Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Bakan

Re: Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania

Post autor: Bakan »

Sam prime, to pewnie Ronaldo, ale Portugalczyk to tak naprawdę tylko 3 topowe sezony na poziomie PL. W tym jeden wybitny, ale Salah też ma na koncie co najmniej jeden wybitny sezon i sporo więcej bardzo dobrych. Cristiano Ronaldo to oczywiście globalnie lepszy piłkarz, ale o mniejszym znaczeniu dla samej ligi. Tak mi się wydaje. Suareza też nad Shearerem nie dam, mimo że piłkarz znacznie lepszy. Na tej samej zasadzie.

1. Salah
2. Giggs
3. Ronaldo
4. Hazard
5. Nie wiem, Mane, Beckham?
Bakan

Re: Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania

Możliwe, możliwe.

Son to piłkarz na Barcelony, Reale, czy inne Bayerny, ale lojalny chłopak i jest jak jest.
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

Bakan pisze: 12 lis 2023, 18:47 Niby dlaczego absurd? Tak na szybko można stwierdzić, że niejednokrotnie głosujący też mocno się Mundialem sugerowali. Zidane 98, Cannavaro 2006, Modric 2018,teraz Messi (no za samo PSG, by na bank nie wygrał).
to teraz sobie porównaj ich kolegów z drużyny do tych, którzy grają z Haalandem xd też bym przyjebal w tym sezonie złotą piłkę Messiemu głównie za mundial, ale no nie zawsze to powinni być kryterium, bo nie można wykluczyć że jakiś kompletny kocur regen Ronaldo urodzi się w San Marino i pizda
cztery żubry i dwie kurwy
Bakan

Wiadomo, że to nie ma być obligatoryjne - nie i chuj - (choć w sumie mój błąd, bo taki jest wydźwięk posta), ale jednak ten Mundial musi ważyć w kurwę i jak Messi się na nim kompromituje, to nie możesz mu dać ZP, skoro masz Iniestę i Sneijdera. Tak samo teraz props za ZP dla Messiego, bo rozjebał Mundial, Haalanda tam nie było, więc nie ma tematu.
Awatar użytkownika
sztyc

Post autor: sztyc »

messi na mundialu 2010 się nie skompromitował, bo ja oglądałem te mecze i on miał w huj niefarta jeśli chodzi o strzelanie bramek (słupki, odbicia bramkarzy, które potem higuain czy inny palermo już pakował do pustej), ale jako provider nie zawiódł, kompromituje się ten kto znika jak robercik w rosji 2018, a nie ten kto kreuje tak jak mówił kevin durant, kiedy mu zarzucono, że jest chokerem - I've never choked, I will always shoot the ball—choking is not shooting the ball - w ogóle tamta argentyna gdyby nie diego na trenerce i jego jakikoiwiek brak pojęcia o taktyce mogłaby osiagnąć o wiele więcej, a ćwierćfinał 0-4 z niemcami jest też mocno zafałszowany przez wynik - z przebiegu samego meczu argentyna miała więcej strzałów, grała w piłkę, a niemcy po prostu po niemiecku strzelali gole, to była aberracja mniejsza niż potem 7-1 z brazylią, ale to nie była żadna deklasacja - ta teutońska banda huja miała farta do meczów, w których im wychodziło wszystko, a rywalom nic - na szczęście na ostatnich dwóch mundialach ten trend się odwrócił
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
Bakan

Ciężko mi teraz z tym dyskutować. Pamiętam, że wtedy dla mnie chuja grał na tym Mundialu i byłem w szoku, że tak osrano Sneijdera.

A w tym 2014 to faktycznie trudno było komu innemu dać niż Ronaldo.
travis1

Post autor: travis1 »

Tak sobie przejrzałem te zp i np w 2016roku taki Messi był przed Griezmannem, także no w niektórych przypadkach handicap bycia Messim był żenujący..
Bakan

Moim zdaniem dwie Złote Piłki na wyrost. Właśnie ta w 2010 i ta z 2021.

W 2021 kozak na Copa America, ale klubowo totalnie do zapomnienia. Okradli wtedy Roberta, bo całkowicie się wyjebali na to, że Messi miał problem z aklimatyzacją i pół sezonu do śmieci.

Edit: wcześniej jebnął mi się 2020 z 2021 jak coś
Ostatnio zmieniony 13 lis 2023, 18:37 przez Bakan, łącznie zmieniany 4 razy.
travis1

Dla mnie tak samo, w każdym innym roku zasłużył, tak w 2010 i 2021 po prostu nie, ten drugi przykład jeszcze bardziej, szkoda że te copa america wygrał bo dał tym pretekst żeby go wepchnąć na sile
Awatar użytkownika
suitup
mob psycho

Post autor: suitup »

Bakan, w 2020 to nie bylo ZP bo Covid i to w tamtym sezonie nie dostal Robert, bo wtedy rozjebal swiat
w 2021 mial gorszy sezon, nadal pewnie moglby dostac, ale Messi wygral Copa America i za to mu dali - kontrowersyjnie oczywiscie

Wy kurwa ogladacie pilke w ogole? przeciez Ty swoj jakis kanal na yt chyba nawet miales

a co do 2010, to pewnie nie pamietacie, bo Wy widze w ogole oceniacie pilke nozna pod katem chyba tylko tego kto wygral cokolwiek

ale 2008-2012 to byl czas gdzie Messi ruchal w kazdym meczu po 3/4/5 obroncow jak w slynnym ankara messi, tylko ze nie zawsze wpadalo
w tym samym okresie, dawal takie passy jak ten do Moliny z Holandia po 10/15 razy w sezonie - to ze z tego asyst nie bylo - nie jego wina
to ze nie wygrali 4 LM w tamtym czasie to jest przykra sprawa, bo to byla najlepsza druzyna w historii tej dyscypliny z najlepszym pilkarzem w najlepszym swoim okresie
Bakan

2020 z 2021 mi się jebnął.

Tak, oglądam piłkę i też nie uważam, żeby to kto co wygrał, miało być kluczowym czynnikiem przy Złotej Piłce, ale to nie zmienia faktu, że to nie był rok Messiego, tylko Sneijdera. Gość był rozgrywającym i najważniejszym ofensywnym piłkarzem zarówno wygrywającego tryplet Interu, jak i Holandii, która dotarła do finału MŚ. Na samym turnieju został on Królem Strzelców (tak, jednym z kilku, ale jednak) i rzecz jasna jednym z jego najlepszych piłkarzy. Nie dałbym w 2021 ZP Jorginho, ale Sneijder to nie Jorginho.

Gole Sneijdera na Mundialu:

Na 1:0 z Japonią, wynik końcowy 1:0
Na 2:0 ze Słowacją (+ asysta na 1:0), 2:1
Na 1:1 i 2:1 z Brazylią, 2:1 *
Na 2:1 z Urugwajem, 3:2

Łącznie 5 goli i asysta, co najmniej jedna bramka w każdej fazie play-off poza finałem. Mówimy o ofensywnym pomocniku, a nie napastniku.

* tu pierwszy gol zaliczony na wyrost, prawda, mógłby być samobój

I zanim ktoś wjedzie z „nie tylko gole, bla bla bla”. Tak wiem. Ale po pierwsze te gole ważyły w kurwę, po drugie nawet bez nich, to był po prostu kluczowy piłkarz i w klubie i w reprezentacji. Mózg swoich zespołów. Człowiek decydujący o ofensywie.

Półfinał LM, gol i asysta.

https://youtu.be/TgfODR3WYuQ?si=Gf23rmNb5Pxte77u
pardon

Post autor: pardon »

czaicie ze grizman ma dopiero 32 lata? luzno euro, ms i kolejne euro do zaliczenia niech pan ma w opiece zdrowie sympatycznego antka
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Czaicie ze griezman ma 32lata i nigdy ligi nie wygrał? Jak spierdolił do Barcy to atletico wygrało, a jak wrócił to Barca wygrała :bowdown:
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

czaicie, że Griezmann zagrał już w 81 meczach z rzędu reprezentacji Francji a ostatnio kiedy nie zagrał to był czerwiec 2017?
Prognozy na Mundial - 01.06.2026 r.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Jak sprawdzałem staty griezmana na flashscorze w weekend to oprócz tego jak chore liczby kolezka od lat wykręca to zdziwiło mnie że.. juz jest fest po trzydziestce, gdzie ten czas spierdzielił :lol:
Bakan

Czemu chore? Bardzo dobre, ale aż sprawdziłem, bo coś mi nie grało, no i te statsy dość normalne jak na spoko napadziora.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

lepsze niż myślałem. od ponad dekady dwucyfrówki robi z momentami gorszymi (hello barca) ale i takimi jak ub. sezon 38 gierek, 15 goli i 16 asyst :lol:
travis1

też mnie zdziwiły staty grieziego, w szczególności poprzedni sezon super, jak na schodzącego, cofniętego napastnika to naprawdę bardzo dobre statystyki, myślę że przez ten transfer do barcy trochę ludzi zapomniało jaki to super gracz
za to jak była mowa o tych zawodnikach którzy mieli walczyc o złotą pilke, to jakie było moje zdziwienie jak sprawdziłem jakie mizerne starty miał Iniesta, myślałem że gość kręcił dużo lepsze liczby, a tutaj no statystycznie slabo
ODPOWIEDZ