Ogólna dyskusja o grach i konsolach
Moderator: con shonery
- Cz4rny1337
- Moderator
Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach
Ograłem sobie wczoraj trochę te Minecraft Dungeonsy no i wypada nawet sprospować. Taki przyjemny, bezmózgi hack&slashyk w świecie kwadratowych klocków. Jak macie 1 do 3 znajomych z którymi można to ograć w coopie to jak najbardziej polecam, bo można nabyć xbox game passa za 4zł na promocji. Na minus niezbyt duża różnorodność w kwestii ekwipunku. Gierka na takie 4-6h, a potem odblokowuje się 2 kolejne poziomy trudności jak ktoś ma ochotę grindować po lepsze eq.
jest trochę akcji, ale nie licz na pościgi, skurwysyny strzelaniny, to nie ta gra. W większości z czym się spotkasz to dialogi i uczniowskie, codzienne życie (spotykanie się z ziomkami, rozwijanie umiejętności typu wiedza, urok osobisty, życzliwość, itp.).Piters pisze: ↑27 maja 2020, 0:39 W ogóle jak tak wspominaliście o Personie V to zakupiłem ostatnio i powoli ogrywam, ale bardziej się czuję jakbym oglądał serial niż grał w grę. Na razie mineły 3h i w sumie większość dialogów i animacji, nie wiem może to taki typ gry, bo ja tam za mocno obeznany w grach nie jestem, ale liczę że będę miał troszkę więcej do roboty
Walka jak najbardziej - pojawia się i to całkiem miła, ale podejrzewam, że to mniej więcej jakieś 40% gry. Reszta - jak wyżej.
Gra jakaś rzeczywistą dowolność daje ci dopiero po 10-15 godzinach, ale po 50 czy 60 dalej pojawiają się elementy samouczków przy wprowadzaniu nowych mechanik
Ale warto, fabuła jak już się rozkręci to nie można się oderwać
Ale warto, fabuła jak już się rozkręci to nie można się oderwać
Te uczniowskie zycie itd spoko, tego się spodziewałem, po prostu nie bardzo mi się podobało bycia praktycznie całkowicie widzem w historii, ale jak to tylko tak na wstępie to spoko. Zresztą to nie tak, że miałem już rzucać gierkę, ale ciekawiło mnie jak to dalej będzie, dzięx panowie 
A i dzięki za polecenie gierek, obczaje se
A i dzięki za polecenie gierek, obczaje se
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
dokument o Arkane Studios, nawijają między innymi o Dark Messiah, Dishonored czy Prey, ale także o niewydanych projekty jak The Crossing i Half Life: Ravenholm (jakie tam mechaniki są pokazane
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
-
frontkick
Jakie są wasze ulubione kanały z takimi dokumentami o grach? Ja oglądam sb kanał GVMERS od czasu do czasu ale ta rzecz podlinkowana przez użytkownika Jaayu jest o półkę wyżej spokojnie wiec zapewne jest jeszcze full takich perelek
Z Polski oglądam tylko ARHN i quaza ale ich ciężko nie znać w sumie
https://youtu.be/_WivuB368xY
I tego pana, ale on tylko o polskich gierkach nagrywa i chyba ze względu na słabe wyniki rzucił nagrywanie
https://youtu.be/_WivuB368xY
I tego pana, ale on tylko o polskich gierkach nagrywa i chyba ze względu na słabe wyniki rzucił nagrywanie
Dunkey
Wysłane z mojego G3121 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego G3121 przy użyciu Tapatalka
- con shonery
- Moderator
RagnarRox
Modern Vintage Gamer - głównie filmiki o homebrew i zabezpieczeniach konsol
oddheader - easter eggi, data mining, ogólnie elementy gier ukryte przez deweloperów
The Spiffing Brit - exploity w grach
DidYouKnowGaming? - ciekawostki
Gaming Historian - reportaże o historii powstawania gier i sprzętu
minimme - recenzje zapomnianych gier
Summoning Salt - historia rekordów czasowych w speedrunach różnych gier
rwhitegoose - wiadomości ze świata speedrunu (głównie Golden Eye / Perfect Dark, ale inne gry też się pojawiają)
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
- Rozpierdalator
Colourshed jest jeszcze spoko, dużo retro ma.
-
frontkick
Dzieki panowie za rekomendacje
Od sb polecam jeszcze kanał Civvie 11 bo mysle ze to jedna z najciekawszych rzeczy na gamingowym youtubie. Przejebane lore kanału, full zabawnych nawiązań, glownie o retro shooterach rzecz ale nie tylko, no polecam w chuj, nigdy nie bylem zajarany czyms z jutuba na tyle zeby ustawiac filmy od najstarszego i leciec wszystkie po kolei no ale w tym przypadku tak trzeba jak wam sie spodoba konwencja
Od sb polecam jeszcze kanał Civvie 11 bo mysle ze to jedna z najciekawszych rzeczy na gamingowym youtubie. Przejebane lore kanału, full zabawnych nawiązań, glownie o retro shooterach rzecz ale nie tylko, no polecam w chuj, nigdy nie bylem zajarany czyms z jutuba na tyle zeby ustawiac filmy od najstarszego i leciec wszystkie po kolei no ale w tym przypadku tak trzeba jak wam sie spodoba konwencja
- zemsta1kadluba
podbijam w chuj
oprócz tego (kolejność losowa)
Indigo Gaming
Bouken Jima
Cray Trey
MandaloreGaming (i jego szalone alter ego SsethTzeentach)
Strat-Edgy Productions
Lodge Level 4 jest wyłącznie poświęcony jednej grze która jest cult classic- Harvester, ale polecam bo szanuję za to ile pracy typ włożył żeby wynajdywać dosłownie cokolwiek związanego z tą mało znaną komu grą
mołpy są kozackie
nie wiem czy to dobry temat, ale może dobry
zaszła taka sytuacja, że muszę pobrac na ps4 aktualizację(o wadze 20gb) do gry, aby móc w nią grać online. aktualizacja niestety jest chyba jakoś "połączona" z samą grą i pobieranie nie dziala na normalnej zasadzie typu: pobieram sobie dzis 3gb, wstrzymuję i jutro kolejne.
zamiast tego każde wstrzymanie = downloading zaczyna sie od nowa.
macie ekoledzy jakis pomysl na zatrzymanie pobierania i wznowienie w dowolnym momencie bez utraty pobranej zawartości? bo niezbyt mi się widzi miec konsolę odpaloną przez tydzień żeby sie pobrało.
tylko nie piszcie "ogarnij sobie normalny internet typie". to będzie możliwe dopiero na przełomie sierpnia/września a pograłbym sobie już w sumie.
zaszła taka sytuacja, że muszę pobrac na ps4 aktualizację(o wadze 20gb) do gry, aby móc w nią grać online. aktualizacja niestety jest chyba jakoś "połączona" z samą grą i pobieranie nie dziala na normalnej zasadzie typu: pobieram sobie dzis 3gb, wstrzymuję i jutro kolejne.
zamiast tego każde wstrzymanie = downloading zaczyna sie od nowa.
macie ekoledzy jakis pomysl na zatrzymanie pobierania i wznowienie w dowolnym momencie bez utraty pobranej zawartości? bo niezbyt mi się widzi miec konsolę odpaloną przez tydzień żeby sie pobrało.
tylko nie piszcie "ogarnij sobie normalny internet typie". to będzie możliwe dopiero na przełomie sierpnia/września a pograłbym sobie już w sumie.
- ToMojaStaraKsywka
A pobieranie na noc nie wchodzi w grę albo jak jesteś w pracy czy coś?
no niby mogę tak zrobic, tylko wiesz, ten internet jest nieprzewidywalny i aktualizacja może sie pobrac w dwa dni a może w tydzien i nie widzi mi sie w sumie przez tak dlugi czas bez przerwy miec konsole odpaloną xd
aczkolwiek jesli nie ma innego wyjscia to chyba zrobię tak jak mówisz, z nadzieją że w miarę szybko sie pobierze
aczkolwiek jesli nie ma innego wyjscia to chyba zrobię tak jak mówisz, z nadzieją że w miarę szybko sie pobierze
możesz pobierać w trybie spoczynku, wtedy ściąganie idzie też trochę szybciej, a zużycie energii przez konsolę jest ograniczone. Polecam też podpiąć ją przez kabel LAN, a nie wifi