super płyta. Nie wiem jak to można nazwać chujnia w ogóle.
A z tych nowych kawalkow to takie Matcha Latte czy Teen Kasia to tez turbo sztosy. Benz Dealer fajny bangerek ale mimo wszystko widać, ze wypuszczany trochę na sile.
A z tych nowych kawalkow to takie Matcha Latte czy Teen Kasia to tez turbo sztosy. Benz Dealer fajny bangerek ale mimo wszystko widać, ze wypuszczany trochę na sile.
Sensei życia
- oKulTywowany
Boli was wielki Kebonafajd w czasie gdy on robi co chce wy co najwyżej możecie klikać siurkiem o klawisze
Przypadkiem został najlepszym koncertowym raperkiem w kraju
Przypadkiem został najlepszym koncertowym raperkiem w kraju
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2022, 11:51 przez oKulTywowany, łącznie zmieniany 1 raz.
This page is no longer available.
- SuperRapMaster
Co Cię boli?! Czy aż tak Cię to boli?!
Że Kuba Quebonafide ma szanse dziś uczciwie zarobić?!
Że Kuba Quebonafide ma szanse dziś uczciwie zarobić?!
que jest irytujący, a pih irytujący i ma bul dupy truskula, więc werdykt jest oczywisty
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
- ebismolarek
+ Que wyjaśnił i zniszczył psychicznie pewnego gangstera
- SuperRapMaster
Quebo powinien zdissować Piha bezpośrednio po wiadomym zdarzeniu. Jako doświadczony freestylowiec i punchliner pewnie by wygrał taki beef. Numer z KRS-ONE powinien być już tylko dobiciem.
wstąp do nas, rozbierz się do rosoła i na Rosoła 9
Spoiler
Dupanadzide by wygrał beef z Pihem bo ten ma już po całości wyjebane w ten cyrk od pamiętnego momentu kiedy ogłosił ze to nie jest hip-hop i nawet by nie odpowiedział, pamietam jak na starym slg był temat panczlajny i ludzie tam wpisywali Chada/Pih xd
CAŁE ŻYCIE MAM
przecież quebo tak zwleka z wszystkim zawsze, że nie zdziwiłoby mnie, gdyby ten numer był już wtedy nagrany, a później dołączył krs. albo że był inny diss na piha, ale nie został wypuszczony, jak benz dealer (jakby był taki hype na que wtedy to może by to się inaczej potoczyło, nie dowiemy się)SuperRapMaster pisze: ↑27 kwie 2022, 13:01 Quebo powinien zdissować Piha bezpośrednio po wiadomym zdarzeniu. Jako doświadczony freestylowiec i punchliner pewnie by wygrał taki beef. Numer z KRS-ONE powinien być już tylko dobiciem.
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
Podbijam, zadna plyta nie zostala klasykiem, ani nawet nie byla lepsza niz przyzwoita.
Romantic sajko mozna sluchac tylko dla Smarkiego
A Hajp to byl zajebisty numer, szkoda, ze nie poszlo wszystko w te strone tylko w jang leosie i matczaki.
Romantic sajko mozna sluchac tylko dla Smarkiego
A Hajp to byl zajebisty numer, szkoda, ze nie poszlo wszystko w te strone tylko w jang leosie i matczaki.
- oKulTywowany
Ludzie co liczyli na tamagotchi i bubble tea byli ciut zawiedzeni
This page is no longer available.
- nihil Novi
- yungXpaproch
jezu ale dobry event 
Wczoraj Quebonafide zrobił rozmowę na Zoomie, na której przygotowywał się do matury z biologii. Podsumowanie wczorajszych gadek:
Spoiler
1. Quebonafide na serio podchodzi do matury z biologii, a jeżeli zda planuje iść na medycynę. Maturę będzie zdawał we Wrocławiu. Głównie interesuje go neuronauka, biotechnologia i zagadnienia związane z żywnością. Interesuje się trochę fizyką i chemią. Quebo chce szerzyć zajawkę na naukę wśród swoich fanów.
2. Quebonafide planuje zrobić z Miss Ti sieć restauracji, ale musi bardziej dopracować model franczyzowy.
3. Que chce, żeby herbatki były dostępne na skalę międzynarodową.
4. Jego zajawka na rap zmalała. Nie czuje już tego, tak jak kiedyś i inne zainteresowania momentami przebijają rap. Póki nie wróci mu zajawka nie będzie nagrywał za żadne pieniądze. Gdy schodzi z koncertów myśli, że nie chcę, żeby jego życie wyglądało tak, że jest cały czas w centrum i odniósł się do egocentryzmu.
5. Znalazło się kilkanaście typków, którzy zaczęli gadać o Benz Dealerze. W skrócie bardziej podoba mu się Benz z Tommym, tego z Kinnym nie czuł, dlatego wystawili go jako NFT. Opowiadał, że klip momentami wygląda jak reklama mercedesa, bo faktycznie mercedes miał brać w tym udział. Niestety po rozmowach zostali wychujani przez polski oddział mercedesa i nawet nie chcieli im wypożyczyć aut do klip. Kiedyś napisał na IG, że Benz jest już w internecie, ale wcale go nie było.
6. Zapytany o kawałek Solipsyzm powiedział, że nie rozumie o co chodziło mu w tym kawałku i nie lubi okresu, w którym używał dużo mądrych słów.
7. Powiedział, że śledzi scenę freestylową, spropsował Kora i nie wyklucza udziału Jakuba Grabowskiego na jakiejś bitwie.
8. Zapytany, czy zagra kawałki z Ezoteryki powiedział, że miał plany dodać jedną piosenkę z Ezo do koncertowej tracklisty. Ostatecznie jej nie dodał, ale możliwe, że jeszcze się pojawi.
9. Que planuje robić zdrową żywność i chce, aby jego biznesy z żywnością zapewniły mu dobre życie, żeby na stare lata nie musiał pajacować na scenie.
10. Ważny statement – Quebo nie lubi piwa.
2. Quebonafide planuje zrobić z Miss Ti sieć restauracji, ale musi bardziej dopracować model franczyzowy.
3. Que chce, żeby herbatki były dostępne na skalę międzynarodową.
4. Jego zajawka na rap zmalała. Nie czuje już tego, tak jak kiedyś i inne zainteresowania momentami przebijają rap. Póki nie wróci mu zajawka nie będzie nagrywał za żadne pieniądze. Gdy schodzi z koncertów myśli, że nie chcę, żeby jego życie wyglądało tak, że jest cały czas w centrum i odniósł się do egocentryzmu.
5. Znalazło się kilkanaście typków, którzy zaczęli gadać o Benz Dealerze. W skrócie bardziej podoba mu się Benz z Tommym, tego z Kinnym nie czuł, dlatego wystawili go jako NFT. Opowiadał, że klip momentami wygląda jak reklama mercedesa, bo faktycznie mercedes miał brać w tym udział. Niestety po rozmowach zostali wychujani przez polski oddział mercedesa i nawet nie chcieli im wypożyczyć aut do klip. Kiedyś napisał na IG, że Benz jest już w internecie, ale wcale go nie było.
6. Zapytany o kawałek Solipsyzm powiedział, że nie rozumie o co chodziło mu w tym kawałku i nie lubi okresu, w którym używał dużo mądrych słów.
7. Powiedział, że śledzi scenę freestylową, spropsował Kora i nie wyklucza udziału Jakuba Grabowskiego na jakiejś bitwie.
8. Zapytany, czy zagra kawałki z Ezoteryki powiedział, że miał plany dodać jedną piosenkę z Ezo do koncertowej tracklisty. Ostatecznie jej nie dodał, ale możliwe, że jeszcze się pojawi.
9. Que planuje robić zdrową żywność i chce, aby jego biznesy z żywnością zapewniły mu dobre życie, żeby na stare lata nie musiał pajacować na scenie.
10. Ważny statement – Quebo nie lubi piwa.
Hard head, tight fists, I stand tall,
Instinct unleashed when the tension calls.

Instinct unleashed when the tension calls.

- Bunnymen77
Czekam aż wyda jakąś płytę, bo będzie hajp, a chcę sprzedać Eklektykę.